Lördagskväll

Ibland vet man inte vad man har framför ögonen på sig alltså. Måste ge ett stort tack till Vicki, hon är en pärla och jag tror en tung sten släppte bara av att få säga något till någon.


Nu sitter jag och väntar på Marcus, vi tar en tur till mastis tror jag. Kan ju inte sitta inne när hela stan är ute för en gångsskull. (Det är fastingen och för er som inte vet vad det är så är det ett jiippo med tivoli och öltält och sånt där)
Vet dock inte vad jag ska ha på mig, ser lite kyligt ut och jag vill gärna sitta ute på uteserveringen ja.


Jag är dock trött och sliten, men jag tror nog att jag får gosa ner mig i Ms famn där sen så blir det nog bättre.
Behöver en stor fet kram just nu.


Imorn vill jag åka bååt, sola och bada!


Nu ska jag rota i garderober.


/A

Lördag

Då är jag hemma mellan jobben.
Slutade vid två på hemtex och nu har jag precis satt lite mat på spisen, hatar att laga mat till bara mig men idag måste jag verkligen äta om jag ska orka. Jobbar 16.30-21.30 på maxi. Vilket jag inte ser fram emot i denna underbara värme!

Kommer inte bli så mycket uppdaterat under dagen, vilket inte är så konstigt kanske ;)


Har blivit uppsagd i september också, så jag jobbar bara augusti ut på hemtex vilket passar mig bra eftersom jag förhoppningsvis börjat plugga då! = )



Nej nu måste jag se till maten så den inte bränner vid.

/A




aah sådär, maten smakade gott och passade perfekt i magen på mig. Kyckling, ris och rosépepparsås.
Har ätit otroligt dåligt senaste veckan men nu slank allt ner som tur var.
Det är jobbigt när jag får såna perioder så jag inte har aptit. Min kropp behöver verkligen maten för att orka, den är så späd och skör ändå.
Nu är jag också inne i en period då jag sover otroligt dåligt och tar flera timmar innan jag somnar.
Någon som har något tips på hur man somnar lättare?


Jag tror visserligen att allt beror på alla funderingar jag har nu.
Flytt/jobb/skola och allt som hör det till såklart.
Jag försöker att inte tänka på det så mycket utan ta varje dag i taget istället eftersom jag inte kan påverka något av det själv ändå men det är ju klart att det ändå finns med i bakhuvudet någonstans ändå.


Nu har jag faktiskt 45 minuter till godo innan jag far i väg till nästa jobb, hur ska jag förvalta dom tro?
Skulle vara gôtt att bara lägga sig raklång på sängen en stund och bara vila, men risken är väl att jag tvärslocknar då ; )


/A

5 bloggar jag gillar och 3 jag inte gillar

Utmaning från Lily.
Lista 5 bloggar du gillar och berätta vad som gör dem speciella.
Lista sedan 3 bloggar du inte gillar/har svårt för och varför.


Min fem-i-top-lista (utan inbördes ordning)

- Nevnarien; Älskar hennes kreativitet och är ännu mer avundsjuk på att jag inte har den ;) Hon göra otroliga illustrationer både på papper och på datorn, helt sjukt duktig. Dessutom är hon sådär rockig som jag också en gång var, saknar den tiden varför gav jag upp den?

- Evelina; Jag verkligen avundas henne. Hon gifter sig till sommaren och verkar ha det absoluta drömförhållandet! Hon skriver massa mysiga saker och planeringar inför bröllopet och såklart jag inspireras. :) vem längtar inte till den dagen liksom?

- Stina-lee; Bland de första bloggarna jag började följa. Hon är helt enkelt så naturligt vacker och verkar vara en sån otroligt härlig tjej! Skriver kanske inte alltid de mest intressantaste sakerna men jag kan ändå inte hålla mig därifrån, hon bjuder verkligen på sig själv och står för sina åsikter, det gillar jag!

- Lily; Verkar vara en jordnära tjej, otroligt kunnig på många saker och kommer ofta med bra tips om både hår och olika sajter. Gör snygga bloggdesigner. Dessutom gillar jag att hon bor så nära men ändå är en sån stor bloggerska.
"Even the smallest person can change the course of the future".
 
- Marica; Jag gillar hennes videouppdateringar. Hon står för den hon är och sina viktproblem som hon nu har tagit tag i. Jag följer med spänning hennes framsteg. Hon verkar dessutom vara en sån härlig och mysig tjej! En sån där vän som man vet aldrig skulle lämna en.

Och så min tre-i-bott-lista (utan inbördes ordning)

- KISSIE; Finns egentligen ingen kommentar. varför läser folk den överhuvudtaget? Hon verkar inte ha alla hästar i stallet.

- Blondinbella(vet inte ens bloggadressen); Jag vill ge eloge till henne först. Hon har verkligen vett i skallen och har lyckats med att verkligen bli något på det hon gör, MEN jag gillar henne bara inte. Jag kan inte riktigt med människor som tror att dom är mer än andra. Hur känd och rik man än är så får man inte glömma bort att vara ödmjuk mot sina medmänniskor, jag anser inte att hon är det.  

- Kan faktiskt inte säga en tredje. Jag gillar folks bloggar i allmänhet, de är trots allt ens tankar och liv och det kan man inte alltid sätta betyg på.
Däremot gillar jag inte dem som kommenterar med reklam för sina egna bloggar för att bli större. Eller de som spammar massa inlägg utan mening bara för att bli med på aktiva listan. Vissa verkar bara vilja bli stora så att de kan tjäna pengar. Men älskar man verkligen det man gör så spelar inte pengar någon som helst roll och det speglar sig även i deras bloggar.
Gillar heller inte när vissa bloggerskor/are inte tar sig tid att svara på sina kommentarer, det hör liksom till jobbet.

Dagens jag


Är helt förälskad i klänningen, den är underbar.
Orkade inte redigera bilderna dock därför är de lite mörka.)

Såhär var min dag, i bilder


Godaste pizzan utan tvekan! Vi hade det rätt gôtt där på våra handdukar i solen. <3

(Nikon fick inte följa med, batteriet var dött, så lillen(canon powershot fick stå för dessa). Typiskt, jag som vill ut och fota med nikon när det är så fint ute!)

ååh underbara fredag!

Jag önskar att jag och Marcus var lediga jämt! Idag har varit en helt underbar dag minsann.
Vi klev ut på stan vid elva tiden och knallade runt lite, sen ut till skärgården och köpte oss en varsin pizza, la oss i gräset där och bara hade det gôtt. Satt en stund på hans föräldrars altan där ute och pimplade cola med massa is i. Det är livet det.
hade det inte varit för att Marcus nu har match vid sju så skulle vi ha tagit båten och fiskat, grillat och haft det gôtt, men nu får det bli en annan gång istället tyvärr. hade annars varit en perfekt dag för det.


Är sugen på att sätta mig på en uteservering någonstans ikväll och ha det gôtt. Får se om någon nappar på det.
Ska jobba hela dagen imorn visserligen, först hemtex och sen maxi, men jag får väl hålla mig till de alkoholfria alternativen istället.
Vi får se vi får se.

/A

Nattiiii

Det går inte att vara suris när han kommer hem, han är världens bästa även om han är en riktig knöl ibland <3


med det säger jag nattinatt!


Tävling hos Lily - vinn skor från Steve Madden





Kika in här så kommer du också till tävlingen!
(egentligen vill jag inte berätta om tävlingen eftersom jag  inte vill att någon annan ska vara med och tävla. Egoist som jag är så vill jag se mig som vinnaren. Fatta att få ha ett par Steve Madden på min brors bröllop! För att få vara med så måste jag länka ;) )


hihi

Åkte upp till maxi för att handla lite, kände mig väldigt förvirrad då jag glömde inköpslistan hemma och verkligen febrilt försökte komma på vad som stod på den. När jag kom hem insåg jag att jag lyckades få med allt! Hur ofta händer det liksom?  = ) Dagen kanske vänder till det bättre nu.

I alla fall, väl i Monicas kassa där jag skulle betala så utbrister Louise i kassan bakom, "Anna, va snygg i håret du är!"
Wiiie kände jag då. Volumastern är toppen ju, inte bara jag som tyckte det blev bra alltså.
Hon är så söt Lollo också med sina enormt långa ögonfransar och bruna ögon. Tack sötnos, det värmde!


Nu ska jag skal och koka potatis. Till det blir det torsk i dill&gräddsky, MUMS!

/A

Behöver ny mobiltelefon - tips ?

ja igår fick jag höra av alla mina familjemedlemmar att jag MÅSTE ha en ny mobil och att jag absolut inte får ladda den när vi sover. Vadddååå, såå farlig är den väl inte? ;)
Den har fyllt tre år nu bara. Fast anledningen är att den bär sig åt lite knasigt emellanåt. Igår så stod datumet på jan 03 00, sen några timmar senare gick klockan totalt fel.
Dessutom hör ingen när de ringer till mig eller tvärtom.
Pricken över i:et är väl kanske att batteriet har svällt och är alldels bulligt på mitten och sitter knappt kvar på telefonen.


Det som grämer mig är att jag inte vill ha nån ny telefoooon. Då hade jag ju köpt en för längesen :'(
Men nu får jag nog inse att jag måste köpa en ny, innan den exploderar eller lägger av helt.


Någon som har tips på en bra prisvärd telefon utan abonnemang? Jag behöver absolut inte ha någon med walkman och sånt där i, jag har en ipod till sånt, jag har också en suverän kamera så det behöver det inte heller vara i telefonen.

Jag har ju en förkärlek till samsung men man kanske ska prova något annat ?


/A

over and over

"And I believe without a doubt
The time will not run out on our love"


"Over and over I'm filled with emotion
Your love, it rushes through my veins
And I am filled with the sweetest devotion
As I look into your perfect face"


Grönsaker - snacks?

ååh ända sedan igår kväll har jag varit sjukt sugen på grönsaker och dip!
Jag kanske skulle anamma det, det är ju fortfarande nyttigare än chips som jag älskar!
Visst, dipen är väl inte direkt nyttig heller men jag får ju i mig en massa grönsaker också ;)
tror nog det får bli det ikväll efter teatern.



Björn Axén Volumaster - utvärdering



Jag fick ju en volumaster av mina föräldrar när jag fyllde år, men jag har inte haft tid att prova den men idag så tog jag mig den tiden. Jag har aldrig använt denna förut så detta blir en förstagångsutvärdering av en ren amatör inom hårstyling.

+ enkel och snabb
- När man kammat ut håret får jag känslan av min gamla krustång och lejonman för hundra år sen

Den var inte särskilt krävande och för mig som inte är speciellt bra på sånt där med hår och så så var det lätt att förstå hur den fungerade och det var enkelt att göra på sig själv.
Har man väldigt ont om tid behöver man inte ha den i hela håret och det är väldigt bra.
Den tar 1-2 minuter att värma upp och hela håret går på ett kick. Man skall endast hålla den mot håret 1-2sekunder så man hinner inte ens bli trött i armen som man blir när man t.ex. lockar ett långt hår.

Jag älskar den!
Nu väntar jag med spänning på att håret ska växa ut och att jag ska kunna få sådär fluffigt och mysigt hår som Elin, som jag aldrig förut haft. Mitt hår är annars platt fall. Har provat att tupera hårrötterna men det håller sällan mer än någon timme, så nu ska vi se hur länge detta håller i sig, det återkommer jag med.

Det räcker med att ni kollar håret. Jag är helt osminkad och trött ;)


Vill också tillägga att jag inte var speciellt noga när jag gjorde detta idag, så jag vet att när man väl gör det så kommer resultatet bli ännu bättre! Mirakelapparat för platt hår som mitt!

Idag är jag som ett litet barn

Usch vad jag skäms för mig själv när jag är såhär. Jag känner mig som en liten unge som inte får som den vill.
Ingenting känns bra och jag är tjurig och bitsk. usch!
Jag trodde humöret var på väg upp men det var det visst inte, jag är fortfarande lika irriterad och tjurig.
Vad jobbigt det är. Vet inte vad som skulle kunna få mig på bra humör idag faktiskt.


bläää på allt idag.

Hårsvall




Gaah jag hatar när jag gör såhär mot mig själv. Sitter och kikar på alla härliga hårsvall där borta i staterna och verkligen GRÄMER mig över att jag klippte av mig håret. Fanken, jag hade ju haft nästan såhär långt hår om jag bara låtit bli!
Jag har verkligen lärt mig en läxa och ska ta hand om mitt hår bättre så att jag också kan få såhär snyggt hår, helst utan massa extensions och sånt i. Det hade vart lovely.

tjejdag!

Idag önskar jag verkligen att vi hade haft ett badkar, då hade jag legat där med tända ljus och skvalpat med veckorevyn nästan hela dagen. men jag fick nöja mig med en dusch och mitt nya silvershampo och balsam.
Eftersom humöret är lågt idag så har jag ägnat mig åt tjejgrejer. Jag har färgat ögonfransarna med depens snabbfärgning, gjort ansiktsmask, målat tåssingarna, peelat och b.u.s.at mig. Nu väntar jag på att håret ska torka sen ska jag prova volumemastern, hann aldrig det igår.
Ibland måste man få ägna sig åt såna saker.
Jag har alltid varit en pojkflicka men vill gärna komma ifrån det och när jag får göra såna här grejer i min ensamhet och filosofera lite så känner jag mig bättre till mods. Sen när man känner mig bra inombords och känner sig fräsch utanpå, ja då syns det.


Det känns redan lite bättre. Jag ska försöka att tänka massa glada och mysiga tankar hela dagen så att jag är glad när M kommer hem. Tyvärr så vill inte solen kika fram bakom molnen men lika bra är väl det, då kan jag stanna inne med gott samvete : )


Ikväll ska vi se på teater. Jag kommer vara sjukt stolt över min vän Elin som är med.


/A

Tosdag 29e Maj

Idag fyller Nathalie och Sohl åår, grattis till dom!


För övrigt hade jag en riktigt pissnatt, jag somnade irriterad vilket gjorde att alla drömmar retade upp mig ännu mer. Drömde att folk var odrägliga och när jag vaknade till imorse så var jag skitförbannad. Ingen rolig känsla att vakna upp till.

Jag är inne i en period just nu. Jag borde vara hur glad och lycklig som helst men det är jag inte. Jag är irriterad på allt och jag är fruktansvärt trött på allting just nu!

Jag hade planerat denna dag in i detalj, men M hade visst missat en detalj. Att han skulle till skolan i alla fall. suck.
Det betyder alltså att jag kunde ha sovit kvar i Degerfors igår, för nu sitter jag här hemma ensam i alla fall utan något att göra. morr. Känns onödigt att ta bilen och åka över igen eftersom det ändå blir 5mil fram och tillbaka och bensinen är svindyr.
Därför tänker nog följa med Elin till örebro imorgon, så får M vara själv hemma och städa.
Jag tänker inte röra en pryl, för han ställer till värre än ett barn nu alltså.
Vi hade det jätte fint och städat för två veckor sedan och det höll han i två dagar. Sen kommer han hem och bara slänger av sig grejerna och såna saker. Det är mycket därför jag är irriterad. Jag jag har i stort sett varit ledig hela veckan och det är alltid skönt. men ALLT jag har kunnat koncentrera mig på är hur förjävligt det ser ut här hemma och jag vägrar städa denna gången. Så det får han gott göra imorgon på SIN lediga dag.
kanske låter hemskt men jag är ingen jävla hemmafru som ska fixa allt sånt, detta förhållande är och ska vara lika från båda hållen.


Usch kan inte någon muntra upp mig lite, jag har ett hemskt humör idag!


/A

Hatar dagar dagar på inget sitter snyggt!

åh vad jag hatar dagar som denna då verkligen ingenting passar på mig.
Jag hittar ingenting jag vill klä mig i och jag blir tokig på min garderob, den innehåller ju ingenting!

Jag vet ju att så inte är fallet men idag vill verkligen ingenting sitta bra på mig och jag känner mig inte bekväm i något jag tar på mig, suuuck.


Dags att leta vidare, måste vara på arbetsförmedlingen snart.


/A

Bostadskö

ja, då har man knappat in sig i ett antal bostadsköer och registrerat sig på en massa såna sidor.
Fanns dåligt med lägenheter, ännu värre är att jag inte har en aning om i vilka områden man inte vill bo i och liknande eller hur långt det är till skolan eller Marcus jobb om han får det. Men allt ordnar sig alltid.
Nu är vi en bit på väg i alla fall.


Marcus kompis Ola hänger med till Borås på måndag, han bodde där i tre år under gymnasiet så han får visa runt lite.
Jag tar med mig min Elin också så att även jag får lite sällskap = )

Usch, det börjar änna kännas lite pirrigt faktiskt.

/A

Mardrömmar

Usch i natt har jag drömt en massa jobbiga drömmar. Mardrömmar blandad med konstiga verklighetsdrömmar.
Jag drömde bland annat om att jag var med i en olycka, riktigt otäckt faktiskt.
Jag antar att jag har sovit dåligt, min nacke värker som aldrig förr idag. Skulle egentligen behöva ta mig till gymmet, har varit alldeles för dåligt med det ett tag nu. Först hade jag magsjukan i en vecka och sen blev jag dunderförkyld och det har inte riktigt släppt än, så himla enveten förkylning.


Idag ser det ut som ett strålande väder ute, och jag grämer mig över att vi inte har balkong i solen!
Jag vägrar tacka ja till lägenhet i Borås om det inte finns med balkong i solen, nu har jag bott utan i två och ett halvt år och jag står inte ut mer.


Planerna för dagen är inte många.
13.30 ska jag till arbetsförmedlingen och sedan åker jag till Degerfors en sväng igen.
Har fortfarande inte riktigt kommit på vad jag ska göra för Marcus ikväll =/


Jag insåg imorse att det är faktiskt denna vecka och nästa som jag har som mest "semester" på hela sommaren.
Jag jobbade igår och sen bara helgen, nästa vecka jobbar jag lite mer men det är mest på maxi då faktiskt.


Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag lära mig min volumemaster! äntligen.

/A

Nattinatti!

Nu säger jag nattinatt!

Tips på överraskningar

Är det någon av er som läser som är en påhittig typ?
Imorgon är det våran 5½ årsdag och det betyder att vi varit förlovade i ett halvår.
Kanske låter töntigt att även fira halvårsdagar men jag tycker inte det.
Efter fem år så har man hamnat i en vardag där det där lilla extra behövs för att man ska påminnas om varför man älskar varann så mycket. Det blir lätt mycket tjafs om värdsliga saker emellanåt.

Däremot har jag ingen aning om vad jag vill överraska med.
Jag har inte tänkt att köpa något dyrt eller så utan jag vill bara att han ska bli överraskad.
Tips på någon god mat jag kan laga till exempel, för att piffa till det lite extra en onsdagskväll.
Eller något vi kan göra? Han tränar dock fotboll tror jag så han är inte hemma så tidigt.


Alla tips är välkomna!

Mina bebisar!

Här är dom. Mina bebisar. Den som aldrig haft djur förut kan aldrig föreställa sig vilken kärlek man kan känna till dom. För mig är dom som mina barn, jag saknar dom mycket varje dag. De bor hos mina föräldrar eftersom jag blev allergisk mot dem och kunde inte ta med dem.
Mina katter vill dock helst inte vara med på bild så ni får hålla er till godo med dessa, jag har ju försökt i alla fall ;)


Alfonz. Han ser så charmigt korkad ut och han är faktiskt inte heller vidare smart. Men han är världens goaste. Han pratar och pratar och är en väldigt pratglad och trevlig herre när han kommer. Däremot ser man inte mycket av honom sommartid då han helst är ute i skogen och lever bus. Jag har faktiskt ingen riktig koll på åldern på någon av mina missar, men jag tror Alfonz är runt åtta nu stora herren.

Min gamla dam. Hon är nog uppemot tolv och börjar bli lite grå i pälsen. det är minsann en bestämd dam det kan ingen ta ifrån henne. Inge vidare barnkär heller men vänjer sig åtminstonde, duktig som hon är så försöker hon.
Jag är hennes mamma, så är det bara. När jag kommer så lämnar hon mig inte. Hon ska med överallt, helst liggandes över mina axlar, eller så ska jag bära henne. Hom ligger då med sina armar/tassarn runt min hals. Sååå mysigt.
När jag bodde hemma satt hon alltid i trappen inne i huset och väntade när jag kom hem och hon sov alltid tillsammans med mig under mitt täcke. Mådde jag dåligt och var ledsen så lämnade hon inte min sida förräns jag var glad igen.
Jag vet inte vad jag kommer ta mig till när denna damen inte finns mer, hon betyder mycket för mig och har varit med mig många år av mitt liv. Jag ser i ögonen på henne vilken stor ömsesidig kärlek vi har sinsemellan. Det är stort.

Min älskade brorsdotter Emma



Hon har alltid varit jätte blyg mot mig men senaste gångerna har hon varit min stalker. Hon har gått efter mig och velat göra allt jag gjort och ha allt jag har. Hon är så söt. Igår så ville hon fläta mitt hår. Hon är två år (fyller tre i slutet av augusti) och har ingen aning om hur man fäster en hårsnodd i håret och allra minst hur man gör en fläta. Men jag lät henne hållas och hon gillade det. Dock gillade inte min nacke det som det kanske syns ;)
Sen provade jag att ta bilder på min katt, hon blir aldrig bra på bild men tänkte att kanske skulle det bli bättre med nya kameran. Jag muttrade något för min själv om att katten inte blir bra eftersom hon vänder sig bort från kameran eller kommer alldeles för nära för att hon vill gosa.
Då sätter sig Emma ned på huk bredvid mig och säger "Nääe, det blir INGE bra!" så sitt söta lilla bebisspråk. Mamma och jag bara dog av hur underbar hon är tösen, hon är så frän!
Hon ville dessutom inte ta ur tutten ur munnen igår trots att jag knappt hörde vad hon sa bakom den. Hon var nog lite trötter damen.

/A

Dilemma

Guuuvva tre timmar går fort när man jobbar. Vips så skulle jag hem igen = )


Nu sitter jag här, lite kluven.
Kameran ligger framför och lockar.
Lägenheten är totalt kaos.
Såå.
Fotografera eller städa?


Valet är ju inte så svårt egentligen.
Ska prova om mitt stativ jag fick av Elin passar till nya kameran. Så blir det lite fotning av alla nya kläder jag köpt det senaste ; )

/A

Lön = betala räkningar

Det är minsann inte kul att betala räkningar och se alla pengar man fått försvinna lika fort.
Usch jag måste verkligen göra en ordentlig budget sen om jag börjar plugga. Jag tycker att mina pengar aldrig räcker till och då har jag inte tjänat mindre än 10,000 på ett helt år. Sjukt egentligen.
Räkningarna brukar hamna runt 4000-4500 för mig ungefär(inkl. matpengar) så jag har ju inte direkt behövt leva knapert.
Visst sätter jag in mycket pengar på mitt sparkonto och så också(har aldrig mer än 2000 på lönekontot), och vi åker nästan utomlands två gånger om året. Så det kanske inte är såå konstigt egentligen.
Men som sagt, en rejäl budget när jag börjar plugga är ett måste! För då kommer det mesta av pengarna gå till räkningar och studieböcker och sånt där tråååk.

Jag tycker dock att jag har mycket god hand med pengar och min ekonomi, men det har blivit lite för mycket unnande ibland. Fast å andra sidan behöver man det också. Jag vill inte bara spara pengarna på hög och aldrig göra något för dem. Varför ska man då jobba och slita om man aldrig får lön för mödan liksom?


Får se hur det blir med semesterersättningen också, den skulle vara trevlig att få sätta in på sparkontot =P
Ska ringa och prata med henne imorgon om det tänkte jag.

nu måste jag försöka få ordning på mitt hår som står rakt upp för tillfället =S


/A

Tisdag - arg!

jag vet inte om man ska skratta eller gråta över hur dumma de är på akassan alltså. Men nu orkar jag inte bry mig om det längre.


hämtade ut lönespecen igår, och jag fick 1500 mer i lön än vad jag trott men däremot får jag ingen semesterersättning för året. De som ska ha mer än 13000 får inga pengar utan dagar, och HUR har de tänkt att jag ska kunna ta ut 25 semester dagar när jag endast har åtta dagar kvar att jobba på maxi? Åååh, blir man inte dum i huvudet av alla puckon så vet jag inte alltså. Dom vet ju att jag inte jobbar i sommar, hur ska jag då kunna ta ut semester?!
Så varje pass jag kan ställa upp på så får jag ta semester om jag ska få mina dagar. Annars måste jag säga upp mig helt därifrån och det vill jag inte i fall det inte blir någon flytt i höst. Morr säger jag bara.



Trots allt så blev dagen väldigt mysig igår.
Var med mamma och pappa och köpte blommor till deras trädgård, fick mig allt ett par jag med till våran blomkruka.
(som förövrigt har sått ute med jord och allt sen förra sommaren och nu hade massa mossa och nya växter i, haha, även kallat ogräs)
Sen provade jag kameran lite ute hos dom innan ösregnet kom. Busade med min brorsdotter Emma också.
Sen satt jag inne och kikade i gamla fotoalbum och lite såna gömmor. Jag hittade ett kort på mig med den perfekta hårfärgen och frisyren. Jag skulle kunna döda för att få den nu ju. Men jag får glädjas åt att jag i alla fall en gång var riktigt dundersnygg i håret. (Jag tror det var skolavslutningen i ettan, eller tvåan på lågstadiet)


Idag har jag endast planerat in jobb, tre timmar. Tråkigt när solen står högt på himlen men så är det. Jobbar bara helgen sen också så jag får stå ut. Sen blir det Borååååås på måndag!

Nu blir det dusch, sen betala räkningar. Tråkigt, men det måste göras.


/A

FUJI Direkt

oj, jag beställde ju lite bilder häromdagen och idag låg de i brevlådan. 104 bilder betalade jag 33:- för. (frakten var 29:- av det) Superbilligt första gången! Sen kostar varhe kopia cirka en krona. Också det helt överkomligt.
Riktigt bra kvalité på korten också trots att det mesta är taget med en dålig digitalkamera.
Nu måste jag köpa något snyggt album också!


/A

Måndag 26e Maj

Jag kan inte bli argare för tillfället. Alltså, de som har kundtjänst på akassan, vad är det för  några egentligen? Jag skickade ett mail för en månad sen och fick svar efter två veckor när jag skickade IGEN, sen tog andra svaret ytterligare två veckor och ingen av gångerna fick jag svar på det jag undrade. Fattar dom ingenting?! Är det folk som sitter på något callcenter någonstans som egentligen inte har en aning om hur akassan fungerar?
Fy fan alltså. Om jag inte visste att jag verkligen kanske behöver de där akasse pengarna så skulle skita i att vara medlem helt och hållet. Varför ska jag betala in multum med pengar till dom varje månad och sen inte ens få ett vettigt svar?! åååååååh, IDIOTER!!!


Ursäkta. Men jag måste få ur mig det, annars skulle jag vara irriterad hela dagen.

Ska strax hoppas in i duschen. Marcus fick åka till skolan i alla fall idag så jag tar bilen till mor & far en sväng. Ska bliu mysigt. Nya kameran ska med och jag ska försöka få ett snyggt kort på mina katter tänkte jag. Dessutom är det lättare att lära sig kameran utomhus.
Det ser varmt och skönt ut ute men skenet brukar bedra mig tyvärr.


Innan jag åker till Degerfors måste jag dock smita in på maxi och hämta lönebeskedet! Jag är sååå nyfiken. haha.



Ha en fin dag allihopa!
/A

krabblåda, akassa & sanningens ögonblick

Marcus står där han ska, vid disken ;)
Jag själv har latat mig i sängen och förberett maten som just nu står i ugnen.
Min favorit blev det, varm skaldjurslåda (eller som vårat recept har kommit att heta, krabblåda!) Inte vidare nyttigt eller så, massa vispgrädde och majonäs men det är sååå smarrigt. Om ni är snälla kanske jag kan dela med mig av receptet ;)


Imorgon ska han tydligen inte till skolan, typiskt när jag planerat att åka till mamsen. men jag stannar nog hemma hos herrn och hittar på något istället. Får åka till mamma på Onsdag när jag är ledig. Ska förbi arbetsförmedlingen en sväng då först. Vet inte riktigt vad vi har att prata om men det vet förhoppningsvis min handläggare där.
Får ju ändå aldrig någon akassa. Helt sjukt, har fått besked om att jag har haft rätt att stämpla sen 3e mars och fått fem karensdagar (då man inte får några pengar) och tills idag har jag ännu inte kommit förbi de fem utan är uppe i 3,5 karensdag bara. Jag undrar hur de räknar?

Ska förbi maxi imorn och hämta mitt lönebesked, jag är sååå jäkla nyfiken alltså!!!
Det är nu min semesterersättning för året kommer och jag hoppas, hoppas, hoppas på en saftig peng minsann. Marcus fick runt 8000-9000 och jag har ju jobbat mycket mer så får jag inte mer än det blir jag besviken.
Välkomna pengar in på mitt sparkonto i alla fall : ) (jag tycker om att se det växa, vem älskar inte pengar?)


Nej nu är det snart sanningens ögonblick och krabblåda som gäller.
Hatar det programmet samtidigt som jag älskar det.


/A

Tatuering

Jag bestämde mig idag för att jag nog vill ha den planerade hibiskus blomman på ryggen, mellan skuldrorna typ. Det blir nog snyggt, det tråkiga är väl att jag inte ser den själv då.
Blev även väldigt sugen på ännu en tatuering, men den skulle jag aldrig våga göra, om det inte vore så att själv Kat Von D gjorde den. Skulle vilja ha min mormors porträtt. Men det kommer nog aldrig ske. Men drömma kan man alltid, även om det i mitt fall kan bli farligt. ;)

/A

Dagens höjdpunkt

Äntligen så börjar klockan närma sig sju, då börjar dagens höjdpunkt, La Ink.
Hatar att se det för jag blir alltid så sugen på en ny tatuering och har redan planerat tre stycken (Japp, för er som hängt med ett tag så är det en plus nu, förut var det två).
Helst av allt skulle jag vilja ligga ute någonstans i gröngräset med M och bara vara, det hade vart mysigt.
Han borde komma hem snart och då ska jag ligga i soffan och titta på när han städar.
Frör idag tänker jag minsann inte hjälpa till. Kanske låter hårt men om man städar hela hela tiden och han bara kommer hem och stökar till, ja då tröttnar man rejält på det kan jag säga. Så nu får han straffstäda. Tyvärr så straffas jag lika mycket idag eftersom jag så gärna vill göra någonting. Men men...


/A

Hatar att vara ledig

jag hatar att vara ledig och inte ha något att göra. Det känns så värdelöst och bortkastat på något sätt.
Samtidigt känns det skönt att för en gångs skull få vila ut ordentligt utan en massa krav och fläng hit och dit.
Men det är alltid mysigare att få vila tillsammans med någon.


Nu börjar jag få riktig noja. tänk om vi kommer att flytta i höst. Tanken har ju hela tiden funnits men jag har ändå aldrig riktigt trott att det verkligen ska hända. Men det kanske är just det vi behöver. Börjar om på nytt i en ny stad långt bort tillsammans. men jag kommer verkligen sakna Kristinehamn och Degerfors, finns ingen tvekan om det faktiskt. Jag trivs så bra här.


Nej nu ropar soffan på mig ;)

Tävling!



Ingen har väl undgått denna skönhet från H&M trend? Jag som annars alltid har haft svårt för blommor är helt förälskad i denna topp, den är ju bara för söt! Så därför tar jag till alla medel för att få tag i den ;) Har inte lyckats få tag på någon ute i affärerna, så nu prövar jag lyckan i Therez tävling! (Gör det du med om du är intresserad av den)

 

Bjuder på lite mysigare bilder



ååh jag vill ut i solen och bara soola och ha det gôtt! Längtar något så fruktansvärt efter en resa igen. Usch jag måste nog bli riktigt rik för att ha råd med alla resor jag har planerat in. Dessutom måste jag ha ett väldigt flexibelt jobb också ;) Jag älskar att resa! Igår drömde jag om Thailand. Nu skulle västkusten duga gott också, eller till och med skärgåden här hemma. Bara jag får lite soool på min bleka kropp!

Denna varelse bor hos oss ! (känsliga personer varnas!)



Precis innan jag skulle hämta M natten till fredag så hittade jag denna snygging i vårat badrum! Jag är inte ett dugg rädd för spindlar och har heller aldrig varit men denna var så otroligt stor och äcklig att jag knappt går in i badrummet längre. Det var det äckligaste jag någonsin sett!  Tänkte ta en sprayflaska som stod bredvid att slå ihjäl den med men den var så stor och äcklig att jag inte ens vågade det. Tänkte att Marcus skulle få äran men den snuskiga saken har inte setts sen dess. Jag hoppas att han tyckte lika illa om mig som jag om honom så att han har flyttat någon annan stans för i mitt badrum är han inte längre välkommen. Fyyy attans!

Söndag!

Idag är en sån där dag då allt bara känns fel. helst skullt jag bara vilja lägga mig i sängen och slippa vara uppe.
Vet inte varför det känns så. Har haft en jätte bra helg. Igår körde vi möbler till min bror i Degerfors, hälsade på mamsen med en blomma och sen åkte vi hem igen och fick grillat hos Marcus föräldrar.
Idag skulle vi hjälpa dom att måla men jag stannade hemma.
Jag har verkligen ingen lust att känna mig stressad och så när jag faktiskt är ledig för en gångsskull, jag måste få varva ner lite. Alla ska alltid sätta sån j-kla press på mig så fort man är ledig.
Klart man vill hjälpa till men har man själv en lägenhet som ser ut som en bombnedslag så vill jag hellre få den fin faktiskt! Det är ju inte direkt så att någon kommer hit och hjälper oss med det. suck.


Kan inte påstå att jag är sugen på att städa hela dagen heller när solen för en gångsskull är framme och jag är ledig.
Men jag lär knappast komma nånstans idag ändå. Marcus har match i Karlskoga sen så han lär jag inte se.

Nej, idag känns det allt bra värdelöst så nu tänker jag bädda ner mig igen.


/A

Arbetsintervju i Borås - blir drömmen sann ?

Idag har jag haft grymt ont i kroppen, speciellt i axelpartierna. Jag hoppas att det beror på all trötthet för idag är jag sjukt trött. Marcus lagar god mat och den skall avnjutas framför filmen American Gangster(s?) (Marcus valde.)
Sen är det bums i sängs och kramas livet ur varann, jag har saknat honom.


Nu börjar dessutom allt bli verkligen. Marcus ska på arbetsintervju i BORÅS om lite drygt en vecka.
Shitpommes, det kommer alltså kanske verkligen att hända.
Vi kommer bo i Borås i tre år minst, helt sjukt.
Men jag tänker inte balla ur nu i sista stund som jag annars gärna vill.
Jag ska verkligen följa mina drömmar även om jag inte vill bo i Borås, men det är ju där min drömutbildning finns, så tre år är ingenting då.
Läskigt känns det i alla fall...


Nej nu ska jag skära upp lite sallad och sånt gott.

Ha en bra kväll alla!

/A

Fredag 23e Maj

Trött som bara den, somnade inte förrän fyra imorse :S
Marcus somnade som en stock på en gång och jag irriterade mig mest på det höga ljudet på tvn innan jag orkade stänga av :) Det var värt att hämta honom, helt klart. Jag fick somna tryggt efter en jobbig kväll, och jag har fått avnjuta en god frukost tillsammans med honom idag, det händer inte ofta nu för tiden så det värdesätter jag högt.

Nu börjar det bli dags att hoppa in i duschen och göra sig klar för jobb. Inget jag ser fram emot en solig fredag som denna, men sen är jag ledig lör-mån och det ska jag verkligen NJUTA av!



Ha en fin dag allesammans!
/A

Natti dags att åka!

Ja då var det dags att bege mig mot Karlstad. är skittrött och rödgråten men jag får iallafall en famn att trösta mig i sen.


/A

min älskade älskade mormor

Oj, jag skulle precis börja med att göra iordning bilden på mormor och jag hann inte mer än scanna in den och börja beskära den så kom tårarna. Det är ofattbart vad sjukt jobbigt det fortfarande är. Att jag inte ens kan se en bild på henne utan att tårarna faller. Kanske blir det värre för att jag lyssnar på sån musik som man blir känslomässig av, men jag får verkligen ONT i magen av alla saknad... Det är sjukt att det är sju år sen. Sju långa och svåra år utan henne.

/A



Så nu känner jag att jag faktiskt inte orkar pilla mer med bilden på henne, det är alldels för svårt och jobbigt för det idag. Jag får ta det en dag när jag mår bättre och är piggare, för idag är saknaden alldeles för jobbig.
Men jag tycker ändå att jag har gjort ett helt okej jobb på en liten stund, eller vad tycks?




Om du ändå kunde vara med mig nu... Jag vet inte hur jag ska klara varje dag i livet utan dig när jag inte ens kan se en bild av dig utan att det gör ont. Det finns så mycket jag skulle vilja visa dig. Du skulle vara så stolt över mig...

Ärligt talat så har jag aldrig riktigt trott att det skulle vara såhär svårt att leva utan en person. Jag har alltid trott att det blir lättare med tiden och att saknaden skulle förvandlas till alla fina minnen en dag. Men för varje dag som går så blir det bara värre och värre. Det gör verkligen ont i mig, så fruktansvärt ont! Jag kan inte ens fundera på hur min mamma mår, ibland så undrar jag men jag är för feg för att fråga henne. Men om jag mår såhär dåligt och saknar henne så otroligt mycket så kan jag bara ana hur mycket min mamma gör det...
Hur kunde hon försvinna så tidigt från våra liv?
Jag önskar att jag var tio igen och fick krypa upp i hennes famn och förlora mig i hennes varma kramar, hade jag vetat då att världen skulle ta henne ifrån mig så hade jag aldrig någonsin släppt henne igen...aldrig någonsin...

Jag älskar dig min älskade älskade mormor.
/A

Dagens låt!

Laurel Music - No one wants forever

Hatar att vara ensam

Hemma efter en mysig kväll med Emelie och Linda (Krissan var med en stund också men något annat lockade visst ;P )
Vi har kikat på en massa kort och bara haft det mysigt.

Nu sitter jag ensam hemma och ska vänta på att klockan ska gå. Vid halv två tiden ska jag åka för att hämta M i Karlstad.
Egentligen vet jag inte varför, han har en sovplats där men jag vill verkligen somna bredvid honom, det är inte samma sak utan honom. Dessutom hatar jag när han inte är hemma! Det är inte det att jag inte litar på honom eller så, för det gör jag verkligen. Han skulle inte ha frågat om förlovning om han inte menade det. Utan det är bara så sjukt jobbigt att vara ifrån honom. Jag försöker att inte vara en bitch och bli sur och jobbig när han är borta sådär och därför väljer jag att hämta honom så att jag i alla fall får ha honom för mig själv en stund. Dessutom får jag knappt se honom imorgon annars. Jag jobbar 12-18, sen har han match och är väl inte hemma förrän 21-22 någon gång. I helgen ska han tydligen ut igen.


Nu ska jag försökta ta itu med sånt där jag aldrig gör innan. Försöka få ordning på lite mappar i datorn och bränna en bra skiva till bilen.
Usch för att sitta och åka mitt i natten ensam ända till Karlstad, men vad gör man inte för att få ha honom nära?

Någon som vill underhålla mig ett par timmar? ;)

/A


Dagens jag!


Äntligen!

Jaa nu har jag läst en massa och tydligen är det ett känt problem. Knappsatsen på skrivaren fungerar inte med vista. Så man fick gå lite omvägar för att kunna scanna men nu fungerar det. Jippeey. Så nu ska jag försöka scanna in fotona på mormor som jag "snodde" från min bror för ett bra tag sedan. Så att han kan få tillbaka dom någon gång.
Sen har jag också lovat att förstora en bild på min brorsdotter så att mamma har lika stora bilder på alla sina barnbarn.


/A

Allt-i-ett-skrivare & Windows Vista = SKIT!

Fy fanken vad jag hatar att vi bytte upp oss till Vista när vi köpte ny dator.
Ingenting av det vi haft förut fungerar med nya vista och jag blir så trött på det!

Man kan skriva ut på våran allt-i-ett-skrivare och vi kan kopieria men det fungerar inte att scanna in så att man får det på datorn. Det är ju liksom det är som idén med en scanner. Blir SÅ TRÖTT!
Har laddat ner nya drivrutiner från HPs hemsida nästan en miljon gånger, nu var det länge sen sist och nu försöker jag igen. Denna gången tänker jag fanimej inte ge mig (ursäkta för alla svordomar men jag hatar nya saker som inte fungerar). För nu har jag en hel hög med grejer som jag vill få in på datorn och få ordning på!

Så om någon vet lite mer om hur man får saker att funka med Vista så kan den ju hojta!


/A

Torsdag 22a maj

Ja den dgaen jag längtat så efter är här! Jag är ledig, wooohow!
Tyvärr så har jag inte så mycket inplanerat men det kan vara skönt att inte ha det ibland också.
Ska i alla fall troligtvis hitta på något mys med Linda senare ikväll. Har man inte M att mysa med så duger hon gott hon också.  ;)


Min chef ringde och det krånglar med min lön igen. Suck.
Jag som längtat efter att den ska komma imorgon men nu hinner den troligtvis inte det. morr.
Men det kanske är lika bra det, då kanske dom räcker lite längre också.


Jag köpte för längesedan ett tyg som jag skulle sy ett liknande AA-fodral av. En härlig sommarfärg.
Men jag tror nästan jag har ångrat mig. Syr nog en snygg tubklänning av den i stället. I stil med den jag köpte på gina häromdagen. (SKA visa bild)
Kanske skulle jag sysselsätta mig med det ett tag idag.


/A

Magkänsla

Har ni ibland den där känslan i magen om att något bara känns fel men att du inte kan sätta fingret på vad det är?
Så har jag haft hela veckan nu, jag har försökt att bara slå bort det och ignorera magkänslan men den hinner på något sätt alltid ifatt. Det är speciellt en dag som denna som den gör sig påmind.
Min första lediga dag på nio dagar och jag är ensam. Marcus har inte tid att komma hem idag, först måste han få C-uppsatsen klar och sen ska han på bankett. Så typiskt, en dag som jag sett fram emot att få spendera med honom och han kan inte =/
Jag antar att jag har blivit bortskämd med att få se honom varje dag och sova bredvid honom, men det är verkligen lika jobbigt varje gång han inte ligger där på nätterna. Tur är väl det att det är väldigt sällan det är så.


Jag inser mer och mer att jag faktiskt inte skulle klara av att flytta till Borås utan honom.

Det finns tre val.
Jag flyttar ensam - vi kommer inte längre vara vi.
Han flyttar med mig - om han får jobb.
Jag flyttar inte - och väntar ännu ett år på honom.

Det allra bästa vore om han fick jobb där nere och kunde flytta med mig.
Jag är trött på att vänta och ha mitt liv pausat, men han är värd att vänta på.

Det är så svårt när man verkligen vill göra något med sitt liv men inte vågar ta steget själv.
Jag vet så innerligt att det är honom jag vill spendera mitt liv med men jag vet också hur jag fungerar på distans.
Jag fungerar inte alls, jag skulle inte kunna koncentrera mig på studierna och jag skulle bara förstöra allting fint vi har mellan oss. Därför önskar jag så innerligt att allt bara ordnade sig så att han kunde följa med mig.
Jag vill ju ha honom att komma hem till varje kväll och bara gosa ner sig i hans underbara famn.
Jag tror inte jag skulle klara ett liv utan att snoosa honom i nacken på nätterna eller ha hans andetag i min.



Tyvärr önskar jag idag att det vore så lätt att skylla magkänslan på allt med skola och flytt och göra men det är inte det. Jag kan verkligen inte sätta mitt finger på det. Men kanske är det bara allt gammalt som gör sig påmint. Sånt där som man bara slängt längst bak i hjärtat och stängt in för att man inte vill ta itu med det. Man tror att man ska kunna göra så och gå vidare i livet men jag inser mer och mer att jag måste ta itu med det någon gång i mitt liv. Men än är jag inte redo.


/A




jag vill ha dig nu som jag hade dig förut

Du springer aldrig ifatt när jag väl är där
Jag vill inte tänka framåt, men är livrädd att fastna här
nu kan det va försent, att säga som det är  



Jag testar nya vägar som aldrig tycks ta slut 
och jag har försökt att fånga den andra men har aldrig nåt ut 
jag vill ha en sista chans, så jag säger det rakt ut  
jag vill ha dig nu som jag hade dig förut 
jag vill ha dig nu som jag hade dig förut  


Jag vet att det är svårt över telefon 
när jag va dig nära, vill du därifrån 
jag vet att du har tänkt 
men berätta hur du mår
  
jag försöker träffa andra men det är inte så lätt 
jag har försökt att tänka bort dig på alla sätt 
det är dags att lägga på 
men att stanna känns så rätt  
och jag vill ha dig nu som jag hade dig förut 
jag vill ha dig nu som jag hade dig förut 


jag vill ha dig nu som jag hade dig förut 
jag vill ha dig nu som jag hade dig förut

 

Tips till present till morsdag!


Hittade en jättesöt bok på http://stajl.nu/
"Tanken med den här boken är att du ska kunna ge bort en personlig present där du själv fyller i saker om personen som du köper boken till. Du ska fylla allt ifrån vad ni gjort tillsammans, alla era fina minnen ihop, till vad du tycker om personen mm. Boken innehåller också tänkvärda ord och fina citat. "

En perfekt morsdagspresent, eller hur?
Har du något annat tips?

Sjukhusbesök är aldrig kul

När jag läser på kenzas blogg om henne sjukhusbesök, som kompisen Nadia bloggar om, återkommer alla känslor och minnen från när Marcus låg inlagd. Det var alltså den värsta perioden i mitt liv. Att bara se på och inte kunna hjälpa honom. Se honom med dropp helt orkeslös. usch. Inte nog med att det var jobbigt att inte ha honom hemma utan det var också på den dagen vi officiellt skulle förlova oss. Men vi hade ju fuskat ;)
Nu i efterhand så stärkte den erfarenheten mig, den förde mig närmre Marcus än vad jag trodde gick. I med och motgång heter det ju. Jag mår fortfarande dåligt när jag tänker på hur jobbigt det var, får rysningar varje gång jag åker förbi Karlstads sjukhus, som tur är så händer det inte så ofta.


/A

Superrea på Ellos!


Fick ett litet sms häromdagen från Ellos där de lät mig veta att de har super rea just nu så jag kikade in för att titta, brukar aldrig finnas några storlekar kvar när jag ska ha. Men det fanns många guldkorn kvar! Plånboken fick säga sitt också men dessa raringar får äran att komma hem till mig inom en snar framtid. Det är ju löjligt billigt alltså!

Dagens låt!

Melissa Horn (Med Lars Winnerbäck) - Som jag hade dig förut 

Tävling hos Lily!


Klicka här så kommer du till tävlingen!

Ledigt

Migränen ville inte riktigt ge sig idag men tillslut så.
har haft fullt upp på jobbet och det gillar jag.
Har skyltat om alldeles själv : ) Det blev bra. haha.


Vid åtta ska jag hämta Marcus vid stationen, han bjuder på pizza ikväll som lite plåster på såren när han inte är hemma och att han ska få titta på fotboll ikväll ;)
Han har sjukt mycket i skolan, har varit där hela dagen idag ju. Imorgon har han sittning(middag) och kommer inte hem alls :( Typiskt när jag är ledig! Kanske åker in och hämtar honom på natten men det vet jag inte om jag är sugen på. Det får jag helt enkelt se i morgon.


Tänkte fota alla fina kläder jag köpte igår men jag gör det imorgon, känner mig inte fräsch idag.
Dessutom har jag all tid i världen på mig imorgon just eftersom jag är ledig.

Nu måste jag upp till maxi och handla lite. Kylskåpet är tomt, blir stor skillnad när man inte jobbar där längre. Förut handlada man titt som tätt när man slutat jobbet men nu åker vi knappt upp dit längre.

/A

Onsdag 21a Maj

Blev tur till Öret igår efter jobbet.
Både mamma och jag fyndade inne på Lindex, en otroligt snygg klänning och ett par chinos.
Chinosen fick jag för 29 spänn! Klänningen kostade 199:- men hade 30% rabatt :)
Alltid trevligt att handla när det är billigt, och blir ännu billigare.
Köpte även en efterlängtad klänning/topp på gina. Skulle ha köpt den för flera veckor sen men den var slut i min storlek då, men i Örebro fanns den allt :)

Fick även tag på efterlänttade böcker UTAN ränder i. Så här skall klippas i gamla tidningar och klistras in.
(Jag har sparat otroligt många tidningar så som veckorevyn till exempel bara för att det har funnit något snyggt i den, eller något bra tips. De tar en otroligt plats så det ska bli skönt att bli av med dem sen)

Idag har jag migrän och mår fruktansvärt illa. Men ska till jobbet ändå. Ska börja två timmar tidigare också för att en är sjuk. Det är bara att stå ut och hoppas att det försvinner när jag får annat att göra och tänka på. Tabletterna har inte hjälpt, ska ta ett par till om en stund och se om det blir bättre.


Nu måste jag nog lägg på ett kol! Jag är otrolig på att bli sen fast jag har haft hur mycket tid på mig som helst.
Men idag skyller jag på huvudvärken och illamåendet.


Ha en fin dag!

/A

Tisdag 20e Maj

Har sovit otroligt gott i natt. vet inte om det var för att Marcus var sådär otroligt mysig och go och sa en massa mysiga saker innan vi somnade eller för att jag helt enkelt kände mig väldigt trygg i hans famn i natt. Gôtt vare i alla fall :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det jobb till två och då ska jag skynda mig hemåt och åka till Degerfors.
Mamsingen var sugen på Örebro och jag hänger såklart på, säger aldrig nej till att kika i affärer ;)
Men det är inte spikat än, det beror på om vi hinner eller inte. Ska ringa henne sen när jag har rast.


Hoppas alla får en bra dag, jag önskar att solen kunde kika fram igen!


/A


Måndag igen

Idag är jag trött.
Kan vara verkligheten som hinner i kapp kanske.
Har jobbat många dagar och varit ledig få, och på de få lediga dagarna har jag haft fullt upp, så det kanske inte är mer än rätt att kroppen säger sitt.
Jag hade tänkt besöka älskade Degerfors idag men karln bestämde sig för att komma hem tidigare så jag passade på att spendera lite tid med honom. Vi tog en fika i skärgården och njöt av varandras sällskap en stund. Såna stunder finns det inte gott om nu om dagarna tyvärr, men jag värdesätter dem högt.
Det får bli Degerfors imorn, det står ju trotsallt kvar.

Nu är han iväg och tränar.
Jag ska passa på att sy, sy och sy.
Har saknat det, men nu minsann åker min nya fina maskin fram.
Dock har jag huvudvärk som heter duga, inte smart av mig att dricka kaffe då kanske.
Det ska nog gå bra, i värsta fall så finns ju tabletter, tack gode gud för dem!


Är inne i en sån där jobbig period igen känner jag.
Mycket frågor och funderingar, kring precis allt.
Jag tror mest att det är lite ångest och nervositet inför hösten.
Tänk, om ett par månader kanske vi bor 30 mil härifrån och har bytt roller.
Jag som fattig student och han som hardworking man.
Egentligen känns det som att det inte är något att ens fundera på i dagsläget.
Det är bättre att ta det när den dagen är här, men jag är en planerare. Jag vill veta hur allt ska bli, det är nog min sämsta egenskap.

Sen är det så otroligt mycket jag vill!
jag vill ut och resa och se världen, men jag känner innerst inne att jag faktiskt vill ha min utbildning först och sen se vart livet för mig. Annars kommer jag aldrig bli något och jag vill inte vara en i mängden mer.


Nej nu är det kanske bäst jag sätter igång med syandet innan jag fastnar här :D

/A

Underbar kreation från H&M


Denna ljuvliga sak fick jag av Jenny igår och det var banne mig kärlek direkt när jag slet av pappret alltså. Den är så härlig! Den funkar till ett vitt linne och snygga shorts/jeans, eller varför inte bara som en strandtunika över klänningen när man ska upp och äta en god bit mat kanske? ååh, jag längtar tills solen dyker upp så jag kan använda den!
(Tänk bort mina otroligt fula mjukisar, nu syns även lite av min nya hårfärg som jag inte blivit kompis med än)

Redigering

Nu när jag har en ny kamera så tänker jag sätta mig in lite mer i den än vad jag har gjort med mina andra äldre kompaktkameror.
Dels ska jag försöka att lära mig kameran utan och innan och alla dess funktioner.
Fick med en tvåtimmarskurs för att lära sig, dock vet jag inte om jag har möjlighet att gå på den. Ska kolla upp om den finns närmre än Stockholm & Göteborg. Annars kanske jag kan åka upp/ned om det finns tid för min del. Skulle helt klart vara värt det!
Jag köper inte en kamera för fyra tusen och sen inte lär mig den ordentligt inte.

Är sugen på denna grej som Emelie har hittat på (en tjej vars blogg jag läser flera gånger dagligen, älskar att hon har blivit så otroligt framgångsrik och tar såna otroligt vackra bilder trots sin unga ålder. En riktig förebild. Har följt bloggen redan innan hon nischade in på foto, innan handlade den om hennes kamp och förlust av sin lillasyster i tsunamnin) , men det är lite långt att åka tyvärr och måste även passas in i mitt schema.

Skall även lära mig redigera bilderna lite snyggare. Med en kamera som tar så bra bilder så syns ju varenda liten plita och blänk i ansiktena på folk. Kanske inte såå smickrande. ;)
Grunderna kan jag ju men jag vill lära mig mer :D

Söndag

Ruskväder utanför, vart tog sommarn vägen?
Halsen är sträv och jobbig, det är väl kroppen som säger ifrån, jag har jobbat mycket senaste månaden nu.

Igår var det fest för mig och Linda hemma hos oss. Vi var nog som mest 26-27 stycken i våran lägenhet :)
men när det handlar om så goa människor som det var så trängs jag gärna med dom.
Fick fina presenter, men det var trotsallt inte det som betydde något. Utan det var verkligen helt super att de tog sig tid att komma hit.
Statt var som vanligt ingen hit, gick mest dit för Jennys skull så att hon skulle få se att det verkligen inte är något att ha ;)
Vi kom hem vid ett tiden och började städa ordning för att slippa det idag.
Vaknade imorse med mensvärk och migrän, typiskt. Jag drack mycket sparsamt igår för att slippa bli bakis men mådde dåligt ändå. Såå otajmat. men lite smärtstillande så fungerar jag igen.

Marcus är och hjälper hans föräldrar med lite grejer idag.
Jag passade på att stanna hemma och bara ta det lugnt ett tag.
Har varit mycket det senaste dagarna, har inte direkt hunnit vila ut någonting. Vilket jag verkligen skulle behöva med tanke på förkylningen. Idag blir det jobb på maxi 18-22.15. Inget jag är sugen på men det är bra pengar.
Egentligen är jag sugen på att säga upp mig därifrån, men jag får alldeles för bra pengar de få dagarna jag jobbar där och dessutom så skulle jag sakna mina arbetskamrater där uppe alldeles för mycket annars. <3 Dom förgyller verkligen arbetet.

Tänkte dra fram symaskinen och sy gardiner men jag tror att jag struntar i det. Ska försöka komma på någon mat att laga innan jobbet och sådär. Jag hatar att inte kunna göra färdigt det jag börjat med. vet inte om jag skulle hinna klart det nämligen.


Nej nu ska jag greja med lite kameror här tänkte jag.

/A


Ny hårfärg

Ja, nu har jag färgat mitt hår. vet inte riktigt hur jag gillar det än, min mor får nog hjälpa mig att slänga i ett par slingor till veckan... det känns liite för mörkt, men är rätt nära min riktiga hårfärg nu och det är jag glad över.

Haösen verkligen svider, bränner och gör ont. INGE trevligt.

Nu ska jag äta lite chips och krypa upp i soffan bredvid Marcus.

Nattinatt!

Fredag 16e Maj

Jag är genomförkyld! Vaknade igår med ont i halsen. Inte kul. Dessutom har vi en sjukskriven från jobbet också så fick stå själv i butiken mellan 14-18 igår. Det gick ju bra och så, men jobbigt när man själv känner mig febrig och snorig.
Idag är jag ännu värre men måste dit och jobba ändå.

Jag har så sjukt med otur hela tiden.
Blir dunderförkyld när vi ska ha fest imorn!
Men det ska inte få hindra mig inte, jag ser verkligen fram emot det.


Igår var Marcus familj här och firade mig.
Fick ett nytt kastspö, rulle och drag.
De tycker att jag är en mästerfiskare och att jag behövde ett bra spö.
Haha. Jag har mitt som jag fick av mormor och morfar för typ 10-15 år sen.
Men jag fick många fina firrar på det spöt förra sommaren så.
Men nu har jag alltså ett nytt, helt oväntat, var inte direkt något jag önskat mig ;)
Fick lite pengar också, det är alltid välkommet.


Marcus tårta var SUPERGOD! <3
Jag har haft den bästa födelsedagen (några dagar) ever. Tack till alla!
Det bästa väntar ju också, Lindas och min fest imorn! Jag MÅSTE krya på mig.


Idag kom mina piercingar som jag har beställt. wiiie.
Vet dock inte om jag vågar byta :D


Nej jag måste göra ett ryck och hoppa in i duschen. Börjar om en timme.
Ska hinna äta lite frukost också om jag får i mig någon.
Slutar sex sen igen.


ciao

/A

Torsdag 15e maj

Inge kul att vakna och ha ont i halsen, har inte direkt tid, inte lust heller för den delen, att bli sjuk nu. Det passar inte riktigt in i min planering. Så det får bli litervis med te framöver.


Vi mumsade ingen tårta igår kväll, trots att det lockade alltför mycket.
Vi köpe thaimat och hyrde "A heartbreak kid" och efter maten så var vi så prôppmätta att det inte skulle ha gått ner en endaste tårtbit. Vi mumsar på den ikväll istället tillsammans med Marcus familj som kommer och grattar mig.

Fick singstar party hits av Marcus igår, jag har ju redan fått min present för längesedan (symaskin) men han hade köpt en till. Gulle han.


Nu måste jag nog slänga mig i duschen, måste hinna med apoteket innan jag börjar vid tio, kommer inte överleva dagen utan halstabletter!


Ha en fin dag allihopa!

Dåtid - Framtid

För 5 år sedan...
Hade jag ingen aning om någonting, velade fram och tillbaka vad gällande allt i mitt liv

För 3 år sedan...
Var jag pirrig och förväntansfull inför studenten...

För 1 år sedan...
Fyllde jag 21 ;)

För 3 månader sedan...
Fick jag nog på mitt gamla jobb och sa som jag tyckte

Igår...
jobbade jag

Imorgon...
jobbar jag 10-18, sen är det gymmet

Om ett år...
Har jag kanske gått ett år på chefsutvildning i Borås och bor kanske i Göteborg

Födelsedag

Det känns bra att komma hem till ett nystädat och fint hem.
Nu känner jag verkligen att det är min födelsedag för det händer aldrig att M städar när han kommer hem från skolan och ska vidare till träningen. Såg en mumsig tårta i kylskåpet också, och den tackar jag inte nej till ;)
jag vet inte riktigt hur planen är för kvällen, det återstår att se.
men senast jag checkade var det kina mat och mys.
Men med den där tårtan i kylskåpet funderar jag på om det blir fler än vi två.
Som sagt, återstår att se.


Dom var mysiga på jobbet också, vi ska ut och äta allihopa och de ska bjuda mig eftersom jag fyllde år.
Trevligt att göra något med dem utanför jobbet =) Men det blir senare när Claes och Jenny kommer hem från resan och sådär.


Tack till alla som har grattat mig, har fått många oväntade sms idag faktiskt.
Gulligt att ni kommer ihåg mig <3
Det slår alla presenter i värden.

/A

Testbild med nya kameran Nikon D40



Hinner inte redigera/klippa den någon så den får bli hela naturell.
Om jag tycker om min nya kamera?
YES SIR! I love it! ;)


(Han ville inte riktigt vara med;) <3)

Idag är ingen vanlig dag



För idag är det våran födelsedag =)
Hurra Hurra Hurra!

Skänk mig lite tuur!

jaa, snälla, kan inte alla bara skänka mig lite tur.
För om jag bara har tillräckligt av det när kvällen är slut så har jag dragit in 2470:- på tipset ;)

haha jag är sjuk, har nog blivit besatt av speldjävulen tror ja ;)

Tisdag 13e Maj

Trött som en gnu är jag. Ska nog hoppa ner i sängen en stund och ta en powernap.
Sen blir det gym.

Har jobbat, det gick bra. Första gången jag öppnade själv och sådär, jag hann med det jag skulle men det är mycket att tänka på.

Var förbi Linda en snabbis efter att jag slutat och planerade lite inför helgen.
Då vi ska ha fest tillsammans hos mig och M. Det ska bli sååå kul! =)


gaah, jag vill inte sova. Jag vill prova min nya kameraaaa.
men jag somnar snart så jag får stå ut en liiiten stund till utan den.


/A

Nybliven ägare av en NIKON D40

Jag skall vårda och älska den som mitt barn <3
Den är såå fiin.
Ligger just nu på laddning, imorgon kommer jag sitta som klistrad med den och boken till den.

Min nya stora kärlek

Bilder från Söndagens kalas


Bilder från i Lördags


Måndag 12e Maj

Två dagar kvar tills jag blir ett år äldre på pappret. Jag förstår inte riktigt varför jag längtar.
Jag hade kalas hos min familj igår och Ms familj kommer imorgon.
På min dag så jobbar jag och M har träning så den får jag nog spendera mest själv tyvärr.

Fick en Volumemaster (Björn Axén) !
Mamsen kom ihåg att jag pratade om en sån innan jul (!)
Blev jätte glad för jag kom på häromdagen när de visade reklam för den på TV att jag ångrade att jag inte önksade mig en sån. Då är det bra med mamsen som kommer i håg sånt. :)
Så den ska provas med glädje. Fick lite pengar och armband också, alltid trevligt.
Kalaset var mysigt, mamma bakade kladdkakor och vi satt ute på altanen.
Killarna i familjen(mina två bröder, deras tre småkillar och M) spelade fotboll på gården.
Jag och Emma(brorsdotter) satt i en hänggunga på altanen och myste.
Det är så man ska fira sin födelsedag, med dem man älskar mest av allt i hela världen.



Elin kunde inte följa med mig till Karlstad för lite shopping idag :(
M är snäll och följer med, älskar verkligen den killen, även fast han inte har tid egentligen så gör han det.
Men det blir nog mest en snabbis på stan där vill inte ta upp hela hans dag.
Ska i alla fall få tag på jeansshorts och klänningar!

Tyvärr så ska vädret bli sämre i veckan, det är just typsikt när jag slutar tidigt imorgon.
Men då kan jag gå till gymmet med gott samvete.
Ska kika på 100 klippet när jag slutar imorgon vid två också och se om det är många i kö. (är alltid typ sju stycken som väntar, det är alltid drop in). Vill klippa rätt håret litegranna.



Idag ska jag nog köpa mig en NIKON D40, om de inte är slut.
Känns lite pirrigt, 4000 är rätt mycket pengar, men ändå inte när det gäller en systemkamera.
Jag vet ju att jag vill ha en och jag har räknat ut att jag har råd med den också, det trillar ju inte lite pengar i maj sen och så. Wiie, blir nästan som ett barn på julafton. Men det blir faktiskt en födelsedagspresent från mig till mig.


Nu ska jag plocka i ordning lite här hemma. Det gäller att hålla efter nu så att inte storstädningen förra veckan var helt i onödan. Sen är det duschen som gäller, får se om jag hinner prova volumemastern idag eller inte.
Sen Karlstad och shopping! Jag har längtat sååå!


/A

Bild från igår.



kevins första båttur

Uppe tidigt!

haha, jaa, vid sjutiden så hör man en liten kevin viska "anna, anna, anna".
"Sov en stund till du, klockan är bara sju"
Tjugo över satte vi på madagaskar som han fick kika på, åtta klev vi upp och åt frukost.
Jag vill nog inte ha barn, jag är alldeles för morgontrött för det ;)


Antar att Kevin tänker dra med M ut och spela fotboll sen, de spelar just nu GTA på playstation.
Jag sitter och klurar på vad jag ska ta på mig, min familj ska ju ha kalas för mig idag =)


Ska i väg och köpa blommor sen som jag ska sätta på mormors grav. Hon skulle ha haft sin 75e födelsedag idag.
usch, det är jobbigt att sakna en person så mycket.


Nej nu måste jag klura vidare!

Ha en underbar dag allihopa, det ser ut att bli kanonväder idag med!

/A

pizza, fotboll, båt

Hemmagjorda pizzan är i ugnen. Grabbarna spelar lite fotboll. Vi har åkt båt, Kevin för första gången.
Haft en jättefin dag. Återkommer med bilder imorgon tror jag.

ciao.

/A

Goood morning!

Klockan är inte ens nio än och det är nästan tjugo grader i skuggan utanför våra fönster, är inte det underbat så säg!
Ska strax kila in i duschen, klockan tio börjar jag jobbet, men slutar ett så idag kommer jag hinna med massa sol :)
Sen kommer Kevin vid fyra-fem tiden. Ska bli så roligt att ha den parveln här, hoppas jag, han kan vara lite överaktiv och otrevlig ibland men jag tror inte han vågar det med oss riktigt.

Nej jag måste nog skynda mig lite. Men idag minsann ska kameran gå varm!


ha en underbar dag!


kram

Kommer ihåg det som om det vore igår.

Det är ganska ledsamt att läsa igenom saker man skrev för många år sedan.
Jag har varit i ett så otroligt stort och svart hål och jag är så lycklig över att jag tog mig ur det på bästa sätt.

Jag känner inte igen mig idag om man jämför med det jag skrivit.
Jag vet så väl, varenda sekund av de ord som jag printade ner då.
Jag kommer i håg det som om det vore i går, ändå så är det så avlägset.

Jag kan med största stolthet i rösten säga att jag är lycklig idag.
Jag trodde då att jag visste vad det var och att jag hade träffat den men det hade jag nog aldrig. Jag hade målat upp en falsk bild av lycka både utåt och för mig själv.

Går jag djupt in i mitt hjärta idag så är jag glad över allt som har hänt.
Jag skulle inte vara den person jag är idag annars.
Hur många hemskheter jag än har gått igenom så har jag verkligen lyckats att komma ur dem levande.
Jag har blivit en stark människa, eller jag har nog alltid varit det utan att jag trott på det själv.


Det finns bara ett svar på alla hemskheter och det är kärlek.
Utan min familjs ovillkorliga kärlek (även om den tyvärr är uttalad alldeles för sällan oss emellan), uan mina vänner som ändå finns kvar idag och uta min livskamrat så hade jag aldrig klarat det.
Då hade jag den där dagen för många många år sen försvunnit.


Jag vill faktiskt tacka
min älskade familj (ingen nämd, ingen glömd)
Mina vänner som alltid står bakom mig, trots att det kanske tar ett tag mellan varven då vi hörs 
Elin, Jenny, Magnus, Lena
Ni är såna vänner som man alltid har i sitt hjärta och som aldrig lämnar ens sida även om man så vore på andra sidan jorden.
mest av allt vill jag nog tacka Marcus.
När jag tänker efter är jag nog alldeles för dålig på att visa honom uppskattning.

För tusan, här sitter jag, sex och ett halvt år tillsammans.
Han är min livskamrat, min älskare och min allra bästa vän.
Han har stöttat mig i alla motgångar och medgångar utan att egentligen kräva något tillbaka.


Onsdagen den 27:e juli 2005
"den mannen kommer jag att gifta mig med en dag. Jag vill inte ha nån annan, jag har hittat den personen jag inte kan leva utan, och det är inget jag ens tvivlar om för en sekund."

Den mannen har verkligen etsat in hela sin själ i mitt hjärta och hur livet än kommer te sig så kommer han aldrig kunna försvinna därifrån.


Gud vad jag älskar att bo här tillsammans med honom.
Tänk den dagen vi beslutar oss för att skaffa ett barn tillsammans, jag skulle inte kunna få en bättre pappa till mitt barn!



"Det finns ingenting ont som inte för någonting gott med sig"
Jag är nog ett levande bevis på att det faktiskt är så.

/A


Väldigt gamla inlägg men som ändå påverkar min än idag

21:a april 2005

"Jag behöver dig, inte sen, inte igår, utan NU, alltid. "

"jag lovade mig själv i förrgår att jag absolut inte skulle gråta en tår till.
Det är inte värt det, men jag känner redan nu att de är på väg igen.
Varför ska jag gråta när det inte finns någon här som kan torka mina tårar ?
Jag vet ju själv hur dåligt jag mår, så det finns ingen jag behöver visa det för. "


"Jag orkar inte leva under en fasad av lycka som inte gräver sig längre in än den yttersta huden.

Ok, jo visst är jag lycklig, från och till.
men det är något som fattas,
             någonting stort fattas...


den som jag mest av allt behöver prata med lyssnar inte utan slår bara bort det som om det vore en insekt. Ser du inte hur jag våndas av alla känslor ? Ser du inte hur mycket jag behöver få dig att förstå ?
Ser du inte vad du gör, och inte gör mot mig ?
Om du inte ser det själv och jag inte kan prata med dig om det, hur kan det då blir förändringar ?


Kommer det alltid vara såhär ?
Kan inte någon väcka mig, det här måste vara en hemsk mardröm.

jag som hade allting en gång, vart tog allt vägen ?
var det jag som inte höll tillräckligt hårt,
eller är det mig som ingen vill ha hur hårt jag än håller ?


Jag är ingenting längre.
ingenting."



Onsdagen den 27:e juli 2005

"Efter de här två veckornas intensivitet och att ha gått varandra på nerverna två veckor i sträck så kan jag inte bli mer säker, den mannen kommer jag att gifta mig med en dag. Jag vill inte ha nån annan, jag har hittat den personen jag inte kan leva utan, och det är inget jag ens tvivlar om för en sekund.
Jag kan ju bara hoppas om att han i sitt hjärta känner detsamma för mig."





"28/8-05 kl

"Marcus sa att livet måste vara svårt någon gång ibland också, fast han hann knappt säga det klart innan han insåg att mitt liv aldrig har varit enkelt.
Och det är sant.

Mitt liv har segat på.
Jag får kämpa varje dag för något som är så självklart egentligen.

Jag kämpar för att bearbeta minnena, känslorna och kvar blir tomhet och oförståelse.


Jag vill kunna hoppa upp glad som en lärka på morgonen utan att känna att varför gick jag upp idag.

Jag har inte jobbat på två veckor och har verkligen längtat efter den här helgens jobb, men lika svårt har det varit att komma upp.
Jag vill inte upp, jag vill inte upp till en värld som är så hemsk att ingen är värd att få leva i den.

Det låter hemskt, men så är det ju.

Fast vad vet jag egentligen ?

Jag har gråtit många tårar ikväll, jag vet att det är nu allvaret börjar, det är nu om någonsin jag måste börja kämpa. men har jag den kraften ?


Marcus börjar studera i Karlstad imorgon, fem dagar i veckan.
Sen jobbar han kvällar/helger och tränar fotboll tre gånger i veckan.
När har han tid för mig ?
Han har haft svårt med det redan nu, utan plugg.

Jag känner mig så egoistisk, men det är jag ju faktiskt inte.
det är jag som låter min framtid vänta för att han ska få plugga.


Jag vet att vi kommer få det så underbart tillsammans i våran lilla lägenhet på sjuttiofem kvadrat.
men innan vi får den, och har råd att bo där... hur kommer det vara då ?

För hans del är det ju inget problem, han har ju fullt upp.

jag som är arbetslös kommer ligga här hemma i min säng. jävlig och ensam.
Det är han som ger mig kraft och som gör att jag orkar. det är han som peppar mig.
men nu kommer han inte kunna det på samma sätt längre.


det är nog ingen som förstår hur dåligt jag mår just nu.
och hur dåligt jag har mått.







när kommer m i n tid ?"





20/10-05 kl
"jag bor numera på två ställen.
Degerfors och Kristinehamn.
Varför?
Vi håller på att flytta in tillsammans jag och Marcus.
Det står lådor och grejer precis överallt i lägenheten, och ändå så har vi inte tagit dit allt än.
När vi flyttar dit oss själva, det vet jag inte. vi har inte så bråttom med det.


Lena och jag börjar hitta varann igen, det mycket tack vare att hon numer dansar med oss.
Jag har saknat henne i mitt liv.


Mina andra vänner verkar ha räknat bort mig nu.
Kanske är det för att jag flyttar.
Det gör mig ledsen.
För jag vet redan nu att ingen av dem kommer att komma för att kolla läget och våran lägenhet i Kristinehamn. Så mycket är inte min vänskap värd tydligen.
jag vet inte vad som gör mig mest ledsen, men kanske är det just det att Madde och jag har känt varann sedan lekis och varit vänner allt sedan dess också, och även gått i samma klass hela skoltiden. Jag vill inte att den vänskapen ska ta slut. men det är inte jag har som har makten i den frågan.


Humöret är inte på topp just nu.
Jag är trött konstant.
Det är så mycket jag stör mig på och så mycket jag inte vill ska ske.
Jag är trött på att vara jag och att jag aldrig kan göra någonting.
jag måste jobba annars kan jag inte leva, men jag kan inte leva för att jobbet tar upp för mycket tid.
Vilka kompromisser man måste göra för att kunna leva egentligen.
Jag kommer verkligen ångra mig om några år att jag inte tog vara på min ungdom, och att jag inte gjorde vad alla andra ungdomar gör.
Senast jag var ute var på studenten, vad är det, snart ett halvår sedan.
Jag har helt enkelt inte haft tid, och har jag haft det, har ingen annan haft det.


har jag kastat bort mitt liv?
Har jag valt rätt väg?

såklart oroar jag mig inför flytten.
är jag mogen att bli sambo,
är jag/han tillräckligt mogen för att ha ett sådant seriöst förhållande?
tjae, efter tre år kanske det är dags att prova på det. Det är ju det enda sättet att ta reda på om vi är de rätta för varandra.



        "Skulle du kunna tänka dig att heta Andersson i efternamn?" "



Torsdagen den 20:e april 2006 

"jag måste säga att jag har haft en otrolig tur ändå i mitt liv.
Jag träffade Lena, och hon är en av de mest genuina och vackraste människorna i världen. Hon är så genom ärlig och god så det finns inget i jämförelse.

Sedan träffade jag Magnus som genast blev en kär vän som jag vårdar hårt i hjärtat. Han är också en person som fortfarande gör starka intryck på mig. Han är en vän värd att kallas, bästavän.

sedan Damir, när jag träffade honom var jag som lägst, han lyfte upp mitt liv på en handvändning. och jag har mycket att tacka honom för i mitt liv.

Tre så underbara personer, i mitt liv.
Man ska vara otroligt glad om man bara kunde ha en av dem i sitt liv.
Finns inga ord för hur jag ska kunna berätta för dem vad de betyder och har betytt i mitt liv.
och därför tänker jag inte ens försöka. "




Daterat: Lördagen den 15:e november 2003 kl 04:14

04:13
fuck alltså.
Kan inte sova,
febern tar kol på mig och halsen är alldeles igentäppt,
Känner mig död,
vill sova.
för jag ska upp klockan 8, för att sedan åka till örebro med Marcus och hans föräldrar,
jag som såg fram emot det, har inte träffat Marcus sen i tisdags morse...

gaaah.
allt är baaajs!
jag vill sova juuh...
får panik och vill gråta för att jag inte kan somna :/

10:29
gaaah,
jag ska till läkaren.
vill inte :'/
men jag kan inte andas.
är jätte rädd...buhuu :(

å det blev jue absolut inget örebro för mej heller:/
iiiiiiiiiih

18:10
buhuuu...
jag har astma...
gaaah.
och nåt virus.
buhuu...
men älsklingen kom förbi några minuter och jag fick en söt gosehund av han...
sture heter han.
Marcus gjorde mig lite pigg och positiv igen iaf.

han är underbar






Sedan november 03 har jag vetat om min astma, då kom den som en chock.
Det är en sådan sak som man skall kunna leva ett normalt liv med men mitt liv blev allt annat än normalt.

Normalt några år tidigare än jag skrev inlägget var en sportig Anna, som älskade att springa och spela volleyboll.
Sen gick det bara utför. Kroppen orkade inte, andningen blev tung, jag hade sämst kondis i laget trots att jag kämpade så hårt. Jag anade aldrig, hade inte ens den minsta tanke på att det var så "enkelt" som en sjukdom.
Nej istället grävde jag ner mig, jag slutade med allt utom dansen.
Jag är glad att jag den där natten för längesen åkte på det där viruset. Jag minns det fortfarande. Som en smäll fick jag hög freber svårt att andas och frossa.
Jag kände mig så lite och min mamma tog mig till sjukhuset.
hade jag inte fått diagnosen då hade jag fortfarande mått dåligt och trott att jag var så sjukt dålig på allt, att jag pustar bara jag går upp för en trappt lite för snabbt. Nu vet jag vad det beror på och att det tar minst dubbelt så lång tid för mig att få kondisen att vara där jag vill, och att det kommer bi dubbelt så kämpigt för mig att nå dit.
Men jag ger aldrig upp, jag är en fighter och envis som en oxe(stämmer bra in eftersom jag har det stjärntecknet.) så nu känns det mest som en lättnad att jag vet allt det där jag inte visste då...
synd bara att volleyboll karriärer gick i stöpet... jag tror verkligen jag hade kunnat blivit något.

Nya bloggkoll

Jag har fått äran att kika lite på nuya bloggkoll och det var kul ;)
Massa härliga färger och det är lätt navigerat.
Nya bloggkoll genererar och ger tips på bloggar utifrån de man redan prenumererar på.
Mycket bra mycket bra.

Me likie!


sol sol sol

Det känns lite pirrigt och som att jag har glömt göra något men jag tror nog att jag fixade allt själv på hemtex förut. Jag var ensam om att stänga idag då de andra skulle åka bort. Huvudsaken är i alla fall att allt är låst, larmat och att pengarna är inlåsta, och det är dom =)

Det är helt ljuvligt ute, funderar på att sätta mig lite på våran balkong och filosofera, men då måste jag upp på vinden och hämta ner möblerna och det vet jag inte riktigt om jag är sugen på.


Jobb i tre timmar imorgon, sen är jag ledig två hela dagar :) och det känns skönt efter att ha jobbat nio dagar i rad.
Dock har jag fullt upp ändå, men med massa roliga saker.
Kevin kommer imorn någongång och då blir det bus och stoj, på söndag antar jag att han vaknar rätt tidigt och vi likaså, sen Degerfors och kalas för mig : ) ska baka lite gott då också tänkte jag.

Nu väntar jag på att klockan ska närma sig nio så att M kommer hem.
Ska laga god mat till honom tänkte jag.
Undrar om jag kanske skulle ta och hyra en film också, för att mysa till det lite extra.

Ha en fin fredagskväll nu!


Kram
/A


Fick ingen lön

haha mig kan man nog lura hur lätt som helst.
Jenny, min chef ringde precis och sa att jag aldrig fick min lön från förra månaden.
Nu handlar det bara om en dag(fyra timmar) som jag jobbade visserligen men jag hade ingen koll alls, trodde jag hade fått dem. ;)
Fick ju lönebesked och sånt. Men troligtvis har den personen som hjälpt henne med lönerna skrivit in fel kontonummer till mig för Jenny hade fått tillbaka pengarna.
När jag jobbar sen får jag dom i kontanter istället.
Blir bra det inför den shopping jag hoppas blir av snart ;)

Jag som trodde jag hade bra koll på mina pengar ;)
/A

Systemkameror, vilken är bäst?!

Jag har haft tankarna på att köpa min en systemkamera väldigt länge nu. Jag är trött på min Canon Powershot (kompaktkamera). Den ger fina bilder utomhus men är värdelös inomhus.

Såg att Expert nu har kampanj på en Nikon cirka 4000:-

"Nikon D40/18-55II
Digital systemkamera för nybörjaren
Kameran som gör en ren amatörfotograf till semiproffs. D40 har en unik hjälpfunktion / bruksanvisning. Tryck på frågetecknet om det är något i menyn du inte riktigt förstår. Dessutom kan kameran t ex föreslå att blixt bör användas eller visa hur en förändring av vitbalans eller exponeringskompensation påverkar bilden.
  • Filformat JPEG, RAW (NEF)
  • Minneskort SD stöd för 2GB eller mer
  • Anslutningar USB 2.0, video-ut,nätdel
  • Sekvenstagning 2,5 bilder/sek
  • ISO 200-1600"



Jag har alltid varit sugen på en Canon EOS 400D. Den är ju ett par lappar dyrare också.



 
Såhär skriver Expert om den.
"Canon EOS 400D/18-55
Gör världen till din lekplats med EOS 400D kamerakit, nu med 18-55mm objektiv
Storebror till succékameran EOS 350D. Fungerar med din gamla Canon optik. 10,1 megapixlar med enastående upplösning och Canons självrengörande CMOS-sensor. Med ljudlös kraft och effektivitet reagerar kameran med suverän känslighet under dåliga ljusförhållanden.
  • Objektiv: Alla EOS-kompatibla objekt
  • Objektiv: Ger en förstor.grad på 1,6x
  • Filformat: JPEG,RAW,RAW+JPG samtidigt
  • Minnestyp: CF typ I & II, Microdrive
  • Sekvenstagning: 3 b/sek upp till 27 "



Så ska man lägga pengarna på den sista trots att den är dyrare när man bara är en riktigt amatör. Jag har ingen som helst koll på kameror eller något sådant utan vill bara ha en jag kan leka lite med. Största anledningen är egentligen att jag vill ta massa bra bilder på min brors bröllop i Augusti, min kamera jag har nu fungerar dåligt inomhus.


Så vilken skulle du ha valt? För och nackdelar?


kram kram/A

ALL INFORMATION OCH BILDERNA ÄR LÅNADE FRÅN EXPERT!


Unibet och Gratisbio!

När jag blev medlem på gratisbio så passade jag på att bli medlem på Unibet och på så vis tjäna 600p. (400p och man får gratis bio biljetter eller så kan man spara och hämta ut presentkort när man kommer upp i 1000, 1500 eller 2000p som gäller på en massa ställen, t.ex. H&M)
Jag hade funderat på att registrera mig där länge eftersom M alltid spelar och så.
Och nu har jag gjort mina två första vinster 159 + 117 spänn, det är kul att vinna ;)
Så nu ska jag kika runt lite mer och se om jag kan skrapa ihop en liten vinst till kanske. haha.

Äntligen Fredag!

Man har inte så gott om tid att blogga på om dagarna nu när solen är framme ;)

Igår vaknade jag bredvid älskling, det händer inte ofta inte eftersom han alltid åker till skolan på mornarna, men igår så skulle han vara hemma. Vi började dagen med att äta frukost tillsammans sen satte han sig med lite skolarbete medans jag duschade och grejade.
Hade på mig en klänning igår, min första som jag köpte. (Nu har jag fler)
Har aldrig varit en klänningstjej, var en sån pojkflicka när jag var liten så om jag mot förmodan hade klänning så hade jag alltid cykelbyxor eller någonting under. Tror det har att göra med att jag bara har bröder och umgicks bara med killar när jag var liten. 
Nu älskar jag klänningar! Det är så enkelt, snygg och feminimt. Man kan klä upp den med höga klackar eller klä ner den med flats. Det finns oändliga variationer.
Så jag har fundering på om jag ska lura med M till Karlstad imorgon efter att jag har slutat jobba.
Kevin(min brorson) ska ju sova här men vi kanske hinner en sväng innan han kommer.
Ska på jakt efter snygga klänningar! Vet att gina har fått in en del. Jag har inga "bra" klänningar. För få vardagsklänningar, har mer klänningar som passar till utgång eller stranden.

Vi tog en liten runda här på stan i går, finns inte så mycket att hämta egentligen men det är mysigt att strosa runt för en gångsskull, är mest ensam om dagarna så. Tog oss en lunch på stan i värmen också.
Sen var vi tvungna att hålla oss hemma för elbolaget skulle komma och byta ut våran elmätare.
mellan 14-16 skulle de komma, skitbra, noot. Men han kom strax efter två så det var ju bra.
Vi passade på att ta en rejäl storstäd och röjning igår.
Jag rensade kläder och omstruktuerade lite i lådor och så, blev bra men jag är långt i från klar egentligen.
Man borde ta en röj mycket oftare faktiskt.
Sen är det dammat, dammsugit, skurat och så i hela lägenheten. Helt underbart.
Nya lakan har vi bäddat i sängarna, Marcus kuddar är i tvättmaskinen, sen är det mina som ska i.
Riktig vårstädning med andra ord.
Sen blev jag tvungen att lämna Marcus ensam med det och bege mig till maxi för lite jobb.
Det är otroligt vad snabbt tiden går där nu när jag jobbar så sällan.
Mysigt att träffa alla goa tjejer igen också, de gör mig glada!


Nu ska nog sy upp gardiner tror jag. Passade på att slänga dom i tvätt i går.
Ingen idé att sy upp dom innan man tvättat dom eftersom det finns en viss krympningmån på dem.
Så nu skall detta göras.

Sen är det jobb mellan 13-18, kanske får jag stänga butiken själv idag också.
Lite pirrigt, inte pirrigt inför stängningen det är inga konstigheter men inför att stå själv i butiken.
Jag har inte riktigt koll på allting så som kundbeställningar och alla reor och grejer. Men det ordnar sig alltid!


Marcus spelar match vid sju, får se om jag ska dit och kika eller om jag handlar och gör iordning middagen.
Sen blir det nog tidigt i säng i kväll trots att det är fredag. Vi la oss inte förrän efter tolv i natt och jag har sovit otroligt dåligt.


Kram på er!


/A


 


What a wonderful day

Känns inte bra att sitta inne nu egentligen när det är sol och underbart ute.
Men jag känner inte riktigt för att ta en promenad ensam. Förut sopade och rengjorde de gatorna, dags för att dra fram inlinesen igen, har saknat dem!

Jag är sjukt trött, känns som att jag skulle kunna somna på stört här. Ska nog lägga mig i soffan och kika lite på tv. Marcus är inte hemma förrän halv nio eller något, så strax innan dess ska jag börja med lite mat tänkte jag.
Kycklingwok och nudlar tror jag nog att det får bli.


/A

Dags att jobba

Dags att ta på sig skorna och knalla i väg bort till jobbet i tre timmar. Vädret är underbart och helst skulle jag sitta ute i skärgården och äta glass hela dagen idag. Kanske kan lura med mig någon imorgon om vädret är bra då med. Börjar ju inte förrän fem imorn så.


Idag är jag saknign på min M <3

Ha en fin dag i solen!
 
/A

Ut i solen!

Är helt slut, tog verkligen musten ur mig att gymma idag. Eller det var nog inte själva gymmandet utan att jag provade på löpbandet. Är verkligen helt slut nu, skitjobbigt att gå hem sen också =D Snacka om att jag verkligen behöver vara där lite oftare. ;)


Nu tänkte jag faktiskt skära upp lite kiwi och banan göra ett stort glas med isvatten och knalla ut en timme i solen. Passar på när hyresvärdarna ändå inte är hemma, känns så tokigt att sitta på deras gård annars ;)
Är ju faktiskt våran gård också men det känns inte riktigt så.
Jag är trött på att aldrig hinna med solen om dagarna så jag passar på idag.
Tar med mig en bok ut också tror jag.


/A

Onsdag 7e Maj

Uppe lite tidigare idag, skönt. Nu hinner jag få lite gjort under dagen.
Har precis ätit frukost och nu ska jag leta på lite träningskläder och bege mig till gymmet faktiskt.
Känns dock inte så lockande eftersom det är hur soligt och fint dom helst utanför men jag avslutar kanske med en promenad. Jag får se. Ska bli skönt att komma i väg. Blir idag och imorgon, mer hinner jag inte i veckan nu tyvärr.

Sen blir det jobb ett par timmar.


Det blev grillad mat igår, det tog en evig tid dock. Marcus har inte riktigt finessen på grillen och kolet var gammalt. Men tillslut så. Maten var ljuvlig. Tacka vet jag coops färdigmarinerade kött, finns inget som slår det i diskarna på maxi!


/A

Trötter

Mian fem timmar gick otroligt fort idag. Inte mycket kunder men jag hade att plocka och greja med hela tiden.
Skönt att slippa en massa stress och press och bara kunna lalla runt för sig själv och hjälpa kunderna. Mysigt.


Jag känner att min jäkla nackvärk börjar komma tillbaka, suck. Det som varit bra så länge nu ju.
Får ta gymmet imorgon bitti och hoppas på att det kan greja't.
Såg att vi har halva priset på anatomi kuddar nu också, ska kanske unna mig att köpa mig en.
Om inte annat så kanske min nacke kan få hålla ett par år till då.


Väntar på att Marcus ska komma hem från sina morföräldrar nu, sen skulle vi tydligen sätta igång grillen.
Får se hur det blir det med, det ser kallt ut ute och jag är hungrig. Tar sån tid att grilla.


Ikväll är det tvkväll. Jag är helt slut idag av någon anledning.


Hoppas ni haft en bra dag

Tisdag 6e maj

Ja, nu har min blogg bytt plattform, ovanligt till en början men jag vänjer mig nog :)

Idag skulle jag ha gått upp lite tidigare och slängt mig iväg till gymmet men jag kände mig så otroligt trött i går kväll så att jag unnade mig att få sova tills jag vaknade. Jag skuttar kanske i väg ikväll efter jobbet istället om jag hinner.

Idag fyller StinaLee år också, grattis till henne!

Håller lite med om vad hon sa angående födelsedagar. Det känns inte lika speciellt när man blir äldre.
Fast å andra sidan, i år längtar jag som ett barn efter min! (snart så, nästa vecka)
Men det är mest för att jag vill få käka lite tårta och träffa min familj och umgås. Bli lite bortskämd och få stå i centrum en dag. Annars är det mest brorsbarnen som hamnar i centrum. haha.


Idag blir det jobb fem timmar. Hoppas bara det är mer att göra än igår!
Vi hade det så otroligt lugnt i går eftermiddag, knappt några kunder alls.
Kan inte påstå att det är stressigt ;) Speciellt inte om man jämför med mitt andra jobb, maxi.
(Hädanefter så är jobbet = hemtex och jobb2 = maxi, bara så att ni vet)

Vädret är tråkigt idag, ingen sol än i alla fall.

Nej nu ska jag ta mig en lååång dusch.

/A

Jag bjuder på mig själv idag!

Titta och njuut ;) Kände mig så skabbig idag så jag tänkte att jag skulle inse att man kan vara vacker ändå. Ursäkta håret dock, det lever ett eget liv och skulle behöva klippas av litegrann. Topparna gör liksom lite som dom vill och inte som jag vill.
114636-281

Kläderna från Forever21!

114636-280
114636-279

Forever21
Frakten gick på 49.95 dollar
Tull 312
Postens avgifter 100
Snabb leverans


Måndag 5e Maj

Tiden rinner i väg minsann.
Har varit dåligt med uppdatering under helgen, ledsen för det.
I lördags var jag i Degerfors och hälsade på min föräldrar.
Där fanns även Emma och Kevin (mina brorsbarn) så jag följde med dem ut och busade och spelade lite fotboll. Jätte mysigt faktiskt. Emma brukar vara så blyg mot mig annars men det var hon verkligen inte då.
Sen hjälpte jag deras mamma att slinga håret, tog sin lilla tid. haha. Nu har jag insett att jag valde rätt som inte utbildade mig till frisör som jag en gång tänkte ;)

igår jobbade jag på maxi, det gick otroligt fort eftersom jag är där så sällan.
Sen lagade vi min favoritmat, skaldjurslåda, och myste lite.

Idag knallade jag upp tidigt och åkte till Degerfors och min kära vän Elin.
Hon är nytatuerad och jag älskade den! Skittuff verkligen.
Vi kollade lite smink innan hennes bal och så.

Sen var det hem och hämta ut Forever21 paketet som hade kommit!
Wiiie. Hann dock inte med att prova så mycket för jag skulle iväg och jobba på hemtex.

Så nu har jag slutat och provat +fotat allt.
Klänningen var liiite stor men det fixar jag med symaskinen. Mysig var den minsann.

Nej hinner inte skriva så mycket mer, tänkte jag skulle slänga i några maskiner tvätt och städa. boooring.


Imorn är det upp nio och gymma! där med basta ;)


/A

Simple plan - what if



När det kommer till musik är jag ganska kritisk och behöver lyssna på låtarna flera gånger innan jag faller för dem. Denna låten fixade jag innan vi var ute och reste och det blev genast en favorit. Kärlek vid första lyssningen så att säga. Ibland får man såna guldkorn, tyvärr har jag en tendens att lyssna sönder dem då. ; )

Ge mig håret

114636-278

Något sådant skulle jag vilja att mitt hår ska vara sen i Augusti när det vankas bröllop.
Ska ta och köpa mig lite löshår hade jag tänkt.
jag har tänkt fram och tillbaka och kommit fram till att det får bli clips.
Sliter minst på mitt egna och dessutom kan jag variera och vara kort när jag vill.
Superbra.

Fredag 2a Maj

Jag har en bra känsla i kroppen idag, det gillas. Det kommer att betyda att jag kan gå till jobbet idag =)
Tråkigt bara att jag inte kommer vara ledig på nio dagar, men det gör mig inget.
Det blir lite varierat, Hemtex och lite maxi. Saknar faktiskt alla goa människor uppe på maxi nu när jag jobbar så sällan. Samtidigt så käns det så himla roligt att få prova på något nytt!


Igår förklarade jag för M varför jag inte tänker flytta till Borås om han inte följer med.
Man ser många förhållanden som kraschar. Mest av allt beror det på att man inte tror på det, eller att man inte kan kommunicera.
En vän sa till mig att ett år isär väl inte är någonting. Men jag tror som så att när jag väl bosatt mig i Borås, i en lägenhet utan honom och träffar massa nya människor och inte har någon att komma hem till, ja då kommer han så sakteliga försvinna ur mina tankar. Vare sig jag vill eller inte.
Vännen tyckte mest då att det som är menat är menat, och jag håller med i det.
Men jag tror också på att jag har ett val.
Jag vill inte sätta mig i en situation där jag kan träffa någon annan. Visst händer det så händer det.
Men jag har valmöjligheten att ta med honom och det vill jag.
Jag gjorde ett val när jag sa ja till förlovningen, det valet trodde och tror jag verkligen på.
Jag vill leva resten av mitt liv med den här killen, jag tror verkligen på att vi kommer få ett himla roligt och fint liv tillsammans.
Därför vill jag aldrig utsätta mig för den frestelsen att bo ensam i en stad långt, långt bort.
Jag vill ha honom att komma hem till och krypa upp i famnen på varje kväll, i hela mitt liv.
Jag vet att förhållanden har sina ups and downs, jag blundar inte för dem.
Jag vet att allt inte är sådär nyförälskat hela tiden efter snart 5½ år tillsammans.
Allt blir en vardag, men det gäller att piffa upp den. Det gäller att ta sig ur alla downperioder och enda sättet att göra det är om man tror på varandra och det man har tillsammans.
Och jag tror, och jag vet. Tillsammans klarar vi allt <3


Oj, det blev lite djupare än vad jag tänkt.
Det var skönt att få förklara för M. Han vet att jag älskar honom, det säger jag varje dag.
Men ibland så kanske inte orden betyder så mycket, men jag tror att jag fick honom att förstå att han är den enda för mig och den enda jag vill ska vara det för all evighet.

/A


Sköna maj

Ja nu är det äntligen maj, min absoluta favoritmånad på året.
Varför vet jag inte riktigt, men kanske för att om två veckor är det min födelsedag och sen är sommaren här.
Alltid så lätt att räkna ned i maj och veta vad som väntar en :)

Idag låg vi i sängen till ett eller något, det var välbehövligt. Sörplade lite soppa tillsammans och åkte till Ms föräldrar en stund.
Har varit en otroligt lugn dag och det behövde jag.
Känner mig faktiskt pigg igen, magen har bråkat lite men jag tror att jag är fit for fight för jobb imorgon!
Det hoppas jag verkligen, för nu kör jag nio jobbdagar i rad!

Nacken är dock dålig igen, har fruktansvärt ont! Men det beror nog på allt säng- och soffliggande i veckan nu.
Längtar tills efter helgen för då jäklar är det hårdköra på gymmet! har verkligen längtat dit.


Nästa helg så har vi nog en nattgäst. Min brorson Kevin kanske ska sova här. Hoppas verkligen det blir av för det skulle vara såå kul! Umgås så sällan med mina brorsbarn, speciellt aldrig utan föräldrarna.
Jag har planerat bus, filmhyrning, bakning, godis och tvspel. Jag ska bli världens coolaste och roligaste faster ;)
Skall även hinna med lite fotbollsspelande ute om vädret tillåter ;)


Nej nu blir det insider bredvid älsklingen.
Han är den bästa jag vet.


Natti!

/A