Till dig Lena, välkommen in i glasögonorm...

(e)sp_a0067 (MMS)

Till dig Lena, välkommen in i glasögonormsklubben ;-)


You're my sunshine

 

 






Att ha ledigt känns väldigt konstigt och de senaste dagarna har jag spenderat i tvättstugen och städandes av lägenheten. Tanken var faktiskt att tvätta fönster men vädret utanför hindrar mig ifrån det. Det får helt enkelt bli en annan gång och jag är inte speciellt ledsen över det heller.

Imorgon eller fredag tar jag bilen hemåt skogarna igen, det känns riktigt skönt att komma hem lite längre än en helg och kunna hälsa på folk som man aldrig hinner annars.
En Elindate och en Lenafika är inplanerade! Jag längtar!

Annars hade det varit rätt skönt att vara hemma i Borås också men jag antar att jag hade börjat klättra på väggarna framåt Lördag eftersom Marcus åker till Barcelona på fredag.


Nu sitter jag med nyfärgade fransar och bryn, epilerade ben och en rengörande mask i ansiktet.
Det blir så när man har massa tid över som man annars inte har ;)

Om ett par timmar slutar M för dagen och då blir den en tur ner på stan för att fixa det sista inför hans resa och jag ska fixa med allergimedicin inför min hemgång. Sen blir det förhoppningsvis en liten mysfika på viskan innan vi beger oss hemåt för lite onsdagsmys.


Jag hoppas på strålande sol imorgon för då blir det en liten dagstur :)
Så håll gärna tummarna.


Nej nu ska jag slänga in mig i duschen och tvätta bort masken och göra mig iordning inför eftermiddagens bravader.


/A


Du sa att du hade tid



Jag är trött, otroligt trött, men ändå kan jag inte sova.
Jag är helt utmattad på så himla många plan just nu att jag känner för att bara sätta mig ned med huvudet i händerna och bara gråta. Senaste dagarna har det varit mycket i huvudet, många funderingar, plugg, tankar, framtid, dåtid, hemlängtan, you-name-it. Ett himla virrvarr som jag inte riktigt lyckas trassla ut alls, det är nästan som att det bara blir värre.


Idag blev sista tentan för terminen och hela min utbildning gjord!
(Håller tummarna för att mina två är godkända, annars lär det bli fler)
Jag vågar inte sia om hur den gick, första gången jag gjorde den tyckte jag den var skrattretande lätt, men fick ändå underkänt. Känslan efteråt kändes väldigt positiv, men vågar inte hoppas eller räkna med något alls nu. Får vänta en månad och se helt enkelt.

Det känns konstigt på något vis, att jag inte har något att plugga på. Det som återstår av terminen är en redovisning på tisdag som inte känns speciellt jobbig eller kräver mycket förberedelse.
Sen är det bara exjobbet, och det ser jag verkligen fram emot!



Jag känner inte riktigt igen mig själv, men kanske är det tröttheten.
Allt jag just nu vill är att få åka hem, hem, hem, hem!.
Som det känns nu åker jag hem över påsk igen också, även om det känns onödigt att åka hem nu i helgen, tillbaka hit, för att sedan åka igen. Men jag tror jag behöver det, väldigt mycket.
Jag behöver min Lena (som det snart är ett år sedan jag träffade sist, om vi räknar bort julekramen förstås) och jag behöver en dos av Elin, det bara är så. Jag saknar verkligen "oss".
Jag behöver någon som kan hjälpa mig reda ut det här trasslet i huvudet på mig, någon som verkligen lyssnar i ur och skur och som kan det där med att få mig på rätt spår igen.




Det känns så svårt att något så nära kan hamna så långt bort. . .


One down, one more to go



Då var en tenta gjord. I vanliga fall hade jag sagt att jag skrev in ett VG på den, men med tanke på hur vår lärare rättar (andra kursen med honom) så har jag ingen aning, jag kan lika gärna vara underkänd. Så nu blir det en alldeles för lång väntan på resultatet.

Håller på och laddar om inför omtenta på onsdag (samma lärare som idag) och jag orkar inte riktigt bry mig tillräckligt om den tentan. När jag gjorde första tentan kändes den så himla lätt, men jag klarade den inte. Nu vet jag inte ens vad jag ska läsa på. Omtentan igen är i alla fall i Juni så jag siktar in mig redan nu på den. Klarar jag den på onsdag är det verkligen en jäkla bonus.


På väg hem från tentan förut, när jag kikade på alla husen häromkring så slog hemlängtan till som ett hårt slag i magen. Jag tror att hemlängtan är så påtaglig nu eftersom jag vet att jag får komma hem i helgen.

Något annat som slog mig var hur rädd jag blivit för framtiden. Jag gillar inte riktigt tanken på att jag inte alls vet vad den har i åtanke för mig och jag gillar heller inte tanken på att det troligtvis inte kommer att bli som jag drömmer om. Men, man får ta en dag i taget, det är nog det allra bästa.


Och nu ska jag ta tag i logistikpluggandet, nedbäddad i soffan ;)


/A

Vem lämnade vem?



Jag har försökt plugga i en timme nu men min mage pirrar och jag har svårt för att koncentrera mig. Allt beror på ett litet samtal som ska ringas, som jag egentligen borde gjort för länge sen men inte hunnit med.
Ska försöka få det överstökat om ett par minuter så jag kan komma igång och plugga ordentligt igen.



Idag testade jag att epilera benen för första gången i mitt liv och jag lär ha hög smärttröskel för jag tyckte då inte att det gjorde speciellt ont alls faktiskt. Det var till och med rätt skönt ju :)


Ett minus när man börjat dricka mer vatten för att vara snäll mot huden är att jag är s t ä n d i g t kissenödig. Orka springa fram och tillbaka till toaletten hela, hela tiden! Inget gott som inte för något ont med sig eller? ;)


Nej, nu ska jag ta ett par djupa andetag och förbereda mig lite, sen är det plugg resten av dagen igen!


/A

Så länge hjärtat mitt slår



Jag har skrivkramp nu så att det är helt galet!
Har avverkat tio kapitel och skrivit 45 sidor anteckningar för hand ur marknadsföringsboken.
Riktigt bra om jag får säga det själv, nu har jag "bara" fem kapitel kvar i boken ;)


Men det får faktiskt räcka med plugg för dagen, så nu ska jag gosa ner mig i soffan och hoppas att min andra hälft kommer hem från sin fika snart. Är lite sällskapssjuk tror jag :)


Idag fick jag ett paket på posten.
Det var mamsen som hade skickat en ny träningstopp och 7 par hipsters. Mee likie. Jag blir som ett barn på julafton när jag får paket, hihi, även om jag förstod att det var det som hade kommit när jag kände igen mammas handstil. (Beställde av min kusin genom hans baseball när jag var hemma sist, men jag trodde jag skulle få det nästa helg när jag kom hem.)

Det ger mig dock lite ågren för att jag inte varit och tränat på länge, men träningen får fortfarande ligga i lite lä tills tentorna är gjorda. Kanske att jag tar mig iväg till helgen för att göra av med lite negativ energi och fylla på med lite ny positiv :) Det kan alltid behövas. Men jag får se hur mycket tiden räcker till.
Just nu känner jag mig rätt bra i fas med marknadsföringen och jag tycker faktiskt att det är riktigt intressant för första gången :)


Ha en bra kväll alla!




/A






. . . och så blev du mitt sår.




Sunshine



Opponeringen gick smidigt och bra att fixa idag :) Lite mindre bra gick väl vår egen presentation vi ska göra, men det får bli som det blir helt enkelt, det känns bra ändå faktiskt.
Blev en liten lunch/fika på espresso house också så efter den stora koppen kaffe bör energinivån nu vara rätt hög.
Nu sitter jag och läser bloggar och gör allt för att ta bort fokus från pluggandet, men jag tror nog att jag får rycka tag i mig själv nu och börja med marknadsföringen igen. Det är bara ta tag i det, om en vecka är det över :)


Jag vet inte om det är för att vårkänslorna börjar komma och för att solen värmer så gott, men jag är tokigt shoppingsugen nu alltså. Är trött på min vintergarderob och vill slänga på mig massa härliga vårplagg.
Inte helt fel att det damp ned en rabattcheck på 30 % på Lindex idag eftersom jag bara för nån timme sen kollade på en fin BH där, så lite shopping belönar jag mig nog med sen. EFTER effektivt plugg.


Får man säga att man längtar lite tills ens sambo reser bort en vecka? ;)
Tolka det inte helt fel men jag tycker faktiskt att det ska bli lite skönt att få vara ensam hemma ett tag och kanske får jag besök av familjen över påsk också :) Annars finns det ett par andra planer som jag ser fram emot.



Nej nu var det plugga jag skulle göra ja...



/A

Keep on walking



Helgen sprang förbi alldeles för fort, kanske inte så konstigt med tanke på att största delen spenderades vid köksbordet pluggandes marknadsföring. Men det känns helt okej, känner mig ganska bra i fas till tentan om en vecka så det ska nog ordna sig.

Trots migränkänningar och ett jäkla illamående så känner jag mig så himla glad, det nästan bubblar i magen på mig av glädje. Varför vet jag egentligen inte men det känns äntligen som att livet börjar komma på fötter igen och att jag börjar lära mig att värdera det jag har som är värt at lägga koncentration på. Jag trivs.
Att våren är i antågande har nog sitt finger med i spelet också, jag älskar att det har varit klarblå himmel och sol ett par dagar nu och jag hoppas verkligen att det fortsätter så.


Idag somnade jag på soffan i nästan två timmar för att försöka bli av med migränen som kom lagomt till lunch. Det gick sådär, blev inte av med den helt men den kändes något bättre. Så jag fick lite plugg till gjort efter det och det känns riktigt skönt faktiskt. Lite är bättre än inget :)


Jag längtar hem till min familj jättemycket. Det känns som att det var alldeles för längesen nu, men nu är det faktiskt inte så länge kvar tills jag får dra den där lättnadens sucken när bilen rullar in i Degerfors/Kristinehamn.


Det är helt galet men efter nästa vecka så är det bara exjobbet kvar! (förutom en redovisning) Vi är liksom klara med alla kurser nu. Crazy!

Har sökt lite kurser inför sommaren också så om jag inte lyckas knipa ett jobb så har jag i alla fall en inkomst och det känns skönt. Kurserna jag sökte känns riktigt bra också och jag ser faktiskt fram emot dem.



Väldigt blandade tankar i detta inlägg, men det är så det ser ut i mitt huvud för det mesta.
Imorn blir det att träffa Björkis en stund för att fixa opponeringen inför onsdagen, sen ska jag återigen dyka ner i marknadsföringsnboken.


/A

Don't leave me know, I'm hollow



Vissa melodier och texter berör en extra mycket, min röst ikväll går till denna...






I want my heart unbroken
I need my soul to heal at last
What can you say to make me forget the past?
If you decide to come home
I can't take that again
No more

Don't leave me now
I'm hollow
I pray that you would stay
Dont turn and walk away
Don't leave me now
I'm hollow
Come back if love is true
I'm hollow without you


Sytt barnbyxor



Mina barnbyxor som jag sytt :)
Får väl se om det kommer en knodd någongång som kommer kunna ha dem ;)



Bring it back



Vädret idag var helt underbart så även om jag hade bestämt mig för att plugga hela dagen så tog jag och hjärtat en promenad ner till stan för att kika runt lite. Man kan ju inte sitta inne en hel dag när det är sol och klarblå himmel! Kollade runt i lite affärer, tog en god kaffe och bara hade det sådär allmänt härligt tillsammans en helgdag som denna.

Nu är jag precis färdig med min sömnadsbeskrivning av barnbyxan vi sytt.
Bestämde mig för att rita allt på datorn och det blev riktigt bra, säkerligen snyggare än om jag hade kladdat med penna. Så nu är jag nöjd över att ha bockat av ännu en sak på att-plugga-listan.

Ska hugga in och kolla lite på vårat grupparbete och sen blir det nog myskväll resten av kvällen.
Imorgon blir det däremot plugg hela dagen. Marcus ska kila och jobba ett par timmar och sen har han match så jag har en tom lägenhet till mitt förfogande vilket behövs.


Kändes riktigt skönt att bli klar med planeringsrapporten igår och det firade jag och Björkis med pannkakor innan vi satte igång att diskutera sömnadsbeskrivningen.
Jag var helt slut när jag kom hem samtidigt som jag kände mig flera kilo lättare.
Det är så skönt att kunna röja undan lite plugg vartefter.


Har två tentor att plugga till som men det konstiga är att jag känner mig riktigt lugn inför dem ändå.
Det får liksom gå som det går och jag har en dryg vecka på mig att kolla igenom allting så det ska nog lösa sig. Kommer dock vara rätt osocial en vecka framöver, det hoppas jag mina kära vänner att ni har förståelse för? ;)



Ha en fin helg!
/A

100311 Torsdag



Jag är sjukligt trött efter att ha suttit i skolan från 8.30-18.00, lååång dag men Björkis och jag har varit riktigt effektiva och fått ihop sju sidor till vår planeringsrapport. Dagen har gått väldigt fort ändå faktiskt.
Imorgon ska vi skriva ihop det sista så den borde landa på 8-9 sidor förhoppningsvis. Det blir kanon detta :)
Efter rapportskrivningen så ska vi försöka kladda ihop en beskrivning på hur vi sytt barnbyxan och de olika sömmarna som vi gjort i produkt analysen. Det borde inte ta sån lång tid, jag har redan kladdat ner det mesta redan men det är skönt att diskutera det med någon annan så man vet att man är på rätt spår.


Sen är det äntligen helg, men det blir inte direkt så mycket ledigt eftersom jag har sjukt mycket att plugga, men jag tror att helgen kan bli riktigt bra ändå faktiskt. Veckorna går sjukt fort nu, helt galet att det är helg igen!



Idag har jag hämtat mina glasögon och idag var det rätt bågar!
Måste ge smarteyes en riktigt rejäl eloge eftersom jag beställde bågarna för två veckor sen (läs: i morgon) och de sa att det skulle ta 14 dagar. Men på dessa 13 dagar så har jag hunnit få fel bågar OCH fått de rätta så de är verkligen snabba minsann.
Jag stormtrivs i dem, väldigt markanta bågar men det kändes kul. Nu ska jag bara vänja mig med att de är progressiva och har två olika styrkor. Kändes lite snurrigt idag när jag hade dem men det går nog över snart ;)


Nu väntar sängen, upp tidigt imorn igen.


/A 

Why does it always rain?




Ibland har man dagar som bara känns fel från det att man hoppar ur sängen och idag är verkligen en sådan dag, och känslan förstärktes ytterligare när min digitala systemkamera åkte i golvet. Trots mitt tappra försök att ta emot den, vilket jag faktiskt lyckades nästan med(den hann slå i golvet en aning), så fungerar den inte längre helt hundra. Bilderna blir mörka och något sitter löst inuti. Gaah. Jag har inte använt den sen Juni förra året märkte jag när jag kollade igenom bilderna och bara för att jag behövde den idag så händer detta.
Usch det är så himla tråkigt och jag har knappast råd att lämna in den någonstans och nu är den helt värdelös :(
Jag får väl säga att det är tur i oturen att jag köpte en lite dyrare vanlig digitalkamera i somras som faktiskt tar riktigt bra bilder den med.


Nu hoppas jag att fortsättningen av dagen bara kan bli bättre.
Sov otroligt dåligt inatt, mådde pyton och vaknade av nån slags panikångest flera gånger och det kändes jättekonstigt i hela mig och jag drömde konstiga saker. Huuga, jag hoppas verkligen inte att jag får vara med om det fler gånger.


Nu börjar det bli dags att göra sig iordning för lite skola.

/A



Jag vill bara lägga till att dagens absolut bästa är att jag bara har 1,4kg kvar ner till mitt mål nu :)
Och jag har inte ens ansträngt mig för att gå ned eller ändrat något alls angående min mathållning.
Bra gjort och nu är jag ännu mer peppad på det sista, men träningen får vänta ett par dagar till, denna vecka får lida rejält men det är så himla mycket annat nu.


Someone like you



Känner mig riktigt hängig nu. När jag kom hem från skolan vid tre tiden orkade jag knappt hålla ögonen öppna fast jag satt med datorn i knät och kaffekoppen i handen. Så jag bäddade ner mig och sov en timme men jag är fortfarande lika trött och huvudet känns helt luddigt.
M är och fixar en god baguette som vi ska avnjuta tillsammans med kantarellsoppa, mumsigt :)
Sen tror jag nästan att jag tar och bäddar ner mig i sängen resten av kvällen och samlar krafter till resten av veckan för det är fullt ös framöver nu =/


Redovisningen i marknadsföringen är över och en sak mindre att tänka på. Det gick riktigt bra för oss alla och vi är värda en liten klapp på axeln för allt jobb vi lagt ned på arbetet :)


Jag orkade knappt sitta upp och skriva detta så nu hoppas jag att älskling är hemma snart så att vi kan börja med soppan så jag får lägga mig sen.


/A

If it would be like that





Ibland kan man faktiskt inte sätta ord på sina känslor och så känner jag det just nu.
Det känns jobbigt när vissa saker sker, och man önskar att det vore annorlunda.
Man måste nog lära sig leva med att livet inte alltid är på topp. . .




Jag tänker på er!



Nu har chocken lagt sig hos mig och det har börjat sjunka in vad som faktiskt har hänt där hemma och mina ögon tårfylls när jag tänker på er. Jag skänker så många tankar till min gamla arbetsplats och framför allt alla arbetskamrater och vänner på ICA Maxi i Kristinehamn där taket rasat in och skapat stor förödelse. Det är sjukt svårt att sitta här 23 mil ifrån och verkligen förstå innebörden av allt det här. Jag kommer aldrig kunna sätta mig in i situationen men jag tror jag kan förstå hur alla måste må. Jag vet bara själv när jag jobbade där att man nästan var där mer än hemma och att det kändes som ens andra hem och en enda stor familj. Jag är övertygad om att ni har otroligt bra stöd i varandra och att ni tillsammans tar er igenom det här, ni är alla otroligt starka personer. Det är helt fruktansvärt det som hänt och jag hoppas innerligt att Maxi kommer att byggas upp igen. Jag är samtidigt otroligt glad över att det gick så "bra" som det gick att ingen faktiskt kom till skada trots att både personal och kunder var i butiken när det hände.  Ni finns i mina tankar och jag hoppas att det finns en bra lösning för alla som nu inte har ett jobb att gå till längre. <3




Bilder från:
http://www.nwt.se/kristinehamn/article668423.ece


All I want



Solen skiner och jag vaknade helt av mig själv tidigt av att solstrålarna lurade sig in i sovrummet.
Man måste bara älska dagar som denna.
Har en lugn och skön morgon, inga planer alls förrän i eftermiddag då det blir fika med mina två favoriter, det går alldeles för lång tid mellan gångerna då vi ses alla tre så idag är det äntligen dags.


I eftermiddag kommer också Marcus föräldrar hit och stannar över helgen. Det ska bli mysigt.
De ska hjälpa oss att lägga golv i hall och kök och så blir det nog en tur till Ullared och Gekås i helgen.


Skulle ha tränat step idag, som jag sett fram emot hela veckan, men jag avbokade den igår. Man får se till att umgås med sina gäster. Träna kan jag göra närsomhelst annars.
Har faktiskt hunnit träna två gånger denna veckan, mitt mål är tre/vecka. Får se när de åker hemåt på söndag för jag kanske hinner klämma in en träning då och få min kvot fylld.
Är verkligen taggat för första gången på flera år. Här ska sommarformen skapas minsann : )


Nu ska jag ta min kaffekopp (som förövrigt var riktigt sliskig, nån cappuccino med toblerone) och sätta mig i soffan och läsa tidningen och njuta av en sköön morgon.


/A


Blondes do not have more fun



Helgen bara flög förbi kan man verkligen säga.

I lördagas trodde jag att jag skulle träna step men vilket sen visade sig vara aerobic, men det gjorde inte så mycket. Det var sjult kul det med och har gett mig en jäkla träningsvärk ;)
Så förra veckan var verkligen en bra träningsvecka för mig, ska försöka hålla det nu. Spinning, step och aerobics var mixen för förra veckan :)

Sen låg jag mest i soffan och kollade film. Kollade på "My sisters keeper" och den är verkligen ingenting för den blödiga, jag tror jag grät mig igenom hela filmen. Kanske är det svårare att se den när man har något att relatera den till. Filmen var otroligt bra men den var tuff att se.

Igår var vi i Göteborg och Bäckebol för att leta golv till våran nymålade hall och till köket och vi lyckades faktiskt enas om det och kom hem något fattigare men golv rikare. Blev en tur inne på ikea också där lite skrot handlades.


På förmiddagen idag har jag varit ute på ett hemligt men roligt uppdrag :)


Nu sitter jag mest och njuter av att jag slipper gå utanför dörren igen. Snön är tillbaka och det är riktigt blaskigt och jobbigt ute. Gaah.


Eftersom det inte blev något av min och Mikaelas pluggdate idag så vet jag inte riktigt hur jag ska disponera resten av dagen. Förnuftet säger mig faktiskt att jag ska hugga in i pluggböckerna så jag ska nog slå på kaffekokaren och göra slag i saken. Nångång måste det göras och varför inte göra det på en gång.

Marcus föräldrar kanske kommer på onsdag så man vill ju försöka vara lite social och inte behöva sitta och råplugga när de är här.



Förresten. nu är jag inte längre så blond.  ;)


/A