Vi har blivit med lägenhet


Jag kan gråta mitt på gatanJag försöker ladda inför en hektisk dag på jobbet. Idag klockan 14 ska allt vara klart inför rean som startar imorgon (tjuvstart idag kan man säga). För efter två kommer ledningsgruppen gå runt och kolla alla avdelningar för att se om rätta reakänslan finns, annars - gör om gör rätt.

Jag hoppade över träningen igår för att hinna lite mer på min lista och nu börjar jag komma i fas. Hittade lite julklappar igår på Bergvik när vi skulle dit för att handla lite mat. Julskinkan är gjord och smakad, MUMSIG blev det - jag som inte ens gillar julskinka ;)

Ikväll kommer min älskade Elin och tiiidigt imorgon går tåget mot Sthlm! Jag hade behövt vara hemma och andas ut den här helgen egentligen men hade det inte varit för resan så hade jag jobbar 6-15 både lördag och söndag så jag är mer än tacksam över att få komma iväg. SVANSJÖN Baby! :)

Nej, nu måste jag bege mig mot duschen. Kom för sent sist jag jobbade för att bussarna krånglade så förbannat så den reprisen vill jag inte ha idag...

/A

Jag vet vem jag är ?Jag har en diger att-göra-lista idag. Nu börjar jag faktiskt närma mig slutet på den. Jag har klippt mig, hunnit med en tur på stan för lite välbehövligheter, hämtat paket, fixat julkort, skrivit klart min essä och skrivit CV/sökt jobb. Nu har jag lite mindre akuta grejer kvar att göra. Dock skippar jag nog träningen idag för att städa och packa inför stockholm. Skulle vilja baka lite julgodis och fixa julkskinkan också. Julgodiset kanske dock är bäst att vänta med till i veckan så att det är fräsch på jul. Vi får se...

Jag fick en liten uppenbarelse igår, därför sökte jag precis jobbet jag skrev om igår. Nu låter jag karma eller vad det nu kan vara bestämma om jag blir kvar på IKEA, får det här eller om jag helt enkelt står där utan något alls. Allt sker av en mening så det är bara att gilla läget och vänta. Ska jag vara ärlig så vet jag inte vilket jag helst vill, eller jo. Egentligen det jag sökte idag, dock innebär det nog lite ändrade planer i sådana fall och jag vet inte om det är det jag vill? Svårt och kryptiskt, jag vet. Tänkt er då hur tankarna rullar i mitt huvud?

Nej, nu är det dags att rensa upp i röran - både huvudet och lägenheten.

/A


Today's the day


Upp på hästen igen. Bryt ihop och kom igen. Det känns som att det är vardag nu. Igår orkade jag inte riktigt mer och kroppen sa ifrån både med huvudvärk och en magvärk från helvetet. Det innebar att jag kastade mig i ett bad när jag kom hem och sen i säng. I en säng utan sängkläder. Någon gång i natt har M bäddat sängen med mig liggandes i den - gose ♥ Idag känns det som att jag har sprungit i full fart in i en vägg. Tur att jag är ledig imorgon i alla fall.

Jag fick mig ett riktigt huvudbry nu på morgonen. Hittade två jobb som jag verkligen kan tänka mig, men jag känner mig alldeles för trogen mot min nuvarande chef och vill inte lämna henne i sticket nu när hon verkligen vill ha mig där. Det som dock talar för att söka jobben är ju såklart att jag inte i nuläget ens vet om jag blir kvar på tjänsten eller inte och jag jobbar ju bara fram till nyår. Vet inte om jag kanske ska prata med henne om det och se hur hon ställer sig till det hela, kanske blir det lite mera fart på dem då.
Egentligen så är det här jobbet som jag hittat något jag velat göra länge och något som ligger mig varmt om hjärtat och kanske till och med det jag helst gör resten av livet. Dock vet jag ju inte eftersom jag inte testat på jobbet innan. Jag trivs ju så himla bra på ikea men avdelningen är så tung så det är nog inget jag kommer stanna på mer än fyra-fem år kanske.

Jag hatar att jag egentligen har så jäkla svårt att tänka på mig själv i alla situationer.

Imorgon ska jag klippa mig, jag vet fortfarande inte hur!
Sen måste jag hinna med en tur på stan, hämta paket, slå in paket, skriva klart min essä och volleybollträning. Jag skulle även vilja klämma in lite julbak eftersom jag inte hunnit det än. 
I helgen blir det ju en tur till Stockholm för att se Bounce's streetversion av Svansjön - min 25års present från bästaste Elin. Det ska blir helt fantastiskt! Egentligen är det bästa med hela resan att få umgås lite med henne, jag saknar henne så att det gör ont!  

Fullspäckad imorgon  med andra ord.


/A


Just don't ask me how I amJag har nu ätit Tetralysal för huden i sex veckor, vilket innebär att jag ska gå från att ha tagit fyra tabletter om dagen till två. Det känns fint och jag är så jäkla stolt över mig själv att jag nästan fått i mig tvåhundra tabletter de senaste veckorna och jag har faktiskt klarat det utan större problem. Det är ett stort steg för mig som annars har superproblem att svälja något helt.
Jag är nu lite orolig att problemen ska komma tillbaka när dosen halveras, men jag ska fortsätta att ta dem i fem månader till så jag hoppas verkligen att det hjälper. Jag har ju redan sett en stor förändring i huden. Jag åkte till och med till Ica Maxi utan puder eller täckstift på mig en dag i veckan, det vet jag inte när det hände senast. Går ju väldigt ogärna ut utan det "skyddet". Så åt rätt håll går det verkligen.


Något som inte går åt rätt håll är min jobbsituation. Det känns som att jag sitter lite i kläm mellan en bestämt ledning och en chef som mer än gärna vill ha kvar mig. Ledningen vill inte gå ut med tjänsten medans min chef behöver mig. Det kan bli så att jag får förlänga víkariatet medans de försöker komma överrens och förhandlar om tjänsten och det är ju bra. Men hallå, det är tre veckor kvar för mig på schema, jag kanske behöver ha lite mer framförhållning än så?

Jag och M har pratat lite mer om framtiden nu och framförallt min framtid inom yrkeslivet. Det känns bra att ha någon att bara prata om det om. Jag tror jag har en plan för framtiden nu och det känns fint. Jag tror att den är helt genomförbar och kommer ge något bra.

På tal om framtid när jag ändå är inne på det. Vi har bestämt oss för att vi vill köpa något eget nu istället för denna hyreslägenhet. Vi trivs inte riktigt i den, ingen av oss har känslan av "hem" när vi kommer innanför dörren vilket är fel. Kanske kan det bero på att vi faktiskt inte riktigt har energin att göra det här till vårat och att det hela tiden känts ganska tillfälligt.
Nu är det bara att bestämma sig för hur vi vill göra. Vill vi köpa en lägenhet för nära miljonen här med tre rum eller är det mer värt att ha ett hus för de pengarna men att flytta tillbaka till Kristinehamn? Det är helt klart för och nackdelar med båda valen och det är det som gör det svårt att välja. Båda vill ju egentligen ha hus, men vi behöver det inte (nej, inga planer på barn på många år så ni behöver inte ens tänka tanken) samtidigt som att vi inte är lägenhetsmänniskor direkt. Då måste vi verkligen hitta den som har DET, och efter tre fyra lägenhetsvisningar senaste tiden så verkar inte det vara det lättaste. Jakten går vidare.


/A


<3


Måndag morgon och det var mer än svårt att komma ur den där varma sängen. Idag tror jag bestämt att solen inte kommer att stiga upp alls. Tänk om jag slapp det med.

Det blev en skön helg men samtidigt väldigt omtumlande. Igår besökte vi hjärtkliniken här i Karlstad och inte bara en person utan två, med bara ett rum emellan. Hur är det ens möjligt att två personer inom samma släkt ska få hjärtinfarkt samma helg?! Orättvist kan även tyckas men samtidigt så går det inte att vara bitter, det är inte rättvist vem det än händer för. Det var i alla fall en surrealistisk känsla att vandra där emellan rummen och försöka hålla humöret uppe för allas skull.

Nu får det väl ändå vara slut på allt elände? Snälla, det är tamejtusan det enda jag önskar i julklapp. Ingen mer oro och frustration, tack.

Ja, det mesta går lite på sparlåga just nu. Man försöker uppskatta de där små sakerna nu istället och kanske bör vi tänka efter ett par gånger innan man brusar upp sig för en småsak. Vad är det i det stora hela egentligen?

/A


InspirationHon kan nog vara den snyggaste kvinnan på denna jord!
Har en klipptid inom en snar framtid och jag är mer än sugen på en frisyr liknande denna, men jag kommer absolut inte passa lika bra i det och jag har heller inte samma härliga och tjocka hår. Ska jag ändå våga? Det är ju trotsallt bara hår och det växer ju ut. Blir det skitfult finns ju alltid snoddar och spännen ;) Jag är sjukt sugen på att bli sådär snyggt blond också men mitt stackars hår får ha den färgen det har nu för att vara skonsam mot det.

December nio


Idag är jag ledig och jag kan inte påstå att jag ville kliva ur sängen när jag slog upp ögonen strax efter tio. Det är mörkt och det stormar och regnar utanför fönstren. "Hemma" i mina gamla trakter här i värmland är det snö och vackert - likaså har jag förstått att det är det i Borås. Vad sjutton gör jag i Karlstad då egentligen?

Min andra hälft har julfest ikväll med sitt jobb så jag är ensammen hela dagen och det är med blandade känslor. Det ska bli riktigt skönt att bara vila upp mig för jag har haft ett par riktigt hektiska och tuffa arbetsveckor bakom mig. Samtidigt suger det att jag inte har någon att sällskapa med en ledig dag. Egentligen hade jag velat ta en shoppingtur men det är så tråkigt ensam - så egentligen är väl det här det perfekta vädret. Jag kan stanna inne hela dagen med gott samvete för det lockar inte det minsta att bege mig ut.

Imorgon har jag min första volleymatch - jag är sjukt taggad! Kan sällan vara med på matcherna eftersom jag jobbar varannan helg och sådär, men nu är det dessutom hemmamatch. :)

På söndag ska vi på lägenhetsvisning nummer tre. Det är verkligen ingen lägenhet som lockar mig men M ville gå och jag kan väl hålla med honom om att lägenheten faktiskt kan överraska även om bilderna inte är lockande. Så vi får se.
Lägenheten vi kollade på förra veckan skjöt iväg i pris rejält, fast det var egentligen väntat eftersom det var en fyra med låg månadskostnad. Det är ju inte direkt så att vi behöver en fyra heller men det hade vart en investering och något att växa i helt klart för den hade vi ju kunnat bo i många, många år.

Det var min helg det, måste även skriva klart min uppsats, slå in lite klappar och göra julkort.

/A


December fem


Trött, tröttare, tröttast? Säkert inte men det kanske inte var helt smart att ligga vaken till halv två i natt. Dock hade jag och M ett väldigt mysigt prat om framtiden och våra drömmar - det var härligt.


Efter att ha ställt mig på vågen nu på morgonen måste jag verkligen bege mig mot träning ikväll - jag behöver muskler! Är nu nere på 51 kilo och så lite har jag nog inte vägt sedan högstadiet eller något. Det innebär att jag tappat nästan 7 kilo sedan i våras/början av sommaren. Det är ju sjukt, äter bra mycket mer än tidigare också. Kanske är det också därför? Min kropp och omsättning fungerar som den ska nu när jag äter regelbundet och kroppen behöver inte längre lagra för säkerhetsskull. Nu måste vikten stanna här, under 50 vill jag inte!!

Idag har jag en lång dag på jobbet men ska se om jag kan smita tidigare så att jag hinner till träningen i tid. Slutar annars när träningen börjar.

Nu måste jag fixa mig.

/A


Advent nummer två


Jag tycker om att människor faktiskt är föränderliga - att någon faktiskt kan visa på bättring. Vi är snabba att döma men det är svårt att vinna fötroendet åter.

Andra advent och snart beger jag mig mot jobbet. Längtar redan till nästa helg då jag är ledig hela tre dagar, det ska bli sååå härligt! Innan dess är det dock jobb som står på schemat och jag ska verkligen försöka klämma in mina träningar.


/A


Why, oh why?Efter att för tredje året i rad nu fått ett dåligt och tråkigt besked precis innan jul så är det enda jag i framtiden önskar mig att alla ska få vara friska och att vi ska få fira en kärleksfull jul utan sorger och oroligheter i bakhuvudet. Jag vet inte hur många fler sådana besked vi orkar få. Ännu en kamp som ska utkämpas, ännu fler oroliga nätter och dagar, ännu mer kaos, ännu en gång måste vi samla kraft från vårt allra innersta - en kraft vi egentligen inte ens hunnit samla på oss igen sedan vi senast grävde efter den. Varför all denna jävla cancer?!Första decemberDet är otroligt svårt att komma ur sängen när det är kolsvart ute på morgonen. Idag hade jag tänkt kliva upp för att kika in julkalendern, kom dock upp för sent så istället slog jag på avsnitt ett av Sunes Jul. Bästa!


Det är lite kaos på jobbet - det kallas att gå in i ett scenario - vilket innebär att de som har visstidsanställningar som löper ut inte kommer att få förlängt, de som går som behovare kommer inte få extra tider mer än det som är kontrakterat, det är anställningsstopp med mera med mera. Vad det innebär för mig? Jag har kontrakt till sista december vilket innebär att jag hänger väldigt löst. Dock behövs jag på det schema jag nu har och jag hade ett bra snack med min chef igår. Hon vill verkligen ha kvar mig och kommer att kämpa för det. Det värmer i hjärtat att veta att jag inte sliter i onödan utan att jag faktiskt gör ett så pass bra jobb att hon känner att jag inte är utbytbar. Poäng till mig.
Så jag får helt enkelt se, jag kommer hoppas in i det sista och jag är ganska övertygad om att jag kommer få något på schema nästa år, kanske inte heltid som nu men om jag ska vara helt ärlig så gör det mig inte så mycket. Det är tillräckligt slitigt arbetet ändå.

Bevis på det är att jag nu har ett par baggyjeans som jag älskar, för sex månader sedan var de ett par äckligt tajta byxor som jag hatade och fick blåmärken av. Tappat lite vikt? Ja.


Idag är jag ledig och ska plugga hela dagen. Har egentligen så himla mycket att fixa men jag får koncentrera mig på plugg och hoppas att jag får tid över till annat. Ikväll blir det i alla fall träning, det var två veckor sedan sist, morr.
Det är lite tufft att sällan vara ledig. Är ju oftast bara ledig en enda dag åt gången vilket gör att jag inte ens hinner en tredjedel av allt jag vill. Nästa gång jag är ledig är nästa helg, och då är jag treledig, DET längtar jag efter och då hoppas jag att uppsatsen är klar så att jag slipper plugget!

Imorgon ska jag och M på lägenhetsvisning, pirr! Det är dock en fyra men till ett bra pris och vi har redan planer på hur vi ska renovera den och få den som vi vill ha den. Så håll tummarna för att ingen annan vill ha den och att den inte går upp i pris ;) Tack vare Boråsförsäljningen så har vi ju till handpenning utan problem så det känns riktigt gött! :) Kanske kan låna till lite för att fixa det ena badrummet i sådana fall, det var det enda rummet som kändes som en katastrof.

Kan ni förstå att det är december idag?

/A