Jag faller


Att se framåt känns så långt bort, jag ser inte mer än det jag har framför mig nu, knappt ens det.
Jag gråter för ingenting, något nån sa på radion imorse fick mig att bli nedbruten. Det är som att någon slår undan benen på mig och jag bara faller hejdlöst - om och om igen.
 
Ibland kan jag skratta, riktigt hjärtligt, men mellan skratten kommer tårarna. Jag kan inte klandra någon, jag kan inte fråga varför, jag kan bara acceptera och det är det som verkligen inte går. Hur accepterar man orättvisor, hur accepterar jag att det här händer? Hur accepterar jag att jag känner mig trasig på insidan medans min utsida inte skvallrar det minsta. Jag vill bara stå där mitt i folkmassan och skrika ut allt mitt hat, all min ilska och all min sorg. 
 
Jag antar att jag måste inse att jag inte är klar med att bearbeta denna kaotiska höst, detta ännu mer kaotiska år. Kanske fungerar det inte att blicka framåt utan att få blicka bakåt och peka ett stor jäkla finger först. Att få låta tårarna rinna och få älta, älta om och om igen. Kanske måste jag se sanningen i det hela, något som ingen kan påverka, inget som går att få ogjort hur många tårar som än fälls.
 
Livet handlar kanske om att lära sig stå som segrarna i även de svåraste förluster, kanske är det min läxa att lära. Jag undrar bara vad den där klumpen i magen och tårarna egentligen ska lära mig? Att aldrig ta något för givet? Att livet är en fin liten skör tråd som kan gå av när som helst utan förvarning? Hur mycket jag än lär mig det så tar det inte ifrån mig sorgen, det tar inte ifrån mig att jag alltid kommer att blicka tillbaka på det här året och bara känna sorg. Jag har dock lärt mig hur mycket kärlek sorg kan bära med sig, hur nära man kan komma andra människor genom sorg. 
 
Idag är idag och idag är en mindre bra dag. Imorgon är en ny dag och den kan se helt annorlunda ut, det är det som är jobbigt. Att aldrig veta när hålet slukar mig igen, eller vad som fäller mig handlöst under under marken.
 
/A
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback