Closing time




5 inch and up



Dagen har varit lång framför datorn, men jag har renskrivit massa recept som legat i hyllan och skräpat - nu ska det bli ordning i torpet igen så att säga.
Skrivit in alla skoltider i min nya kalender nu också - ganska skönt schema faktiskt.

Har skickat iväg ett svar på en jobbansökan, snälla - håll tummarna! Det lät för bra för att vara sant.


Nu ska jag mysa ner mig i sängen, imorgon ska jag njuta av den allra sista lediga dagen innan skolan drar igång på allvar och ett helt nytt kapitel skall skrivas.

/A


2010 - 08 - 30







Helgen har återigen sprungit förbi.
Lördagen spenderades med att gå upp klockan åtta för att tvätta och kombinerades med en storstäd som hette duga. Vi höll på ända till åtta på kvällen med endast en matpaus under dagen. Det är skinande rent överallt. Balkongen är skrubbad, alla fönster tvättade och nya gardiner i alla rum.

Jag älskar ett rent och fräsch hem, nu är det i princip bara det där bordet som ska bli klart.
Just nu målas fötterna så det dröjer inte så länge innan det är färdigt :)

Igår köpte vi nya mattor, det var meningen att vi skulle ha en ny till vardagsrummet men det blev visst tre nya till sovrummet istället. Tre stycken för 300:- tillsammans, jordens kap om du frågar mig.


Denna vecka drar skolan igång igen, det är blandade känslor minsann men samtidigit ska det bli riktigt skönt att ha något att göra igen.


/A

If you leave me now



Elin Kling


Jag är fotbollsänka ikväll, vilket inte är mig helt emot om det inte vore för att jag spenderar ganska många timmar om dygnet i min ensamhet nu när M jobbar och skolan inte dragit igång än.
Men jag roar mig med att kika runt på bilder, läsa bloggar och filosofera över livet.
Det där med att filosofera är jag rätt bra på, jag blir tamejtusan inte klok på vad jag vill göra med livet.
Jag har i alla fall en plan och det är att börja spara, för vad jag än tar mig till i livet efter skolan så krävs det ett startskott som heter duga.


Idag har jag rensat en massa skit här i lägenheten, bland annat massa skoltjaffs från två års tid. Det var skönt att slänga det jag inte ville se igen och organisera det som skall sparas. Allt är nu i en pärm uppe på vinden lättåtkomligt men ändå ur synvinkeln här hemma.


Jag hoppas på att kunna sova i kväll, är redan nu otroligt trött men ska försöka hålla mig vaken ett bra tag till. Ska snart slå på en kopp te och kanske slå på någon film och mysa ner mig under filten i soffan.
Imorgon blir det mer fix här hemma och en efterlängad date med fina Björkis. ♥


/A


Sleepless




Härlig blå himmel och fluffiga moln på vägen till Portugal.


Efter tre timmars stirrande, vridande, tv-tittande, musiklyssnande och helt enkelt tafatta försök till att somna gav jag upp och begav mig ut till soffan istället. Mina sömnsvårigheter börjar gå mig på nerverna nu, det är så frustrerande att vara såå trött men ändå somnar jag inte.
Det är inte så att jag ligger och funderar på en massa saker heller utan jag kan bara inte sova längre, det är som om jag skulle ha glömt bort hur man gör för att somna. Har haft det såhär från och till på semestern också, sömnproblem brukar ju kunna bero på stress men stressad är nog det sista jag är efter detta sommarlov.

Ingenting hjälper och jag känner hur panikskänslorna och ångesten kryper på ju längre jag ligger där.
Jag vetetusan vad jag ska göra uppe nu, men jag kan ju lika gärna stanna uppe som att ligga och vrida på mig i sängen så att jag väcker M som ska jobba imorgon.
Funderar nästan på att hålla mig vaken hela natten, då lär jag i alla fall somna som en stock imorgon kväll, men hur kul är det att vara vaken hela natten när ingen annan är det? Det finns inte så mycket kul att roa sig med heller såhär mitt i natten.
Skulle behöva måla klart vårt nya rumsbord men det ska jag nog inte dra igång med nu, då blir nog herrn i huset tokig på mig ;)


Ska dricka min kopp te som jag gjort iordning, sen ska jag nog slå på någon film.
Det blir nog någon klassiker, kanske Grease eller Rent, en musikal såhär mitt i natta är aldrig fel.



Svammel!

/A


l i f e









Lars Winnerbäck 2010



I fredags var det dags för mig att för fjärde gången få se Lars live. Denna gången befann vi oss i ett härligt Karlstad med 6000 andra förväntansfulla människor.
Eftersom vi stressat från Borås tidigare under dagen så struntade vi i alla förband vilket kanske egentligen hade vart härligt att se också, men har man ont om tid så har man.


Lars levererade, som alltid, det går liksom inte att bli besviken och för fjärde gången stod jag där helt omedveten om alla dessa tusen människor runtomkring mig, det fanns bara Lars, jag och hans underbara texter under två timmar. Rätt häftig känsla faktiskt.
Jag fick påminna mig flera gånger om att det faktiskt var på riktigt, att människan där framme på scenen verkligen stod där och att musiken inte kom från min ipod utan att mannen i gubbkepsen spelade, och som han spelade.
Detta är början på en livslång kärlek, han blir bara mer och mer för varje gång och Lars är ren och skär sommar och kärlek för mig. Det kommer bli många fler gånger med Lars, utan tvekan.

Hela spelningen avslutades med ett hejdundrande fyrverkeri som både lär ha setts och hörts över hela Karlstad.
Hur ska du göra det bättre nästa turné Lars? Det undrar jag.



If I had the choice.




Nu har jag äntligen tagit tag i kursvalen inför sista året i skolan. Det kändes läskigt och snurrigt så jag hoppas att det blir bra. Det är svårt att veta vad som är viktigt att ha med sig i bagaget framöver men samtidigt måste jag ju läsa något som intresserar mig. Tror jag är nöjd med höstterminen, kursen på våren är lite mer frågetecken. Ska be Marcus titta på de två kurserna och säga vad han tror. IIh.


Annars är vädret grått och trist som vanligt, men det gör inte så mycket.
Ska spendera min dag tillsammans med en slipmaskin och sen förhoppningsvis färg som sitter kvar! :)


Imorgon bär det iväg hemåt igen, denna gången för Lasse i Karlstad, jag längtar!
Får se hur resten av helgen ser ut för oss, det är många som ska hinnas med - som alltid.


Nej, nu ska jag hoppa ur morgonrocken och göra något av dagen.


/A

Hår-dilemma





Jag har sparat, sparat och sparat mitt hår.
Men jag har ju begåvats med ett riktigt fint och typiskt skandinaviskt hår som helst går av och ser frissigt ut.
Efter sol och bad i saltvatten så ser mitt hår förj-vligt ut enligt mig.
M säger att det inte är så farligt och Björkis gav mig en komplimang igår om att håret var fint.
Så jag vet inte, kanske är jag "hemmablind" men jag anser att jag behöver en rejäl klippning, fast egentligen vill jag inte nu när håret börjar få lite längd igen.
Kanske toppar jag bara håret och fortsätter försöka spara ut det eller så blir det en lång page, vilket egentligen är snyggast om håret är hellångt och än så länge har jag en enveten lugg som vägrar att bli hellång.

Dilemma.
Något skall ske innan skolan startar i alla fall!

 




B o r å s



Jag börjar vänja mig vid Boråslivet igen, men det betyder inte att jag inte längtar till Värmland för det.
Det börjar närma sig skolstart och med den så kryper sig lite ångest inpå, men jag tror att i slutändan blir detta val det bästa jag kunde göra och jag ska göra allt för att klara studierna och samtidigt njuta av tiden här i Borås.
Ett år går läskigt fort, två år har redan sprungit förbi oss här nere och innan vi vet ordet av det så står jag där nästa vår med med kandidatexamen redo att starta ett nytt kapitel i livet. Skrämmande och spännande på samma gång, men framför allt förväntansfullt!


Igår hade jag Björkis här på besök, och det var verkligen ett kärt återseende. De fyra timmar vi satt här och snicksnackade gick alldeles för fort, jag hade kunnat sitta fyra timmar till, minst! ;)


Ikväll kommer M hem sent. Han spelar golf med sitt jobb.
Utanför fönstren börjar hösten göra entré med grått och kallt väder.
Jag hade velat ta en promenad och njuta lite av min egen ensamhet och lite musik genom staden, men vädret känns inte så lockande utan soffan känns mer som min givna plats för dagen.
Jag har inte ens klätt mig än, men visst får man njuta av sina sista sommarlovsdagar ändå? ;)
Jag tror att jag ska slå på riktigt töntiga kärleksfilmer och njuta av det lyckoruset jag lever i nu för tiden.


Förresten på tal om skolan så klarade jag min sommarkurs med godkänt och jag kan inte vara mer än supernöjd!
Trodde nog att jag skulle behöva komplettera minst en fråga som jag inte var speciellt nöjd med men det räckte för godkänt. Jag får säga att det var otroligt lättförtjänta pengar för den lilla kraftansträngningen. Det räddade min sommar.



/A

Hemlängtan blir knappast mindre när jag s...

(e)sp_a0150 (MMS)

Hemlängtan blir knappast mindre när jag slår upp tidningen det första jag gör på morgonen och både kristinehamn och karlskoga nämns!


Don´t stop



Jag vill att ett år nu ska gå fort, fort, fort, FORTAST!
Jag vill inte vara här, jag vill vara i Värmland, jag vill vara där min familj är.
Jag vill verkligen tillbaka dit och ibland så ångrar jag nästan valet att läsa ett år till, hade jag inte gjort det hade vi kunnat vara där nu, kanske. Men ett år går fort, kanske inte tillräckligt fort men jag får fylla det med roliga saker, för tiden går som bekant fort när man har roligt, men hur fort?



/A

K ä r l e k






Jag kan inte med ord beskriva de känslor som irrar omkring i kroppen på mig, det är ren och skär kärlek och lycka ända in i själen. Jag har den bästa familjen(-erna) jag kan önska, jag har ett fåtal men mycket nära vänner som jag aldrig kommer att byta ut och som alltid ställer upp på mig och jag har Marcus, min bästa vän, min största kärlek, min livskamrat, mitt allt.


Fyra veckor


Fyra veckor har gått av stapeln, fyra veckor som jag kommer att leva på länge.
Det har hänt så mycket på dessa fyra veckor att det känns som att hjärtat är fullproppat av kärlek och fina minnen. Samtidigt så gick de alldeles för fort.

Nu är vi tillbaka i Borås och jag har aldrig tidigare längtat tillbaka h e m så mycket som nu.
Vad tusan ska vi i Borås att göra egentligen?
Jag längtar redan tills skolan är slut, jag har så mycket att se fram emot då, vi har så mycket att se fram emot.


Det finns bara ett ord som kan beskriva min sommar och det är K Ä R L E K !