Kameradomen



Nu har jag äntligen kommit fram till Folksam och anmält skada på kameran - jag har nu fått domen.
Värdeminskningen på kameror är ganska kraftig så hon trodde inte att det ens vart värt att skicka den på felsökning. Jag får dock pengar insatt på mitt konto, men med ålderavdraget och självrisken så är inte summan så mycket att hurra över, knappt att det räcker till felsökningen skulle jag gissa. 
Jag får dock välja själv om jag vill skicka in kameran på felsökning eller använda summan till en ny kamera (eller slösa på annat). Till det så skulle hon skicka mig värdecheckar på Siba som de samarbetar med. Hon visste inte om de hade någon bra deal att erbjuda inom kameror, men om inte fick jag använda värdecheckarna till vad jag ville inom två månader, det är alltid något.

Det känns tråkigt och onödigt att behöva köpa en ny, den gamla är inte direkt välanvänd om jag säger så. Dessutom lär jag ju behöva lägga till en hel del tusenlappar för att ens kunna köpa en ny och det är inte riktigt något jag kan undanvara för en kamera nu när London hägrar. Visst har jag en jättebra liten och smidigt kompaktkamera som tar riktigt bra bilder som får följa med på resan, men jag hade sett fram emot att få ta riktigt fina bilder med min fina och bra kamera. Baah.


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt min otroliga otur vad gällande saker och ting. Nu vill jag nästan grina, det är bara materiella ting det vet jag men i min situation som student så är det ett ganska högt värde som bara på något vis ska kastas i soporna. Varför kunde det inte bara ha varit det där rackarns objektivet det var fel på?! (vad enkelt och bra det hade varit)


Det råkar inte vara någon som är duktig på att laga kameror till ett billigt pris?

/A

Godisförbud och träning



Idag ska jag för första gången i mitt liv införa "godisförbud". Fast jag tror inte riktigt på det här med förbud, så jag kallar det en godisfri månad, vad passar inte bättre än att ta det på årets kortaste månad, hihi.
Det ska liksom på något vis bli en kickstart i och med träningen också, det är dags att komma i form nu och jag har kommit på att jag inte ens tycker att de där chipsen på fredags/lördagsmyset ens är goda längre - så varför äta?

Jag är riktigt taggad på träning och kommer att köra ett 30-dagars program från och med idag också, sen får jag se om det ger något resultat att utesluta godiset om en månad.  Jag är riktigt peppad faktiskt, känns otroligt bra att vara igång igen. Jag har börjat hittat tillbaka till mitt "gamla" jag, den där Anna som älskade att träna, inte för att komma i form utan för att det var så himla kul.

Förra veckan var inte en jättebra träningsvecka, ett gympass och ett aerobics, men två gånger är bättre än ingen. Mitt mål är dock tre gånger i veckan, helst fyra, men jag känner mig själv och så fort jag känner att jag måste så är det inte roligt längre. Utan jag får lyssna på mig själv och gå när jag verkligen har lust, inte tvinga mig själv varenda gång.


Låter sunt tycker jag, NU KÖR VI!

/A


M å n d a g 2011.01.31



We♥it

Goood Mooorning, Den här sista januaridagen.

Inte direkt mysigaste vädret att vakna till idag, grått och trist. Annat var det igår när det var helt underbart soligt och härligt väder, men man kan ju inte få allt.

Jag börjar bli duktig på det här med att gå upp tidigt fast jag är ledig, det gillar jag, mina dagar blir ju längre och eftersom jag värdesätter min slötid så hinner jag med både det och mina måsten.

Idag har jag ett par måsten, såklart. Skriva om hållbar samhällsutveckling, ringa folksam (IGEN!) och hoppas att de svarar den här gången, kanske hinna med att göra lite övningar i redovisningen (beroende på om jag hinner). Borde även knata ner till Ms jobb senare ikväll och kopiera metodboken som jag måste lämna igen till bibblan på onsdag - jag har då verkligen ingen lust att köpa den.

Så, så ser den här tråkiga Boråsdagen ut, men jag tror nog den kan bli mysig ändå, på med bra musik bara så ska det nog bli väl med den. Kanske smiter iväg till gymmet en stund sen också eller om jag kanske ska våga mig på spinning ikväll ?


Tack söta ni för Londontipsen nedan ♥


/A

London Baby!




Nu är både flyg till och hotell i London bokat. Det ska bli så himla underbart att komma från Sverige i fyra dagar och bara vara tillsammans med Marcus - vi behöver det båda två. Det passar perfekt in på halvtiden i terminen och i London ska jag ladda upp batterierna inför examensarbetet som sätter igång när vi är hemma igen. Jag är väldigt förväntansfull eftersom jag aldrig varit där tidigare.
Jag hoppas innerligt att våren är i full gång och att London bjuder på sol under våran vistelse, då kan ingenting bli fel. Nu måste jag leva ännu snålare än vad jag redan gör ett tag framöver så att jag kan ha med mycket shoppingpengar, jag vill ju kunna unna mig när jag väl är där så det ska nog inte bli så svårt att spara undan en slant.  


Om någon som varit i London har tips på vad som absolut inte får missas så tas de tacksamt emot :)


/A


Lovely SUNnday!




Det är en härlig söndagsmorgon, solen skiner utanför och vi tog oss en lång sovmorgon med solstrålar som letade sig in över hela sovrummet. Det var mysigt med tanke på att vi igår gick upp tidigt båda två.
Kvällen igår bjöd på film - Knight and day. Helt okej film om du frågar mig, kanske inget mästerverk direkt men den var rätt rolig.


Den här söndagen bjuder inte på så mycket annat än ett pass på friskis. Resten av dagen är helt oplanerad, precis som jag vill ha det.


Imorgon kickar en ny pluggvecka igång, den kommer nog bli lite hektisk, men det får gå. Tre dagar med föreläsningar, varav en heldag. Däremellan ska det klämmas in komplettering på ett arbete - vilket jag kommer skriva på imorgon så att jag har något att komma med tills vi ses med gruppen, sedan ska ett möte med de vi ska skriva examensarbetet om klämmas in. Sen såklart hemmastudier och övningar i bokföring.

I veckan ska jag till tandläkaren också, känns lite skrämmande. Har inte varit där sedan jag fick börja betala - är man tjugo då? Med ett undantag för ett besök för två-tre år sedan i Portugal hos en svensk tandläkare, vilket jag inte riktigt tar på fullaste allvar. Jag är livrädd att de vill dra ut mina visdomständer för det ville den förra göra, blööh. Fast, det är ingen idé att oroa sig redan nu, det får jag ta då.


Nu ska jag mysa runt lite mer här hemma innan det är dags att bege sig mot friskis.


/A


It's a little bit funny, this feeling inside



Det känns konstigt, jag vet inte om jag ens har tagit in det själv. Jag har ungefär fyra månader kvar i Borås, kan ni förstå, ynka f y r a månader. Det är verkligen med blandade känslor eftersom jag verkligen älskar lägenheten här och har haft tre år att lägga till i minnes- och hjärtbanken. Tidigare har det mest känts som drömmar och förhoppningar om att komma tillbaka hem, att det varit mer tomt prat än planer - att det legat längre fram i tiden än såhär. Nu är det verklighet, det är inte bara drömmar och förhoppningar. I juni sitter jag inte längre här vid barbordet på Kellgrensgatan i Borås, utan då bor jag för oss nu en okänd adress i Karlstad.

Det är spännande att fantisera om hur livet kommer att vara där, samtidigt som jag vill leva i nuet och ta tillvara på de få månader Borås har kvar att erbjuda mig. Jag kommer sakna Borås och mitt liv här, det sticker jag inte under stolen med, samtidigt som jag längtar efter att få början om och starta upp livet på nytt. Det allra bästa är att jag vet att Borås och mina fina vänner här finns kvar och välkomnar mig med öppna armar när jag vill och behöver en dos ♥ På något vis kommer alltid Borås att vara en del av mig, det kommer vara en del av mig som står för frigörelse och mod. Det är inte bara med lätta och lyckliga steg jag lämnar det bakom mig utan det kommer nog att fällas en del tårar när jag säger hejdå. Tills dess fortsätter jag att leva i nuet och tar tillvara på det jag har nu och samtidigt fortfarande drömma om framtiden - för vad vore jag utan mina drömmar?


/A


L ö r d a g 2011.01.29


Halv nio klev jag upp och blev serverad färska frallor och nybryggt kaffe, mysigt. Det är inte så ofta vi äter frukost tillsammans eftersom vi sällan går upp samtidigt. Idag gick jag upp tidigt för att få en liten stund tillsammans. Tyvärr lämnade M mig precis för jobbet, tråkigt att han måste jobba en lördag. Fast han gör det så att han kan ta ledigt på fredag när vi åker hem så det får väl vara värt det.


Idag har jag en sjuk träningsvärk på insidan låren! Gjorde en ny övning på gymmet igår och jag antar att det är en övning jag borde göra fler gånger med tanke på träningsvärken. På sätt och vis älskar jag träningsvärk, det blir en utmaning på något sätt och det vittnar om att jag faktiskt tog i ordentligt.


Det känns som en tråkig lördag idag. Ensam hemma och vädret utanför är allt annat än lockande och uppmuntrande. Jag vet inte om jag ska fortsätta lite på det tråkiga temat och passa på att plugga när M är iväg, eller om jag ska göra något roligare - redigera dopkorten på mig och mina bröder.
Det sistnämnda lockar mest, dels har jag lovat mamma för längesedan att fixa det och det vore kul att ha med dem hem i helgen och dels så är det rätt avslappnande att sitta i photoshop och pilla.

Med tanke på min tidiga uppgång idag så blir ju dagen lång, kanske hinner jag med bådeoch.
Nu ska jag i alla fall börja dagen med en dusch, jag fungerar inte riktigt förräns jag får min dusch och får på mig lite snyggare kläder en pyjamas.


Hej på er förresten :)


/A

Träna med huvudvärk :(



Det är alltid lika härligt när jag tagit mig iväg till gymmet och får mitt pass gjort. Dock var det nog ingen vidare idé att träna med huvudvärk eftersom den istället för försvann blev ännu värre och håller på att gå över till migrän. Läste en artikel nyss från friskis där det stod om just huvudvärk och träning, det var lärorikt. Enligt dem var det i alla fall ingen fara att ta sin migränmedicin ett par timmar innan träning. Jag tänkte nämligen göra det imorse men visste inte om det var en bra kombination.


Jag kan ha gjort århundradets godaste lunch idag, sallad med kyckling, gurka, rödlök, soltorkade tomater och mangoraja till. MUMS vad det satt fint i magen minsann, det ska lagas fler gånger här hemma.

Nu ska jag ta mig en tablett mot migränen, sen på med ansiktet och fixa det där jäkla samtalet.  Sen blir det kaffe på stan med Mikaela, wohoo :)


Tjipp tjipp
/A


F r e d a g 2011.01.28



Härliga fredag!

Hör och häpna, idag byter jag ut morgonkaffet mot ett glas vitaminer och ett morgonpass på gymmet. Härligt!
Jag har haft en enveten huvudvärk hela veckan, inte sådär så att jag måste ligga och vila utan den är mest irriterande och finns liksom där lite dolt. Jag hoppas att det bara är att jag är trött i ögonen eller något sådant nu när plugget dragit igång igen och jag tänker alltså trotsa huvudvärken och ta ett pass på gymmet. Jag tror det gör mig gott :) Får sällskap av Zandra med så då är det alltid roligare att träna också.
Marcus måste fortfarande vila eftersom han bränt bort nio stycken födelsemärken med laser, han har ont stackarn - det är kul att retas med honom dock ;)


Nej, nu är det bäst att rota fram träningskläderna och borsta tänderna och sen bege sig iväg.
Efter gymmet blir det att se till att få saker gjorda här hemma.
Ett m å s t e idag är att få det där samtalet till försäkringsbolaget om kameran gjort, no return.
Sedan kanske jag tar mig en tur på stan för att få lite frisk luft också.


Ha en fin dag allihopa

/A


T o r s d a g 2011.01.27




God eftermiddag.

En halv dag i skolan är gjord, bokföring - varutransaktioner och moms. Jag har aldrig gillat det där med att räkna med moms, men nu är det bara att jag sätter tänderna i det och lär mig det en gång för alla.
Efter föreläsningen blev det pannkakor till lunch i skolan och sen satte jag och Jennie oss och finurlade ihop en ämnesbeskrivning till examensarbetet. Känns lovande, nästa vecka har vi möte med företaget vi ska jobba tillsammans med. :)


Jag har full energi, kanske beror det på det underbara vädret utanför, SOOOL. Det är fem minusgrader på det och det är helt ljuvligt. Tankarna lutar åt en stund på gymmet, men det börjar närma sig slutet på arbetsdagen för en del så jag vet inte om jag har lust att trängas där, eller om jag ska ta det imorgon lite tidigare istället eftersom vi har "ledig" dag då igen. Tror att det lutar åt det sistnämnda.


Ska nog göra mig av med lite energi på att få det fint här hemma och kanske beta av någon på gårdagens att-göra-lista. (fast det mesta är plugg och det har jag ingen lust med idag, hehe). Städas behövs ju alltid göras så det vore inte helt dumt heller, alltid skönt att ha det fint när helgen kommer så att man kan njuta av total ledighet.
Något jag i alla fall ska börja med att göra är att kila ned till Maxi och hämta ut mitt otroligt försenade H&M paket, ska nog köpa något gottit till kvällen också eftersom M känner sig lite nere just nu ♥


Hej på er

/A

Emotional rollercoaster



Tänk vad en dag kan vända, bara sådär rakt upp och ned. Ytterligare ett besked, som ett enda hårt slag i magen. Luften går ur mig, ur oss alla. Tydligen kan jag aldrig sänka garden, det känns som att jag måste vara på min vakt och aldrig lätta på stenarna över bröstet. För så fort lättnadskänslan infinner sig och att det känns som att allt ordnar upp sig och jag börjar se ljusningen ja då kommer den där smällen - hårdare än tidigare.
Vi frågar oss alla varför, det är naturligt, varför händer det just oss. Kanske är det som jag tidigare trott, att svåra saker händer de som har styrkan att klara av det, men är inte det också orättvist? Jag försöker återigen komma tillbaka ur den här karusellen och virrvarret av känslor och tankar, jag försöker att tänka framåt och rakt, inte gräma mig över något jag ändå inte kan göra någonting åt - inte älta. Det är såhär det ser ut nu, jag kan inte annat än gilla läget och fokusera framåt. Vi fixar det igen, det finns inget annat alternativ. För dig är jag stark. ♥
 



O n s d a g 2011.01.26



God morgon fina ni! ♥

Idag unnade jag mig en sovmorgon, ställde ingen klocka igår och tänkte att kroppen får säga till när det är dags att börja dagen. Runt nio vaknade jag av att solens strålar letade sig in på kudden, det var en härlig start. Sedan dess har jag läst bloggar, ätit en god frukost och såklart med kaffekoppen i högsta hugg.

Ledig dag idag innebär att jag kan ta dagen som den kommer, jag har en lista på vad jag måste utföra under dagen. Det är mest plugg men det gör mig ingenting eftersom det är något jag vill lära mig - bokföring. Mindre roligt är metodkursen som är obligatorisk, men den är inte hela världen heller eftersom vi redan skrivit ett examensarbete och vet hur det går till. Det kommer mest bli repetitioner.

Sedan har jag ju det där telefonsamtalet till Folksam - jag har så svårt med telefonerandet!
Varje gång jag måste ringa viktiga samtal måste jag skriva ned till och med vad jag själv heter ifall jag får total tunghäfta. Dessutom sitter jag där med luren i handen och ett hjärta som bultar så att det nästan hoppar ur kroppen på mig. Det spelar egentligen ingen roll vart samtalet bär - det är samma varje gång.
Undantag är ju förstås samtal till familj och vänner, de samtalen är inte så svåra.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och försöka starta dagen lite.

/A


Låt det bära - Drömjobbet



 

Tagen i fredags med webcam därav den kassa bildkvalitén.



Done och finito, nu är ansökan skickad. För mig handlar det i nuläget inte om att det kan bära eller brista, för min del finns bara bära, det måste bära. Om det vore så att jag trodde på högre makter så skulle jag be till gudarna om att det här ska bära, att det ska bära min väg. Tänk vad mycket enklare min, vår, framtid skulle vara om det här går vägen♥
Det är visserligen ett sommarjobb det handlar om, inga löften om vidare anställning mer än vaga intentioner om att det kan finnas möjligheter till det, men jag tror på mig själv och vet att jag är en sjujäkelensarbetare som kommer att göra ett bra jobb. Jag älskar att arbeta, framför allt med något som driver mig, något som jag brinner för. Det gör jag med det här. Det är något jag kan se mig själv göra resten av mitt liv, det är stort.

Om pirret i magen igår var stort och mycket så är det inget emot pirret och oron nu.
Fyllde jag i allt rätt? Kollade jag stavfel och andra grammatiska fel ordentligt? Framhäver jag mina starka sidor? Lyser drivkraften och intresset för det här igenom orden och meningarna? Kommer de att förså att det här är mitt drömjobb, kan de läsa det mellan raderna?


Gaah
. Det kommer bli en lång väntan. En lång rekryteringsprocess. Ansökan stängs när de fått in de kandidater de vill ha och som passar. Det kan ta några dagar, det kan ta månader. Jag sätter min största tillit till hoppet och mitt tålamod. Den som väntar på något gott... för det här är verkligen gott!



Nu ska jag ta en avkopplande dusch och sedan krypa ned för att försöka sova (och vaka över telefonen som en hök).

Morgondagen bjuder på en lång lista med saker att göra. Vilket inte är mig helt emot faktiskt.



/A



Morgonstund



Wei♥t


Morgonstund

Jag längtar galet mycket efter våren!

Jag gick upp tidigare än jag behövde, men jag gillar mig egna lugna morgonstund med kaffekoppen och datorn. Begrunda vad som hänt, vad som ska ske under dagen och annat. En härlig start på dagen tycker jag. Det är mysigt att varje morgon se hur dagen sakta smyger sig fram ur mörkret. Idag faller ett par snöflingor sakta ned.


Idag blir det en hel dag i skolan, vilket gör mig otålig. Jag vill egentligen stanna hemma och fila på mitt CV, men det får vänta tills efter skolan. Jag har några idéer redan i alla fall för som jag trodde hade jag lite svårt att somna igår, hihi.

Vad som mer står på schemat idag är tvätt, mindre roligt men det ska bli gôtt att få träningskläder som är fräscha igen, lådorna ekar tomt på dem nu. Sedan, om inte Marcus tar bort födelsemärken så blir det nog träning. Wiie.

Morgondagen är "ledig" och jag har massa inplanerat för den, wiieho.
Några mindre roliga saker och några mycket roligare.


/A

P I R R




Oooh, oooh ooooh, det pirrar i min mage. Av nervositet och av förhoppningar!
Fick ett sms om ett utannonserat jobb, i Karlstad, precis där jag redan tänkt söka.
Sommarjobb med chans att fortsätta efter sommaren, åh, jag vill verkligen detta!
Jag verkligen vill, vill, VILL!
Jag gissar att sovtimmarna i natt kommer vara få, jag kommer ligga och tänka och fila på ett CV om jag känner mig själv rätt. Är det någon gång jag behöver framhäva och tro på mig själv så är det nu. Allt skulle verkligen klaffa perfekt om jag kunde knipa åt mig jobbet. Att det dessutom är ett av mina drömjobb gör ju inte pirret i magen mindre direkt. Ååh vad jag ber om att det här ska gå vägen.

Håll tummarna framöver.


/A







M å n d a g 2011.01.24



We♥it

God morgon världen.

Det händer att jag tar lite bloggledigt under helgerna, den här var inget undantag.
I fredags blev det en tur till Göteborg med mina tjejer, hade en otroligt härlig dag, jag har tur som har så fina vänner. Sedan blev det mys hemma med Marcus framför På spåret tillsammans med räkor och god cider. Mumma.

Lördagen bjöd på en tur ner till stan, Marcus skulle kolla klocka som han fått pengar i present att köpa för. Sedan tog vi en mysig fika på Café Bakgården. Resten av kvällen spenderades framför Donkey Kong på Wii och Batman Begins som gick på TV.

Gårdagen var ganska effektiv må jag säga.
Hämta paket, lämna tillbaka objektivet (det skar lite i hjärtat att lämna igen det) sedan blev det träning, plugg och mat. Vi bokade även resan till London. I år blir den verkligen av! Wiiiiiie.


Jag måste stoltsera med att jag slog mitt eget "rekord" på löpbandet med 100 % igår. Jag lyckades springa i tio minuter på 8,5 km/h. Något jag aldrig någonsin i mitt liv klarat av att göra tidigare. Jag har alltid varit en explosiv löpare, varit en hejjare på korta distanser i skolan och sådär men så fort det var till att springa långa distanser så pallade jag inte med. Nu i efterhand vet jag ju att det berodde på astman och att jag inte hade någon medicinering för den. Alltså känslan av att se minutrarna ticka på och känna att jag orkar en till, en till och en till, den är obeskrivbar!
Jag är riktigt stolt över mig själv även om det kanske är en minibedrift för en van löpare, men för mig är de där tio minuterna bevis på att jag är tillbaka och att jag ska stanna här nu. Det är bevis på att astman inte längre är ett stort hinder, visst kände jag av den mot slutet men jag hade nog kunnat springa lite till om jag hade haft medicinen med mig. Åh, det känns så jäkla bra! 


Idag var det segt att komma ur sängen, jag har ett par samtal jag måste beta av innan jag ska befinna mig i skolan vid elva. Idag är vi egentligen "lediga" men Mikaela, jag och Jennie tänkte köra lite övningar i redovisningen. Jag satt med det själv igår och det lossnade rejält, det är riktigt kul när man kan och förstår verkligen.


/A

F r e d a g 2011.01.21




God morgon härliga fredag!

Jag skrev igår att jag trodde träningen skulle bli bra, OM den blev. Jag har aldrig känt mig så stark som jag gjorde igår. Jag klarade mitt personbästa på att springa på bandet (det handlar inte om många minuter men för mig är det en bragd att öka med en minut för varje gång). Det bästa är att jag slog mitt senaste bästa och det var i november och sedan dess har jag inte tränat. Styrketräningen gick också otroligt bra. Ibland är det bra att ha lite aggretioner som ska ut minsann.


Idag ser det ut att bli en minst lika härlig dag, vädermässigt, som igår.
Vid elva rullar tåget mot Göteborg med tjejerna, det ska bli härligt. Nog för att jag är pank, men sällskapet kostar mig ingenting snarare tvärtom att det fyller på energiförrådet. Det är kul att komma iväg från Borås en stund också och koppla bort allt vad skola heter och bara umgås ♥


Nu ska jag läsa lite redovisning innan det är dags att fara mot Götet.


/A



Yrselattack



Inatt var jag så rädd att jag nästan började gråta. Jag vaknade någon gång under småtimmarna av jordens yrselattack, jag blev livrädd, men somnade ändå om nästan på en gång. Vid fyra hände det igen, det kändes som en smäll mot huvudet och som att jag var på väg att svimma, fast jag redan låg ned och blundade. Otroligt läskig känsla och den framkallade verkligen ångest, kunde inte riktigt somna om och var livrädd att det skulle hända igen. Usch.
Dum som man är så tänker man ju alltid det värsta och med tanke på mig höga puls under träningen igår så trodde jag direkt att något var fel med det och att jag var tvungen iväg till sjukhuset. Nu när jag kommit ur trötthetsruset så försöker jag se det lite klarare. Jag har haft problem med "kristaller" i örat eller liknande som framkallar sådana yrselattacker när jag vrider på huvudet. Det kommer från och till och kan hålla sig borta upp emot ett år innan det kommer igen. Jag har aldrig varit med om det under nattetid när jag sovit förut, men jag är nog ganska säker på att det borde vara det som kommit tillbaka igen. Fast, försök intala mig det när det känns som att det svartnar för ögonen på mig fast de redan är stängda.


Usch, nu vill jag lägga den här natten bakom mig.

/A



MORR, spott och fräs


Varning för lite mindre glatt och lite mera argt inlägg.


Just nu känner jag mig som en riktig barnrumpa, jag vill slita mitt hår och lägga mig ned på golvet och banka med armar och ben med gråten i full gång. Frustrationen är hög. Vadan detta? Jo, aldrig går något riktigt min väg. Nya objektivet är ljuvligt men såklart så är det kamerahuset det är fel på och inte det gamla objektivet. Känns surt att lägga över 2000 kronor på ett nästan likadant objektiv jag redan har (dock liiite vassare) för att sedan behöva skicka tillbaka det och istället skicka kameran på reparation. Dessutom så bankar mitt hjärta lite extra för det här objektivet just eftersom det är liite vassare än det gamla. Fast jag får väl köpa det senare igen, när jag har jobb och pengar. Vart tusan ska jag nu lämna kamerahuset? Kan jag få ut det på min försäkring och hur?

BLÖÖÖH! Tur att jag ska till gymmet strax, jag behöver verkligen avreagera mig och idag kan det gå riktigt bra där känner jag.


/A


Jag skulle ge dig, allting du pekar på



Jag skulle bara hänga lite i soffan framför tvn nu i eftermiddag tänkte jag, det var ett tag sedan jag gjorde det. Det tog inte många sekunder innan de där blå slog igen och jag tvärslocknade, trött? Hehe. Nu är jag alldeles segis, men det allra bästa är att jag är extremt träningssugen ändå. Så nu längtar jag till Marcus kommer hem så vi kan gå och träna. Egentligen var det tänkt att vi skulle äta innan vi drar dit, för sist vid sex tiden var det proppfullt på gymmet, men jag har ingen lust att äta först, jag vill dit NU! :)

Innan fästmannen kommer genom dörren ska jag kila ned till maxi, kaffet är slut!
Fast det är egentligen inte huvudsaken med mitt ärende - objektivet ligger och väntar!
Sjukt snabb leverans av NetOnNet måste jag säga, jag la ju beställningen igår! ME LIKIE!♥


/A


T o r s d a g 2011.01.20

 

Canon IXUS 110 IS 
från flygplansfönstret över Frankrike(?) i somras.



Det är ännu en tidig morgon med kaffekoppen i högsta hugg. Jag är som bekant ingen större fan av att gå upp tidigt, men jag har upptäckt att dagen faktiskt blir så mycket längre (hihi). Sedan älskar jag att sitta i lugn och ro och läsa tidningen och bloggar på morgonen tillsammans med kaffet. Det hör till morgonrutinerna nu mera, något annat som hör dit också är att kaffekoppen står så fint och snällt bredvid mig i badrummet när jag sminkar mig.

Idag är det "lektion 1" i redovisning, i tisdags var det föreläsning. Med andra ord blir det mer praktiskt idag att jobba med övningar. Det känns kul. Fick låna böckerna av en arbetskamrat till Marcus också, 5 böcker som hade kostat mig över 1000 kronor om jag hade köpt själv. Så himla snällt av henne att låna ut dem fast jag erbjöd mig att köpa dem.

Det blev inget gym igår, jag hade lite för mycket träningsvärk mot eftermiddagen, dessutom ekade både kyl och frys tomma så vi blev tvungna att fylla på den först. Istället blir det träning idag.

Något annat vi sysselsatte oss med igår var att leta efter mitt försvunna block. Nu finns det inte ett enda ställe där vi letat på i lägenheten, vi har vänt upp och ned på allt från soffkudddar till mattor och det finns inte att hitta. Om det gör mig galen? Svar: JA! Inte för att blocket är oersättligt, för det är det eftersom det var oanvänt, det är mer bara tanken på att jag vet att det ska finnas i lägenheten som gör att jag blir galen på att inte hitta det. Nej nu ska jag försöka släppa det så kryper det nog fram ur sina gömmer så småningom.

Nu är det dags för mig och koppen att bege oss mot badrummet.

Ha en härlig dag!
Här är det -6 grader och det ser ut att bli en underbar dag med klar himmel.


/A 


Unna eller slösa?



När jag ändå var i full gång med att slösa pengar (läs: unna mig ett objektiv) så kunde jag lika gärna göra av med lite mer pengar. Riktigt så var det kanske inte, men jag passade på att betala alla mina räkningar, en vecka för tidigt. Kunde lika gärna göra det på en gång pengarna på kontot var ju ändå inte mina. Så nu är jag en fattiglapp igen, men lika glad för det är jag. I helgen ska det slösas ännu mer pengar, eller vad säger jag egentligen, slösa är helt fel ord! I helgen ska Londonresan bokas och jag kan knappast längta mer!

Ja, precis, jag beställde objektivet - borde dimpa ned om någon dag bara, snabb leverans gillas.
Nu håller jag alla tummar jag kan för att det är mitt gamla objektiv som är trasigt och inte själva kamerahuset, men söta Björkis sa något så smart som att det är ju bara att jag skickar tillbaka objektivet om det visar sig att det är kamerahuset - ångerrätten. Hon är inte dum hon ♥

Snart borde min bättre hälft komma hem från jobbet. Då blir det att planera lite mat och knata ned till affären för att handla. Sen slänger vi i oss något mumsigt och beger oss mot gymmet. Min träningsvärk är inte så go idag kan jag tala om så jag hoppas verkligen att jag orkar pressa mig själv lite till.


/A


O n s d a g 2011.01.19


 

We♥it


Idag var jag uppe med tuppen och innan solen verkligen, utanför fönstren är det kolsvart, men jag hör fågelkvitter. Är inte det en underbar start på dagen så säg! 

Det gick förvånansvärt bra att komma upp ur sängen trots dålig sömn i natt. Jag vaknade mitt i natten livrädd och kallsvettandes, det är nog som M sagt, jag får sluta titta på "det okända" snart ;).
För övrigt lär det spöka här hos oss, någon som tar saker och gömmer undan. Köpte ett nytt block förra veckan och jag hittar det ingenstans, M hjälpte mig igår eftermiddag och vi rotade verkligen igenom alla tänkbara ställen, det finns i n g e n s t a n s! Helt galet, vem det än är som spökar - ta fram det NU!

På sätt och vis är det skönt att gå upp tidigt, sätta sig med kaffekoppen och filosofera lite innan dagen drar igång på allvar. Klockan nio börjar min andra kurs i Metod. Innan den ska jag hinna in på bibblan. Jag kunde inte låta bli att dra igång datorn, kika på mitt konto där jag sparat en slant för att sedan kika igen och igen på objektivet jag vill ha till min systemkameran, jag saknar att inte kunna använda den. Idag blir det nog ett köp ♥


Ikväll blir det gymmet igen, och jag är peppad, mer träningsvärk tack! :)


/A


T i s d a g 2011.01.18



 

Weheartit


Jag vet inte vad som hänt eller vem som slagit mig i huvudet, men det känns verkligen som det vänt. Kroppen känns inte längre så tung och mitt sinne är återigen lätt. Magen pirrar och jag har ett litet leende på läpparna dygnet runt. Den här känslan får gärna stanna kvar, jag har saknat den.


Idag börjar min redovsningskurs, som jag har längtat efter den! Jag hoppas verkligen att den blir så bra som jag hoppas på. Då kommer den här våren bara svischa förbi! Imorgon börjar metodkursen, inget jag ser framemot jättemycket, men det känns ändå bra för det är början till examensarbetet.


Marcus blev otroligt förvånad och väldigt glad av sin present igår, det kändes fint. Han hade inte väntat sig någon eftersom vi sa att vi skulle åka till London istället för att köpa presenter till varandra. Men jag kunde inte låta bli, det kändes så fel att inte ge någonting. Så nu är han stolt ägare av Donkey Kong till Wii. Lite kuriosa så är Donkey Kong ett av hans favoritspel och något han gärna pratar ofta om när han spelade som liten på supernintendo.


Nu är det dags att sätta på sig ansiktet och göra mig redo för dagen.
Innan föreläsningen möter jag upp Mikaela för en kaffe, det har börjat bli en trevlig tradition måste jag säga :)


/A


Det kan va så förfärligt, det kan va så bra




Klockan är strax fyra och jag har hunnit med en massa den här dagen och ändå haft en soft dag.
Tog en lugn och utdragen morgon med kaffekoppen och lite dator. Sedan blev det lunch och en snabbvisit upp till Knallen. Det var nog det snabbaste jag gått igenom där och ändå handlade jag två presenter och en ny duk till köket. Väl hemma har jag plockat ordning lite efter reskaoset och lagt på nya duken på bordet tillsammans med Marcus fina vas med gula tulpaner. Känns riktigt vårigt och härligt i köket nu. Kanske är det därför jag känner mig på ett riktig toppenhumör idag och nästan har lite fjärilar i magen.
Sitter och dricker en vitaminbrus nu, lite senare blir det ett besök på gymmet. Ikväll gissar jag på att det blir lite wii spelande med tanke på Ms present ;)

Nu ska jag sätta mig och göra något jag är bra på, skriva en lista på saker som ska göras! ;)


/A


I'm watching the horizon



Weheartit




Vårterminen är här och idag är vi lediga eftersom en av de nya kurserna drar igång imorgon och den andra på onsdag. Som de flesta redan vet är det grått, trist och mycket vatten utanför fönstren idag.

Helgen och födelsedagsfirandet hemma var otroligt mysigt. Många som kom för att gratulera sin tjugofemåring och det värmer i hjärtat vilka härliga familjer vi har. ♥
Något annat som värmer i hjärtat är att vid Marcus nästa födelsedag så kommer vi fira hemma hos oss istället för att vi ska åka och stressa som vi gör nu.


Idag ska jag mest njuta av en sista lugn och go dag. Ska ta en tur till Knalleland. Kan inte riktigt med det faktum att M inte fick någon present av mig. Vi åker till London istället som present till varandra men jag vill ge honom något litet i alla fall. Sen ska jag se om jag kan hitta mig ett par gummistövlar, det kan behövas nu!

Ikväll blir det gymmet och det ser jag faktiskt verkligen fram emot.


/A

Grattis älskade du!



Grattis älskade du, på din tjugofemårsdag ♥


L ö r d a g 2011-01-15



Jag har en liten andningspaus mitt i stressen, det har gått i ett sedan klockan sju igår morse. Gissa om jag är helt slut redan? Klockan fem kommer alla gäster, maten är förberedd och snart är det dags att byta om. Kvällen bjuder på en fin födelsedagsbjudning med ett härligt gäng släkt. Likasamma var det igår, god mat och fint sällskap ♥

/A


T o r s d a g 2011-01-13



Träningsvärken som har intagit min kropp vittnar om att jag faktiskt, trots huvudvärk, tog mig iväg till gymmet igår. Det känns bra, det var kul att träna med Mikaela igen (var alldeles för längesen). Det var inte så jättejobbigt pass flåsmässigt, men desto drygare övningar. Det ska bli skönt att komma igång med träningen igen så som jag gjorde förra våren, då höll jag mig till minst tre gånger i veckan och det är planen att jag ska göra nu med.

Sov otroligt dåligt i natt, bara vred och vände på mig med en otroligt jobbig känsla i kroppen. Tillslut tog jag mitt pick och pack och la  mig ute i soffan istället, rädd för att väcka Marcus av mina myror i kroppen. Vid sju knatade jag inåt till sängen igen. Det blev inte många timmars sammanhållen sömn, vilket absolut inte är bra för migränen som nu gärna smyger sig på mig igen.

Vi får se om vi åker hem till Värmland ikväll, eller om vi istället går upp tidigt imorgon för att åka.
Det spelar egentligen inte så stor roll, åker vi ikväll är det mörkt och vi är inte där förrän runt 21-22 tiden i alla fall. Sover vi där så sover vi säkerligen till halv elva-elva som vi brukar. Åker vi vid nio tiden imorgon bitti så är vi där runt tolv. Inte så stor skillnad på vad vi får ut av dagen med andra ord. Vi får se under dagen hur vi gör. jag är ju inget större fan av att varken köra i snö eller mörker.


Nu måste jag i alla fall försöka komma igång med lite packning och fixa iordning mig.
Vid två tiden är det fika mys med Björkis och Mikaela. Innan dess tänkte jag hinna ta en tur på stan, en mascara står på inköpslistan.


/A


Come away with me

 


Weheartit


Igår var en mindre rolig dag på många sätt.
Jag låg i princip nedbäddad och halvsovandes hela dagen på grund av migrän. Ingenting blev riktigt som jag tänkt under gårdagen. Sen får man ytterligare ett par mindre roliga besked och som bara oroar en, när ska det ta slut egentligen?

Vaknade upp mindre skönt imorse av migrän och av att grannen vägg i vägg drog fram betongborren halv åtta! Hon höll på över en timme och jag trodde jag skulle explodera. Den människan vet inte riktigt vad vett och etikett i lägenhet är. Med tanke på att hon bara höll på en timme och nu har varit tyst sedan dess så hade hon säkerligen kunnat vänta nån timme innan hon drog fram den. En annan dag höll hon på med detsamma halv elva en vardagskväll, ingen smarting där inte. Känner mig som en jäkla pensionär när jag gnäller, men det är inte så njutbart att vakna upp så eller inte kunna somna på grund av det. Nog sagt om det.

Migränen hänger sig envist kvar och jag är lika envis jag med tabletter och kaffe för att mota bort den.
Idag VILL jag träna! Ska försöka få i mig mycket vatten också och hoppas att det hjälper.

Annars har jag inte större planer för dagen än en tur upp till Zandra för att kika in hennes "nya" lägenhet. Hon har bott där ett bra tag men än har jag inte tagit mig tiden att åka dit. Nu har jag dock en leverans från Degerfors att lämna så det passar sig ju bra :) Ska bli trevligt.

 



Nu ska jag fortsätta hinka i mig kaffe och försöka bli av med huvudvärken, samtidigt ska jag försöka njuta lite av ledighet och Borås. Imorgon bär det iväg hemåt skogarna igen.


/A

 


Lägenhet



Det känns lite läskigt, igår la vi den allra första intresseanmälan på en lägenhet i Karlstad.
Det känns pirrigt, varför vet jag inte, vi vill inte ens ha lägenheten egentligen eftersom inflyttningen var redan första april och det är lite väl tidigt, För att samla på sig poäng måste vi dock lämna intresse på ett par för att få mer poäng och lättare få lägenhet sen. Det som är lite tråkigt är att det var en helt okej hyra plus att det var en köksdel som över gick i  matsal och vardagsrum som satt ihop i en öppnare planlösning. Jag inredde snabbt i huvudet hur det skulle kunna se ut om vi hade bott där. Haha.

Med andra ord, nu börjar jakten!

/A


Lösenordsskyddat inlägg





Lösenordsskyddat inlägg


T i s d a g 2011-01-11



Ledig idag, härligt, inte lika härligt att vakna av en hög knall utanför fönstret vid halv nio. Jag lyckades aldrig lokalisera eller känna igen vart ljudet kan ha kommit ifrån. Fast, å andra sidan kom jag upp ur sängen i skaplig tid tack vare det ;) 

Planerna för dagen är inga, vilket känns riktigt skönt. Funderar på att kura in mig i täcket igen, slå på lite kaffe och böja läsa en ny bok. Jag läste alltid mycket förr, mycket mindre nu, så jag ska försöka komma in i det igen. Det är ju så mysigt att drömma sig in i böckernas värld ett tag. Boken som står på tur är "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Någon som läst den?
Det får bli mitt göromål för dagen.

/A


Elin Kling för H&M


Elin Kling ♥ H&M





Det kan väl knappast bli annat är fantastiskt?


Värmlänning på villovägar längtar hem.


Det här är ett tidsinställt inlägg, så för tillfället har vi våran redovisning. Wish me luck!

Nu börjar det bli verklighet. Marcus sökte sina två första jobb på hemmaplan igår, det kändes konstigt för oss båda och det är på något vis blandad med både lycka och ren skräck. Han sa att det var på vinst eller förlust, men jag ser inte någon förlust i det hela. Får han nej så väntar säkerligen någonting annat bättre runt hörnet för honom.

Jag vet fortfarande inte vart jag vill bo. Jobben som är sökta befinner sig i Karlskoga. Då känns det bara dumt att flytta till Karlstad så att M får 1½ timmes enkel resa. Jag får ångest av bara tanken på att flytta tillbaka till Krisitnehamn, varför vet jag inte riktigt, men kanske är det det bästa för stunden. Det ligger liksom lite mittemellan. Jobben jag vill ha ligger ju i Karlstad. (eller Örebro).

Det är minsann inte lätt, det ska liksom klaffa för två personer. Inte konstigt att vi mår som vi mår emellanåt.


/A



M å n d a g 2001-01-10


Weheartit

Good morning sunshines!

Det är måndag, sista dagen på höstterminen skulle jag vilja påstå eftersom dagen innehåller en sista redovisning i höstens kurs, wiiiie! Det är efterlängtat.
Gårdagen spenderades på bibblan med Mikaela och Jennie för att färdigställa arbetet och det flöt på som det skulle. Jag kan inte nog längta efter att den här dagen ska vara slut :)

Vårens kurser drar igång nästa tisdag och onsdag så det blir en veckas ledighet nu framöver, jag ska försöka komma på något vettigt att syssla med då, vad vet jag inte än. Vi åker hemåt Värmland igen på torsdag i alla fall, Marcus födelsedag ska firas där ♥

Nu ska jag dricka mitt kaffe och öva redovisning.
Ny vecka och nya tag, så ikväll är det jag och min feta rumpa som drar iväg till gymmet :)
Det ska bli riktigt härligt att komma igång igen, jag behöver verkligen göra av med lite aggressioner.

/A


Don't blame it on the moonlight

Weheartit


Jag försöker sakteliga anpassa mig tillbaka till Boråslivet och vardagen igen. Det är inte det lättaste, men som ett brev på posten kom mina sömnsvårigheter tillbaka. Kan visserligen bero på att de senaste dagarna har inneburit ledighet för Marcus och med det också sena nätter med tvspel. I onsdagskväll fick vi en chock när vi tittade på klockan och den var halv två på natten, när tusan försvann hela dagen? ;)
Fast jag måste erkänna att det har varit urmysigt, vi har varit lite ur balans både jag och M, och igår kändes det som på den gamla goda tiden när tid och rum inte spelade så stor roll.


Om jag är duktig i två och en halv vecka och inte norpar av mina undansparade pengar så köper jag mig ett nytt objektiv till den digitala systemkameran. Den har legat och vilat alldeles för länge och jag är ledsen över försummelsen. Dessutom är jag såå sugen på att komma igång med kursen jag köpte mig själv i julklapp. Wiie. 


I vår kommer det antingen att bli en London eller Barcelona weekend. Vad det blir får vi se, men det är min 25-års present till Marcus och densamma till mig. Det kändes mer vettigt och roligt att göra något speciellt tillsammans än att köpa något som ändå kommer ligga och samla damm. Nu ska vi bara hitta datum som passar oss båda och sådär. Åååh, det ska bli så kul!


/A
 

Open to miracles





Jag har sedan vi kom tillbaka till Borås i söndags eftermiddag gått runt i något slags töcken, som en tjock och tung dimma har livet gått mig förbi ett par dagar. Kroppen har varit tung, likaså huvudet och hjärtat.
Igår lättade det lite, kanske för att jag erkände för mig själv och bad om ursäkt för mitt egna beteende.

Lättnaden kom också efter ett samtal om att operationen gått bra och lite roliga fadäser som uppkom under uppvaknandet av narkosen; "Jag måste byta email" kanske inte är det första man brukar höra efter en operation, men det är på något vis den här personen i ett nötskal. ♥


Jag sitter i min morgonrock efter en konstig morgon med knepiga drömmar och ett uppvaknande av att någon skrek, om det var i drömmen eller någon annan stans det vet jag fortfarande inte.

Jag dricker mitt morgonkaffe och begrundar den kommande dagen.
M slutar två timmar tidigare eftersom det är afton idag, det känns fint att få lite extra tid för varandra.
Imorgon är han dessutom ledig, det är minsann veckolyx!

Jag ska dricka ur mitt kaffe nu och sen bege min in i reflektionernas värld. Idag ska de bli klara hade jag tänkt mig.


/A

 

 


t i s d a g 2011-01-04



Jag la mig tidigt igår, kunde dock inte somna förrän sent. Det känns konstigt att vara tillbaka hemma, eller vad som nu egentligen är hemma? Är hemma där lägenheten står eller är det som ordspråket säger; hemma är där hjärtat bor. I så fall är nog inte det här hemma. Nu mer än någonsin är mitt hjärta någon helt annanstans, likaså mina tankar. Jag försöker hålla modet uppe, men det är svårt.


Igår reflekterade jag som tusan, inte blev det speciellt bra, så jag har lagt det ifrån mig ett tag och ska titta på det igen med nya ögon. Jag tror visserligen att det duger gott till ett godkänt, men det ska ju inte in förrän måndag så jag kan lika gärna slipa lite på det.


Planerna för veckan är att baka något mumsigt och kanske våga mig på brödbak nu när vi fått en sådan fin hushållsassistent/bakmaskin :)


/A




Mot ljusare tider






Nog för att vintern har varit helt underbart med sitt kalla väder och snön som legat som ett vitt täcke över marken, men nu längtar jag efter vår och sommar igen. Vad är då inte det bästa att göra? Jo, kolla vårkläder och drömma sig bort. Här är ett urval av vad som kommer dimpa ned hos mig i vår ♥

/A


Tvåtusenelva, välkommen




Välkommen 2011, utan tvekan kommer det att bli ett händelserikt år. Kanske både på gott och ont, det återstår att se. Jag kommer ta examen i vår, det kommer att bli en försäljning av lägenhet och flytt någonstans, det finns tråkigheter vi måste gå igenom men tillsammans grejar vi det. Som bekant var inte 2010 något år som jag vill komma ihåg, utan jag lägger det helt bakom mig och blickar framåt med en skräckblandad förtjusning.


Vad har du att erbjuda mig tvåtusenelva?


/A