Ett steg i rätt riktning ?


Det här med att ha en blogg är egentligen rätt fantastiskt - jag har bloggat väldigt länge även om jag inte är så flitig nu för tiden. I alla fall, att ta sig tid och gå tillbaka och läsa är som att åka tillbaka i tiden. Alla känslor och tankar som man glömt bort men som ändå är så bekanta. Idag slog det mig att jag hade en fruktansvärd längtan efter Värmland när vi bodde i Borås, vilket jag faktiskt idag inte minns. Konstigt eftersom mitt första år här i Karlstad var riktigt jobbigt med tanke på hur mycket jag saknade Borås och livet där.
Men, jag har lagt ihop ett och ett nu. Det var Elin och Lena jag saknade mest, och när vi flyttade hem - flyttade de ner. En rätt enkel ekvation egentligen, mina närmsta vänner som jag längtat efter att få komma nära igen. Just nu känns det som att avståndet är flera varv runt jorden. Jag känner mig väldigt ensam emellanåt, fast jag känner mig rätt lycklig ändå. Jag har mycket att se fram emot i livet, med eller utan en del personer.
 
 
Idag tog jag ett steg som verkligen har tagit mig emot eller rättara sagt skrämt mig, men tack vare peppande ord och råd från två personer så kändes det som ett rätt beslut. Jag är såå tacksam för de som verkligen tar sig tid att lyssna, tar sig tid att fråga hur jag mår. Att det dessutom kommer från två oväntade personer gör det hela ännu lite hjärtligare. Tack. Vissa personer får mig att hålla modet uppe - att det faktistk finns genuint äkta och fina människor omkring oss. Ibland har jag tvivlat.
 
 
/A

Träning vecka 3

 
Jag får skämmas lite nu när jag skriver ut förra veckans träning.
Det enda jag hann med - prioriterade var;
 
Måndag - volleyboll 1,5h
 
Resten av veckan var fullspäckad med jobb, Marcus födelsedag och födelsedagskalas.
Men, jag hänger inte läpp för det. Viktnedgången rullar på ändå och jag kommer inte ha några problem att nå målet innan bröllopsdagen. Jag kan lika gärna skynda långsamt.
 
Får se hur den här träningsveckan blir, mycket jobb och jag är morgontrött så det är svårt att hinna med. Fast jag vet ju... det handlar inte om att hinna, det handlar om att prioritera.
 
 
/A

Ringar

 
Alla dessa val alltså - det är inte lätt. Hittade dock en riktigt bra hemsida med ringar, annars är jag rätt petig och har inte hittat någon direkt kandidat i butik. Nu är bara frågan... Favoriten är helt klart den första, men den är väldigt opraktisk i mitt jobb (i mitt fumliga liv med iofs). Tvåan ligger mig också varmt om hjärtat, men vet inte om jag verkligen behöver ha alla stenar diamanter - det går att välja hur man vill.
 
/A

Fyra

 
 
Fyra pass där jag börjat klockan sex börjar ta ut sin rätt även om jag var ledig en dag emellan två. Sov riktigt dåligt inatt och var tvungen att flytta ut på soffan. Ryggjäveln gjorde så ont att jag bara ville skrika eller gråta. Vid fyra snåret kom en förvånad Marcus ut och undrade vart jag var, så då var det bara följa med in och sova ett par timmar.
 
Idag har jag varit på LUK-möte. Ett härligt avbrott i jobbvardagen faktiskt även om det egentligen var min lediga dag idag och jag nog hade behövt vara hemma och sova.
För er som inte vet - LUK - Lokala Ungdoms Kommiten (hur sjutton det nu stavas, allt ser fel ut!). I alla fall, jag är en del av ungomssatsningen inom Handels. Vi pratade en del om hur året kommer att se ut framöver sen.
 
Vi smet hem lite tidigare och jag måste erkänna - vad gör man när man är hemma innan 14 en vardag? Jag har ingen aning eftersom det händer så sällan. Jag ser ju knappt dagsljus.
 
Ska försöka snygga till lite här hemma. På söndag kommer Marcus familj för att fira hans födelsedag (igår). Ska bli trevligt, men jag jobbar både imorgon och söndag så det är väl lika bra att städa idag :)
 
 
Jag börjar faktiskt tänka i andra banor nu. Min rygg gör mig en riktigt otjänst och många saker på mitt jobb börjar göra att jag kanske borde omprioritera. Är det verkligen värt det? Jag börjar tvivla på att jag någonsin kommer att bli bra i ryggen igen om jag fortsätter i det här tempot och med detta tunga arbete vi gör på morgonpassen (som jag har många av.) Jag börjar klockan sex 18 dagar av 36 på två månader, det är alltså h ä l f t e n av alla mina jobbpass. Helt sjukt med min trasiga rygg egentligen...
 
 
/A
 

Träning vecka 2

 
Som en push till mig själv så kommer jag att försöka sammanfatta varje veckas träning, så här kommer min första träningsvecka:
 
Måndag - Volleyboll 90 minuter
Tisdag - Tabata 45 minuter
Onsdag - Volleyboll 105 minuter
Torsdag - vila
Fredag - vila
Lördag - 40minuter på löpband, 50minuter styrka
Söndag - vila
 
Den här veckan som kommer nu trappar jag upp med en volleyträning till de torsdagar det passar. Jag har bytt lag till ett bättre men kommer fortfarande att ha en träning med gamla laget för att få lite matchträning också. Ett stort plus är ju att jag får en träning till i veckan men också att jag har en chans till ifall jag missar någon träning p.g.a jobb.
 
Jag är nöjd med min träningsvecka - borde dock ha fått in ett styrkepass till. Min PT tyckte att målet skulle vara två styrkepass och ett gruppass i veckan. Men fyra träningsdagar av sju är ju mycket bra för att vara mig. Det bästa är att jag älskar det. Äntligen är träningsfreaket Anna på väg tillbaka, jag har saknat henne många år nu.

<3

 
Nu ser jag ännu mer fram emot det här nya året. Två viktiga och stora händelser <3

Nöjd med veckans träning

 
Såhär kan det bli när man tränar volleyboll ;)
 
Idag är det torsdag. Jag har haft en bra träningsvecka men som också innebär den sjukaste träningsvärk jag någonsin haft! Det värker i hela kroppen. En bra sak med det är att ryggvärken glöms bort eftersom varje steg är en pina då mina två vader är som klumpar.
Varför träningsvärk?
Lördagens volleycup.
Måndag - volleyträning
Tisdag - Tabata i 45minuter
Igår, provtränade för div.2 i volleyn (ett mycket bättre lag än vårat och framför allt, de är iallafall i min ålder och inte tio år yngre som i mitt nuvarande lag)
Om allt går enligt planerna är jag dessutom inbokad på ett Bodysculpt pass imorgon. Hoppas att lite av min träningsvärk har försvunnit då iaf.
 
Jag är nöjd över detta och hoppas verkligen att det håller i sig. Jag älskar ju egentligen att träna men under jobbiga perioder så har jag en tendens att inte vilja gå utanför dörren. Skärpning på den fronten. Jag jobbar stenhårt med mig själv nu, det här året ska verkligen bli mitt bästa någonsing och jag har alla odds på min sida för att det faktiskt kommer att bli så.
 
Dessutom. Om jag fortsätter med den här takten både med träning och att jag tänker lite mer på vad jag stoppar i mig så kommer jag nå mitt mål snabbare än jag trott ;) Wiie.
 
 
/A

Årets första vecka.

 
Året har väl egentligen inte börjat riktigt som jag ville. Har lidit av ett par sömnlösa nätter, vilket inte är helt roligt när jobbet har dragit igång igen efter ledigheten. Nu tror jag dock att jag börjat hitta rytmen igen, fast istället har jag en ständigt följeslagare (förutom ryggvärken) och det är min nya vän - huvudvärk och trötthet. Jag är i ett ända töcken av huvudvärk och trötthet. Det är dags att ta tag i det nu, jag antar att det beror på det ständiga mörkret ute men jag ska ändå göra det jag kan. Ska se till att ha ungefär samma tider för uppstigning och sänggående. Ska sluta snooza i en evighet och det kommer bli en kamp. Tänker att klockan i alla fall ska stå på åtta även lediga dagar - på så sätt får jag ju även ut mer av dagen.
 
Lite roligare saker. Vi har bestämt oss för bröllopssvit så den ska bokas imoron :)
Det får bli stadshotellet här i Karlstad, en svit med jacuzzi - wohoow.
 
Första veckan på året har bara bestått av att återhämta mig och komma in i vardag igen så träningen har verkligen blivit lidande. MEN, imorgon är det skärpning med träning och mat. Jag ska återigen börja räkna mitt kaloriintag och innan den 1/6 ska jag ha gått ned fem kilo, eller i alla fall fördelat om dem till muskler.
Det är verkligen ett mål som inte är svårt att uppnå så - inga ursäkter nu! Det handlar om 0,25kg i veckan liksom, ingenting.
 
Har bokat in mig på ett coreboll pass imorgon klockan 7.00 som jag tror är väldigt bra för mig och min rygg. Däremot vet jag inte om jag verkligen orkar det för idag har jag en sån sjuk träningsvärk från rympan och neråt att jag knappt kan gå. Varför? Trettonhelgscupen i volleyboll gick av stapeln igår, så fem matcher blev det för oss :) Hur resultatet blev behöver vi inte prata om, men kul var det ;)
 
/A