London baby!


We♥it


Nu har vi nog ungefär landat i London för fyra härliga semesterdagar tillsammans.
Nu ska vi ladda upp batterierna rejält inför vårens alla äventyr.
Vi hörs igen om ett par dagar.


I need a job



Jag inser efter att ha stirrat på mobilen hela dagen att jag nog får ge upp det där jobbet. Paniken börjar sakta krypa sig på mig. Jag vet att jag klarar sommaren utan jobb eftersom jag (förhoppningsvis) ska gå sommarkurser och få CSN, men sen då? Vad händer i höst om jag inte fått något? Det är ju knappast så att vi klarar oss på Marcus lön, visst en period kanske det fungerar men jag är inte en sån person som kan leva på någon annan - jag kan bara inte.
Det som också är svårt i och med jobbsituationen är det faktum som kallas - ny bostad. Det är svårt att hitta en bostad när vi i nuläget inte vet hur mycket som är en rimlig hyra. Hade jag jobb hade det inte varit ett problem alls men nu känns det som ett ganska stort problem. Återigen, Marcus kan inte så för oss båda i allt.

Det värsta av allt är nog egentligen att jag innerst inne känner mig så jäkla lugn, som att jag vet att allt kommer att lösa sig och att jobbet finns där runt hörnet. Men om det inte gör det? Det är ju knappast så att jobbena kommer att hoppa på mig bara sådär.

Det är något jag får ta tag i till veckan tillsammans med lägenhetsletning och försälning helt enkelt.
Tur är väl att vi "bara" har examensarbetet framför oss, inga lektioner, vilket betyder att jag kanske kan lösa det mesta efter vägen utan att det tar för mycket tid från skolan.

Nu ska jag vila lite sen är det dags att packa inför resan :)


/A


Mäklare ett eller två?



Nu har vi haft mäklare nummer två hit. Det är svårt, de både hade väldigt lika arbetssätt och arvode så det är inte så mycket att väga mot varandra. Det får helt enkelt bli så att magkänslan kommer bli den som avgör. Marcus har redan sagt vad hans magkänsla säger och jag tror att min nog också väger åt samma håll.
Om det inte hanldade om en halv miljon kronor hade inte beslutet varit så svårt som det är nu, vi ska ju ha en person som förstår vikten av den här försäljningen för oss. Samtidigt så ska vi absolut vara glada om vi går plus minus noll och kommer härifrån med ett löst lån. Fast det kittlar ju såklart att veta att vi kan komma härifrån med en potentiell vinst också. Svårt.

Eftersom den andra mäklaren var här förra veckan så vore det bra om vi kan komma med ett beslut ganska snart så att hon slipper vänta. Troligtvis bestämmer vi oss redan ikväll innan vi far mot London imorgon. Så att vi kan sätta igång på riktigt nästa vecka med fotografering och allt förarbete.

/A


Måndag



Det var mycket som inte blev som det skulle i helgen.
Tentan i Fredags kändes okej, tentan i Lördags var ett helvete på ren svenska. Det var helt enkelt den onödigaste men också svåraste tenta jag någonsin gjort och då fick vi ändå ha med alla böcker, anteckningar och lärarens powerpoints. Det var ett skämt! Förstår inte till vilken användning jag har den kunskapen sen, inte alls tror jag faktiskt.

Sedan har jag gått och blivit förkyld och ont i halsen. Jeej. Jag kommer inte ens ihåg när jag var det sist, så det är ju självklart att det ska komma nu när vi åker till London om några dagar. SUCK! Det är bara tänka positivt och hoppas att det hinner försvinna lika snabbt som det kom!


Idag blir det opponeringsskrivande och lite rättande av planeringsrapport i skolan med Jennie.

Imorgon kommer mäklare nummer två hit och kollar lägenheten. sen tar vi Londonresan och funderar på vem av dem vi kommer att anlita. Vi får se hur långt vi kommer idag, annars kanske det blir lite skola imorgon med om inte så kommer jag att ligga i sängen och läsa både Elle och StyleBy som jag inte haft tid att läsa nu under tentaperioden.

Ha en fin, snöig(!), måndag nu.


/A


Det blir aldrig som man tänkt sig



Den här helgen blev allt annat än vad jag planerat den till att bli. Jag skojade med Lena i fredags om att man aldrig kan planera med någon som har barn, eller jo - att man kan planera men att det sällan blir som planerat. Detta efter att en vän med barn hon skulle till gått och blivit sjuka.
Det tog inte mer än en timme innan jag började få rysligt ont i magen och jag kände så väl igen smärtan. Dock försökte jag ju stå ut och faktiskt till en början inte ens låtsas om att det gjorde ont. Men när vi satte oss på Espresso House med en varsinn kaffe och jag bara kallsvettades och det kändes som att något var helt fel - ja då var det bara att kliva hemåt. Eller, så himla bara var det inte att komma hem från stan, jag har aldrig varit med om en sådan jäkla smärta förut. Väl hemma la jag mig bara knall och fall ner i hallen och fick knappt av mig skorna. Det var min fredagskväll det, sängläge med värmedyna på magen.
Det värsta är att det kändes så himla tråkigt när min älskade vän äntligen var här, men vi får väl säga att det var tur i oturen att det inte var oss hon skulle bo hos utan en annan vän. Det som känns skönt är att veta att vi om ett par månader bor relativt nära varandra, det var många år sedan sist, och därför kommer kunna träffas mycket oftare!


/A


I never really



Hej du sooliga Torsdag! :) Idag blir det allra sista rycket inför tentan imorgon, en hel dag i bibblan med tragglande av gamla tentamen. Vi får se hur det går, jag brukar ha en tendens att få total blackout såhär precis innan tenta. Det är ju visserligen bra, hellre att jag får det idag än imorgon då det väl gäller.


Så, det får bli allt från mig för nu.


/A


Vackert med vintage

När mäklaren kom till oss häromdagen fick jag den här boken av henne - den är redan stortfavoriten hos mig. Det kändes som att hon prickade in mig precis. Det var visserligen ett sammanträffande - alla som bokar in värdering får den. För mig har den blivit nya bibeln tillsammans med IKEA-katalogen.
Jag älskar den lantliga stilen och jag har redan hunnit bläddra i boken flera gånger och drömt mig bort till det där lantliga lilla huset som jag så många gånger tidigare drömt om. Marcus som tidigare inte varit särskilt intresserad av den här typen av inredning - han är mer för det lite mer moderna stilrena - har äntligen erkänt och gått med på att det är fint och att jag gärna får inreda så bara det inte blir för mycket av det goda så att säga. Han ville också ha ett  eget rum att inreda, gulle.

/A


Godmorgon Onsdag



Idag vaknade jag helt utvilad, riktigt skönt! Okej, jag kan väl erkänna att jag kröp ned i sängen redan strax efter klockan nio igår och somnade inte många minuter senare, trött tjej. Jag har en herre i huset som börjar bli sjuk, kan det inte bli mer typiskt än så? Vi har -peppar peppar- hållt oss friska nästan lite för länge nu, men det är klart att det ska slå till en vecka innan avfärd. Jag hoppas att det är något som är snabbt övergående och att det stannar hos honom och inte kommer till mig.

Idag har vi redovisningsseminarie, jag vill bara ha det överstökat för det känns som ett moment som bara är tidskrävande såhär innan tentorna. Efter skolan är det tvättdags, inte min favoritsyssla direkt. Får se om vi ringer den andra mäklaren idag också.

Det var väl ungefär så som min dag ser ut. Idag unnade jag mig lite kaffe på morgonen, dricker nästan bara kaffe hemma på helgerna nu mera och dricker te istället på vardagarna. Idag har jag så gott om tid på mig så lite kaffe känns fint.

Ibland känner man verkligen hur man vaknat på fel sida på morgonen, idag har jag vaknat på helt rätt sida - härliga känsla!

En liten fågel har viskat i mitt öra att de som intervjuade mig för jobbet har ringt och pratat med min förra chef (otroligt nog så kände de varandra också) med andra ord hoppas jag på att få ett telefonsamtal med bra besked snart. :)

/A


What a wonderful world



Visst känns livet lite enklare när solen skiner? Även fast i stort sett hela dagen gått emot mig så känner jag mig rätt tillfredsställd ändå. Jag borde känna mig sönderstressad eftersom det stundar två stora tentor - varav den ena jag inte ens pluggat till. Istället känner jag mig rätt lugn, kanske för att helgen bär med sig så mycket BRA. På fredag kommer min älskade ängel Lena till Borås och hälsar på ♥ och på lördag efter tentan tar jag och mina tjejer oss en välförtjänt lunch ute någonstans för att fira att vi endast har examensarbetet framför oss.
Jag tror nog att Londonresan spelar in mycket på min ro i kroppen också, på något vis känns det rätt okej att stressa sönder en vecka för att få fyra dagars hel avkoppling och väl där ska jag inte tänka på att jag inte har råd eller inte har tid. Lovely.

Eftersom M blir sen hem idag verkar det inte bli någon träning, så jag hoppar på min motionscykel här hemma istället framför något tråkigt tv-program. Det funkar ju det med. Sen blir det dusch, mat och inpluggande inför morgondagens seminarie.

Hej på er

/A


Säg att du älskar mig



We♥it


God morgon! Värderingen igår gick faktiskt över förväntan och ser ut att kunna bli en bra affär för oss. Vi ska såklart inte ropa hej än och är glada om vi får tillbaka det vi har kvar på lånet förstås, men hoppas kan man alltid. Vi ska ta hit en mäklare till på värdering och sen får vi helt enkelt gå på magkänslan. Hon som var här igår är ganska så dyr i arvodet men å andra sidan så får man en del för de pengarna. Vi får helt enkelt vänta in den andra, som vi ringer idag eller imorgon, och ser vad de ha att säga.
Marcus sa upp sig från sitt jobb här i Borås igår, NU är bollen rullning ordentligt!
Jag var så uppe i varv igår efter allting så i natt har jag sovit riktigt uselt, vilket såklart inte känns speciellt bra. Jag får försöka somna i tid ikväll och ta igen det då.

Idag blir det seminarie i metodkursen och jag är så himla dålig att jag inte förberett mig och kan inte heller skriva ut materialet jag behöver, jeeej. Det får lösa sig. Jag hade kunnat vara ful och plötsligt blivit "sjuk" idag men det är inte riktigt min stil att göra så, så jag får helt enkelt stå mitt kast när jag kommer dit.

Jag längtar till nästa Onsdag - då jäklar är det semester ett par dagar!

Nej, nu måste jag läsa lite inför semninariet.
Tjing!

/A


Värdering


Det får bli sisådär med pluggandet idag med eftersom det kommer en mäklare hit senare idag för att värdera lägenheten. Om det känns pirrigt? JA! Det betyder att jag istället för att plugga får röja upp lite och visa lägenheten från sin allra bästa sida. Tur att M städade en hel del i helgen så det inte blir allt för mycket att fixa idag.
Ringandet till bostadsbolag gick sådär, men det lättade lite att veta att det inte bör vara så svårt att få lägenhet genom ett bolag - det gäller att vara snabb bara. De skulle omstrukturera också så vi får lägga ned sökandet en vecka eller två, nya tag efter London med andra ord för då kommer deras nya sajt upp.'

Nej, nu ska jag inte spilla mer tid, dags att röja lite!


/A


Monday



Måndag morgon och det ligger ett dis över Borås idag, vilket ser mindre inbjudande ut. Helgen är förbi och det är dags att rycka tag i den intensivaste pluggveckan någonsin tror jag bestämt. Helgen som gått var lugn och skön, tog mig faktiskt pluggledigt fast jag egentligen inte borde ha gjort det. Igår köpte vi flyttlådor vilket känns läskigt. Allt med flytt känns läskigt, det går liksom så himla fort.

På tal om det så ska jag ringa runt lite samtal innan jag hugger tag i plugget, måste ringa i alla fall två bostadsbolag i Karlstad och kolla lite. Det hänger oro över oss båda här hemma över det där med bostad. Det kommer att lösa sig på något vis det är jag övertygad om men ovissheten sätter såklart sina spår.

Londonresan är verkligen såå efterlängtad just nu. Vi behöver komma bort från allt det här båda två nu.


/A


Home alone



Idag blev jag ensam hemma ett par timmar då M smet iväg till Mikael för lite fotbollstittande, så jag passade på att sova lite på soffan, hihi. Började faktiskt dagen med att göra klart min individuella uppgift i redovisningen så nu är den ur världen. Sen gick motivationen ur mig fast jag nog egentligen tänkt att mina ensamna timmar kunde gå åt till plugg. Jag känner mig ganska lugn inför tentan ändå så jag behöver nog unna mig att inte plugga hela tiden.

Bion igår var helt underbar och jag skulle gärna se den igen bara för att de är så himla härliga människor ♥

Så mycket mer än så har jag inte att förtälja för tillfället.

/A


Hur många lingon finns det i världen?



Då har man röjt undan två rapporter under morgonen med Jennie, wiie, well done. Hann även med en fikapaus innan vi gick hemåt, lite fredagsmys sådär. Men karaktär, vad är det? Aja, det är ju ändå fredag (tror minsann det var det igår med, hehe).

Kom hem till en andra hälft som ringde runt efter mäklare, två av tre var inte anträffbara den tredje kändes inte som den rätta så vi får försöka till veckan igen. Innan M drog sig tillbaka till jobbet så sa han att han bokat bio ikväll ♥ Vi ska se "Hur många lingon finns deti världen?". Det ser jag fram emot.
Under våra åtta och ett halvt år tillsammans tror jag att vi varit på bio en gång tillsammans. Ja ni hör ju, tokigt.

Jag borde nu ta tag i pluggeriet igen men jag har ingen lust med det faktiskt. Om en vecka är dock tentan så vila kan jag ju göra efter nästa vecka om jag är smart. Men det är inte kul att plugga utan motivation faktiskt.


/A 


Friday I´m in love


Vackra Elin Kling


Det är väl inte bara jag som är missnöjd över kvällens och nattens snöfall gissar jag? Galet, igår vår - idag vinter igen. Fast det är bara att gilla läget, det blir knappast vår snabbare om jag är missnöjd och klagar. Så istället pulsar jag iväg mot skolan för planeringsrapportsskrivande och skriva färdigt arbetet i redovisningen tillsammans med Jennie.

Det är fredag och helg igen, wiiie. Den här helgen blir ingen lathelg direkt, det är massvis med saker som måste fixas! Bland annat min individuella redovisningsuppgift. Sedan slänga ut lite saker på blocket som ska säljas av innan flytten. Idag skulle M ringa runt och kolla lite mäklare och arvoden och sådant med. Känns pirrigt. Måste förbi Expert med min kamera antinen idag eller imorgon också, blööh.

Nu måste jag fixa på mig lite smink och packa väskan inför skolan.


Ha en härlig fredag♥


/A


Inredning




Idag när jag gick runt på stan med vårkänslorna i högsta hugg började jag drömma om vår framtida bostad. I nuläget vet vi ju inte alls hur den kommer att se ut eller vart den kommer att ligga, men drömma kan man alltid. Det är så mysigt att gå runt och titta på inredning och inspireras, inreda i huvudet och bara drömma sig bort. Någon gång i framtiden, då vi har vårat lantliga drömhus, kommer jag att vara i inredningshimlen. Allra helst vill jag ha allt vitt, vitt och vitt och bryta av med typiska ljusa accentfärger. Jag vill ha det sådär husmorslantligt men ändå stora härliga och rena ytor. Jag tror, nej jag vet, att det kommer bli trivsamt.


/A

I'm gonna love you like I've never been hurt before



We♥it



Ååh, idag är det en härlig dag. Det var så kul att se Björkis i skolan igen ♥, det blir inte så ofta nu när vi inte har föreläsningar och pluggar på varsitt håll. Dessutom är det så himla härlig väder. Det märks att våren är på väg, även om en liten fågel viskade om att snön kommer komma tillbaka, men solen den värmer verkligen och det gör så himla mycket för både kropp och själ.

Efter skolan var det dags för en välbehövlig klippning och jag ger upp mitt sparande på längderna, jag är helt enkelt en oturslottad person som aldrig kan få långt hår. Nu är det minst en decimeter kortare men också lika mycket fräschare så jag är nöjd ändå. Hellre kortare hår och fräscht än långt och slitet - finns inget värre.

Eftersom jag och Jennie tydligen går lite på sparlåga båda två så har vi totalt missat att deadline för planeringsrapporten är imorgon, tack för upplysningen Björkis - vad gjorde vi utan dig? Så mina planer för dagen får ändras till att skriva den istället för att plugga redovisning. Jag har laddat upp med en stor donken latte och ska snart sätta igång och skriva.

Ja, det var min dag det.


/A

No motivation




Jag har hamnat i något slags mellanläge just nu har jag märkt. Jag har för mycket att göra för att tillåta mig själv att njuta av en lugn stund i soffan, samtidigt som jag har så mycket att göra så att ingenting blir gjort. Det låter som en konstig ekvation och det är det också.

Min andra halva är iväg med jobbet och äter gott och spelar minigolf. Min kvällsmat blev visst en bit kladdkaka. Sämst ever, men gott var det. Kvällen kommer att fortsätta i det otroligt dåliga tecknet, chipsskålen ska fram tillsammans med lite läsk. Ibland behövs det helt enkelt.

Imorgon hoppas jag på att jag är tillbaka i gamla vanor igen. Jag är gymsugen!
Jag hade kunnat gå idag om det inte vore för att jag vägrar visa mig ute idag. Mitt ansiktet ser ut som att jag har spenderat en hel dag pressandes i superstark sol, jag är illröd och det bränner. Troligtvis någon konstig raktion på duac för acnen. Har inte fått det tidigare men jag har haft ett uppehåll med krämen ett par veckor men smörje igår igen sånu protesterar mitt ansikte och krämen får åka ner i soparna tror jag bestämt.
Så, det blev inget kaffeköp eller promenad under dagen, jag har mest velat gömma mig under en filt.

Jag har trots min bristande motivation fått några övningar i redovisningen gjorda och nu tänker jag skuffa undan alla böcker för idag och försöka njuta av lite ensamtid framför tvn.


/A


Let the sun shine



We♥it


Idag ställde jag ingen klocka
, även fast jag kanske borde ha gjort det med tanke på hur mycket plugg jag måste undanröja. I alla fall så vaknade jag utan migrän, LOVELY! Jag får väl helt enkelt säga att det var värt de där timmarnas otroliga illamående igår för att slippa skiten. Vad som är ännu bättre är att solen strålar utanför och jag älskar det faktum att våren kommer lite närmre för varje dag nu ♥

Det hade varit skönt med en promenad, jag får se om jag tar mig tid för det lite senare. Åtminstone måste jag ner till Ica och köpa kaffe så att jag orkar med pluggdagen idag, hihi.

Förra onsdagen var jag på intervjun, magkänslan känns fortfarande inte helt okej så jag är inställd på att jag inte får jobbet och ska därför försöka skicka ut mina ansökningar till andra ställen snarast.

Idag ska vi ta kontakt med lite olika mäklare också, läskigt.


/A

Släpp taget



Sådär, efter att ha spenderat en timme på toagolvet halft hängandes över toastolen, börjar illamåendet ge med sig. Aldrig tidigare har ett päron smakat SÅ gott som nu!
För er som aldrig har haft migrän, var glada för det, är det svårt att förstå vilken lättnadskänsla det är när migränen är borta. Det är som att någon har hållt huvudet och ena ögat i ett järngrepp och vägrat släppa och av de här starka tabletterna så känner jag verkligen hur greppet blir lösare och lösare för att till slut släppa taget helt. Jag skulle älska Migrétil om det inte vore för det hemska illamåendet som är en vanlig biverkning. Som sagt, det är som att välja mellan pest eller kolera - migrän eller illamående. Nu har dock gränsen överskridits och jag börjar få färgen åter och energin tillbaka i kroppen - härliga känsla!

Nu är det dags att för första gången sedan i torsdag få på mig lite smink och vettiga kläder. Dags att kicka igång den här dagen för nu ska det skrivas planeringsrapport så det ryker om det. Tur att Jennie är en förstående person som fick stå ut med en hemmadag igår och att jag bokade om dagen tid till en timme senare.

Det ska bli riktigt härligt med en promenad upp till skolan idag.

/A


Pest eller kolera?



Idag fick jag välja mellan pest eller kolera. Jag lyckades känna mig helt okej efter migränen igår kväll och såg ljust på dagen idag, men vaknade med samma smärta igen. Jag vill bara gråta när det blir så. Har inte tid med att förlora en pluggdag till så jag begav mig ur sängen och tvingade i mig två portugisiska migräntabletter, nu börjar trycket över ögat äntligen gå över men som ett brev på posten kommer illamåendet. Det är den största anledningen till varför jag aldrig tar de tabletterna - mår så fruktansvärt illa av dem!
Sitter och försöker få i mig frukost och hoppas att det hjälper, om två timmar ska jag vara i skolan och då måste illamåendet ha försvunnit (likaså migränen förstås).

Jag lyckades faktiskt göra tretton övningar i redovisningen igår trots migrän, det känns bra. Har bara lika många kvar i den första övningsboken så den ska jag försöka bli klar med ikväll. Det var lite mysigt att sitta i pyjamas hela dagen och ta ett par uppgifter när jag kände att jag orkade, dessutom kom M hem med jobb så vi satt bredvid varandra och jobbade med var sitt igår kväll.

Nu måste jag nog lägga mig ned en liten stund och vila bort illamåendet, för nu kallsvettas jag!


/A


My baby isn't back.



Nu är jag uppriktigt ledsen. Min kamera som varit på lagning - var inte så lagad. Samma fel finns fortfarande kvar. Det känns ganska tröttsamt. Men visst borde jag väl ha någon slags garanti på jobbet de gjort? Jag har verkligen inte råd med att betala för lagning igen, eller ännu mindre. betala för en lagning som inte hjälpte.
Det som gör mig mest besviken är att jag nu inte kommer kunna ha med den till London i alla fall. Jag har ju visserligen min kompaktkamera men det är inte samma känsla i de bilderna. Morr. Det är ju synd att någonting ska gå bra för mig någon gång har jag hört.
Okej, ja, jag är bitter, riktigt bitter. Jag känner mig riktigt handfallen av att behöva gå tillbaka till Expert och göra om hela proceduren. De ville ju för det första knappt skicka in den första gången eftersom modellen inte är speciellt ny (Nikon D40). Nu lutar det åt att jag måste köpa en ny i alla fall, någon som har ett par tusen som ligger och skräpar och som inte behövs?


/A


Paus.



Jag sitter fortfarande i pyjamasen, klockan närmar sig tre, men jag kommer helt enkelt inte ur den idag. Huvudet är snäppet bättre men migränen hänger fortfarande i trots att jag envisas med att mota bort den både med tabletter och koffein - det verkar inte hjälpa.
Däremot sätter sig mitt dåliga samvete emot huvudvärken och jag har i alla fall avverkat tio övningar i övningsboken i redovisningskursen. Jag har helt enkelt inte tid med att må dåligt. Jag antar att det inte är så bra att säga emot när kroppen säger ifrån, men vila det får jag göra om två veckor när tentorna är skrivna helt enkelt så tills dess får kroppen hänga med vare sig den vill det eller inte.


Det värsta är all väntan. Jag vill och behöver veta ifall jag får jobbet på IKEA eller inte. Dels för att om jag inte får det måste jag sätta igång på allvar med arbetssökandet men främst för att om jag får det så får jag en mindre sak att oroa mig över.

Vi har pratat en del om flytten och jag tror varken jag eller M verkligen fattar att den blir av, och att det är så snart! Det känns såklart riktigt läskigt även om det kommer bli så bra när vi väl hamnat där. Det är minst sagt mycket att tänka på och det är svårt att få tid till det nu i tentaperioden. Vi måste verkligen ta tag i en mäklare snart, det är också mycket därför jag behöver veta om jag får jobbet eller ej. Antingen flyttar vi ut i slutet av Juni eller Juli. Det beror helt klart på hur många månadshyror vi kan ha dubbelt. (med min ekonomi - helst ingen.)

Men... det råkar inte finnas någon som har en lägenhet till övers i Karlstad? ;)


Nu borde jag återgå till mina övningar.

/A


Enough



Idag är jag inte mycket för världen. Klev upp halv sju, kokade te-vatten och det hann aldrig ens koka upp innan jag bäddade ner mig igen. Jag har en förjävlig migrän idag, den sitter bakom ena ögat och halva huvudet verkligen och med den kommer också ett riktigt ruskigt illamående. Nyss fick jag i alla fall i mig lite frukost fast det snart är lunch. Jag somnade om vid åtta imorse på soffan och sov till tio-elva.
Det som känns mest jobbigt är att en hel pluggdag försvinner, jag har inte orken till det.
Idag var det egentligen meningen att vi skulle skriva planeringsrapport och jag skulle träna. Istället blir det soffläge resten av dagen med dåliga tvprogram.

Helgen har i alla fall varit fin. Pluggade en del i lördags och igår hade vi en hel dag i soffan med tvspel och serier. Mycket mysigt. Vi båda är väldigt uppe i varv och längtar fruktansvärt mycket efter Londonresan. Det behöver vi verkligen båda två.


Nu orkar jag inte titta på den här skärmen mer, så jag bäddar ner mig igen.

/A


Tentaperiod


We♥it


Det börjar närma sig tenta, för att bestämt säga - om två veckor. Då ska två tentor avverkas, den ena som jag nog inte ens kommer att plugga till och den andra som det känns som att jag andas dygnet runt. Tentaperioder innebär väldigt lite socialt och roligt liv. Det innebär mest en önskan om längre dygn och att det gick in mer information i skallen. Idag har jag avverkat en hel drös med uträkningar, konteringar och transaktioner. Det får räcka för idag. Snart kommer min andra hälft och då är det fredagsmys!

/A


My dream is to fly, over the rainbow, so high



We♥it


Vi har fått otroligt bra besked sista tiden som innebär att det verkligen inte finns några tvivel på att flytten kommer att bära iväg, och destinationen är nu utan tvekan Karlstad. Det känns bra att veta och kunna planera något bättre. Nu är bostadsjakten på allvar och det är dags att börja ta tag i försäljningen. Det är mitten på mars nu, dagarna här är räknade och det är dags att ta tillvara på varje minut här i Borås.

Jag blir alldeles pirrig i magen när jag tänker på det. Jag ska inte påstå att det är helt stressfritt, för det är det inte. När bilen rullade in i Karlstad i onsdags så hälsade jag gott på min nya hemstad och försökte tänka mig in i att vi verkligen ska bo där - snart. Jag tror jag kommer trivas riktigt bra, det är en otroligt fin stad.


Eftersom fåglarna väckte mig imorse har jag inte ursäkter för att inte plugga idag, så det är väl bäst att försöka ta tag i det. Men först en go dusch.



/A

Arbetsintervju och frånvaro


Jag har varit lite off de senaste dagarna, dels för att jag lät mig ta en datorpaus under Degerfors vistelsen och dels för att jag har haft det fullt upp. Jag kom tillbaka till Borås igår vid tio tiden på förmiddagen och gick motvilligt iväg mot skolan i det ruskigaste vädret på länge. När jag kom hem fick jag hänga upp alla kläder i badrummet. Vart tog våren vägen?

Idag tänkte jag sova länge, men vaknade halv åtta av solen och fågelkvitter. Att vakna tidigare än tänkt på det viset kan nog vara något av det härligaste, humöret känns på topp.


Ni kanske är nyfikna över hur intervjun gick?
Vi var fjorton personer där som blev uppdelade i tre mindre grupper, så vi var fem stycken som följde varandra under dagen tillsammans med två avdelningschefer. Dagen var uppdelad i tre moment, en personlig intervju, en gruppuppgift och ett individuellt rollspel.
Fram till den sista delen kände jag att jag gjorde riktigt bra ifrån mig men jag är otroligt missnöjd med den sista. Jag är verkligen ingen teaterapa och känner mig mest obekväm med att spela upp en roll sådär. Det är skillnad i verkliga livet och hade det hänt på riktigt vet jag att jag hade löst situationen. Hur många missnöjda kunder har jag inte haft under åren på både Ica och Hemtex som jag faktiskt lyckats få nöjda innan de lämnat butiken.
Så, magkänslan är riktigt dålig nu och jag vill helst bara ha svart så fort som möjligt. Helheten tyckte jag ändå var bra så jag har ju hopp om att jag får det, men, konkurrensen var stenhård. Det var fjorton riktigt härliga människor där med mig den dagen så jag känner att alla passar bra för jobbet.


Nu blir det en låång väntan på svar och jag kommer inte riktigt kunna koppla av förräns jag får det.


Jag måste ge Elin världens största TACK också, hon är verkligen världsbäst som följde med mig till IKEA, satt i deras café under hela min intervju (som tog tre timmar). Det kallar jag kompis och ett riktigt stöd. Det hjälpte otroligt mycket att veta att hon satt där och jag tänkte många gånger under intervjun att jag inte skulle göra henne besviken. DU ÄR BÄST♥

/A


Destination: Degerfors



Igår hade jag en riktigt skitdag, allt gick emot mig. Skrivaren vägrade fungera och när den väl gjorde det så var det svarta bläcket slut, min lilla dator åkte på virus så att jag inte kunde komma ut på nätet eller någonting och jag satt två timmar med att försöka få bort det utan att lyckas, jag somnade nästan två timmar i soffan av huvudvärken. Blööh. Vissa dagar är helt enkelt inte värda att minnas så nu lägger jag den bakom mig och blickar framåt.

Nu är det snart dags att bege sig mot tåget och destinationen är Degerfors, där har jag lyxen att bli upphämtad av Elin :) Imorgon lånar jag mor och fars bil över till Karlstad och går på intervjun, jag är galet nervös redan! Kanske är det därför jag haft migrän och huvudvärk ett par dagar nu som envetet inte vill ge sig, idag mår jag även illa av det. Misstänker att jag imorgon eftermiddag kommer må mycket bättre.
Varför blir man nervös egentligen? Det är ju inte direkt så att något hemskt kommer att hända mig om jag råkar göra eller säga något fel. Skulle jag säga fel så är det ju mer jag än om jag inte gör det.
Känner jag mig själv rätt kommer jag få svårt att somna ikväll, så jag har laddat upp med redovisningsböckerna utifall att. Det bästa är att Aspstigen bjuder på ett varmt bad också, hihi.


Nu ska jag gå igenom packningen, alla papper inför intervjun och allt innan jag beger mig mot stationen. Tråkigt nog får jag sitta och vänta 40 minuter i Herrljunga, så jag hoppas att det finns något ställe där jag kan köpa mig en värmande kaffe.


/A


Stanna tiden



We♥it

Stopp, stopp, stanna tiden lite. Dagarna rullar på alldeles för fort, jag hinner inte med hälften av det jag borde. Det är galet att det redan är måndag igen, måndag på en helt galen vecka. Mina nerver spelar mig ett spratt och jag är tokigt nervös inför onsdagens intervju - som jag förövrigt inte hunnit förbereda mig inför.
Om jag får lite tid över idag får jag fixa det, annars har jag morgondagen på mig. Känner mig dålig, mina allra sista riktiga föreläsningar i Borås är imorgon och jag skolkar hela dagen. Förresten, allra sista föreläsningarna. Ännu ett tecken på hur fort tiden rusar förbi, nu har vi snart bara examensarbetet kvar ju! Om lite mindre än tre veckor är tentorna.

Dagen började inte på ett bra sätt, nu kan den bara bli bättre.


God morgon på er.

/A


Friday I'm in love



Fredag hela veckan? Är det redan fredag igen, galet vad veckorna springer på. Det blev visst ingen uppdatering under gårdagen, hade nästan en heldag i skolan. Först föreläsning och sedan satte vi igång med gruppuppgiften i Redovisningen.
Efter skolan blev det inte mycket gjort i stugan inte, jag vet inte varför jag är så hängig hela tiden. Kanske beror det på den psykiska stressen? Har haft svårt att sova ett par dagar, det är så himla mycket i huvudet angående flytt och försäljning och allt det där. Tänk om det hade kunnat vara enkelt och smidigt?

Idag ska jag försöka bli klar med sista kapitlet i redovisningsboken och så har vi möte med handledaren för exjobbet lite senare. Tråkigt nog kan inte Jennie vara med den här gången heller, men det är ju bra att en av oss kan gå i alla fall. Intressant och få ett ansikte på handledaren och inte bara ett namn.

Tydligen får vi oväntat besök i helgen, vilket egentligen passar väldigt dåligt eftersom jag hade en hel del som behövdes göras i helgen. Men å andra sidan, det är alltid kul med besök:) Dessutom ska besökarna på tennisen som är här i Borås så förhoppningsvis blir det lite egen tid i alla fall, tråkigt nog så följer nog M med på tennisen (eller ja, kul för honom såklart, och kanske bra för min del med eftersom jag behöver plugga).

Nu ska jag dricka upp mitt goda te och sätta igång med kapitel nio.


/A


Bil, tåg, över dagen, två dagar?



Okej, jag erkänner. Det går riktigt segt med plugget idag, i minifart skulle jag vilja påstå, dessutom har jag bryggt mig kaffe - så länge klarade jag mig utan det liksom ;).

Fick samtal från Proffice (de som rekryterar till IKEA) och jag fick turen att byta tid för intervjun så istället för klockan åtta på morgonen i Karlstad så blir det klockan 13. Vilket innebär att jag, om jag vill, kan åka över dagen bara om jag tar tåget. Dock åker jag sex från Borås och kommer tillbaka 23 och kommer spendera närmre åtta timmar på tåget den dagen. Fast egentligen är det nog det bästa och smidigaste alternativet ändå. Bil är tråkigt att åka ensam i fyra timmar enkel väg, dessutom blir det nog dyrare. Plus är ju att jag kan stanna en natt hos mamma och pappa och är mer flexibel när jag vill åka. Däremot kan jag plugga på tåget om jag skulle vilja det, det är lite svårt när jag kör ;)
Låter det som att jag har lite problem med att välja resesätt? Helt rätt.

Idag skiner faktiskt solen över Borås och det ger verkligen en riktig energikick, den har gömt sig lite för länge för mitt bäst nu. Den är väldigt välkommen, hoppas den fortsätter stråla ett par dagar. Det vore förträffligt om det var härlig väder i helgen när M är ledig också.

Nej, jag måste verkligen ta tag i de där sidorna i boken nu, hur segt det än går. Men först - fylla på kaffekoppen!


/A


O n s d a g 2011.03.02



Jag vet inte riktigt vad det är med mig, jag har så otroligt svårt att ta mig ur sängen på morgonen nu igen. Kanske kan bero på att jag hade svårt att sova i natt, det var många tankar som rullade runt i huvudet. Största ångesten just nu är allt som har med lägenhet att göra, både här och där. Jag vet ju att allt kommer att lösa sig på något vis men jag gillar inte att jag inte har full koll på saker och ting. Sedan är det också rätt jobbigt att inte veta vart vi hamnar i nuläget, jag försöker planera så mycket att jag får huvudvärk istället för att låta det sjunka in och så får det lösa sig om tre månader istället.

Idag blir det en lång hemmaplugg dag, vilket är behövligt. Har tänkt att jag ska bli klar med textboken så att jag sedan kan börja ge mig på övningar i övningsböckerna. Det är tur att jag tycker om kursen, annars hade dagen känts riktigt tråkig.

Idag har jag bytt ut kaffekoppen mot en stor kopp te, jag vet inte om det ger samma effekt på mig men det smakar ljuvligt fräscht med lite citron på morgonen. Kanske händer att kaffebryggaren slås på lite senare i eftermiddag ;)

Nu ska jag börja dagen med en dusch för att piggna till lite och sen peta i mig lite frukost.
/A


Arbetsintervju



Hejsan. Idag har det varit en seg dag i skolan även om båda föreläsningarna var riktigt bra. Först en föreläsning i metod med en annan föreläsare än vad vi brukar ha, hon var underbar! Sedan en föreläsning med redovisning, på torsdag är det sista innan tentan. PIRR!

Något annat som är pirrigt är att de har ringt från IKEA Karlstad och jag ska få komma dit på intervju för att sommarjobba som säljare hos dem. WIIIIE. Dock passade det inte riktigt in att intervjun är på onsdag nästa vecka mellan 8-12 (jag gissar därför på att det är någon form av gruppintervju). Det känns sådär lagomt kul att behöva åka igen eftersom vi var där i fredags, men vill man ha jobb så är det inte så mycket att klaga över. Tråkigt dock eftersom jag inte får något resesällskap. Funderar på om jag ska ta tåg istället, får klura lite på det i veckan.

Det är dock fortfarande lite blandade känslor inför det. Jag vill jättegärna jobba där, men hur vi ska lösa det ifall vi flyttar till Karlskoga är det som stör mest. Det blir ett bra pendlingsavstånd för mig, vilket känns onödigt. M vill ju gärna bo i Karlstad men är ovillig på att pendla, så får han jobbet i Kga flyttar vi troligtvis dit för jag har egentligen inget emot att pendla (men nu blir sträckan konstig eftersom IKEA ligger utanför stan). Blööh. Det är minsann inte det enklaste att vilja flytta till värmland igen, det är mycket som ska klaffa. Jag och herren har en hel del att fundera och diskutera framöver. Det finns ju både positiva och negativa aspekter med båda städerna. Såklart hade det ju vart bäst om båda jobbade och bodde i samma stad, det hade underlättat rejält för oss båda.

Men, allt sker av en mening så det kommer nog komma upp en bra lösning på det här med. Jag kanske inte ens får jobbet.

Så nu ska jag inte fundera på det så mycket mer utan bege mig mot gymmet. Blev ingen träning förra veckan eftersom magen inte var så snäll mot mig då. Idag trotsar jag min huvudvärk och hoppas att den ger med sig med lite motion. :)



/A