1a Juni 2013

 
 
Nu är det spikat. Lördag den 1a Juni klockan 14.00 vigs vi i Ölme Kyrka. Det känns så fantastiskt spännande och läskigt på samma gång! Att boka kyrkan kändes som det största steget faktiskt, nu finns det ett riktigt datum och nedräkningen är påbörjad.
 
Idag firade IKEA Karlstad fem år (firandet håller på i fyra dagar) så vi har massa extra erbjudanden. Passade på att köpa 20st karaffer och 15 paket (paket) snapsglas för det nätta priset - 179 kronor (minus lite till för personalrabatt). DET kallar jag kap!
 
Vi har inte bestämt festlokal än och förhoppningsvis får vi tag i en där vi kan låna porslin, men jag tänkte att eftersom karafferna och glasen var löjligt billiga så passade jag på. Misstänker att lokalerna kanske inte har så många karaffer i af. Tanken är väl att ha vatten i dem på borden, fast de funkar faktiskt bra till blomvaser också - speciellt om vi får tag i vackra syrénkvistar :)
 
Det här händer verkligen på riktigt ♥

Att bestämma kyrka

Bild
 
Eftersom vi helst vill gifta oss redan i Maj/Juni 2013 börjar det brinna lite i knutarna inför att boka kyrka och datum. Många par gifter sig ju i Maj eftersom det är många helgdagar (Pingst och Kristi Himmelsfärd) och det innebär att vi bör vara ute i god tid.
 
Men... problemet för oss är ju att halva gästlistan kommer från Degerfors och andra halvan Kristinehamn. Hur vi än gör kommer ena halvan få åka en bra bit. Vilket också gör valet av kyrka lite svårare. (Nu vet vi ju att de gladeligen åker för våran skull så inte för det.)
 
I alla fall hade vi bokat ett möte för att få se inuti Ölme Kyrka idag och den var fantastiskt vacker. Vi ska fundera lite över helgen och se om vi bestämmer oss för den. Inte bara att kyrkan är vacker utan naturen runtomkring är mer än fantastiskt och det spelar också in i vårat val.
 
Bild från Janni Crannings blogg
 
Kyrkan var mycket större än jag trodde, påminde mycket om Degerfors kyrka. Hade det inte varit för att det ser ut som om någon kletat bajs över hela väggarna i Degerfors så hade det helt klart varit ett bra alternativ också (hur tänkte de??).
 
Det kändes pirrigt att stå där och föreställa sig att om vi om tio månader faktiskt går där tillsammans. Det var nästan så att jag blev nervös redan idag. Jag har såå svårt att föreställa mig det och jag tror att jag faktiskt inte riktigt förstått det än.
 
Egentligen spelar inte platsen så stor roll. Huvudsaken är att alla vi älskar är där på våran mest viktiga dag i livet ♥
 
/A
 
 

Vardagslunken

 
 
Nu har vardagslunken satt in igen, jobba, äta, sova - ungefär.
Har i alla fall tagit mig i kragen och börjat att springa. Ungefär 3km varannan dag ska jag försöka få till, men jag tänker inte göra det till ett tvång. Än så länge tycker jag att det både är kul och jobbigt men otroligt skönt så jag peppar vidare. Det kan ju knappast skada ;)
Ska även bli duktig på mina ryggövningar nu så att jag får någon ordning på smärtan.
 
Det är lite omstruktureringar på gång på mitt jobb då min älskade kollega ska byta tjänst. Hur ska detta gå? Så det känns lite rörigt för tillfället men det kommer att lösa sig :)
 
Jag känner mig tillfreds med livet för tillfället. Jag känner att jag äntligen är på rätt väg och att jag börjat prioritera det som är viktigt för mig. Det enda jag egentligen önskar är att ha mina bästa vänner nära men, jag vet att jag har dem i mitt liv för alltid så det spelar egentligen ingen roll om de bor 25mil bort. Tacka vet jag telefoner!
 
 
Jag har bestämt att vi inte ska sitta i den här lägenheten nästa sommar. Då vill jag verkligen ha ett hus! Inte en sommar till såhär, det vill jag inte. Jag vill kunna gå och skrota i min egen trädgård och lägga ut en filt och läsa böcker dagarna i ända. Jag ser till och med fram emot att klippa gräset ;)
 
 
/A
 
 
 
 

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor

 
 
Jag fylls av kärlek när jag tänker tillbaka - att allt kan gå så fel men ändå bli så himla rätt.
Marcus hade gömt ringen på alla möjliga konstiga ställen under vår vecka i Grekland för att jag inte skulle hitta den. Han bar omkring på den i fyra dagar utan att hitta det rätta tillfället och snart var veckan till sin ända. Vi hade haft en mysig dag på stranden och ätit god mat. Kom tillbaka till hotellet, tog ett bubbelbad tillsammans och gjorde oss iordning för middagen på hotellet. Där åt vi om möjligt ännu godare och njöt av underhållning och vin innan vi klev neråt på "byn" för att ta en sista god drink.
 
Vi satt där och bara njöt och ville inte att semester skulle ta slut, det var kolsvart ute och efter drinken gick vi ned på stranden och jag la mig i Marcus knä på en solstol under den mest stjärnklara himmel jag någonsin sett med ett hjärta redan fyllt av kärlek. Helt ärligt har jag aldrig sett så många stjärnor på en och samma gång förut men helt plötsligt så håller Marcus fram en ring och jag blev helt tagen. Jag är inte den som gråter i tid och otid men jag kunde inte hålla tårarna tillbaka och jag undrade om han skojade med mig. Jag tror inte ens att jag sa ja förrän han faktiskt blev tvungen att fråga vad jag mitt svar var. Jag tror att mina hundra ja svar övertygade honom mellan mina tårar.
 
Det var ett frieri utan dess like och jag blir alldeles knäsvag av minnesbilderna från den kvällen ♥