Det blir en dag



Jag kan verkligen säga att de senaste två veckorna har varit helt kaosartade på både gott och ont.
Idag gick två begravningar av stapeln, jag valde att inte medverka vid någon av dem, hur skulle jag ens kunna välja?

Idag skickar jag in mina två hemtentor som legat och väntat, de har varit klara ett tag men jag fick inte skicka dem tidigare än denna vecka så jag fick snällt vänta.

Igår blev det en tur och retur till Borås, det var härligt att komma hem en liten stund, med betoning på liten.


Det är minst sagt jobbigt att leva i en väska som vi gör för tillfället, åka mellan min familj och hans och aldrig riktigt få slå sig till ro tillräckligt länge innan det är dags att fara igen. men det är så att ha semester hemma hos familjerna, ibland önskar jag att jag kunde dela mig på två och vara på två ställen samtidigt men det är ganska omöjligt.


Väntar på att mor och far ska anlända från begravningen så att jag kan ta deras bil in till Karlskoga. Måste lämna in min lilla dator, den har varit död alltför länge nu. Det kommer säkert svida i plånboken, men så är det.


Egentligen har jag en hel massa att berätta, men jag tror att jag låter bli ändå.
Ska städa upp lite här hos mor och far, mina grejer är överallt och ingenstans.


/A

Ack Värmeland du sköna. Det är rätt njutb...

sp_a0138 (MMS)

Ack Värmeland du sköna. Det är rätt njutbart att sitta på altanen i solen och lyssna till båtarna och vågorna nedanför. Jag blir en helt annan människa häromkring och jag känner hur livet och lugnet sakta fylls på i mitt trötta sinne. Det är härligt att vara hemma igen, även om senaste veckan och även idag inräknat har inneburit många tråkiga besked och personer som lämnat oss. Det kanske är livets gång, vi lämnar alla jordelivet så småningom, men ibland kan man inte annat än att tycka att livet är bra orättvist. Men det sägs att allt sker av en mening oavsett om det är svårt att se meningen med sjukdomar och annat elände som sker. Alla berörda finns ständigt i tankarna och jag önskar att jag hade makt utöver det vanliga för att kunna göra något. Det enda vi kan göra är att be en bön för de som fortfarande kämpar och har en chans och hoppas att det går väl ut. . .


Jag har ändrat i mitt rum



Det går framåt med tentorna, men väldigt långsamt, motivationen finns inte riktigt där faktiskt.

Men imorgon ska jag vara klar så är det bara, jag vägrar åka hem till familjen och vännerna och ha plugg kvar att göra, så det är bara att bita i och se glad ut och fixa tentorna.

Kände mig lite mobbad när jag satt uppe på skolbibblan nästan helt ensam igår, men jag fick tag på de böcker jag behövde, två kunde jag till och med låna hem så det var ju alldeles kanonbra!

Så nu har jag satt på ett par koppar kaffe och hoppas att det kan återge mig lite energi till att slutföra tentorna, bara två frågor kvar nu :)

 

 

/A


I wanna go faster



Jag trodde att jag satt lite i skiten med tentan och tiden igår kväll.
Två tentafrågor om dagen skulle jag försöka med och igår lyckades jag inte med någon, förrän fotbollsmatchen drog igång, då avverkade jag en fråga snabbt ;)

Nu sitter jag här med fyra frågor kvar, varav en har jag allt material jag behöver till.
Jag har alltså tre frågor och tre dagar kvar på denna vecka, så jag ligger väldigt lugnt till.

Ska hoppa in i duschen nu och sen vara uppe på bibblan vid ett när de öppnar för att se om jag kan få tag på litteraturen och lite information där uppe till de tre frågorna. Idag har de iaf öppet mellan 13-18 så jag får ett par timmar. Hinner jag inte idag så är det 13-16 som gäller imorgon och på fredag så jag känner mig rätt lugn faktiskt. :)
Jag hoppas att jag kan bli klar imorgon senast så att jag har hela fredagen att bara softa och småfixa inför hemresan. Har en påse med kläder som skall sys om lite så det vore skönt att få det gjort :)


Nej, duschtime.


/A


At first sight







Du frågade mig när första gången kände att det var dig jag skulle leva med för resten av mitt liv.
- Jag visste det någonstans i mitt hjärta redan den första gången jag såg dig. ♥


inom räckhåll för oss



Idag är verkligen pluggmotivationen som bortblåst, det kan mest bero på att jag har ont i magen och hellre hade bäddat ner mig med några Disney filmer. Tyvärr så är ju min lilla söta dator helt paj, annars hade jag kunnat haft den med mig i sängen och ändå kunnat plugga, men nu fungerar ju inte det.

Igår pluggade jag flitigt, två tentafrågor och sju föreläsningar betade jag av.
Vilket betyder att jag har sex frågor kvar och de resterande tre föreläsningarna har jag tittat på. Nej nu ljög jag, har halva sista kvar ungefär - tog visst en bloggpaus och kaffepaus ;)

När M kom hem igår så tog vi en promenad, som blev längre än vi tänkte. Två timmar var vi ute och det var riktigt mysigt. Gick i områden där vi faktiskt inte tidigare gått och Borås har allt lite guldkorn här och där.
M väckte mig imorse och sa att vi skulle ut och gå idag igen, jag vet dock inte om jag orkar det riktigt.
Skulle dessutom behöva en tur ner på staden för att inhandla det sista på min lilla lista.

Det pirrar rejält i magen, på lördag åker vi hem för en månad till Värmland.
Det ska bli så himla underbart och jag längtar verkligen ♥

 

/A


All those days



Helgen gick fort som den brukar, det gäller att ta tillvara på Ms lediga timmar.
I lördags så stekte vi uppe vid Almenäs där vi också tog årets första dopp, sent för att vara mig faktiskt.
Igår tog vi en tur till Götlaborg för att strosa runt lite, skönt att se något annat än Borås en stund. Fick med mig något som jag tror kommer bli en favorit framöver från Monki.


Idag har jag på fullt allvar satt igång med sommarkursen och är nu inne på min sjätte föreläsning.
Efter denna ska jag försöka svara på den första hemtentan med fyra frågor.
Tyvärr äger jag inte en endaste av böckerna vi behöver, men jag hoppas att det ska gå bra ändå. På bibblan är de utlånade, i värsta fall får jag sätta mig där på våning ett, för där ska varje exemplar finnas och de är inte till utlåning. Tyvärr har bibblan sommartider nu så de har bara öppet tre timmar om dagar, inte sådär supermycket men bättre än inget förstås.


Igår rensade jag min byrå och mina garderober, det blev ett rejält lass som åkte. Skulle behöva lära mig tradera så att jag kan bli av med lite där, har en stor papperpåse och två icapåsar med kläder som faktiskt inte är några fel på, knappt använda. Sen blev det en sopsäck med sånt som bara är att kasta.
Har en hel del skor på vinden också.

Det var riktigt skönt att få lite mer koll på garderoben, men fetångesten är större än nånsin.
Jag gillar inte riktigt det faktum att jag faktiskt inte gått upp ett endaste kilo sen studenten men ändå så var en hel del för trångt. Det borde bero på att musklerna förtvinat och fettet invaderat min rumpa. Det ska bli ändring på det, till hösten när friskis drar igång igen då är det jag som blir mitt gamla vanliga jag. Men först lite semester ;)



Allra först blir det dock den där hemtentan...


/A

E.L.F



... and I've done it again!




Har beställt lite smink, hmmm, jag som skulle spara på slantarna denna månad...
Men till mitt eget försvar så är det sjukt prisvärt och jag gillar sminket otroligt mycket!
Så detta låg i min beställning idag, man får passa på när de fyllt på lagret för det har varit slut ett tag, otroligt populära produkter.


Eyeliner - brun
Mineral Booster
Sminkborste för hela ansiktet
Kabuki sminkborste
Concealer borste
Såna där fula tåseparatorer som man har när man målar nagellack ;)
2st dubbla ögonskuggor
Lösögonfransar - individuella (inför en eventuell maskerad i höst)
Shampo att tvätta sminkborstarna med
2st foundation i olika färger
2st All over cover stick i olika färger
4st nagellack
Läppstift - runway pink


Så alltså 19 produkter till den nätta summan av 507SEK, och gratis frakt. ME LIKIE!

Dyngkåt och hur helig som helst.



När det väl kom till kritan så var valet enkelt - det blev balkongen med en bok.
En bok som gjorde att jag låg kvar tills den var slut, med undantag för en paus då min andra hälft plingade på dörren och hade med sig mat hem på lunchen. Fredagsmys när det är som bäst och absolut vardagslyx.

I alla fall, boken som jag slukade var Mia Skäringers - Dyngkåt och hur helig som helst.
Jag gillade den mycket, hon skriver på ett ärligt sätt och man kan inte annat än flina igenkännande i vissa stycken.

Jag känner att jag behövde den där boken, jag behövde sluka alla dessa sidor i ett svep. Lite som att äta upp allt godis i skålen med en gång istället för att spara till en annan dag.

För varför ska man egentligen spara och skjuta upp saker och ting, varför inte njuta i nuet istället för att låta det vänta?


/A

H&Ms service, som natt och dag



Jag har under det senaste året krånglat otaliga gånger med H&Ms webshop, jag har fått fel grejer, inte fått det jag ska, saker och gått sönder på en gång med mera med mera. Det är ingen överdrift att säga att jag varit måttligt trött och irriterade på dem.

MEN, jag måste faktiskt ge en eloge till deras kundtjänst som faktiskt alltid har fixat det som varit tokigt och detta helt utan problem eller krusiduller.
Det borde verkligen butikspersonalen få lära sig, för det är en jäkla skillnad på vilken service man får i butik jämfört med den jag fått från kundtjänsten i webshoppen. Det är som natt och dag verkligen.
(Jag är medveten om att det skiljer sig avsevärt beroende på butikerna också förstås)


Så tummen upp för H&M på nätet!





Snälla säg det igen




Idag har jag lite problem att välja hur jag ska lägga upp min dag.
Förnuftet säger att jag borde beta av lite plugg så jag slipper stressa med det under nästa vecka.
Det faktum att solen skiner som aldrig förr utanför säger mig dock att det inte vore helt fel att lägga sig på balkongen och ha det gôtt.
Men, allra helst skulle jag egentligen vilja upp till knalleland en sväng för att fortsätta min bikinijakt.
Vi får la se, det lutar mest åt balkongen faktiskt.


Igår när M kom hem så begav vi oss ner på stan en sväng. Skönt att komma ut lite efter att ha tvättat och pluggat hela dagen. Vi avslutade med en glass i stadsparken och satt där på gräset ett par timmar, det var riktigt härligt.
Var bara lite avis på alla som satt och hade det gôtt på alla uteserveringar, typiskt att M ska jobba på fredagar, ett par cider hade inte suttit helt fel igår faktiskt ;) Men vi sa att det får bli nästa torsdag, hans sista dag innan semestern är på fredag så den dagen borde bli lugn.

Tänka sig, om en vecka har han semester och vi beger oss hemåt till värmland en månad, det värmer gott i hjärtat att tänka på det och jag längtar verkligen dit även om vi nyss kom därifrån. Det kommer bli många fisketurer med båten i år, ska ta igen all båttid vi missade förra sommaren.


Nu ska jag slänga i mig lite frukost.

/A

Varje gång du möter min blick



Idag går vi in i Juli, vart tog Juni vägen egentligen?
Klev upp tidigt (sju!) fast jag allra helst hade legat kvar i sängen efter en kaotisk natt med en illamående fästman.
Varför kag klev upp tidigt? Tvättid.
Det är egentligen rätt skönt att komma upp tidigt och kunna ta morgonen i sin egna lugna lilla takt.
Gjorde för en gångs skull en kaffekopp till mig, men det var tamejtusan det vidrigaste kaffet på länge.


Igår blev det en sväng till Kinna för att hälsa på Björkis och vi myste runt lite och köpte med urgoda wienerbröd hem. Kändes konstigt att säga hejdå, för nu ses vi inte förrän i mitten på augusti någon gång, efter att de kommit hem från amerikatt och vi kommer hem från vår resa. Det ska bli härligt att få höra om deras äventyr sedan.


Nu när jag är uppe tidigt så ska jag titta på ett par föreläsningar i min kurs och se om jag kanske till och med kan försöka mig på att besvara ett par tenta frågor.

Lite senare i eftermiddag eller något så beger jag mig ned på stan en sväng för att gå på bikinijakt! Det är så typiskt att jag verkligen snöat in mig på en modell som såklart inte finns i butikerna, måttligt roande. Så jakten fortsätter. Ska även se om jag kan få tag på lite nya fina BH:ar också, nödvändigt ont tyvärr.


Nu ska jag hoppa in i duschen.



/A