It´s Friiidaaay

Trots att jag faktiskt fick sova hela dagen idag om jag så bara ville så knatade jag upp halv åtta för att dricka lite o´boy och prata lite med Marcus innan han gick i väg till jobbet för dagen.
Huvudvärksstatusen efter gårdagen är helt okej, trodde den skulle eskalera under morgonen men den blir bättre ;)
Utanför håller de på och asfalterar, det är ett av skälen till att jag aldrig gick och lade mig igen. Det kändes helt enkelt inte riktigt som att jag ändå skulle kunna somna om och sova gott till detta otroliga buller. Jag får krypa ned när dom är färdiga sen istället.

Kvällen igår var kul, tyvärr blev det inte ett endaste kort taget men sånt är livet.
Vi började hemma hos Zandra med att försöka gå igång singstar vilket vi inte lyckades med tråkigt nog men vi hade roligt ändå med diverse diskutionsämnen som kanske inte är bland de vanligaste ;)
Hamnade på X & Y vilket inte var så konstigt eftersom vi bestämt oss för det sedan länge. Jag har fortfarande inte riktigt vant mig med att det är så mycket folk ute en torsdagskväll liksom, stället var i princip knökat. Tyvärr spelade DJn dålig musik även denna gången och det blev mest spring fram och tillbaka. Men man kan inte annat än att trivas med dom där tjejerna, detta får vi göra om fler gånger!
Jag är idag dessutom nyfiken på vissa bravader under gårdagem, call mee ; )

Det känns skönt att vakna upp en fredag och vara lite sådär småbakis och ändå veta att man har hela helgen framför sig. Annars när man är ute en lördag och ligger i sängen på söndagen känns helgen liksom alldeles för kort och nästan bortkastad. Men inte nu inte : )

Vädret ute är tråkigt som vanligt.
Jag har inga som helst planer idag mer än att knata upp till Zandra för att hämta tvspelet och min kamera, om jag ens orkar det ; )

Det känns verkligen skönt att jag nu i fem dagar slipper tänka på skolarbeten och dylikt.
Jag njuter redan och längtar till imorgon då Elin, Mamsen och Pirkko kommer.
Det kommer bli trångt i lägenheten men det blir mysigt.


/A

Skuttar på moln

Jag vet inte vad det är med mig idag riktigt men idag är första dagen på riktigt, riktigt länge som jag känner mig sådär riktigt lycklig och glad. Jag skuttar fram här hemma och bara stor ler.

Jag har avklarat mina två första högskolekurser och kunde knappast vara stoltare över mig, dessutom sa Marcus helt rakt upp och ned bara sådär mitt i matlagningen igår att han är stolt över mig. Inte ofta jag får höra det så det värmde lite extra mycket.

Ikväll är det utgång med mina söta tjejor här i Borås och jag är riktigt peppad! Ingen huvudvärk idag inte ; )
Lite ledsamt för snart åker Mikaela till Thailand och jag ser alltså knappt henne på en månad nu.
Ett riktigt hejdå partaj får det bli ikväll! Hon kommer vara saknad!

Imorgon är det en heelt ledig dag i sängen, ska bli så skönt att slippa ha något att tänka på!
Har inte haft en sådan dag sen vi flyttade till Borås.

I helgen kommer min älskade Elin och hälsar på.
Och en Ullareds tur på det tillsammans med henne och Mamsen och hennes kompis.


Lägenheten, handpenning och lånet är (så gott som) fixat.


Allt verkligen går min väg just nu, det gillas.
Hoppas bara att läkarbesöket på måndag kommer att gå lika bra.


Visst är det en riktigt skön känsla av att allt verkligen är bra.


/A

Redovisningen är gjord

Nu är den där jobba muntliga redovisningen över och jag är såå nöjd över det!
Jag gjorde kanske inte mitt bästa på den men jag hade inte direkt förberett mig och jag klarade det ändå. Allt vunnet liksom.

Imorgon ska vi opponera på den första gruppen, helly hansen, sen tror jag att skolknerverna kommer faktiskt.
Känns jobbigt att behöva sitta en dag till mellan åtta och fyra, även om det faktiskt är intressant och kul att lyssna på alla så blir det jobbigt i längden. Dessutom har jag tusen saker att stå i så att jag gör mer nytta hemma än där.

Jag har varit duktig och diskat vårat ENORMA berg med disk och även hunnit plocka rätt lite.
Ska bli skönt att kunna få lite ordning igen efter allt kaos som har varit både i livet och i hemmet.
Det ligger skolpapper och böcker överallt och förhoppningsvis slipper jag se dem igen.


Allt känns verkligen super just nu, gissa om känslan är efterlängtad?
Imorn blir det utgång med tjejerna och det ska bli så himla kul!
Jag paxar för att inte ha huvudvärk under kvällen och absolut för att inte vakna upp med nackspärr igen.


I helgen kommer min bästaste Elin och blir kvar ett par dar, ska bli så mysigt.
Dessutom kommer mamsen och hennes kompis och passar på att våldgästa oss på vägen till Ullared.
Vi hänger på dem dit och sen ska hela bunten sova hos oss, mysigt : )


/A

Lägenhetsägare!

Wiiie.
Den andra saken vi firade igår var att vi fick lägenheten!
Det känns så himla skönt! I eftermiddag så skriver vi kontrakt och sånt, pirrigt.

Det ska bli kul att flytta sen, lägenheten är vägg i vägg med den vi har nu så vi lär inte ens behöva packa grejerna i lådor liksom. haha. Inte så jobbigt direkt. Dessutom får vi nog sälja sängstommen, köksmöblerna, nattduksborden och lite sånt också.


Men, nu lär jag leva fattigt framöver ; )
Men det är det värt.



/A

Tisdag

Eftermiddagen och kvällen igår blev ganska obehaglig. Jag fick en otroligt huvudvärk och blödde näsblod.
Jag tror att det är alls stress och press som börjar visa sig.
Jag låg mest halvdöd på soffan.

Vi lagade god mat och avnjöt dock en cider för att fira ;)
Vi firade min tenta och en sak till.

Det går bra för oss nu, jag gillar det.


Sitter just nu och väntar på mina potatisbullar att de ska bli klara, magen skriker efter mat.
Jag har ingenting mer på mitt schema idag än ett möte halv fem och skriva lite papper. sjönt.

Tiden innan och efter ska gå åt till att plugga på muntliga redovisningen så att jag kanske kan försöka att inte stamma och tappa bort mig imorgon.
Vid den här tiden imorn står vi där, fyra nervösa tjejer och babblar. Haha.
Jag är sjukt nervös och hatar verkligen muntliga redovisningar men jag har gett mig fan på att jag ska klara det den här gången. Jag ska inte bli så jäkla nervös. Det är trotsallt inga läskiga eller helt främmande människor som lyssnar på oss.
Det blir nog bra ; )
Dessutom har jag faktiskt inte många minuter jag behöver prata. Skönt!


/A


isbit

Usch, det pirrar änna lite i magen på mig. Dels är det den muntliga redovisningen på onsdag men mest är det lägenheten vi lagt bud på. Mäklaren sa att slutdatumet var idag, vilket jag tycker verkar konstigt oftast håller väl budgivningen på till någon ger sig, den som säljer vill väl få så mycket pengar som möjligt. Men i alla fall, vi hade det högsta i fredags och över helgen har ingen kunnat lägga. Han skulle ringa M idag och prata om läget och sådär men jag har inte hört något från M. Han är i Götet på jobb hela dagen så jag vet inte om han ens har haft möjligthet att kunna prata med mäklaren. Tänk om vi äger en lägenhet snart! = )

Vi sitter inte i sjön om vi inte skulle få den. Troligtvis åker vi och tittar på den som ligger vid Zandra i kväll om M hinner hem. Annars har vi väldigt många hyreslägenheter på G. Vi får titta på den ena redan imorgon om det skulle vara så.


Huvudvärken har inte gett sig, men det är väl mycket spänningar och sådär nu så jag får nog dras med den veckan ut.
Jag längtar verkligen till helgen, den ska bli så himla värd!
Att bara kunna njuta i fem dagar utan att behöva oroa sig för det minsta. Jag har ingenting att plugga eftersom nya kurserna börjar nästa vecka. Wiieho.


Jag är frusen. Värmen ingår i hyran och det märks, för det är verkligen iskallt inne. De lär väl sätta på värmen lagom tills vi frusit ihjäl. Nej skämtåsido jag är väldigt frusen av mig. Mamma och pappa höjde till och med värmen när vi var där i helgen för att jag alltid fryser så hos dom. Det var snällt gjort för de lär ha svettats istället ;)
Det är tråkigt när hyresvärdarna bestämmer över värmen liksom. Om man tycker det är för varmt är det ju bara ställa ner värmen på elementen men om det är som för mig att jag fryser så går det inte att dra upp dom eftersom dom redan står på högsta värmen redan nu men ingen värme strömmar ur dom.

Lyxproblem, jag har i alla fall tak över huvudet. Får vira en filt runt mig och hålla mun istället ; )



/A


Första tentan - godkänd! =D

Jag klarade tentan! :)
Min första högskoletenta.
Wiiie.


Jag får också vara lite kaxig och säga att jag faktiskt hade god marginal och fick fler poäng än de jag räknade ihop. Så idag är jag stolt och nöjd över mig själv ; ) En sak mindra att oroa sig över. Hur jag ska fira det? Jo det firas med att skriva ihop och öva på min muntliga presentation, haha. Jag får fira i helgen istället, då är det muntliga över också och då har jag verkligen skäl till att få fira rejält. ; ) ; ) ; )

Måndag

Helgen hemma har varit skön, men hektiskt. Men det är så, alla kräver sin lilla uppmärksamhet och bara några fjuttiga dagar är kaos att hinna med allt och alla. Vi har haft det bra och blivit väl omhändertagna ändå.

Det kändes konstigt att på på Kristinehamns gator och samtidigt tragiskt, inget har förändrats.
Nu tror jag ju inte att saker och ting skulle hinna ändras på två månader men jag menar att folk är desamma som de alltid varit och troligtvis kommer de aldrig ändra på sig heller.

På Maxi hade tiden verkligen stått still också, dock några nya ansikten. Stackars satar var det enda jag kunde tänka när jag såg de söta, oskuldsfulla tjejerna, de vet inte vad de har att vänta sig.
Mest ledsen blev jag nog över att se att vissa verkligen inte har tagit sig därifrån, vill man inte ha mer av livet? Unga tjejer och killar har inga problem att få jobb bara man vill och försöker. Visst kanske man inte får ett nytt jobb på två månader bara sådär men jag tänker främst på vissa personer som verkligen har blivit behandlat som skit däruppe som fortfarande står där med sitt påklistrade leende och låtsas må bra.
Det är ju inte mitt problem längre men jag kan ändå inte låta bli att tycka synd om dem.
(Nu ska jag inte bara tala skit om Maxi för jag har dem att tacka för väldigt mycket i mitt liv, jag hade aldrig varit där jag är idag eller inte ens varit den jag är idag om det inte vore för dem.)


Kom tillbaka till Borås vid halv sju tiden igår kväll och så satte jag mig direkt med grupparbetet som skall skickas in idag.
Jag blev klart framåt midnatt och kröp ned i sängen. Knallde upp nio och jag sitter fortfarande med det.
Väntar på att en i gruppen ska skicka över det hon har rättat för att sedan åter igen kolla genom arbetet efter fel.
Sen ska jag skicka det vidare till föreläsare och grupp 14 som ska opponera på det.
Nu är det bara redovisningen kvar, jag är tokglad över att den är redan på onsdag för jag hatar verkligen att behöva stå inför hundra personer och prata och vill ha det gjort så fort som möjligt. Jag kommer vara så otroligt nervös!


-----

I ren panik ringde såklart en i gruppen precis när jag skrev det föregående.
Såklart, deadlinen var nio imorse och till mig hade dom sagt 12!
Jag ska inte skylla ifrån mig, absolut inte, jag hade kunnat vara smartare och kollat upp det själv.
men många telefonsamtal och mail hit och dit så är det nu återigen lugnt.
Arbetet är inne, några timmar försenat, föreläsarna vet hur det ligger till och det var ok. (Även om jag nog tror att det blir ett minus för det, dom har ju faktiskt själva berättat viktig i att hålla sina deadlines. haha. )
Jaa, man kan inte göra annat än skratta faktiskt. Kan inte påstå att det har gått våran väg någon gång riktigt, men ändå allt till trots så tycker jag att arbetet blev helt okej.
Tyvärr vart det otroligt mycket att rätta i det, många stavfel och konstiga meningsuppbyggnader. Jag hoppas att Sarah fick ihop det tillslut. Jag satt fyra timmar med att rätta det och kolla alla fel igår och ändå fanns det mer att göra idag liksom.


Nu har jag tokhuvudvärk, kanske inte så konstigt när jag gick upp så pass tidigt men har nu, vid halv ett inte ens ätit frukost.
Så nu ska jag slänga i mig lite och sen bege mig neråt skolan för att lämna in en papperskopia på arbetet.


/A

/A

Bloggkoll

Följ min blogg med bloggkoll

Friiiday

Äntligen är dagen här som jag har längtat efter, att få åka hemåt skogarna igen. Men av någon anledning känns det inte ens lockande längre. På något sätt känns det bara onödigt, vi hinner knappt vara hemma något. Men lite är bättre än inget, så är det bara. Jag kommer inte se familjen förrän jul nästa gång och det är ett tag kvar.


Idag var första dagen på hela veckan som jag försökte att sova ut, har ju gått upp runt sju hela veckan efetrsom de håller på med balkongerna här, men idag struntade jag i dom, och det är jag glad för. Dom var inte här idag ändå : )
Kunde inte sova längre än till tio, då hade jag legat sen åtta och bara halvsovit.
Kroppen vänjer sig med att gå upp tidigt. Tyvärr så har jag sovit otroligt dåligt hela veckan, men jag har såna perioder i livet ibland.


Idag rullar det äntligen in pengar igen, tyvärr så går väl det mesta till räkningar ändå.
Fast igår fick jag ett trevligt brev från Maxi, som jag inte jobbat på sen Juni tror jag.
Får lite pengar därifrån också, mycket trevligt och varmt välkommet : )


Jag hoppas eran fredag inte är lika regnig som våran här i Borås :)
Fast det kan ju vara mysig ibland det med när man kan mysa ner sig med en filt och tända ljus.
Tyvärr regnar det dock lite för mycket i Borås för att man ska tycka om det ; )



Förresten skall tilläggas att nacken börjar bli helt bra igen! Inte en dag för tidigt!
Nu har den istället gått över i huvudvärk men det är lite enklare att bemästra så jag är nöjd!


/A

Grupparbete - vilket skämt!

Jag vet inte riktigt om jag ska vara glad eller ledsen.
Egentligen skulle jag vilja vara tokglad och springa runt i glädjerus hela dagarna, vi har trotsallt fått beviljat ett lån på nästan en halv miljon liksom. Det trodde jag aldrig vi skulle få.
Dessutom var lägenheten helt undebar plus att vi har fler att titta på.

Men allt skit gnager verkligen i mig. Jag mår uppriktigt illa och kroppen bara skakar.

Vi fick ingenting gjort idag på grupp projektet för att en satt och surade hela tiden och sa inte ett ljud, medan den andra var tvungen att åka hem redan vid tolv för att lämna tillbaka en lånad bil. (men var beredd att ta bussen tillbaka igen)

Det är verkligen inget grupparbete vi gör.
"Ääh, men vi kan väl skriva det hemma själva"
"Powerpointen kan ju en person göra hemma, den behöver vi inte göra ihop"
"Men vadå sammanfattningen kan väl någon göra hemma, de behöver vi inte göra ihop"


Shit alltså. Jag har seriösa funderingar på att bara skita i allting, jag tycker mest synd om dom som vill ha bra betyg, just nu skiter jag i vilket bara jag slipper göra om det med dom sen.
För min del tycker jag att ett grupparbete handlar om att kunna fungera i grupp och det gör definitivt inte minst en i våran grupp. Hon anpassar sig inte efter någon annan än sig själv och lyssnar inte på någon annan.
Oftast så gör man ju precis som vi har gjort, delat upp arbetet och fixat sånt själva men själva sammanfattningen och presentationen är väl rätt viktigt om man gör i grupp.


Som sagt, jag skiter i om jag får underkänt i den här kursen och på den här uppgiften, jag tänker inte ta en massa obefogad skit från någon/några som beter sig som dagisbarn.


/A

Torsdag

Gissa om hemlängtan är stor just nu, men imorn så åker vi hemåt skogarna igen. Tyvärr alldeles för kort tid men bättre än inget.

Kvällen igår var det värsta jag varit med om alltså. Shiiet hur vissa människor kan bete sig!
Jag blir helt mållös men jag antar att man måste klanka ned på andra bara för att man själv inte är bättre.

Men nog om det, det är en ny dag idag och förhoppningsvis blir det bättre.


Ska i väg och träffa min projektgrupp snart och försöka få klart arbetet.
Om jag ser fram emot det, nej, speciellt inte efter gårdagen då jag hade god lust att slita upp telefonen och ringa våra föreläsare och be dom ge mig en annan uppgift. Men de hade nog inte blivit glada av ett samtal så sent.



Vi kollade i alla fall på lägenheten igår och den är tokmysig. våran känns som ett råtthål i jämförelse liksom.
Men vi har ett par till vi ska kika på innan vi bestämmer oss helt.


/A

Seg dag

Jag är trött i huvudet.
Jag orkade inte med sista delen av våran föreläsning idag, huvudet bultade på mig och hela dagen satt jag som i trans för att jag var så trött och hängig.


Nu skulle jag bra gärma bädda ner mig en stund faktiskt, och jag tror nog att det blir så.

Klockan fem ska vi kolla lägenheten bredvid. Extra nervöst eftersom M ringde banken och de har beviljat oss lån.
Shiiet. Ångesten blev inte direkt bättre nu liksom.
Dessutom trillar det in erbjudanden om olika lägenheter med bra lägen nu.
Dilemma dilemma somn sagt. Helt crazy för tillfället.


/A

trök

Götet var helt okej ändå. Vi börjar få lite kläm på arbetet och troligtvis behöver vi inte kasta mitt, vi ringde och tjatade lite på dom. Hoppas dom svarar idag som dom lovade bara, det vet man ju aldrig.


Har haft sjukligt ont i nacken idag igen, och huvudvärk på det.
Man ska aldrig ropa hej för tidigt inte.

Tog mig nyss en låång varm dusch, satte mig till och med på golvet med vattnet strilande nerför nacken och ryggen på mig. Bara satt där och det var riktigt avkopplande och skönt. Det gjorde gott för nacken också, men mest beror det nog på värktabletterna kanske.


Nu är M iväg och blir klippt, superbra frisör som har öppet ända till nio(!) på kvällarna. kanoners.

Jag ska börja med lite mat. trööök, men äta bör man.
Dock ville M bli bjuden på min favvomat så det är ett nöje att göra mat idag.
Dessutom så kommer jag få med mig det i matlåda till imorn, ännu bättre :)
Den enda maten jag tycker om att värma.


ääh, har som vanligt inget mer att förtälja.

/A

Göteborg

Ja, hur sugen på att åka till Göteborg är jag nu?
Inte alls faktiskt.
Hade det varit en ren nöjes- och shoppingtur hade jag inte tackat nej men nu ska vi åka till en i min grupp för att plugga.
Det som jag skrev om igår, att allt jag skrivit var bara att slänga.
Morr morr, men det är bara att ta nya tag.
Om en vecka är det redovisningen och sen ska det bli så jäkla skönt att slippa skiten.


M och jag har stora problem just nu, M har tokångest.
Vi har hittat två lägenheter som vi verkligen gillar, men frågan vi ställer oss är om vi verkligen vill köpa en tvåa?
När vi bodde i Kristinehamn i våran stora tvåa längtade vi ju efter en trea.
Nu känns det ändå helt okej med en tvåa men ett rum för datorn skulle inte vara helt fel ibland.
Det bästa är att den ena lägenheten är i trapphuset bredvid, väldigt lätt att flytta med andra ord och den är så mycket fräschare än den vi har nu som vi hyr i andra hand.
Den andra är också fin och ligger där Zandra och sen Mikaela bor, alltid trevligt att ha nära till sina vänner liksom.

Båda kostar ungefär lika mycket och är lika stora och kommer troligtvis öka radikalt i pris efter budgivning.

Jag vill egentligen inte ha en åsikt om det, för jag kan inte ta något lån utan det är ju M som får stå för det i så fall.
Visst kommer jag betala av till honom också, vi får göra ett kontrakt mellan oss.
Men ändå.

Vi vet att vi behöver ha lägenhet, inom ett och ett halvt år i vilket fall som helst och då kanske man ska passa på när man har hittat två som är fina och har topplägen?
Men tveksamheten finns ändå där, är det verkligen nödvändigt? 

Dessutom skulle vi egentligen behöva en ny bil också. så slipper Marcus skämmas mer och så kanske vi kan känna oss lite säkrare när vi åker hemåt och sådär.


Dilemma Dilemma så att säga.
Imorn är det visning på grannlägenheten, och på måndag på den andra, troligtvis kollar vi på dom. Det värsta är nog att jag faller pladask för någon av dem och verkligen vill ha den.

Känns som att det kanske är något som ska vara rätt genomtänkt ändå.


Gaah.


Nej nu är det snart dags gör Götet. Bläh.


/A

Arg

Eller arg är väl egentligen inte rätt ord.
Jag blir bara less. Allt jag skrivit ihop till arbetet är bara att knyckla iho poch slänga. Det känns ju skönt att allt pinande framför datorn med nackvärk och allt var till ingen nytta alls.
Min grupp beslutade att byta företag att skriva om.
Nu blir jag mest bara sådär att jag inte ens orkar börja om, varför liksom ens göra det om det ändå bara ska slängas?


Jag tänker därför njuta av att bädda ner mig i soffan just nu, med lite godis.
Dessutom regnar det och är jordens tråkigaste väder.

Ingen bra dag med andra ord.

Helgen

Helgen har varit lugn och skön, precis vad jag eftersträvat.

Vi mumsade räkor och mös framför tvn i Fredags som jag skrev och det var gott.
Däremot är allt som har med snyggLars (idol) att göra bannlyst från detta hus.
Anar att min älskling känner sig lite hotad ;)


I går tog vi en tur till Göteborg. Jag var lite nervös över hur nacken skulle orka men det gick bra.
Vi knallade runt i lugn takt och var där rätt länge men det var skönt.
Marcus shoppade som en tok! Själv nöjde jag mig med två otroligt tråkiga basplagg. Tråkigt men nödvändigt.

Niklas kom inåt stan för att luncha lite med oss och det var mysigt.
Kändes så bra att höra att han fortfarande har kvar den där otroligt fula Karlskoga dialekten och att han inte förändrats ett dugg, trots att han bott i Götet sen studenten för tre år sedan. Då känner man sig trygg =)

Igår kväll brände jag min första DVD film, känner mig så duktig. haha. Jag har gett upp med att försöka koppla datorn till tvn så vi lämnade helt enkelt tillbaka sladden och bytte den till dvd skivor istället.
Så gårdagskvällen bjöd på What happens in Vegas. Den var mysig, helt klart bättre än jag trott men ändå så var den inte sådär sjukt kul som jag trodde. Men den får ett gott betyg av mig ändå.


Idag satte jag Marcus i arbete medans jag själv gick och fikade ;)
Marcus har dammsugit och dammat alla vrår i lägenheten.
Det hade gått så långt att jag knappt kunde vistas inomhus, jag är allergisk mot damm om det blir för mycket. Jag har nyst och snuvat flera dagar. "Tyvärr" kan jag då inte själv damma för då mår jag otroligt dåligt. Så Marcus fick ta skitjobbet idag.
Själv fikade jag som sagt, och mitt sällskap var Mikaela. Känns som vi knappt setts på hur länge som helst! När jag tänker efter så har jag inte sett henne sen vi var ute förra helgen så det var trotsallt ett tag sen.
Synd bara att vi har så enskilt nu när vi gör arbetena att vi knappt kommer ses i skolan denna vecka heller, men man får ta vara på fritiden då istället. Jag peppar för filkväll med andra Batman filmen i af ; )

Vi har precis avnjutit lite mat. Marcus ligger på soffan och kollar fotboll.
Försöker bränna Jiddra inte med Zohan för ikväll så det är det som står på schemat nu.
Jag måste dock tillägga att detta långa inlägg egentligen mest beror på att jag absolut inte vill skriva på mitt arbete som jag egentligen borde göra nu.
Men nu är det bara ta tag i det och försöka kocentrera mig på det jag ska.


ciaooo

/A

Min nacke säger nej

Nu orkar jag inte försöka mer.
Har suttit halva dagen och verkligen försökt få något vettigt ur skallen att pränta ner till arbetet men nu säger nacken nej och magen kurrar. Det värsta är att det jag inte gör idag får jag göra i morgon. Jag måste vara klar på måndag.
Men man ska lyssna på sin kropp och när min kropp säger nej är det bäst att lyssna.


Nu är det bara en timme kvar tills älsk kommer hem och då ska vi åka och köpa räkor.
Ska även kila in och kolla om jag kan hitta en snygg halsduk någonstans på knalleland.
Jag måste ju gå runt med en om halsen eftersom jag hela tiden måste värma nacken för att den ska bli bättre, och jag är nu trött på Marcus otroligt gamla och fula som har agerat tidigare. Dags att hitta en ny.


/A

Myskväll

Ikväll har M bestämt att det ska ätas räkor och jag är inte sen att tacka ja till det, yummie.
Till det ska det avnjutas vitlöksbaguetter, tur att vi båda gillar det annars hade vi nog fått myst på egen hand.
Detta skall smaskas på framför Idol, om nu M vill se det, tror han är lite svartis på att Lars är min dröm man ;)

Bjuder på en bild för ett par år sedan när vi gjorde detsamma.
Jag trivs verkligen med dig älskling, det finns ingen annan som är som du ;)

Jag behöver en ny garderob

Usch vad jag verkligen önskar att jag hade massa pengar som bara låg och skräpade! Jag är urbota trött på min garderob och skulle bra gärna vilja förnya den med massa godingar. Några exempel på vad som gärna får flytta in i min garderob just nu är dessa;



Prio ett är att i alla fall ett par snygga jeans, gärna snoortajta som dom på bilden :)

Freeedag :)

Jag är lite less på att inte sova ordentligt och sova bort halva dagen.
Det beror så klart på nacken, kunde inte somna i natt för det gjorde så j-vla ont.
Tillslut somnade jag men jag drömmer så mycket konstigt nu så sömnen blir ändå aldrig helt okej.


Det ska bli så skönt med helg. Haha. Jag har varit ledig hela veckan men skillnaden är att M är ledig och att jag har någon att umgås lite med. Som planerna är nu så blir det nog en tur till Götet imorgon. M är i stort behov av snygga kläder till jobbet och jag ska väl fönstershoppa som vanligt.
Vi får se hur länge jag orkar gå där i morgon, det är när jag går som nacken är som värst.
Det bästa med Göteborg är dock att jag inte har något emot att sega och vara kvar länge. Jag tycker om Göteborg, och jag har alltid gjort det.



Dags att börja tänka julklappar också.
Jag har satt upp en strategi för hur det ska gå till i år och det känns bra.
Marcus klappar vet jag precis vad som ska innehålla, känns tokbra! Nu gäller det bara att hitta dom och speciellt när han inte är med. 


Idag ska jag plugga en massa, jippeeey. Not.
Men det ska bli skönt att ha något att göra, man blir rätt less på att glo in i tvn hela dagarna kan jag lova.


/A

En dröm om att skaffa barn.

I natt drömde jag om barn. Jag drömde om en hel planering inför att skaffa barn.
Det kändes läskigt när jag vaknade men samtidigt så skrämde tanken inte mig som den alltid gjort förr.

Jag drömde att jag och Marcus planerade för att skaffa barn efter att jag är färdig med skolan.
Vi planerade det så bra att jag slutade äta ppiller ett halvår innan examen och att barnet förhoppningsvis skulle komma några månader efter att jag var färdig med skolan.
Detta för att inte spilla någon onödig tid med att skaffa jobb för att sen behöva gå hem från det.

Sjuk dröm egentligen, men kanske är det mitt undermedvetna som ändå börjar vänja sig med tanken på barn.
För visst borde det var en av meningarna med livet? Att sätta ett nytt liv till världen.

Ni som känner mig vet att barn är något jag aldrig vela ha, ni som inte känner mig vet det nu.
Men ändå så innerst inne finns nog en liten liten längtan.

Det verkar så mysigt med den där stora magen och vilken uppmärksamhet alla ger en.
Sen från den första lilla stund när den lilla första gången ser världen så bryr man sig inte längre om något annat än detta lilla nya liv.


Tanken skrämmer mig dock otroligt mycket, jag vet inte om jag kan vara så osjälvisk som person.
Jag värdesätter lugnet, sömnen och ensamtiden med min M alldeles för högt för att ha ett litet skrikande barn omkring mig. Eller nej, jag har bestämt att mitt barn ska bli snäll så skriker kommer det inte göra ;)

Skämtåsido, hur kan man någonsin känna sig redo inför den största utmaningen i livet?


Ni får tolka allt det här precis som ni vill, det gör ni ändå.
Det var vad jag drömde i natt och vi kommer inte att skaffa barn inom dom närmsta åren.
Troligtvis vid trettio strecket kanske, då kommer det kanske att passa in i våra liv.

Nu njuter jag av att vara student och få vara med om livets goda på det sättet.


Men berätta gärna för mig om hur ni tycker och tänker om barn :)


Timingen kunde ha varit bättre


Efterlysning - Någon som är bra på hudvård!

Jag efterlyser någon som kan något om hudvård.
Sen jag flyttade ner till Borås så är min hud katastrofal!
Jag försöker att aldrig använda annat än mascara och kajal så att huden ska få vila men det spelar ingen roll, den blir bara värre och värre. Massa små kvisslor/plitor överallt som bara vill bli större och större.

Ge mig tips på mirakelprodukter.
Jag vägrar ha det såhär mer. Det är sjukt irriterande när man verkligen försöker att ta hand om huden.

Sovmorgon

Jag har verkligen haft svårt att sova i natt, nacken har värkt och jag har grubblat som vanligt.
Egentligen grubblade jag inte på något speciellt men tankarna gör det ändå svårt att sova.

Vaknade elva, så nu är hela dagen borta.
Inte för att det gör något, hade ändå inte planerat in någonting idag.
M är i Göteborg och alla andra har fullt upp med sitt.
Så planerna för dagen är precis som för hela veckan. Glo på tv och vänta in sällskap.
Igår kom han hem sent, idag blir han nog rätt tidig.


Skulle vilja ner på stan en sväng och kika runt lite.
Men dels regnar det och sen gör nacken fortfarande för ont.
Så det känns inte så lockande faktiskt.


Jag kom på varför jag har sån hemlängtan.
Det har jag bara för att jag vet att jag snart ska hem.
Efter att jag varit hemma nästa helg så ser jag inte min familj förrän till jul, och det kommer jag klara, men nu är det jobbigt bara för att det börjar närma sig. Vad knäpp man är egentligen.


/A

En dröm om en vän

I natt drömde jag om Nathalie. Det kändes så äkta och väldigt weird när jag insåg att det bara var en dröm.
Allt var som det alltid var mellan oss på högstadiet. Saknar henne, och detta var nog bevis på det.

Jag hoppas kunna träffa henne under jul, och speciellt hennes söta lilla Elias som jag aldrig träffat, han blir ju snart ett år. Usch vad tiden går fort, även när man inte har roligt.

Tänk vad mycket kul vi hade ihop och sen så drev vi ifrån varann totalt.
Tur är väl att vi aldrig skiljts som ovänner utan att det bara var olika intressen och att vi bodde på olika ort som gjorde det. Det bästa är ju faktiskt att allt känns som förr när vi ses <3



/A

Jag hatar räkningar! Vi studenter lever på existensminimum!

Jag antar att jag inte är ensam om att hata dom?
Nu har man gått runt snart en månad som en fattig kyrkråtta och bara längtat tills nästa gång studielånet ploppar in på kontot, men varför ens längta? Det blir samma visa på med. Betala räkningar och längta tills nästa gång man ser pengar på kontot.

Jag brukar försöka vara duktig och sätta upp en budget för mig.
Vi är ändå två som delar på hushållet och räkningarna men ändå räcker aldrig pengarna till.

Om jag skulle köpa alla böcker vi behöver ha till kurserna som börjar så skulle det gå på runt 1200:- och då är inte material som block och sånt inräknat.

Vi som är studenter får ungefär 7500;- i månaden.
Det låter kanske mycket, för ett par år sedan tyckte jag verkligen det för så tjänade jag inte ens hälften av det. Men det är ju inte så att de 7500:- bara ska räcka till räkningar och mat. Utan det ska också täcka alla material kostnader vi behöver till skolan. En bok är inte billig och man blir ruinerad när man behöver ha tre böcker till en kurs! Hela budgeten fallerar.

Hur har den som räknat ut lånet och bidraget tänkt?

Vi, jag och Marcus, har en hyra på 4500 i månaden och det är inte mycket för att vara i Borås eller om man kollar på storleken på lägenheten. En studentlägenhet är precis lika dyr per kvm och jag får inte hyra en sån eftersom jag har Marcus.
Jag betalar alltså 2250 för lägenheten i månanden.
Vi har tokbilligt internet och telefon, räkningen brukar vara på 300 (och det delar vi också på)
Vi har alltså inte ens höga räkningar eller något sådant.

Jag avundas er som verkligen får det att gå ihop varje månad men ska vi verkligen behöva ha det såhär?

Ska man behöva leva på noll och ingenting och kanske inte ens äta om dagarna för att pengarna inte finns? Som student behöver man verkligen äta ordentligt för att orka vara på alerten hela tiden.


Vi blir hela tiden uppmuntrade att ha ett extra arbete vid sidan om studierna, vi har till och med lediga fredagar för att vi ska kunna jobba då. Är inte det sjukt?
Våran skola är ett heltidsarbete, vi ska studera åtta timmar om dagen fem dagar i veckan precis som ett heltidsjobb.
Varför ska vi då behöva jobba utöver det?
Som student behöver man koppla av emellanåt och lägga studierna åt sidan och ägna sig åt sina vänner och det man tycker är kul. Hur ska man hinna det om man ska oroa sig för pengar och jobb dygnet runt?
Jag vet att jag absolut inte är ensam om att ha huvudvärk dygnet runt och må skit emellanåt.

Vi har valt att studera vid högskolan för att bli något här i livet. Det är meningen att vi ska kunna lägga ner ett stort engagemang i studierna och gå in för det helhjärtat.
Jag har inte ens läst färdigt två kurser än men känner redan att mitt engagemang är att klara högskolan med godkänt, jag orkar inte sukta efter vg eftersom det krävs alldeles för mycket tid.
Tid som man nu ägnar åt hur man ska få vardagen att fungera utan pengar.

Nu kanske någon vill påpeka att jag har en sambo som tjänar bra men det hör inte riktigt hit. Det han tjänar är hans pengar och jag skulle aldrig någonsin i mitt liv vilja vara beroende av hans pengar. Han har själv studera i tre år vid universitet och vet precis vad jag går igenom nu. Han har verkligen förtjänat det toppjobbet som han har fått och han är värd varenda krona det ger honom.
Visst jag har honom som säkerthetslina om något verkligen skulle skita sig helt för mig. Men alla har väl alltid någon som kan låna ut pengar i kris, t.ex. en förälder.


Vi är allihopa bara människor.
Hur många av er där ute som har ett heltidsjobb skulle utöver det också vilja jobba sexton timmar till i veckan?

Man kan lätt tro att som student lever man livet och allt är bara lättsamt och enkelt.
Det är inte riktigt så. Det beror kanske på vilka mål man har tänkt att uppnå i livet men jag tror inte att många söker till högskolan/universitetet för att det är roligt och för att man ska slippa jobba.

Det kanske inte är lika fysiskt krävande som att jobba 40 timmar i veckan på ett lager eller i en restaurant, men vi har istället det som krävs av oss psykiskt. Vi ska vara smarta, vi ska komma med motargument och vi ska klara av att skriva tentor och uppsatser som om vi ägde världen.

Jag har jobbat i tre år för att mentalt kunna anpassa mig till skolan igen.
Det var inte lätt att jobba, det kan jag inte påstå men jag växte som människa och jag kände mig beredd på skolan.
Nu när jag är här så inser jag att det är inte så lätt som man tror.
Det krävs mycket av en för att orka sitta åtta timmar om dagarna.
Speciellt med tanke på huvudvärken och pengaångesten.


Ska vi studenter verkligen inte vara värda mer?
Ska vi verkligen behöva ha ett arbete bredvid studierna?

Jag tycker inte det.


/A


Onsdag

Nacken är lite konstig.
När Marcus ringde sjukvårdsupplysningen och allt man läst själv så säger man att man ska försöka leva som vanligt och absolut inte bara ligga i sängen och sådär. men så fort det gör ont i nacken ska man tänka sig lite för, för att inte förvärra.

Men både igår och idag när jag vaknade så kändes nacken helt bra, och jag menar verkligen helt bra.
Sen räcker det med två-tre steg ur sängen så gör den förbannat ont igen.
Alltså gör den inte ont när jag ligger och sover och vilar, borde inte det då vara bättre än att trotsa nacken?

Igår ville jag så gärna orka med mitt liv att jag och Marcus knallade ner till Ica för att handla lite.
Trots att jag inte fick bära en endaste grej, M tog allt, så stod jag knappt ut där nere. Nacken värkte och jag blev ofokuserad p.g.a. allt folk och jag insåg att min föreläsning idag var ett alldeles för stort projekt.

Så jag är hemma i dag, jag tänkte att det mest var onödigt att bara orka halva eller så eftersom det oftast är sammanhängande hela dagen.

VIll någon veta hur trött jag är på att vara hemma och ha tråkigt?
Det är inte direkt så att jag har en massa roligt att göra.
Tur var väl att det damp ner en veckorevyn i brevlådan idag, då kan jag fördriva liite tid i alla fall.

Tyvärr kan jag inte ens njuta av alla ducktales avsnitt jag har som jag vill se eftersom jag inte kan koppla datorn till tvn! Jag får bild men inget ljud och då är det bara värdelöst.


Idag ska jag försöka skriva en massa på arbetet, jag får ta det i omgångar som igår så går det nog förhoppningsvis bra.
Det jobbiga är bara att jag tröttnar på två sekunder om jag sitter här och läser eftersom det verkligen är en pina.
Men jag måste, vi har satt deadline till nästa vecka och då ska allt vara klart.


/A


Sakniiig

Dagen har bara sprungit förbi. precis när jag skulle sätta tänderna i min frukost smörgås så ringde Elin. När vi sedan lade på hade två timmar bara sprungit förbi, inte konstigt att min o'boy var varm ; )
Saknaden lade sig lite, det är skönt att de flesta faktiskt inte är längre än ett telefonsamtal bort.

Nacken är förjävlig och jag är uttråkad till tusen.
Det finns miljoner saker jag verkligen skulle vilja göra.
Vädret idag har varit sådär underbart höstigt med sol och värme, hade velat ta en låång promenad bland alla vackra färger men nacken satte stopp för det och jag har bara kikat på alla höstens färger genom fönstren idag.


Jag har i perioder försökt hitta bra saker till mitt arbete men det är svårt och jobbigt när man inte orkar sitta vid datorn.
Bläcket i skrivaren är slut också så jag har inte kunnat skriva ut någonting för att läsa i soffan istället.


Nu sitter jag bara och väntar på att älsklingen ska komma hem så att jag får lite sällskap.
men det dröjer nog minst en timme till tyvärr.


/A

Tisdag

Jag känner mig något hoppfull, nacken börjar ge med sig lite litegranna, den gör fortfarande lika ont men den är inte lika stel och jobbig.
Jag har sovit dåligt i natt, jag har funderat alldeles för mycket på skolan och allt annat. Jobbigt.
M och jag blev osams över småsaker igår, men vi blev sams på en gång när vi insåg att det egentligen inte handlade om oss. Det märks att vi har mycket i huvudet båda två. Tyvärr hade jag behövt honom mer än så, finns så mycket jag skulle behöva prata ur mig om, men jag vill inte belasta honom med det just nu.

När jag tillslut somnade så drömde jag om att jag bakade banan och chokladmuffins, haha.
Så nu är jag toksugen på det. Tråkigt att fika på dom själv dock.

Jag vet inte riktigt planerna för min dag än.
Jag blev glad över ett brev som kom på posten idag, mitt efternamn är snart ändrat, om ingen privatperson sätter sig emot det. Känns bra att jag äntligen får skriva mitt namn som jag stavar det. Har varit krångligt när man har varit ute och rest och sånt, för mig skriver jag bara av farten men en enda liten bokstav har kunnat ge tråkiga besked. Tur nog så har det aldrig hänt mig för att jag har tänkt mig för.

Jag ska försöka att få något gjort på mitt projektarbete idag, får se hur långt jag orkar för det är en pärs att sitta vid datorn just nu alltså.


I natt kom jag fram till att jag nog inte vill bo kvar i Borås resten av mitt liv.
Jag trivs tokbra här men jag vill inte bo såhär långt från familjen och Elin resten av mitt liv, jag vägrar!
Visst finns de alltid kvar, det är ju det som är det fina med dom men det är jobbigt när saknaden sätter in.
Tänk vad många dagar jag missar av mina brorsbarns uppväxt, hur många dagar jag missar av alla.
Jag vill inte vara den där främmande personen som bara är hemma och hälsar på vid speciella tillfällen, jag vill ju vara en del av deras liv och vardag.
Troligvis kommer jag aldrig flytta hem till Degerfors igen, det tror jag verkligen inte, i så fall vore mina två eller tre år här helt bortkastade.
Men jag vill kunna åka över dagen utan att det blir ett alldeles för stort projekt och bara säga hej liksom.

Det är rätt dumt att fundera över framtiden, för jag har verkligen ingen aning om vart den tar vägen med mig, eller oss.

Det är nog bättre jag äter lite frukost istället :)

/A

Myy man



Trots nackspärr går det ingen direkt nöd på mig.
När man är själv hemma får man drömma lite, och jag drömmer lite om Lars! ;)
Han är min man alltså. Musikalisk, poetisk och sådär fånigt charmig!



en sak till är nu avbockat på listan.

Nu är proverna gjorda, svaret kommer om fem till sex veckor. bara att vänta alltså.
Det gick dock bra trots att jag hade nackont.
Såklart med min tur så var det inte bara en person med utan en som lär upp sig också.
Som sagt, jag orkar inte gråta mer så nu skrattar jag bara åt min otur, den är rätt spännande egentligen.
De var i alla fall super duktiga och för första gången i mitt liv kändes det som att någon faktiskt lyssnade på mina problem.
Tillsammans med en överläkare ska hon komma fram till ett bra sätt att få bort min migrän eftersom tabletter inte alltid hjälper. Om inte annat får jag kanske mixtra med mina ppiller och bara ha mens var tredje månad.
Jag hoppas verkligen på det. Två dagar var tredje månad kan jag stå ut med men jag står inte ut med två dagar varenda månad med migrän.
Dels är just dom två dagarna tokjobbiga och sen blir man inte sig själv på flera dagar heller, så räknar man på det så går minst en vecka bort varje månad p.g.a. migränen.

Jag hoppas verkligen att de kommer fram till något snart. Hon skulle ringa upp igen så snart hon de pratat ihop sig. Jag hoppas på denna vecka.


Trots att dagen upplevelse allt som allt var hemsk så känner jag mig nöjd och glad.
Jag ska fira det med en låång dag i soffan med dålig tv.

Det var en pärs att ta sig ned dit jag skulle, trots att det max tog fem minuter att gå, men varje litet steg värkte i nacken och jag kunde inte ens se mig om när jag korsade gator. så det är bäst att hålla sig inne och värma nacken med vetekudde. Mikaela ska ha en stor fet kram för det tipset, det är min livlina just nu.


/A


Måndag - sjukskrivning

Usch jag vet inte hur jag ska orka med den här nackvärken, speciellt inte om den håller i sig upp till två veckor som den kan göra!

Idag känns den väl något bättre, eller så har jag bara vant mig vid den.
Jag är glad att jag faktiskt inte har ett jobb för då hade jag blivit sjukskriven minst en vecka utan betalt, nu får jag ändå mina pengar så länge jag klarar kurserna och det kommer jag att göra.


Ska försöka ta en dusch och komma ordning lite mer än igår.

Om cirkus en timme är det provtagning.
Jag tänkte strunta i det p.g.a. nacken men jag har redan väntat två veckor för länge och vill verkligen ha det gjort nu.
Så jag trotsar nacken och går dit ändå så jag får skiten gjord och kan få svar någon gång.
Förhoppningsvis är det ingenting och stenen i mitt hjärta kan försvinna.
Känner mig otroligt nervös... men det är bara ta ett djupt andetag få fixar det sig.


Sen har en i våran projektgrupp hoppat av, skit också.
Det betyder kanske inte mer jobb egentligen men vi blir bara fyra kvar och jag hatar verkligen att redovisa muntligt.
Dessutom vet jag inte hur mycket jag kommer att orka göra den här veckan, för det är inte direkt smärtfritt att sitta här och skriva.

Jag har valt att skratta åt allt istället för att gråta, för det är verkligen skrattretande vilken otur som förföljer mig nu.
Snart kan det knappast bli värre och då lär det bara gå uppåt igen, jag lever på det hoppet.


Får se hur mycket jag orkar efter mitt besök sen.
Skulle gärna göra Mikaela och Zandra sällskap under dagen så man får något annat att göra och tänka på en stund.

Men nu ska jag se hur äventyret med duschen går, kan knappt röra armarna så tvätta håret blir intressant.


/A

sjuklig otur

Alltså nu är jag verkligen i ett stim och skulle gärna skjuta mig själv.


Utekvällen igår var roligt, dom är så härliga de där tjejerna!
Vi satt först hemma hos Zandra och åt pizza och snackade skit med lite musik i bakgrunden.
Sen var det X&Y, utestället här och det var riktigt fräsch.
Lite väl litet kanske men gillar man att vara närgången så är det perfekta stället ;)

Tyvärr hade jag en huvudvärk med mig ända från att jag vaknade på morgonen.
Jag lyckades dock med att ändå hålla den under kontroll under hela kvällen ända tills jag fick jordens armbåga i huvudet.
Då snurrade det rejält (och inte p.g.a. alkoholen) och huvudet sprängde något otroligt.
Med tjugo minuter kvar tills det stängde ringde jag Marcus och pallade inte mer så han hämtade mig.
La mig och somnade gott i alla fall trots ett dundrande huvud.

Vaknade vid åttatiden imorse och var oförskämt pigg, trodde verkligen att huvudvärken skulle hänga med idag.
Rullade över på mage och njöt av att jag inte mådde dåligt och då small det till.
Kändes som om nån stuckit en kniv i nacken på mig.
Försökte ta mig upp på toa och det var ett äventyr i sig.

Sedan dess har jag i förtvivlan och i panik bara gråtit och ajajajat mig över nacken.
Nackspärr.
Marcus har varit gudomlig mot mig, han har ringt runt och frågat folk om råd, han har fixat smärtstillande och allt man kan tänka sig.

Just nu sitter jag med två stora vinterhalsdukar som stöd och värme för nacken.

Imorse kunde jag endast titta åt vänster, men nu har jag tvingat mig själv att ha huvudet rakt, trots att det gör ont.

Har jag otur eller otur?
Denna vecka har jag inte direkt tid med att vara invalid och inte ens kunna klä mig.
Marcus fick till och med sätta upp håret på mig för inte ens det klarar jag själv.


suck, skjut mig bara någon så slipper jag detta! =/

Bevis

Är detat bevis nog för min trötthet och totala förvirring;


Jag undrar varför det luktar så bränt, samtidigt som jag känner igen doften men inte kan sätta fingret på den.
Glömmer bort det och går sedan ut ur vardagsrummet för att hämta något och inser att det är plattången som luktar!
jag satte i den för flera timmar sen och hade helt glömt bort den!
Jag har alltså aldrig någonsin glömt något sådant förut, bevis nog?
Shit skrämmer till och med mig själv. tänk om jag hade gått någonstans istället?
Hujedamej, vi som hyr i andra hand med.


Så, nu ska jag sova bort förvirringen och tröttheten och hoppas att huvudvärken är borta sen(tar lite hjälp av tabletter också)


hemlängtan

Nu märker jag hur spänd jag egentligen var över tentan.
Huvudet värker och jag är supertrött.

Jag längtar verkligen hem. Men när jag väl ska hem hinner jag inte träffa Elin som jag faktiskt saknar mest just nu.
Men det ska bli så skönt att träffa både min och Marcus familj igen.

Jag tror att verkligheten har hunnit i kapp nu.
Att jag faktiskt bor 22 mil bort från dom och inte kan åka när som helst eller hur som helst.
Dessutom skrämmer mig tanken litegranna på att vi kanske bli kvar här sen.
Jag kännre mig också rädd, jag vill inte bli vuxen!
Jag vill verkligen inte börja arbeta det första jag gör efter skolan igen.

Men jag ska ut och se världen, det är en sak som är säker.
Förhoppningsvis har jag lärt mig att inte längta hem för mycket då och vant mig vid att familjetillfällena är få men väldigt speciella.

Så länge får jag gotta mig i att jag faktiskt trivs otroligt bra i Borås, synd bara att det låg närmre hem.
Men jag tänker fortfarande hänga i som en hök efter att få tag på en ny lägenhet, för det är i den jag inte trivs.


Nej nu blev allt flummigt, jag vet knappt vad jag heter själv.
Måste lägga mig och sova en stund innan Marcus kommer hem.


/A


saknad

Dessa dagar har jag verkligen saknat min vän...Elin. Nästa så mycket att det har gjort ont i hjärtat efter henne. Samtidigt har känslan av hemlängtan, och otrivsel gjort mig ledsen, hängig och riktigt nere.

Helt plötsligt så känner jag inte längre hemma någonstans. alls.

Igår trodde jag att jag skulle bryta ihop, när M kom hem var jag som en bomb som skulle explodera när som helst. Men för första gången så behandlade han mig helt rätt. Han ställde inga dummar frågor, han gjorde inte massa fåniga saker för att få mig att skratta utan han bara fanns där.
Jag exploderade aldrig utan istället höjdes humöret steg för steg tills jag tillslut inte ens märkte att det dåliga humöret försvann.

Han är min bästa vän, det finns ingen som han.
Han sviker inte när alla andra gör det, och det är här min lilla Elin kommer in.
Det spelar ingen roll vilket avstånd vi har så bara tanken på henne gör mig starkare.
Tyvärr så gör också tanken mig väldig saknig av henne.
Förhoppningsvis kommer hon hit snart och då ska jag visa henne allt jag tycker om med Borås.

För det är trotsallt det här som kallas hemma nu. . .

Första högskoletentan - check!

Ja, då var den första högskoletentan avklarad.
Den avsatta tiden var 8.30-12.30 och jag gick 10.16 ;)
Om det var bra eller dåligt vet jag inte nu, men jag kände att det inte fanns något mer jag kunde tillföra, hade kollat genom papprena ett antal gånger.

Jag satt också och räknade lite poäng och sådär och jag tror nog att jag klarade G gränsen och det nöjer jag mig med i nuläget, jag hade ju faktiskt pluggat alldeles för lite för att få full pott.
Räknade dessutom väldigt kritiskt mot mig själv så jag hoppas det blir mer poäng än vad jag fick det till.

I överlag kändes tentan väldigt enkel, och jag tvekar inte på att säga att om jag bara ansträngt mig liite till på att läsa så hade jag haft 60 poäng!
Men nu hade jag inte ansträngt mig speciellt mycket.

Nu får man vänta ett antal veckor innan resultatet kommer upp så det finns väl inget annat att göra än att hoppas.
Det kan ha gått illa också, det beror helt på vad han är ute efter.

Men jag är nöjd över prestationen på provet utifrån prestationerna på att läsa.


Nu ska jag bara njuuta av lite ledighet!


. . . . . . . .











history is repeating










TIPS OCH HJÄLP TACK!

Snart närmar sig min och Marcus 5+1 årsdag! (sex år tillsammans varav ett år som förlovade) och jag vill ha tips på saker vi kan göra för att fira!
I vanliga fall har vi åkt till Sthlm och de senaste åren Göteborg. Eftersom vi nu bor i Borås så känna inte Göteborg sådär jätte kul, och Stockholm är vi båda trötta på.
Så jag välkomnar tips på vart vi kan åka eller vad vi kan göra för speciellt på hemmaplan.

Jag funderade lite på en weekend i London, det hade vart mysigt.


Vad brukar ni göra för att fira något lite extra?

Onsdag - två dagar kvar

Jag blir less på att jag alltid har otur.
Sista veckan och bara två dagar kvar till tentan... och jag har migrän.
Jag klarade i alla fall av de två lektioner som stod på schemat den här veckan och det är jag glad över.
Efter våran pluggstund igår gick jag hem och la mig med en sprängande hvudvärk och sov genom i stort sett hela eftermiddagen och kvällen. Ett undantag för lite matintag.
Idag skulle jag ha gått till skolan för att fortsätta där vi slutade igår men jag orkar inte.
Huvudvärken hänger över mig som en hök och allt jag egentligen vill för tillfället är att bädda ner mig igen och sova hela dagen.
Tyvärr måste jag trotsa den viljan och hålla mig uppe. Jag bäddar nog ner mig i soffan med böckerna i högsta hugg. Det är liksom nu det gäller, jag har inte tid med huvudvärk, jag vill verkligen klara tentan. Min allra första tenta.
Världen går inte under om jag inte klarar det men det vore skönt att ha den ur världen och kunna koncentrera sig på nästkommande kurser.

Imorgon har vi handledarmöte för projektarbetet vi håller på med i grungläggande affärsmannaskap.
Tyvärr så har jag inte lagt ned så mycket arbete på det p.g.a. tentan så det känns inte som att jag har så mycket att tillföra mötet. Jag väntar fortfarande på svar från företaget jag har mailat till med frågor till arbetet och ska jag vara ärlig tror jag inte att de kommer att svara på det.


Jag tror att det är dags för mig att försöka få i mig lite att äta.
Det är dumt att göra huvudvärken sämre genom att låta bli maten.
Ska även försöka dricka en massa vatten. Visserligen hjälper kanske inte det mot just migrän men det är alltid bra att hålla vätskenivån bra. Synd bara att Borås har så fruktansvärt äckligt vatten!
Saknar verkligen vattnet hemma, det är ljuvligt i jämförelse!


/A

Ytligheter

Ibland blir jag bara så trött på allt ytligt.
Vad spelar det för roll om någon har utstående öron eller ful, skadad hud?
Visst är det utseendet som man ser först hos en människa men egentligen spelar det ingen roll hur ful någon är, så länge den har ett stort hjärta.
Jag skulle inte vilja vara med någon som är hur het som helst men inte har en hjärna att tänka med eller är är en idiot bara för utseendets skull.
Nu handlar det inte bara om sexuell attraktion utan även vänskap.

Jag har lärt mig att se förbi folks defekter, alla har dom så varför se dom?
Jag tycker att det är så otroligt synd att folk fortfarande är så trångsynta.
Det är inte direkt så att någon med dålig hud eller konstig näsa kan hjälpa det.
Det har med gener och hormoner och allting att göra och varför kan man inte vissa se förbi det?
Sen så är det ju också så att personen i fråga säkert mår hur dåligt som helst över sina problem ändå och för att man inte kan göra något åt det. Det räcker faktiskt att man själv mår dåligt utan att någon annan påpekar det.




Vi lever ändå på 2000-talet där jag tycker att det finns större saker att bry sig om.
Det finns fortfarande krig i världen, folk som svälter, folk som mördas utan anledning och sjukdomar som skördar folks liv.
Nu är vi inne i en stor finanskris och allt folk bryr sig om är utseendet?
Vart är världen på väg egentligen?
Varför låtsas man om att problemen inte finns?
Visst kan man inte gå och oroa sig för folk varenda dag, det är inte det jag menar. Då skulle man bara må dåligt.
Men varför ens lägga krut på att se folks svagheter när vi egentligen bör ta hand om varandra?
Vi lever ändå i ett bra land där olikheter ändå ska kunna vara accepterat.
Det är accepterat att vara mörkhyad(av de flesta) men inte att ha några extrakilon på sig?

Vad spelar utseendet för roll i det stora hela?!
Jag är hellre omringad av "fula" personer med stora hjärtan än massa snygga idioter som bara bryr sig om folks utseenden.

Håller inte dom flesta med om det?

systuga?

Det vankas utgång i helgen, antingen för att fira en tenta som gick bra eller för att sörja den som gick åt skogen.
Hur som helst, vilket slags firande det blir behöver jag något snyggt att ha på mig.
Min garderob känns alldels för tråkig för såna utsvängingar, eller rättare, jag är trött på allt i min garderob även om den innehåller ett par guldkorn.
Jag är därför lite sugen på att sy mig något snyggt.
Egentligen är det ett väldigt dumt projekt nu när jag varken har tid eller pengar att lägga ned, men ack så kul det vore. Jag har visserligen ett tyg som ligger och skräpar men tyvärr är det inte den färgen jag har tänkt mig. Får se om jag kan lura med Marcus till en tygaffär sen, jag ska bara kiiika lite ;)



Något liknande har jag tänkt mig, antingen mörkt marinblå eller väldigt mörk lila.

Mååndag

Denna veckan får gärna stanna nu.
Jag kände hur avundsjukan bara växte när Julia i klassen missar tentan och åker till Aruba med pojkvännen. Jag skulle gärna byta plats med henne ja...
Hon slipper all tenta ångest för tillfället och har ytterligare en månad på sig att lära sig allt.
Jag skulle också behöva den månaden.
Just nu känns det otroligt dåligt och som att jag inte kan ett dugg.
Men det får gå som det får på fredag, jag kan inte göra annat än att försöka och hoppas på det bästa.


Efter föreläsningen hade vi programmöte där vi tillsammans med dom som går andra året på utbildningen satt och diskuterade tillsammans med två lärare angående ett tredje år.
Det lät ju väldigt intressant och även väldigt bra.
Jag vill gå nog ett tredje år.
Varför läsa bara två och inte tre när man då får kanditat examen?
Jag kommer nog aldrig vilja ta magisterexamen ändå så då är det ju bra att ha kanditaten istället.
Däremot verkade kurserna inte ett dugg intressanta vid första anblick, men man ska inte döma en bok efter omslaget.
Så nu lutar tankarna åt ett tredje år, men först tar jag varje dag som den kommer och försöker att klara det jag gör nu.


Migränen börjar komma krypande.
Funderar på om jag ska lägga mig och sova tills Marcus kommer hem och en och en halv timme.
Egentligen bör jag ju plugga men jag vet att om migränen bryter ut helt kommer jag vara handligsförlamad ett par dagar ändå, så då är det lika bra att avvara ett par timmar kanske.


Idag är Borås ganska härligt, solen skiner och den värmer faktiskt en del.
Hade funderingar på att sätta mig ute på balkongen med böckerna och suga in de solstrålarna man kan och sedan försöka spara på dom under vintern. Jag tror att denna vinter kommer kännas lång...


/A

Wiiiie



Blir man glad när man möts av detta besked?
hihi, kunde inte komma bättre mitt i tenta ångest och migrän.
Och speciellt inte just nu när plånboken är tom och alla pengar går till kursböcker

Ett stort tack till både Linda och chicy.se för den fina vinsten =)


Älskade, älskade du



Wiiie bara några fjuttiga timmar kvar tills jag får vara i hans famn igen nu.
Satt och kikade genom massa gamla bilder och hittade den här godingen, gissa om den får mig att le?


Du är mitt allt hjärtat, jag är inte hel utan dig!

vindögd

Nu står fasenimej ögonen i körs på mig så nu orkar jag inte läsa en rad till om förbannade jävla kalkyler!

Nu ska jag ta på mig lite normala kläder och kila ner till Ica.
ska köpa mig något mumsigt att tugga på.

Sen ska jag också köpa en kanelbulle att ta med till Marcus när jag hämtar honom.
Det är ju faktiskt kanelbullensdag, jag tror han blir glad :)


/A

p l u g g h e s t

Jag har nu gjort instuderingsfrågor till ett och ett halvt kapitel och huvudet känns helt mosigt och jag är såå uttråkad.
Tyvärr tänker jag fortsätta med detta resten av eftermiddagen och gärna en bra bit in på kvällen också så att jag blir klar med alla kapitel jag har kvar.

Jag vill att det ska vara kväll redan så att jag får bege mig iväg till Landvetter <3
Har jag sagt att jag saknar honom? ; )



Bjuder på en bild av mig, den är gammal!
Visst ser jag lite präktig ut ;)
Det var också det som var meningen när jag tog bilden.



Ducktales & Nostalgi



Har precis fått alla avsnitt av denna serien! Jag älskade den verkligen när jag var liten och spelade in vartenda disneydags, tyvärr så är de flesta band jag spelade in så söndertittade att det knappt går att se dom längre. Men vilken lycka då när jag har fått tag på alla avsnitt igen :)
Jag blir verkligen nostalgisk. Jag tittade på dem jämt, när jag var sjuk, när jag skulle sova, när jag var ledsen.

Nu längtar jag nästan efter att bli riktigt sjuk och få ligga nedbäddad ;)

Happy Saturday!

Wiiiie, ikväll ska jag hämta Marcus! Hur ska jag kunna vänta hela dagen lång??
Tyvärr är ju svaret att jag ska plugga hela dagen så den kommer gå seeegt.


Kände mig illamående igår kväll så jag la mig och det sitter fortfarande i.
Hoppas bara inte att jag börjar bli sjuk eller något.
Kanske kan det bara vara tentaångesten och boende situationen som gör mig illamående kanske.


Ska bli intressant och se om grannen har fest ikväll också.
Skulle ju faktiskt tro det, vad annars liksom?


Har inte hört något från lägenheten jag hörde av mig till.
Jag hatar folk som inte sätter ut sina telefonnummer i annonser, man får ingen ärlig chans liksom.
Men vi får vända oss till någon bostadsbolag istället för att pröva lyckan där istället.
Det känns inte kul att alltid irritera sig över sina grannar, dom är säkert jätte mysiga människor egentligen men de kan inte föra sig i ett hus.
Grannen ovanför går med hälarna först och klampar i golvet såfort han rör sig i lägenheten, och är en nattmänniska.
Grannen mitt emot har fest varenda helg och spelar superhög musik långt in på nätterna.
Grannen under låter som att dom håller på och möblerar om dygnet runt, det skrapar och dundrar vilken tid på dygnet det än är.

Börjar bli lite tröttsamt efter snart två månader :(


/A

Ge mig lite sol och värme, tack


Jag i grekland för ett år sedan


Jag sitter just nu och har precis läst klart och strukit under det viktiga i alla kapitel i boken.
Ett rejält jobb som resulterat i ryggvärk.
Inte precis den sysslan man vill göra en fredagskväll, men om en vecka har jag förhoppningsvis klarat tentan och slipper företagsekonomin.

Jag längtar fruktansvärt mycket efter Marcus.
Ännu mer längtar jag efter att resa!
Jag skulle kunna hoppa av här och nu om jag bara hade massa pengar.
En sak som är säker i alla fall det är att jag ska spara, spara och spara, för innan vi skaffar barn och grejer så vill jag ha sett världen. Inte bara alla dessa semesterställen utan jag vill verkligen resa runt och se mig omkring.

Jag har en stor längtan i mig just nu att åka. Helst av allt skulle jag nog vilja åka till Tavira(Portugal). Det är verkligen som mitt andra hem. Att åka dit är bara ren och skär avkoppling. Lunka runt där i sina egna små tankar i den söta fiskebyn. Det är mysigt att komma dit och inse att man faktiskt känner igen de som bor där.
Just nu är det nog det jag behöver mest, bara komma bort, men ändå hem.

/A

En till bild på min ring


Du är värd att dö för



Det är sånt här jag sysselsätter mig med istället för att läsa böckerna idag ; )

stopptid

Livet är skört. Ta hand om dig och dina kära NU, imorgon kan det vara för sent...

Friiiiiiiday

Yes! Fredagen är här.
Fast egentligen behöver jag inte hurra.
Hela helgen kommer bli plugg, plugg, PLUGG!
Efter denna helg måste det mesta sitta annars sitter jag i skiten kan man säga.
Tur att vädret är dåligt, annars hade jag inte velat sitta inne hela dagen.
Inatt åskade det så att det blinkade i hela lägenheten och i varenda el grej.
Fick gå upp och dra ur alla viktiga sladdar som t.ex. tvn och modemet så att inte allt skulle vara pajj när jag vaknade idag.
Det verkar ha varit en bra grej för allt funkar idag ;)


Imorn kväll hämtar jag hem Marcus igen!
Gissa om jag längtar?
Börjar bli less på att han är borta hela tiden, kul för honom såklart men mindre kul för mig.
Känns som att han knappt varit här sedan vi flyttade.
Meen jag lär mig ju att klara mig själv i alla fall och det är ju positivt.
Däremot så är det kanske inte lika positivt att jag äter fruktansvärt dåligt om han inte är hemma.
Tycker inte om att laga massa mat till mig själv.
Så efter dålig kost denna vecka så gjorde jag som jag gjorde sist han var borta.
Igår lagade jag min favoritmat och den kommer jag kunna värma både idag och imorgon.
Smart va? ; )


Nu är jag superpepp på träning alltså.
Sätter jag igång redan nu så kanske jag är fit till sommaren! Borde vara...
Kanske kan jag få en sommar då jag faktiskt kan känna mig nöjd över mig själv och sträcka på mig stolt på stranden istället för att gömma mig under shorts och handdukar.

Fast träningen får vänta tills tentan är över, har inte riktigt tid till något annat än att plugga nu.


Nu ska jag äta lite frukost, det är det enda målet om dagen jag faktiskt är duktig med!
Sen blir det dusch och sen plugga, plugga, plugga!

Dagens låt



Helt ute egentligen men jag älskar den, den gör mig glad : )

en kväll ägnad åt mig själv

Eftersom jag är "ledig" från skolan imorgon, dvs att jag inte har någon föreläsning, kommer hela dagen ägnas åt hemmaplugg så det står härliga till, det vill jag lova.
Så därför beslutade jag mig för att ta en lugn kväll och bara ta hand om mig själv lite.

Jag har bäddat upp med täcke i soffan.
En skål med jordnötsringar och ett stort glas cola.
Just nu har jag en ansiktsmask och sen kommer jag ta en låång skön dusch och skrubba kroppen.

Såna här kvällar behövs emellanåt.



Förresten. Kan någon tipsa om superprodukter för huden?
Min hud har blivit otroligt dålig ändå så använder jag nästan aldrig något annat smink än kajal och mascara. 
Jag vill gärna låta huden andas.
Men det har tydligen inte spelat någon roll för huden blir bara sämre och sämre med massa småplitor överallt.
Tröttsamt!
Min hud gillar inte riktigt Borås klimatet.
Funderar på att gå iväg och sola lite solarium och se om kanske det kan göra någon liiten skillnad i alla fall, om inte annat så känner jag mig ju lite fräschare då ; )


Vad är era bästa hemma spa/må bra tips som man kan göra såhär en torsdagskväll?
Dela med er!

Torsdag

Nu vill jag verkligen att tiden ska stå stilla ett par veckor.
Nästa fredag är det dags för den där jäkla tentan och det är inte lite att läsa in och förstå heller.
Ska försöka sätta mig med det nu innan föreläsningen vid ett.
Ska mosa i mig lite frukost först och ta en dusch så man kommer igång.

Började få ont i ryggen igår och idag är det ännu värre. skitjobbigt!


Imorse fick jag lite halvångest när jag låg i sängen och funderade.
Jag vet inte om jag verkligen vill flytta från den här lägenheten.
Visserligen hyr vi ju bara i andra hand och om hon som äger den kommer tillbaka från USA måste vi flytta.
Vi kan ju inte bo här hela tiden vi bor i Borås, så är det ju bara.
Då kanske det är lika bra att försöka hitta en annan bättre redan nu och slippa tycka om lägenheten ännu mer.
Men jag trivs så bra i lägenheten, det är fruktansvärt synd att alla grannar är som dom är bara...


/A

min luggis!

Jaa kära vänner här har ni den, min lugg! :)
Jag har insett mer och mer för varje dag med den att jag behöver färga håret.
Antingen slingar jag det ljusare eller så blir jag brunett igen. Svårt val faktiskt.






Nu ska jag krypa till kojs. Har nyss pratat lite med M i telefon. Vet inte om det gjorde något bättre egentligen. Att bara få höra hans röst och inte kunna prata länge p.g.a. att det är svindyrt känns bara som att det förvärrar situationen.

Jag är så saknig!

Splitter ny Nikon D60 för 285kronor!


Blir medlem genom att klicka här


Alla dom där gratissajter har väl inte undgått någon eller hur? Det har uttjatas till leda nu sedan länge.
Men hur lätt är det för någon som är helt okänd ute i den stora bloggvärlden att faktiskt få en massa presentkort och grejer gratis? Det är toksvårt att värva nya medlemmer och så vidare.

Jag har inte vågat förrän nu att bli medlem på Bidster men jag ångrar mig inte, nu har jag chansen till en splitterny laptop för en väldigt billig peng, vilket jag behöver för att kunna plugga ordentligt.

Bidster är en auktionssajt likt tradera, funkar som så att man lägger ett bud genom ett sms eller genom medlemssidan.
Vinnaren av auktionen blir den som lagt det lägsta unika budet.
Man kan alltså säga att du kan få den där porschen för en krona så länge ingen annan lagt det budet.
Kolla runt på sidan och kika, det är alltid någon som vinner.

Nyligen såldes en splitter ny Nikon D60 för 285kronor, det är helt absurt egentligen.

Sajten säljer bara nya saker och det är saker som bilar, kameror, datorer, smycken, märkesvaror med mera med mera.

Såå vad väntar du på egentligen?


. . .

När man slutar sin föreläsning halv fem så är det väldigt svårt med motivationen att forsätta läsa.
Snart en timme sen jag slutade och jag sitter här och bara degar.
Huvudet känns tungt, nacken gör ont och jag skulle helst bara mysa ner mig under en filt och se en bra film.
Men, tenta om snart en vecka och ångesten kryper verkligen på så jag får sätt fart litegranna och byta ut filmen mot mina böcker.
Jag kan ju fortfarande mysa under en filt och tända lite ljus, det kanske motiverar lite mer.



Det enda ljud som hörs just nu är datorns surrande, varför kan inte mina grannar vara såhär tysta om nätterna istället?

Nej. soffan och böckerna väntar visst på mig.

/A

Onsdag - oktober

Det händer inte så mycket mer i livet än plugg för tillfället.
Igår gick jag till skolan vid halv nio och kom hem igen vid elva på kvällen.
Visserligen var skolan bara till tolv, sen knallade jag till Mikaela där vi försöka plugga.
Sen tog vi en paus för att handla lite och sen blandade vi kvällen med tv, plugg och mat typ.
Väldigt mysigt faktiskt och välbehövligt.

Idag unnade jag mig sovmorgon.
men nu ska jag ta och hoppa in i en dusch och göra mig iordning.
Börjar ett men ska försöka gå dit lite tidigare och läsa.


Nu börjar det bli riktigt kallt och ruskit ute :( hösten är hemsk när det regnar men otroligt härlig när solen vill kika fram.

/A