Mental breakdown.



Jag är nu hemma i Degerfors och super in den friska skogsluften tillsammans med ett underbart väder. Det är sådär riktigt kallt igen och jag var inte riktigt förberedd på det och fryser mest, men på något vis är det ganska härligt ändå. Jag saknar Degerfors mer än jag vill erkänna ibland faktiskt, jag vet att jag aldrig kommer att komma tillbaka hit för att bo, men det är ändå en speciell känsla när man åker in i Degerfors och kliver in i sitt barndomshem. Det finns många minnen runt den här bruksorten och den kommer alltid ha en plats i hjärtat.


Helgen blev inte alls som planerat, men jag borde vara van vid det här laget och jag tror inte ens att jag är besviken denna gången. Det är mycket som snurrar i mitt huvud och jag känner att jag inte orkar bli påverkad av andras dumhet längre, det tar för mycket energi från mig.


Ikväll ska jag och min brorsdotter mysa framför Robinson finalen tillsammans med min mamma och pappa, sedan ska vi bädda ner oss i min bäddsoffa här och ha myskväll. Jag har lovat att hon ska få sova bredvid mig och inte kan man väl säga nej till en tjej på fyra och ett halvt år som älskar att sova länge på morgonen precis som sin faster? ;) Jag anar nog redan att Emma somnar innan finalen ens är avgjord och att jag kommer spendera kvällen i soffan med henne snarkandes bredvid. Det har sin charm det med :)


Ibland önskar jag att jag inte vore såhär kall som jag blivit, att jag inte är så likgiltig mot mina egna känslor. Jag undrar om det inte vore bättre att bryta ihop och gråta ut allt istället för att bygga upp det och stänga in det så långt inne som jag gör. Eller har jag helt enkelt börjat växa upp och insett att vissa saker inte är värda att lägga energi på, att man kanske inte alltid kan följa hjärtat till punkt och pricka?


Det enda jag egentligen vet just nu är att jag behöver en riktigt tjejkväll med goda vänner. En kväll utan några måsten och bara gott sällskap som värmer. Veta att man har varandra utan att man egentligen ens behöver prata om det.
Vad jag också verkligen behöver är tid för mig själv, få lite utrymme för mina känslor och också kanske få bryta ihop och bygga upp mig igen. Det är så himla mycket i mitt huvud nu att jag nog egentligen inte ens vet själv vart jag ska börja för att trassla upp allt. Den enda som också skulle behöva lyssna gör det inte. Jag måste börja ta tag i mig själv nu för såhär tänker jag inte låta det fortsätta.


Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad, sen är det robinson finalen, den har jag sett fram emot hela veckan!


/A


100128 - Torsdag



Slutade tidigt idag, skulle ha slutat halv fem men redan kvart i tre var jag klar med det som skulle göras.
Så jag och Camilla tog oss en liten fika eftersom hon skulle träna vid fem och jag möta upp en tjej och sälja textile science då. Det var mys. Och gissa om jag är glad att vara av med den där jäkla boken?

Sitter nedmyst i soffan just nu och försöker slappna av. Min kropp har svårt att varva ned och mår jag inte bättre efter helgen så ska jag slå en pling till farbror doktorn och se om han har något klokt råd till mig.
Marcus är och tränar så jag är ensam och det känns riktigt skönt. Värdesätter min egentid eftersom man sällan få sådana när man är sambo.


Jag älskar verkligen våra lektioner i textil produktanalys.
Idag ritade vi och klippte ut en byxa i barnmodell som vi senare ska sy.
Tyget som jag köpt är verkligen så himla snyggt så jag ska lägga ner min själ i sömnaden sen och verkligen få till ett par riktigt snygga byxor även om jag inte har någon att ge dem till för tillfället.

Jag och Camilla pratade lite om olika val vi gjort i livet.
Och jag ångrar verkligen ett val jag gjorde, men jag känner samtidigt att saker och ting hade inte varit som det är idag om jag valt annorlunda, så det är verkligen en delad tanke.


Jag har nu bestämt mig angående en sak som jag mått rikigt dåligt över ett tag nu och jag är nöjd över mitt beslut. Jag tänker inte ta någon mer skit, jag är värd så mycket mer och du är absolut inte så viktig att det är värt det. Magkänslan säger att jag gör rätt, fast hjärtat kämpar fortfarande emot, men det går över.


Jag överväger emellanåt att stanna i Borås över helgen. Få vara helt ensam och bara ta det lugnt och vila upp. Det har varit fullt upp både med det ena och det andra de senaste veckorna och jag börjar känna mig riktigt utsliten. En resa hem och sen tillbaka hit och sen att umgås frenetiskt med familj och vänner för att hinna med så många som möjligt på kort tid är ett stressmoment som jag faktiskt inte behöver just nu.
Samtidigt längtar jag hem så himla mycket att jag vet att jag faktiskt kommer att åka hem ändå.

Jag tror jag ska försöka "övertala" Elin att ha sushikväll med mig imorgon och känner jag henne rätt så behövs ingen vidare övertalning heller ; ) Behöver dig vännen.


Nu ska jag gosa ner mig ytterligare och slänga filten över mig och kolla lite på förkväll.
Ikväll blir det pannkakor, grädde och bär framför robinson karibien med min andra halva, härlig torsdagskväll! <3


/A

It's all coming back to me now




Vilket pirrande avslut på dagen det blev.
När jag klickade in mig i ren tristess på facebook som det ändå aldrig händer något på så ser jag ett mail. Jag får aldrig mail, och om jag får det är oftast något massutskick, men inte denna gång.
Denna gång var det en försiktig förfrågan om jag var jag och om jag var den person han känt en gång för en herrans massa år sedan. Jag har sett fram emot detta. Jag har länge letat runt efter denna person i försök att återfå en kontakt, men helt utan att lyckas. Men på något vis har han nu lyckats få tag på mig, om det var med mening eller bara av en ren slump, det vet jag inte. Men det är lite spännande, en person som varit försvunnen länge ur mitt liv, men absolut aldrig glömd.

Lite tankar om min träning och astma.



Har träningsvärk idag, men det känns riktigt skönt.
Spinning i lördags, Step i måndags och spinning igår.
Jag gillar känslan av att vara igång igen.

Även om det går riktigt trögt till en början så känns det riktigt bra att jag kan pressa mig själv igen.

Min astma slog ned mig rejält när jag fick diagnosen för sju år sedan och jag skyllde allt på den tillslut.
Jag blev riktigt ledsen till en början och trodde att jag aldrig skulle kunna vara den där sportiga igen.

Idag har jag vänt det, jag vet att astman inte är boven i dramat, det är fortfarande min egen inställning som ställer till det. Astman gör det bara lite svårare och tar lite längre tid, men den största boven är min dåliga kondition och ingenting annat. Jag har mediciner och jag vet att det allra viktigaste är att fokusera på andningen när jag tränar, gör jag det så klarar jag allt.
Jag känner mig inte längre sjuk, och jag är det inte heller. Jag får se astman som ett litet hinder på vägen till att nå mina mål, och jag vet att jag fått astman för att jag kommer att klara det ändå, jag fick bara lite mer utmaning i livet och egentligen är väl det något bra?

Jag känner mig glad över att jag hittat en träningsform som passar just nu, att man kan variera sig för varje vecka med olika pass utefter humöret och lusten. Det känns också riktigt kul att Mikaela får träna spinning nu också, för visst är det roligare att träna med en vän så man kan puscha varandra lite. Dessutom är spinning verkligen något som bättrar på konditionen och det är nog mitt största mål med träningen. Sen gör det ju inget om kroppen blir lite fit igen eller ; )



/A

100127 - Onsdag



Dagarna går och jag vet inte vart dom för mig riktigt.
Det finns saker och ting som jag trodde var utrett men som jag märker inte är det.
Varje dag går jag från hopp till nederlag, dagarna är som en berg-och-dalbana från början till slut.
Jag har lovat mig själv att detta år ska bli mitt år, men det har inte riktigt börjat som jag tänkt.
Ju mer jag tänker så är jag inte så främmande för vissa saker som jag varit helt främmande för förut. Vet inte om det är bra eller dåligt egentligen men på sätt och vis så lugnar tanken mig. Som en reservplan eller så.


Jag har i alla fall börjat inse att allt handlar om ens egen inställning.
Jag mår lite mindre bra idag men jag tänker vända på det och tänka på allt bra som sker under dagen.
Jag ska hämta ut mina böcker! (Även kurslitteratur).
Sen ska jag till skolan och fixa biljetter till Modemässan Köpenhamn med mina solstrålar, sen är det labb i den roligaste kursen under dessa två år på textilhögskolan.
Jag tänker försöka ignorera att det börjat snöa som tusan igen, vad nu det ska vara bra för?!


På fredag bär det iväg hem. Jag måste säga att det känns skönt. Det var inte så längesen vi var hemma sist men jag känner ett starkt behov av att träffa familjen och på fredagkväll är med mys med Elin. Det var inte igår direkt, hon är alltid så upptagen men nu har hon avsatt en hel kväll åt mig :) Jag ser verkligen fram emot det. Hon är som den syster jag aldrig fick och vi har känt varandra så länge att vi kan varandra utan och innan utan att ens behöva säga något.


Något som verkligen har höjt mitt humör och till och med gett mig ett par härliga tårar av glädje är två saker som posten kom med till mig.
Det första var ett fint kort med ett litet handskrivet brev i från en kär vän. Det sätter sig rakt in i hjärtat att få något sådant, att veta att någon tänker på mig.
Det andra var en fin present från min bror, en tavla eller hur man ska förklara den. Jag får nog istället ta en bild. Men det kändes också väldigt fint att öppna och se.

Varför skickar man inte fler vanliga handskrivna brev idag?
Något mer personligt och hjärtligt är nog svårt att få idag när tekniken härskar.




/A

Information om kandidatåret.




Jag hade tänkt att träna lite men jag insåg när jag kom hem vad skönt det var att vara alldeles ensam hemma en stund. Marcus är iväg och tränar och jag njuter av lugnet. Efter gårdagens flängande och städande så är jag faktiskt värd det.
Men nu är jag i alla fall inbokad på spinning på lördag och det känns riktigt kul!


Det pirrar lite i magen på mig, jag gillar känslan :)


Fick lite mer information om tredje året som vi kan välja för att få ut kandidatexamen. Jag vet inte om det var bra eller dålig information. Jag känner mig mest mer förvirrad och vet ännu mindre vad jag vill, samtidigt som att det kanske kunde öppna sig ett par dörrar till. Vi får se, ska klura lite.


/A

100121 - Torsdag



Det var riktigt härligt att inte ställa någon klocka idag men ändå komma upp i vettig tid. Dock tror jag ändå att jag sov lite för länge med tanke på huvudvärken jag vaknade med. Men det fixas med massa vatten och ett positivt tänkande.
Sen så har jag suttit och njutit av en kopp te och morgontidningen i ett nystädat hem.

Jag blev glad när jag ställde mig på vågen imorse (utan att ha varit på toa först) och insåg att jag gått ned tre kilo sen nyår. Och då har jag inte ens börjat träna eller något än. Det gillar jag =) Något som bidragit måste vara att jag slutat med O'boy, för något annat har jag faktiskt inte ändrat på än när det gäller kosten.
Så nu är jag ännu mera pepp på att komma igång med träningen ordentligt, men det är svårt, nu är det hur mycket folkt som helst på friskis, som det brukar efter allas nyårslöften, så man måste ha bra framförhållning om man ska hinna boka in sig på pass.


Igårkväll fastnade jag framför filmen Juno, jag kan inte hjälpa att tycka om den massor. Jag gillar filmmusiken och hela grejen med filmen. Till och med Marcus gillar den och han brukar inte vara så mycket för liknande filmer. Så det måste vara ett bra betyg.


Snart är det dags för marknadsföring. Känns lite skönt att komma till skolan en stund faktiskt, att ha något riktigt vettigt att göra och träffa lite härliga människor.


Imorgon blir det en ännu bättre dag  och det längtar jag efter :)


Är det bara jag som tycker att veckorna springer iväg nu?

/A


Fixa och dona-dag


Jag skojar inte när jag nu säger att jag varit igång nonstop i tolv timmar.
Sen sju imorse har jag hållt på med diverse projekt här hemma - tur i oturen att friskis var fullbokat.
Jag har rensat gamla pärmar och papper som bara varit alltmän kaos, släng sånt som jag inte ens vet varför jag sparat. Organiserat så att det är lätt att sätta i nya (viktiga) papper och även organiserat våra gamla räkningar från 2005 (!) Helt galet!

Jag har äntligen städat våran kökslåda där vi tidigare lagt allt vi inte vetat vart vi skulle ha - det mesta var bara skit som ändå kunde slängas. Nu är lådan så tom så jag nästan behöver något att fylla den med :)
Har städat min smyckeslåda, eller, det är också mer en allt-i-allo låda, släng sånt som jag aldrig använder längre.

Sen har jag dammat, dammsugit (till och med madrasserna i sängen + madrassskydden).
Bäddat med nya lakan så nu ska det bli en FRÖJD att få hoppa in i en riktigt lång och härlig dusch och sen krypa ned i sängen.
Jag lär slockna innan M kommer hem, han tränar till nio :) men vad gör väl det. Jag älskar både känslan och doften av rena och fräscha lakan.


Så, nu har jag trötta fötter (!) en rygg som bara skriker efter vila.
Men det var det värt, nu behöver vi knappast städa här inne på ett bra tag igen.
I helgen ska vi dock rensa våran "garderob" där vi har allt möjligt så som verktyg och såna där bra att ha saker och även uppe vindsförrådet eftersom man knappt kommer in där längre. Så det blir nog ett par turer fram och tillbaka från tippen.
Sen ska jag passa på att försöka framkalla alla bilder till min fotovägg och också få upp mina väggord som har legat och väntat alldeles för länge. ååh vad fint det kommer bli här sen :)
Ett senare projekt är också att måla hallen vit och byta golv - OM jag längtar ;)


/A

100120 - Onsdag



Det har varit svårt att hitta både tid, lust och ork till att skriva här, men jag gör ett enkelt försök nu.


Jag avbokade mig eftermiddagstvättid i måndags, vilket jag ångrade lite igår eftersom jag bokade den nya tiden till idag klockan 7. Jag är allt annat än morgonpigg! Men idag känns det riktigt skönt, klockan är nio och det är inte så många tvättar kvar. Jag har avnjutit en lugn frukost och läst massa bloggar och bara haft en slö morgon. Det bästa av allt är att hela dagen är kvar fortfarande :)


Planer för dagen är faktiskt att rensa och strukturera min gamla "Anna" pärm där jag har massa papper och sånt. Borde tagit tag i det för ett år sedan, men bättre sent än aldrig va?

Har migrän som ligger och lurar och den har gjort den sen i förrgår kväll.
Tänkte att jag skulle ta ett par migräntabletter när tvätten är klar, mår så himla illa av dom så jag vågar inte innan.


I eftermiddag hoppas jag att det finns plats på spinningen, för nu är det dags att bli fit ;)
Annars får det helt enkelt bli en annan dag, det funkar det med, egentligen är det väl bäst att vila när man börjar få migrän men jag har lite för mycket överskott energi i kroppen ändå.



I helgen firades Marcus födelsedag och jag tror knappast att han kunde fått en bättre överraskning än att hans bästa kompis kom oannonserat. Vi firade med god mat, gott sällskap och ett mycket efterlängtat köp av Nintendo Wii. Så nu om dagarna är det svårt att göra det man ska ;)


Jag längtar till fredag. Då är det mysdag i Gällstad med shopping på Lager 157, sen på kvällen blir det förhoppningsvis Snabba Cash.


Beställde fem böcker igår:
Jens Lapidus - aldrig fucka upp.
Paulo Coelho - Alkemisten och Elva minuter
Khaled Hosseini - Flyga drake och Tusen strålande solar


Ska bli underbart att läsa annat än kurslitteratur.
Jag tror jag behöver det för min avkopplings skull. Märker på kroppen och huvudet att jag har svårt att varva ned helt och hållet, men en bra bok som griper tag brukar vara bästa medicinen.
Får tacka Mikaela för i alla fall fyra av boktipsen :)
Så nu längtar jag tills dessa ligger i brevlådan.


/A

Den här känslan är inte min, den blev kvar, är den din?



Det känns verkligen skönt att just nu kunna slöa och veta att det inte gör någonting, det finns ingenting jag behöver plugga på just nu.


Kom precis hem från en promenad på 1½ timme där jag fixade Marcus present, pratade samtidigt med Elin i telefonen och usch vad jag saknar henne. Jag har riktig hemlängtan igen och tur är väl att jag ska hem om två veckor.
Jag längtar verkligen efter Stockholm i April då Elin och jag tar in på hotell och bara har det gôtt. Komma ifrån allting lite och kanske få nya perspektiv på saker och ting. För den där Elin hon kan det där med att lyssna och komma med bra tips, trots att hon är så ung ;) 
Längtar också riktigt mycket efter Marcus och min London resa, jag behöver den mer än någonsin just nu. Fast egentligen skulle jag hellre ta två veckor i Portugal, det vore det mest ultimata.

Just nu är jag riktigt less och jag orkar inte riktigt med det. Det finns så mycket som verkligen suger ur mig varenda liten uns energi jag lyckas skrapa ihop och jag tror inte att det är värt det, verkligen inte.
Jag skulle bara vilja bädda ner mig hela helgen och skärma av mig helt och hållet från världen för att ladda upp batterierna helt.
Jag är glad att det faktiskt finns några ljusstrålar här med som hålla uppe humöret och det är jag verkligen tacksam för, annars hade jag nog gett upp för längesen.

Jag lovade mig själv att inför nya året sluta upp med vissa saker och försöka välja andra vägar och jag inser att det ändå fortsätter i precis samma spår som tidigare. Kanske är det bra att jag inser det redan nu innan det blir som tidigare, jag vet inte om jag tänker tillåta det igen. Allt löser sig så småningom, det är väl vägen dit som är den krångliga antar jag.


Jag vill att det ska vara nästa vecka, då är jag helt frisk har jag bestämt och då ska träningen sätta igång på allvar. Det känns skönt. Komma in i lite rutiner och börja tänka på mig själv och mitt bästa igen. Det gillar vi.


Nu ska jag bädda ner mig i soffan och titta på något riktigt IQ-befriande och bara njuta av att slippa använda hjärnan ett tag, eller så tar jag upp en Kalle Anka.


Sa jag att jag gillar att tentorna är över?


/A 

100114 - tentaperioden slut för denna gång!



Behöver jag egentligen ens säga att det känns otroligt skönt att tentan idag var PRECIS så som jag ville att den skulle vara? Nästan lite skrattretande men efter 10 timmar på bibblan igår(gick hem 20.00) så kändes det verkligen bra. Hade pluggat på rätt saker så jag tror att tentan gick vägen. Säker ska man aldrig vara, för det beror ju såklart helt och hållet på vilka kriterier de har när de rättar den, men jag känner mig lugn.


Lugnet behövs verkligen nu.
Jag blev rätt skärrad igår när jag skulle snyta mig inte inte ens hann börja med det och näsblodet var ett faktum.
Vet inte hur länge jag stod inne på toaletten på skolbibblan och kämpade med en forsande näsa, men jag skulle gissa på uppemot en kvart. Och jag skojar inte när jag säger forsade, det fanns inget stopp på det, försökte med det mesta. Fyllde en hel sån där sanitetspåse för bindor och tamponger med nedblodat papper.
Efteråt kände jag mig väldigt konstigt och helt skakis. Och näsan fortsatte att blöda, fast vädligt minimalt, hela kvällen.
Nu måste jag nog ta och kolla upp det, jag antar att det beror på att jag varit sjuk och sådär, men såhär mycket blod på en och samma gång har jag aldrig tidigare sett och något behövs nog göras för så vill jag inte ha det igen.
Man ska kunna bränna lite i näsan ifall man har blodkärl som ligger nära, det kan vara ett alternativ.



För tillfället sitter jag i datasalen i skolbibblan och njuter av att tentastressen är över. Nu gäller det att ta tag i de nya kurserna med en gång för att slippa detta och jag tror faktiskt att jag har kapaciteten till att klara det denna gången. Jag vet att det varit min strategi många gånger förut men att jag aldrig klarar av det. Men nu så, aldrig mera tokpanikplugg.
Väntar på att Mikaela och Camilla ska bli klar med tentan och att Björkis ska komma hit från Kinna.
Sen ska vi skriva ihop våran intervju i inköp, men tack vare min kära chef på hemtex så är uppgiften plättlätt, stort tack för det!
Sen blir det en mysdag med de bästa, utan massa måsten, jag kan inte nog berätta om hur skönt det känns.


Imorgon är det dags för Björkan att märka sig för livet med en otroligt snygg gaddning och jag måste erkänna att suget efter en till börjar komma till mig med ;) Fast jag sa att det fick vara nog med mina två jag redan har.
men det är något med tatueringar som fascinerar mig och för mig är det ren och skär konst.


I helgen kommer även Marcus föräldrar över, Marcus fyller år på lördag, han blir gammal, hela 24 år, läskigt.
Så i helgen blir det massa firande och mys. Även om jag helst skulle vilja ligga nedbäddad med bra serier och Kalle Anka för att vila upp min sjuka kropp och trötta sinne så känns det ändå väldigt mysigt att de kommer ner.
Jag ska i alla fall försöka göra Marcus dag oförglömlig, vi har varit dålig på att ta hand om varandra det senaste, men nu är det dags.


Nej, nu får nog tjejerna ta och bli klara snart, för det är bra tråkigt att sitta och vänta...


/A

If I could turn back time



Imorgon blir en jobbig dag, på många sätt - imorn börjar det.
Vi kan inget annat än vänta, vänta och hoppas.


Jag saknar gamla tider ibland, jag uppskattade det inte tillräckligt då, men det gör jag verkligen nu.
Jag saknar att ha dig nära, du som lyssnar med båda öronen - istället är jag tyst.


Jag feberyrar och oroar mig, jag har inget flow längre, i något.
Det ska bli ändring på det, sen, när jag är pigg.


Inatt vill jag sova, gott.


Saknar dig.

100112 - Tisdag



Inne i en riktigt dålig sömnperiod igen. Har svårt att somna, ligger flera timmar och bara vrider på mig, när jag väl somnar sover jag så ytligt att jag vaknar av minsta lilla ljud eller rörelse från både mig och Marcus. Ibland vaknar jag till och med av min egen andning. Det konstigt är att jag ändå på något vis är så himla pigg när jag ligger där och försöker somna medans jag samtidigt är så himla trött att jag bara gäspar och tårarna rinner konstant, är inte det knepigt? Är jag för trött för att sova?

Det är verkligen inte bra att jag sover så dåligt nu, eftersom jag samtidigt är febrig och väldigt hängig, börjar nog bli bättre, men så fort jag kommer hem efter skolan och liknande är jag halvt medvetslös och huvudet känns degigare än någonsin.
Sömnbristen är inte bra för tillfrisknandet och det jag allra helst skulle vilja just nu är att bädda ner mig och vakna på Lördag ungefär, det vore något det.


Idag har vi tillbringat dagen i bibblan, klockan nio inställde vi oss och körde på. Det gick riktigt bra.
Dagen imorgon blir likadan, även om jag egentligen inte orkar, men en sista dag, tentan är på torsdag, jag får vila efter den.



Snart säger vi hej till socialt liv igen ;)


/A

100111 - Måndag, en tenta klar.



Då är det bara att ladda om och plugga konfektionsteknik då, dagens tenta i inköp är över och det kan ha gått hur som helst. Ställer in mig på omtenta så kan inte inte bli besviken i alla fall.
Konfektionen är på torsdag.
Har mått relativt bra idag, men det kanske berodde på panodilen jag proppade i mig i morse för nu mår jag pissigt igen. Feberfrossa och huvudvärk. Skulle egentligen vilja sova lite, men eftersom jag bara sov två timmar i natt så har jag på känn att jag kommer ha svårt att bara sova en liten stund nu. Får lägga mig tidigt ikväll istället och försöka plugga på tills dess. Ska hoppa i min morgonrock nu i alla fall.

Jag längtar till helgen!


/A

Damn, har inte tid att vara sjuk!



Det var precis såhär sjuk jag inte ville bli.
När Marcus började bli dåligt förra veckan så tänkte jag verkligen att jag inte hade tid att bli smittad, och det började ju bra, men nu mår jag riktigt risigt.
Jag mår så risigt att huvudet känns som gelé och jag blöder näsblod, och mår allmänt konstigt och snuvig.
F*N! Jag har inte tid med detta, somnade efter maten förut och har sovit ett par timmar, men nu mår jag bara ännu värre. Tentan imorgon kommer gå åt skogen, för jag kommer inte orka plugga mer idag, sen är inte huvudet med mig riktigt så jag tror att även om jag pluggar en massa idag så kommer jag inte kunna koppla imorn i alla fall.
Tentan får gå som den går, lite har jag ju pluggat innan jag blev riktigt dålig, men jag ställer mig in på omtenta. Jag är ju ändå inne i det stimmet nu så. :/
Måste försöka ställa om mig imorgon och plugga till den andra tentan bara, men jag tror den är lättare att plugga på med bättre anteckningar och material.


Fryser gör jag också.


/A

100109 - Godmorgon lördag



Att vakna upp och må då himla risigt fick mig att inse att mitt val att boka av step passet på friskis var ett klokt val. Jag känner mig typ överkörd. Jag fryser och kokar samtidigt, men jag har ingen feber. Halsen irriterar och huvudet känns proppfullt. Blää.
Nog för att jag skrev igår att det är bara bädda ner sig och plugga, men det är inte så bara egentligen när man helst av allt bara vill sova bort hela dagen.
Det ska jag dock inte göra, ska snart ta en dusch och se om jag piggnar till lite av den, sen är det bara till att sätta igång med läsandet, på måndag är första tentan så idag och imorgon ska jag väl orka anstränga mig så pass mycket att jag lär mig något.

M är i Skene och spelar fotboll och är nog borta hela dagen, det känns väldigt bra faktiskt, då kanske jag lite lättare kan få pluggro.


Vädret är helt underbart idag -11 grader visar termometern och det är strålande sol.
Jag vill knappast sitta inne en dag som denna, kanske orkar mig ut på en promenad senare, om jag pluggar flitigt innan förstås.


ciaoo
/A

Besvikelse




Jag måste säga att jag är besviken.
Jag brukar troget följa Let's dance, jag är trotsallt rakt in i hjärtat ett dansfreak.
Men årets deltagare var inget att hurra för direkt och jag är tveksam till om jag kommer orka följa det varje fredag. Jag får kanske ge det en chans till eller två och hoppas att de rätta deltagarna åker ut på en gång. Det kändes inte direkt som en mix av människor som passade mig, en gammal politiker, en gammal programledare som känns lika mycket 90-tal som fångarna på fortet (inget illa om om det programmet, det hade klass;)), blandat med han med tjejrösten från idol och en sjuttonårig tjej som man knappt vet vem hon är?
Några värda att titta på fanns det allt så helt kasst ska jag inte säga att det var, men nej, mixen, nej.
Efter en timme fick jag nog och slog över på Midsomer murders istället, och som jag ägde! (Jag är tydligen en höjdare på mordgåtor, hade rätt förra veckan också redan efter en halvtimme in i programmet, och idag tog det kanske fem minuter max, what a flow!)


Dagen har bestått av plugg, men eftersom halva stan fick strömavbrott så blev bibblan efter en och en halvtimme så jäkla kall så jag inte stod ut mer. Därefter blev det en kaffe hos Mikaela och även en smakbit på hennes middag. Eftersom det blev allt annat än mycket pluggandet idag så får jag sota för det resten av helgen, men med min hals och min förkylning som troligtvis är på intågande kan det vara mysigt att bädda ner sig med en kopp te och lite plugg i helgen, med robinsonmys som avslut på morgondagen.


På tal om te, från och med måndag är det jag som blir vuxen och slutar dricka O'boy på morgonen!
Det trodde jag nog aldrig jag skulle säga. Jag kan säga att det tar emot rejält, men jag försöker just nu att lära mig tycka om te och det går faktiskt riktigt bra. Med honung och mjölk blir det ljuvlig, annars smakar det mest torrt tycker jag.

Med denna radikala förändring så tror jag faktiskt att mitt mål innan födelsedagen kan nås, O'boyen lär vara en av de största matfällorna för min del, det kan ju knappast vara portionsstorleken i alla fall ;)
Så ingen mer O'boy och massa mer träning, det är mitt nya motto. (såklart så ska det även dras ned på godsaker, men det kändes alldeles för självklart.)


 




Nu ska jag mysa ner mig i soffan igen och jag lär nog somna där, kanske ska jag bädda ner mig i sängen på en gång istället, har ju faktiskt tv där med.


Natti!

/A

How to save a life.



Den där lite jobbiga och stickiga känslan i halsen får gärna försvinna nu, på momangen!
Jag är rädd att den är början till halsont, M har varit förkyld i en vecka nu och det slår väl aldrig fel att den skulle hoppa över till mig också, mitt i tentaperioden då den är som värst, för det är ju synd att låta bli att smitta.
Men jag lever på hoppet och kanske är jag bara lite torr i halsen efter träningspasset på friskis? Jag hoppas det.

Idag när jag klev in efter träningen så kom jag in i en nystädad lägenhet och maten på spisen och hela jag fylldes av värme. Kvällen kunde inte ha börjat bättre, många spänningar släppte.


Jag försöker att lägga ett jobbigt år bakom mig nu, det är inte det lättaste och jag är livrädd för vad framtiden har i åtanke nu för det kommande året. Men man kan inte leva i rädsla för vad som kan ske utan njuta av varje dag som är bra. Mycket handlar om ens inställning. Det är något jag ska lära mig, uppskatta nuet och ha den bästa inställningen inför varje dag.
Vi bestämde idag att 2010 ska bli ett år att minnas med glädje och kärlek, ingenting annat. Jag ska lägga alla negativa tankar bakom mig och jag ska försöka glömma det där som etsat sig fast på näthinnan.
Det är ett nytt år med nya möjligheter, jag har viljan och jag ska lyckas.


Med det säger jag godnatt, imorgon blir det en hel dag med plugg i bibblan med Mikaela, ett kärt återseende (även om jag fick en snabb kram idag;) )


sov så gott

/A


100107 - Torsdag



Att vara inne i en tentaperiod som nu innebär en hel del känslor.
Dåligt samvete för att jag pluggar för mycket och är för osocial, eller dåligt samvete för att jag pluggar alldeles för lite och gör andra roligare saker. Men, nästa torsdag eftermiddag är det slut för denna gången i alla fall och då ska jag njuta en stund av livet.


Sov otroligt dåligt i natt också, bara vred och vände på mig.
I natt vet jag i alla fall varför och det var p.g.a. alla tankar som far runt i huvudet, de som alltid kommer om kvällarna.
Det är snart dags att ta itu med dem.


Nu ska jag slänga i mig lite lunch, sen blir det plugg resten av eftermiddagen, "jeej".



/A

100106 Onsdag



Ledig dag idag för Marcus, vilket innebär dåligt med plugg för min del.
Vi ska upp en sväng till Knalleland och kika lite. Några julklappar som ska bytas, en som var trasig.
Sen se om det finns några fynd kvar.

Jag skulle gärna ta en promenad i snön, jag måste säga att jag älskar att vintern har kommit till Borås också, men inget går upp emot vintern som var hemma i Värmland i år.
Tänk att på morgonen vakna och kliva ut mitt ute i naturen, helt tyst, med frisk luft och massa härlig snö omkring fötterna. Det saknar jag verkligen. Det är en härlig känsla.


Jag får se vart dagen tar mig, jag borde plugga både inköp och konfektionsteknik, eller så tar jag ledigt idag och kör en heldag i bibblan imorgon kanske.



/A


minnesbilder



Natten började inget bra när en viss låt kom upp på tvn och jag blev tårögd direkt.
Det var den låten som min kusin spelade på morfars begravning och genast fick jag en massa flashbacks och minnesbilder från begravningen. Jag försöker att inte tänka på begravningen speciellt ofta, för det var bland det jobbigaste jag varit med om i hela mitt liv och den känslan jag hade då är inget jag vill uppleva igen.
Att se kistan där framme och tvingas inse att allt inte bara var en ond dröm, att där i fanns någon som givit mig så mycket. Nej usch, jag kan fortfarande inte tänka på det.
Jag har inga problem med att minnas mina stunder med morfar, det gör jag med glädje, kärlek och saknad, men att tänka på begravningen det ger mig rysningar och jag förtränger helst de minnesbilderna även om hans begravning var väldigt vacker.
Paniken igår sa mig bara aldrig mer, jag vill aldrig mer behöva gå på en begravning.


Du saknas morfar, du saknas hela tiden...



/A

Kommer du att älska mig då?




När jag blir grå
När jag faller orkar du för två?
När idag blir igår
kommer du att älska mig då?



Nyårslöften?



2010 har anlänt, det känns konstigt att skriva, men så är det varje år.
Det är nu man ska ha lovat en massa saker som man ändå aldrig håller, jag har inte lovat någonting.
Däremot har jag vissa mål med mitt 2010, och det känns bra.
Det allra största målet är att må bra igen, det kan vara en lång väg dit men det kanske också vara en kort, jag tror att det bara är jag själv som bestämmer det.
Sen har jag ett par mindre mål men som egentligen inte betyder mindre för det.
Den där målvikten ska nås innan sommaren, och detta ska jag åstadkomma genom att komma igång med träningen ordentligt och lära mig äta rätt, sluta med coca-colan och allt godis. Jag tror att jag kan klara det denna gången, det tror jag verkligen. Eller nej, jag tror inte, jag vet.

Sen finns det alltid saker och ting som bör ändras på efter hand också.
Men en sak, tack vare en julklapp, och det är att jag ska starta upp mitt ritande igen. Jag är lite arg på mig själv att jag bara slutade, tiden fanns inte till, men att bara ge upp det var bara dumt. Att ha en "talang" och inte ta hand om den är puckat. Jag är stolt över att morfar lärde mig rita hästar, jag är stolt över att den talangen kommer ifrån honom och jag vill göra allt för att behålla det.



/A





100105 Tisdag



För att på något vis komma in i lite rutiner igen ställde jag klockan på nio imorse, men inte gick jag upp då. Låg och drog mig till en bra bit över tio. Ibland får man, men snart är det slut på det.

Idag gäller det att bara plugga en massa, inte bara idag, utan hela veckan.
Möttes i alla fall av en godkänd omtenta i färgerin när jag slog på datorn idag, det gjorde min dag (snudd på vg-gränsen också), så jag fick min revansch och jag slipper göra om helv-tet igen. Tack Mikela för plugghjälpen!


Jag drömmer fortfarande väldigt konstiga drömmar och jag sover inte bra. Har svårt att somna på kvällarna igen. Det kanske blir bättre det med när rutinerna kommer igång igen.
och träningen.



/A

Home sweet home



Anlände till en kall lägenhet igår, men vad gör det? Det är mitt eget lilla bo och jag har saknat det en massa.
Tyvärr sov jag ändå riktigt dåligt i natt med jobbiga mardrömmar och i överlag konstiga drömmar, det är det senaste, jag drömmer så himla konstigt.
Lite tomt känns det idag, M är på jobbet och jag är helt ensam.
Skönt samtidigt som jag faktiskt saknar Värmland och den friska luften.
Vi kom båda fram till igår att vi älskar vårt hem och trivs bra i Borås, det största felet är att det ligger för långt från familjerna.


Idag njuter jag mest av lugnet och myser runt här hemma. Ska snart slänga mig in i en dusch och sen sätta igång att plugga lite.


/A

Nya tag




Nytt år innebär nya tag.
Jag ska strukturera om rejält.
Det blir bra så.


<3


Såhär firar vi tolvslaget, titta och njut ;)