Today


God morgon. Jag är inte helt nöjd med att jag vaknade igår med en pirrande hals, senare igår kväll var det ett faktum - ont i halsen! De två sista timmarna på jobbet igår var en pina, men jag sa aldrig något till någon, vill ju inte vara hemma och vara sjuk! Idag gör halsen ännu mer ont men jag tänker ignorera det. Jobbar sju timmar, det ska jag försöka att orka. Efter jobbet hämtar mamma och pappa upp mig på IKEA och först tar vi en tur där. Ska köpa lite grejer till lägenheten, bland annat en hylla till hallen och en till badrummet. Ska bli skönt att få lite ordning. Köpte en del bra att ha grejer efter jobbet också så nu börjar det allt likna något. Det är ju förstås en hel del kvar att fixa med, men sakta och säkert formar sig ett hem här.

Jag trivs bra i Karlstad, jag går och småler när jag kilar genom stan om dagarna MEN jag sover otroligt dåligt ensam. La mig vid elva men somnade nog inte förrän närmre två. Får se om jag tar soffan i natt, det känns inte riktigt hållbart att inte få någon sömn nu när jag börjar bli sjuk också.

Nej, smink och frisyren ska fixas. Ska bege mig mot bussen om en timme cirka.


Ha en bra dag!

/A


Karlstadlivet börjar NU



Jag har ångrat mig både en, två och fler än tre gånger angående flytten helgen som gick men nu sitter jag här i Karlstad i vår nya lägenhet - ensam - bland alla kartonger. Ett ofantligt stort tack till de som var med och slet för att få hit alla grejer, det hade aldrig gått utan er! Marcus skulle egentligen bli kvar i Borås igår medan jag och flyttlassen bar iväg mot Karlstad, men han ändrade sig och följde med. Tur var det för jag hade brytit ihop här totalt annars när alla andra åkte hem. Vi fixade till halv ett i natt och imorse åkte M tillbaka till Borås vid sex tiden. Kan säga att ögonen i princip står i kors nu efter en tio timmars lång arbetsdag i sommar-rea-kaoset, men KUL är det!

Vi får se om jag klarar av att sova ensam i natt. Sovrummet känns lite läskigt än så länge. Funderar på om jag ska bädda i soffan istället för då har jag i alla fall tv jag kan somna till. Jag får se, någon gång måste väl jag med växa upp och våga sova ensam?

Livet känns bra uppochned nu kan jag säga. Ena stunden är jag på mitt jobb och älskar det mer än allt, andra stunder är jag väldigt nere och bara vill krypa ihop till en lite boll. Tur att jag har mitt jobb, jag hade inte klarat mig så fint annars.

Det blir ett par ensamna veckor nu, har ingen bil eller något. Får i alla fall lite besök av mamsen och pappsen på torsdag. De ska få hämta mig efter jobbet och då ska jag se till att köpa lite prylar också när jag ändå får skjuts.

/A


Don't call my name



Känslan av att låsa upp dörren och kliva in i mitt hem igår när jag på eftermiddagen anläde till Borås är obeskrivlig. Home is where the heart is. Det var ett kärt återseende att få komma hem till lägenheten - det är utan tvekan det bästa köpet jag någonsin gjort! Att jag på söndag lämnar den för gott känns ofattbart. Ett annat återseende var med min andra hälft, det var otroligt härligt att ha en kväll tillsammans bara vi två, det var över två veckor sedan sist. Efter den här helgen kommer det gå nästan två veckor igen. Man lär sig uppskatta det man har då kan jag tala om ♥ Den här sommaren kommer bli en riktig prövning på vårt förhållande och på ett sätt är det faktiskt bra.

Dalsjöforsturen igår ledde till att jag nu har en ny fin ring på min vänstra hand. En ring som symboliserar min älskade familj och det här årets avlutande av ett livskapitel. Ringen är jättefin, guld och vitguld med en liten diamant, jag är väldigt nöjd, den kändes jag. Bild ska jag försöka fixa så småningom.

Det var en härlig men konstig känsla att vakna upp i min egen säng idag och jag har tagit tillvara på morgonen med sovmorgon och en god och lång kopp kaffe. Precis så som jag vill ha min morgon. Tråkigt nog delade jag den inte med M eftersom han jobbar idag, men imorgon är han ledig :)

Ska strax pallra mig in i duschen, runt lunch blir det stan och Jennie, kan ju vara bra att vara startklar då.


/A


Allt och inget



Att livet går sin egen väg det är något jag har stött på många gånger. Måndagspromenaden blev avbruten av ett samtal, ett samtal om att kära far var på väg in till akuten. Han fick komma hem igår och mår relativt bra ändå. När ska det få ett slut? När ska våran lilla pappis få må bra egentligen? Den här gången var det "bara" blodtrycket, han hade över 210 i tryck när han åkte in. Nu kryper det neråt och vi hoppas att det stabiliserar sig snart.

Jag har jobbat mina sex raka dagar nu och får ledigt tills på måndag. Strax kryper jag ned i ett avslappnande bad och sedan packar jag ihop det jag får med mig från mitt barndomshem och beger mig ner till Borås. Jag tror inte att jag tänker börja packa idag, jag vill nog vara i alla fall en kväll hemma utan flyttkartonger och kaos - men imorgon sätter jag igång. Hjärtat och jag åker till Dalsjöfors en sväng idag för att titta ut ett smycke. Fick en fin summa av min familj på födelsedagen och ett smycke står högt upp på min lista. Något jag kan ha resten av livet och minnas min stora dag och examen.

Jag hämtade nyckel till nya lägenheten igår och det var en konstig känsla att stå där i hennes flyttkaos och inse att hennes kartonger snart är våra - redo att packas upp.

Jag kommer att jobba sex dagar av sju nästa vecka, så så himla mycket uppackande kommer det nog inte att bli. Mor och far kommer en sväng till mig på torsdag med de grejer jag inte får med mig idag. Om jag ler lite sött kanske jag kan få tillfälle att köpa med skrivbord efter jobbet så att jag kan börja med mitt syrum! :)

Lite av varje som vanligt!
Imorgon blir det fika med Jennie ♥

/A


Don't like


Ibland känns hjärtat lite tomt och det gör det nu. Varför vet jag egentligen inte, antar att det har att göra med min trötthet. Har två jobbdagar kvar nu av sex, sedan blir det att åka hem. Hemlängtan är fruktansvärd samtidigt som att jag inte vill ner dit. Det blir sista gången jag åker till vår lägenhet och det svider i hjärtat faktiskt. Att dessutom bli lämnad ensam med flytt ännu en gång är något jag för tillfället inte ens kan sätta ord på. Det känns orättvist på något vis, jag som egentligen inte ens har ett behov av att flytta till Karlstad. Jag kommer få bor där i två veckor ensam i flyttkartonger varvat med jobb, sedan kommer M upp i en vecka för att återigen lämna mig för en vecka. Jag vet inte riktigt om den ekvationen är något jag gillar. Eller rättare sagt, jag vet att det är något jag inte gillar. Med risk för att bryta ihop för tillfället så beger jag mig mot sängen och drömmarnas land istället och hoppas att jag vaknar upp mycket gladare. Jag startar mitt nya liv imorgon, vilket innebär att jag snörar på mig gå/springskorna och ger mig ut redan klockan 8, sällskap får jag av det allra bästa!

Natti med er

/A


Home is where the heart is



Jag bor sedan en vecka tillbaka hemma hos mamma och pappa och pendlar enkel resa sju mil till jobbet. På något vis känns det helt klart som en bättre situation än studentlägenheten jag lånade. Dock har jag en fruktansvärd hemlängtan. Jag vet egentligen inte om det är för att jag trots allt inte är redo att lämna Borås eller om det är mest för att Marcus är kvar där och att jag saknar honom hela tiden.

I tisdags var det begravning, den var väldigt vacker men också väldigt känslosam. Jag hade svårt att hålla tårarna tillbaka och lät dem falla fritt. Vila i frid min lilla extra morfar ♥

Jobbet flyter på bra, jag älskar redan stället och vill aldrig behöva lämna det! Då har jag bara jobbat sammanlagt fem dagar ;) Nu jobbar jag varje dag fram till tisdag kväll. På onsdag morgon beger jag mig ner till Borås för att packa ned hela vårt liv där. Midsommarsöndagen bär det iväg med flyttlasset mot Karlstad. Det ska bli himla fint att få lägenheten och det ska bli såå kul att handla massa möbler och börja inreda! Snacka om att inspirationen flödar redan nu!

Resa är bokad - Geekland here we come! Tyvärr har fyra blivit bara två, så det blir jag och Elin som drar iväg. Direkt efter resan bär det iväg med hennes flyttlass till Mölnlycke. Tråkigt för mig men otroligt bra för henne!

Det blev ett väldigt blandat inlägg, men har fått vissa påtryckningar om att jag borde uppdatera... hrm, det finns telefon om man vill veta hur jag har det, hehe ;)

Ha det gott så hörs vi när vi hörs!

/A


blöh



Första dagen på ikea är avklarad och det var en hel del info som skulle in i skallen. Jag tvekar inte på att jag kommar att trivas för de jag ska jobba med verkar vara ett riktigt härligt gäng, vilket också är något som kan sägas om resterande styrka på hela bygget.

När jag kom tillbaka in till stan och efter att jag fixade mitt busskort så vände jag bara i dörren när jag klev in i den här lägenheten och tog en tur på stan. Jag trivs inte alls med att bo här, tråkigt nog. Kvällen har mest spenderats i telefonen. Jag hoppas att jag kan sova bättre i natt än jag gjorde igår kväll. Idag är lägenheten i alla fall inte lika varm som igår.

Imorgon blir det en heldag på ikea, känns skönt för det innebär att jag slipper spendera så mycket tid här i lägenheten. På fredag är jag ledig och jag tar nog bussen över till karlskoga/degerfors på torsdag kväll. Jobbar lördag så antingen lånar jag någons bil eller tar bussen över dagen eftersom jag är ledig även söndag.
Jag börjar jobba "på riktigt" nästa fredag så jag får ta bilen. Det kommer bli snordyrt att pendla från degerfors med bil men det är faktiskt struntsamma, jag pallar inte riktigt att känna mig så depp som jag gör nu. Efter den veckan får vi VÅR lägenhet, vilket känns otroligt skönt.


Sorry för tråkigt och deppigt inlägg men usch vad jag vantrivs just nu.

/A


Kalas i dagarna tre



Långhelgen är förbi. Imorgon är det tillbaka till verkligheten. Det är egentligen helt fel dock, jag antar från och med i morgon en helt ny verklighet. Imorgon klockan åtta infinner jag mig på min nya arbetsplats - ikea. Vi får se hur mycket sömn jag kan få i natt.

Just nu sitter jag i en studentlägenhet helt ensam i stora Karlstad. Det känns verkligen konstigt. Här kommer jag att befinna mig fram till tisdag som det ser ut i nuläget. Även om det inte känns som det mest roliga jag gjort så känns det ändå skönt att ha nära. Jag bor i princip mitt i stan för tillfället.

Det känns redan tomt utan Marcus vid min sida. Han har åkt neråt Borås igen. Just nu känns det som att jag på något vis är hemlös, det är en märklig känsla. Som att jag befinner mig mittemellan två olika liv.

Vi tittade förbi våran nya lägenhet idag och det kändes riktigt bra. Den kommer vi nog att trivas riktigt bra i även om den aldrig kommer kunna ersätta den vi säljer i Borås.


Helgen har bestått av tre kalas och MASSA kärlek. I torsdags firade vi svärmor som fyllde och jag blev även jag grattad i efterskott. I fredags träffade jag mina älskade vänner och vi åt god mat, drack gott och spelade spel. Lördagen bjöd på kalas för mig med min familj och slutade med ett över två timmar långt bad i badtunna på gården. RIKTIGT bra helg, tack alla inblandade! Det är det här jag flyttar tillbaka till ♥


Nu måste jag kolla upp lite bussar inför imorgon och försöka göra mig hemmastadd här i ungkarlslägenheten ;)


/A

Don't want to say goodbye



Igår var jag ganska känslomässig. På väg till skolan slog det mig att det var sista gången jag gick dit, en konstig känsla verkligen. På något vis vill jag inte att det här ska ta slut, jag vill inte vända på bladet i min bok och börja skriva på ett nytt kapitel samtidigt som jag längtar så himla mycket efter flytten.

Det står klart att min bästaste vän kommer att flytta, det handlar inte längre om ifall utan nu är det fastslaget. Timingen är tråkig, tänkt att kunna ha haft henne i Göteborg under tiden vi bott här. Livet är väl så antar jag, det testar oss och jag skulle inte kunna vara gladare för hennes skull - hon är bäst! Kom ihåg mig när du är blivit känd! ;)

Jag hade svårt att ta min an packningen igår. Det gick in för mig att jag kanske inte kommer ner och bor här något mer - att jag nu lämnar mitt älskade, älskade HEM! Hur packar man så att man inte glömmer något viktigt då? Om planerna går som jag vill är jag tillbaka den 14-15e i alla fall. Det känns bra, jag är inte riktigt redo att lämna Borås än, jag är verkligen inte det.

Jag trodde nog inte att det skulle kännas så svårt med flytten ändå. Fast för varje dag så inser jag vilken toppenvänner jag har här och jag lämnar det för en stad jag inte riktigt känner och där jag inte känner någon. "Hemma" har vännerna flytt och kommer att fly. Det är inte det att jag inte tror att jag kommer lära känna någon, det är klart att jag kommer! Jag vill bara inte byta ut de vänner jag har nu.

Planerna för dagen är att packa ned mitt liv, försöka hinna med en runda på stan. Vi får se om vi åker ikväll, men min mage säger att vi ska åka imorgon bitti. Först ut under morgondagen är kalas för min och Marcus mamma, det ska bli riktigt trevligt. På fredag ska jag firas av mina två allra bästa vänner genom att svänga de lurviga i örebro och på lördag firas jag av min familj. KÄRLEK till den här helgen! ♥


Jag får se hur uppdateringarna kommer att bli framöver. Jag vet inte riktigt än vart jag kommer att bo under tiden jag ska jobba. Antingen hos mina föräldrar och får en väldigt lång bit att åka (6-7mil enkel resa) eller så ligger förhoppningarna om att få låna studentlägenheten i Karlstad. Vilket kommer innebära många ensamna dagar men nära till jobbet i alla fall. Allt löser sig.


/A