Lediga tisdag!



Härliga lediga dag. Dock önskar jag att solen sken som den gjorde igår - men man kan inte få allt. Idag låg jag kvar i sängen ända till elva utan att ens få dåligt samvete. Nu är klockan snart ett och jag sitter fortfarande i morgonrocken.

Planerna idag var egentligen att baka muffins men eftersom tydligen hela Karlstad gör det nu i dagarna så har jag inte fått tag på några formar - morr. Jag har några men de räcker inte. Så antingen kilar jag ner på stan för att kolla där, eller så stannar jag hemma och myser och tar baket efter jobbet imorgon - slutar ändå redan klockan tolv.


Jag har lite småsaker att beta av under dagen och det är alltid lika skönt att få såna viktigheter undanstökade. Det blir annars väldigt lätt ett stressmoment.


Jag har haft ett par riktigt dåliga dagar bakom mig nu så nu är det dags att vända trenden känner jag. Dags att rycka upp sig lite och ta tillvara på livet, vem vill sura bort det egentligen?


Ciao ciao

/A


Att känna dofter från en förlorad tid



Det är med dofter precis som med musik - bara den når näsan förflyttas jag många, många år tillbaka i tiden. Sedan mormor och morfar lämnade oss är jag övertygad om att de ibland är med oss och tittar till oss. Idag är jag mer övertygad än någonsin på att jag har min morfar med mig. Jag känner en stark doft som bara är han. Kanske är han med mig för att han vet att jag hatar att vara ensam och att Marcus är borta tills på fredag. Han vill kanske att jag ska känna mig trygg ändå.

Jag låter kanske som någon som håller på att bli tokig men jag vet vad jag vet och vad jag känner. Stark kärlek och saknad gör sig påmind på alla möjliga vis. Kanske är det bara ett väldigt starkt doftminne som helt plötsligt dyker upp och helt ärligt ger jag blanka sjutton i varför jag känner doften - jag bara gör det och det fyller mig med något slags lugn (samtidigt som att jag faktiskt har gåshud). Det kommer aldrig sluta göra ont, det kommer alltid vara en del av mig som fattas - en del jag aldrig kan få tillbaka. Däremot har jag lärt mig så mycket - kärlek tar inte slut bara för att någon inte längre är med oss. Jag känner deras kärlek fortfarande.

Ni saknas mig varje dag - dygnets alla minuter ♥


/A


Can't live - with or without you



God morgon världen

Äntligen en ledig dag då jag vaknar upp och solen skiner - att dessutom somnat på världens bästa humör efter en riktigt härlig volleybollträning gör ju det hela mycket bättre.

Jag säger det varje år - jag måste börja träna. Nu mer än någonsin. Absolut inte för formens skull eller något sådant, men nu börjar det kännas i kroppen hur tungt arbete jag egentligen har. Att knappt orka böja sig för att sätta på sig strumporna för att ryggen gör så jäkla ont det är ju bara helt fel.

Efter träningen igår var jag så himla hög på endorfiner att det gav mersmak! Jag älskar ju att träna! Det är skönt att det börjar gå mot vår nu, jag sa till Marcus igår att i år ska jag KÄMPA för att orka springa. Det har varit en dröm länge och det här året ska jag tamejtusan inte ge upp!

Vad annars då? Det händer inte mycket mer än jobb i mitt liv just nu. Dagarna lunkar på. Jag har en månad kvar på mitt vikariat och nu börjar jag faktiskt bli lite orolig för hur det ser ut efter det gått ut. Jag kan ju inte påstå att de har så himla bra framförhållning med tjänsten eller så. Jag tänker faktiskt börja kolla runt efter annat nu, mest för min egen skull faktiskt.


Vi har fått ett erbjudande som jag egentligen inte kan tacka nej till, tyvärr kommer erbjudandet ett par år för tidigt men ååh vad det kliar i mina fingrar! Trissvinst på ett par miljoner - ja tack!

Idag är jag ledig och jag ska bara njuuta. Ska försöka ta mig ut lite i det härliga vädret också och ikväll blir det en tur till Marcus mormor i Kristinehamn. Är sugen på att baka något också.

/A


Inked


Friday I'm in love




Eftersom jag känt mig hängig så länge och tillslut sjukskrev mig igår bestämde jag mig för att jag  inte skulle lyfta ett finger utan att faktiskt bara vila. Sagt och gjort, några avsnitt Glee och lite sömn på soffan. När M kom hem så kom han hem med chips och cola och sen blev det kvällsmat. Tyvärr gjorde min vila att jag hade omöjligt att somna när jag väl skulle så vid midnatt tog jag täcke och kudde och begav mig ut till soffan och tvn. Kunde inte somna där heller och när jag väl gjorde det efter ett par timmar drömde jag bara massa konstigt. Med andra ord har jag inte fått ordentligt med sömn i natt, vilket iofs kan vara bra eftersom jag måste i säng i tid ikväll då jag börjar 6 i helgen.


Klockan 12 ska jag möta upp Pernilla för en lunch på stan - efterlängtat!
Vid tre befinner vi oss i Kristinehamn på banken för att prata om lägenhetslånet. Känner att jag vill ha mer under fötterna den här gången än när vi köpte i Borås. Ska kolla lite hur det blir att eventuellt låna till badrummet med.


Är inne i någon slags kris igen, kanske beror det på att jag är hängig. Men jag grubblar alldeles för mycket och har till och med börjat överanalysera saker. Jag grubblar fortfarande på en sak som sades till mig förra helgen. Det värsta är att personen har så jäkla rätt och jag ser det mer och mer tydligt nu.
MEN, det är fredag idag och ska jag vända den till en riktigt bra dag. Ikväll firar vi Ms födelsedag lite i förväg med hans familj, det ska bli mysigt.

Har lite att fixa innan stan. Bland annat mig själv, hämta paket och lämna paket på ett annat ställe. Får se vad jag hinner med. Hade gärna tagit en runda på stan med, behöver fylla på med lite nytt puder.

ÅH vad jag längtar efter flytten!

/A

Sjukisdag


Usch, jag känner mig som en sån himla dålig människa just nu. Ringe precis och sjukanmälde mig för idag och på något vis tror man alltid att man är oumbärlig och får så himla dåligt samvete. För sjutton. Jag har varit hängig till och från sedan innan nyår och senaste dagarna har jag haft en aning feber. Jag jobbade igår fast jag inte kände mig helt hundra och visst hade jag kunnat göra det idag med. Det jag dock måste sätta först i tankarna är att jag aldrig kommer att bli frisk om jag inte vilar så... idag är jag hemma och imorgon är jag ledig så jag får i alla fall två vilodagar innan jag sätter igång med en sju-dagars-vecka på jobbet. Det blir nog bra så för nu är jag hiskeligt trött på att vara hängig.

Det regnar utanför fönstren idag och det gör det hela liite enklare att bädda ner mig i soffan hela dagen. Idag slår jag antingen på några av mina Disneyfilmer eller så andra säsongen av Glee. Det hade vart fantastiskt med lite sällskap av Ben&Jerry eller något annat gottit, men jag tänker inte ge mig ut i det här vädret.

Dock hade jag gärna kilat till närbutiken här i området för att hämta ut mina hudprodukter från Dermalogica. Har äntligen fått tummen ur och beställt ett startkit, jag tror starkt på dessa produkter och även om de är dyra så hoppas jag att de funkar bra för min hy - det är såå värt det i alla fall.

Nej. Nu ska jag peta i mig lite mer frukost och njuta av min kaffekopp. Ska nog byta ut morgonrocken mot onepiecen också :)


/A


2012-01-04


Det var en skön känsla att stämpla ut 12.00 från jobbet och möta dagsljus, kommer knappt ihåg när det hände sist. Jag njöt av dagen till fullo och tog min en tur på stan. På så vis är det verkligen inte helt fel att ha gått ned i tid på jobbet. Jag jobbar lika imorgon och det ska bli skönt.


Dagen började inget vidare med att jag 6.30 imorse sprättade upp en del av handen på ett trasigt glas på jobbet. Av ren rutin hämtade jag bara papper och lindade stenhårt runt och fortsatte fylla på. Efter ett tag insåg jag att jag kanske borde gå och säga till vpf-ledaren så hon fick hjälpa mig och plåstra om. Det var nog tur det för det hade inte slutat att blöda då. Nu gör det ont men det blev inte särskilt stort, bara djupt. Så tokigt det kan bli ;)

Imorgon eftermiddag ska vi till nya lägenheten och mäta lite, wiie. Vi ska be min morbror om ett prisförslag till att göra om badrummet. Det var det enda rummet i lägenheten som inte var helt nyrenoverat.

Nu ska jag snart sätta igång med tvätt, som vanligt när jag är ledig. Egentligen hade jag helst lagt mig i ett bad. Får göra det när M kommer hem sen istället.

/A


January


Jag vaknade när M klev upp sju imorse, efter att ha legat i en halvtimme och inte kunde somna om så klev jag upp och gjorde honom sällskap vid frukostbordet. Sedan dess har jag suttit med kaffekoppen och datorn i soffan. Jag kommer inte ens ihåg när jag hade en sådan morgon sist. Jag har kikat på hur morgonen och mörkret har förvandlats till ljus och dag.

Det är nytt år och känslan jag har i mig är fantastisk. Jag är nykär och det spritter i kroppen på mig. Jag kan lura mig själv hur mycket jag vill men innerst inne så har jag många förhoppningar på det här året. Samtidigt som att jag tänker ta en dag i taget nu. Jag ska lära mig att leva mer i nuet och försöka att inte oroa mig för mycket för framtiden - den kommer ändå.

Jag tänker mycket på oss, ibland har jag bara velat ge upp när det varit för motigt. Vi älskar varandra högt men när vi båda är uppe i varv och inte mår bra så hatar vi nästan varandra. Egentligen älskar vi varandra så mycket att vi ibland inte vet hur vi ska visa det. Det är rätt fantastiskt egentligen, vi snurrar in på ett kommande tio-års-jubileum. Har vi klarat tio år, varav puberteter och kliv in i vuxenvärlden - ja då klarar vi allt!


Jag är ledig idag och det känns riktigt gôtt. Om någon timme får jag besök av älskade Elin och hennes Jonatan - spännande :) Tyvärr har jag blivit lurad på hennes julklapp som fortfarande inte har kommit. Morr! Jag som hade hittat världens bästa grej!


Nu ska jag hoppa ur onepiecen och in i duschen. Ska städa upp lite innan de kommer också.


/A


och där faller ännu ett år.



2012 - du är välkommen.
Jag ger aldrig några löften eftersom jag vet att jag ändå inte håller dem. Egentligen är jag även väldigt reserverad med att ha förhoppningar på ett nytt år, oftast blir det tvärtom. Jag önskar att jag vågade säga att det här året ska bli det bästa, vi har ganska många sketna år bakom oss nu. Jag hoppas att de ändå har lärt oss vad som är viktigt att lägga energi på.

Något jag ska lova mig själv är att sluta lägga energi på saker och personer som bara tar energi från mig. Det är inte värt det, verkligen inte.

Trots att jag är reserverad så har jag ändå en del förhoppningar på 2012. Vi flyttar in i en ny lägenhet och vi ligger redan nu på kvällarna och inreder den. När jag klev upp idag låg tidningen utspridd över bordet och där hade Marcus ringat in grejer i en annons från MIO. Söten ♥

Jag har också förhoppningar på att bli kvar på jobbet. Idag börjar jag mitt förlängda vikariat på två månader, nu kommer jag inte jobba 100% längre utan 75%. Jag har lite blandade känslor inför det. Kroppen och sinnet skriker JAAA, jag behöver det verkligen efter alla kilon jag gått ned och hur ont min kropp gör. Men, jag hade gärna jobbat mer och kunnat plocka undan mer på sparkontot ;)


Något jag lärt mig genom alla år av förtvivlan, sorg och tråkiga saker är att allt löser sig. Kanske löser det sig inte så som man tänkt men på något sätt löser sig det alltid och förhoppningsvis till det bättre.



Så välkommen 2012, jag hoppas du har något fantastiskt åt oss.
Vi skålade in dig ensamma på en veranda, bara han och jag och det var precis så fantastiskt jag ville ha det. Tänkt att en kväll - där man fått hela klänninge nedspilld av ett stort glas rosévin - kan sluta så bra.