Vid fridens hamn







Idag har ytterligare en person förlorat
den stora kampen mot cancer och somnat in.
 


Vila i frid
Sven-Göran
1951-2010





Hör du ljudet av Juli där utanför ?



 


Dagarna rullar på i samma takt som vanligt.
Jag ångrar inte mitt beslut om att ta sommarlov i år, jag känner att hela jag behöver det.

Nedräkningen började redan igår, en månad tills vi kliver på flyget mot varmare breddgrader, två veckor tills vi åker mot skogarna igen. Tills dess måste jag röja undan lite plugg så att tentorna är klara innan vi åker hemåt. För väl hemma, då ska jag njuta av ledigheten som aldrig förr. Om de veckorna hemma bara kommer lite i närheten av vad helgen var, då tror jag att jag är beredd på att säga att denna sommaren kommer att bli den bästa någonsin. ♥


Idag ska jag lägga mig på balkongen som äntligen är klar, steka lite under solen och kanske att det blir en lite tripp ner på stan efteråt. Det finns lite på min behöva-lista.



/A


En helg utöver det vanliga







Den senaste veckan har varit helt underbar.
Först en tur till Liseberg förra Lördagen med Elin och Jimmy.
Sen stannade Elin här i Borås till tisdagen då vi båda tog tåget mot Degerfors.

Ett par välbehövliga dagar där hemma måste jag medge, men jag mår desto sämre nu.
Jag saknar det mer än jag erkänner ibland och efter den här helgen så finns det inga tvivel om att flyttlasset kommer att gå tillbaka, frågan är bara när. Och frågar du mig, så snart som möjligt.

Det var längesen jag kände mig så uppskattad som jag gjort nu och att till och med få höra från de mest oväntade hållen att man är saknad där hemma och borde ha flyttat hem för längesedan det värmer väldigt mycket i hjärtat.
Det var längesen jag hade så roligt som jag haft det under dessa dagar, det är minnen som lägger sig fint i hjärtat.

Promenad genom hela Degerfors och klättrande över rötter och stenar i Sveafallen, sol och bad i Gottbol med bror och barn, midsommar med en brasa i grillen, kläder och hår som stank av rök, kapten morgan, bacardi breezer, skratt, sol, grönt gräs, nattlig cykeltur, ont i rumpan av sadeln, skärgården, stugan, familjerna, vännerna. KÄRLEK


Vi pratade länge på vägen hem igår och vi båda är överens. Vi trivs bra i Borås och vi älskar våran lägenhet, men kanske är det så för att vi båda hela tiden tänkt att det bara är tillfälligt. Borås är ingenting vi någonsin kommer att ångra, men inget kan sätta sig före Värmland i hjärtat. Det väger så mycket tyngre att få vara nära familjen.
Vem vet, kanske går flyttlasset redan om ett år igen, jag skulle inte misstycka.


Den här helgen har bevisat vilka som är våra genuina vänner och vilka som faktiskt aldrig någonsin kan bytas ut. ♥

 

/A


En härlig dag på golfbanan. Jag är inte s...

sp_a0123 (MMS)

En härlig dag på golfbanan. Jag är inte så sugen på att åka tillbaka till Borås efter denna helg hemma i värmland!


Mina nya kärlekar. Det var kärlek vid för...

nya_k-rlekar (MMS)

Mina nya kärlekar. Det var kärlek vid första ögonkastet och nu framöver kommer vi att vara oskiljaktiga :-)


We belong



Idag är det inte lika strålande väder som de senaste dagarna, nog för att solen skiner idag med men den försvinner lite emellanåt, inte mig emot faktiskt då byggarna just nu håller på att sätta upp byggställningen runt våra balkonger vilket betyder att mina två dagar på balkongen i solen med en bra bok är ett minne blott. Men lite ränder efter bikinin hann jag allt få ;)


Idag ska jag passa på att sy, jag har skjutit undan det för länge nu så det är på tiden, dessutom är det ju så himla roligt så jag förstår inte varför jag skjuter så på det.


Igår blev det en mysig fika med Camilla ute i solen på Viskan, sen åkte M och jag för att titta på fotboll, men vi stannade bara en halvlek för sen var solen för låg att det blev iskallt. (Inte heller mig emot, hehe.)


Fick min plattång igår, den skulle bli varm på två sekunder och det blev den bannemej också, sjukt.
Testade den lite och jag älskar den redan, ska försöka testa att locka håret med den idag tänkte jag.


Senare idag (ikväll?) kommer Elin och Jimmy :) Det ska bli så himla kul, och imorgon blir det Liseberg, hoppas verkligen på fint väder!



Nepp, börjar med en dusch med lite bra musik tror jag.


ciao
/A

Don't you worry



Jag måste säga att det var skönt att ha en ensamkväll igår, även om jag mer eller mindre är ensam hela dagarna framåt kvällen så brukar iaf M vara hemma vid läggdags, men igår kröp jag ned ensam och slog på ett par avsnitt cougar town - klockren serie. Ibland behöver jag den där studen för mig själv, det kan vara svårt att sätta ord på känslor och ibland finns det inget annat sätt än att låta tårarna falla för en stund.


Jag börjar verkligen vänja mig med det här med sommarlov och jag älskar't!
Kliva upp när jag vill på morgonen, äta frukost i lugn och ro, dricka mitt te framför datorn och läsa lite.

Planerna för dagen är så enkla som att ligga på balkongen och sola, om inte bygggubbarna börjar med våra balkonger, de börjar närma sig oss nu :( Låg där igår och lyckades faktiskt få lite ränder efter bikinin, dock hade jag inget solskydd så jag vågade inte ligga för länge. Sist brände jag mig ganska illröd över hela ryggen lagom till examensmiddagen ;) Nu däremot har jag solskydd för det fixade jag igår :)
Lite senare blir det troligtvis en fika eller liknande med Camilla, kanske blir sista gången vi ses nu, eftersom hon inte fortsätter läsa med oss i höst.


Fick hem ett par snygga linnen som nog kommer bli sommarfavoriter igår, men tyvärr hade inte plattången kommit fast jag hade fått avi på den, väldigt knepigt. Ska gå och kolla senare eller imorgon och se om den kommit då.


Beställde lite böcker igår, sex stycken tror jag, jag har en känsla av att det kommer bli mycket läsande i sommar, har ju redan läst ut en bok på över 600 sidor och igår började jag med en annan och har redan läst ut nästan halva. När jag väl kommer igång med läsandet så slukar jag böcker i en rasande fart. Det är ju så avkopplande att ligga ute och läsa. Dessutom ser jag det som bra träning inför hösten kurslitteratur.



Nej nu ska jag se om solen börjar närma sig balkongen :)
Imorn kommer Eeeelin! :)


/A

jag kunde inte andas tillslut







det kommer nog aldrig sluta göra ont
tårarna kommer nog heller aldrig sluta att falla


♥ ♥ ♥




en vän för livet




Jag har nog aldrig gråtit så mycket framför en film som jag gjorde ikväll, tårarna bränner fortfarande bakom ögonlocken. En otroligt vacker historia, som också är sann, vilket gör det hela ännu mer känslosamt. Kanske för att jag själv upplevt det på sätt och vis och kanske ännu mer för att jag verkligen saknar det.





♥ ♥ ♥


men bara lukten gör mig svag



Usch, idag är jag riktigt trött. Är inne in period då jag sover dåligt igen, och sämre än nånsin faktiskt.
Ligger mest och bara vrider och vänder mig, är oftast trött när jag sitter i soffan men så fort jag hamnar i sängen så är jag hur pigg som helst. Klev ut till soffan vid halv två tiden i natt och jag stängde av tvn vid fyra, sen vaknade jag sju när M gick upp. Jag trodde att mina sovproblem berodde på stress, men jag kan knappast påstå att jag är stressad dessa dagar. Jag antar att det istället är tvärtom, jag är för understimulerad och gör för lite ansträngande om dagarna, sen att jag på det sover länge på morgonen gör väl att jag är pigg antar jag. Så framöver får jag nog se till att masa upp rumpan ur sängen tidigare än tio-halv elva så att min sömn kan bli lite normal.


Idag skiner solen igen och det är så underbart. Även om våra balkonger är byggarbetsplats för tillfället så tänker jag ändå bege mig ut där lite senare för att försöka få lite färg på kroppen, kanske kan jag ta en liten tupplur också ;)




Igår skickade jag och Björkis in examensarbetet, det kändes lite konstigt faktiskt, nu sitter jag som på nålar och är förväntansfull över att betyget ska komma in, det ska bli spännande att se.
Sen tog vi en lunch/fika på Viskan och en runda på stan, köpte lite grejer till håret - ett balsamspray och hårserum - hoppas att de är bra.
Känns konstigt att det kommer dröja innan vi ses igen för de senaste månaderna har vi setts i stort sett 4-5 gånger i veckan, fram till nästa söndag har jag fullt upp med besök och hemvisit, sen när jag kommer tillbaka är det en enda vecka kvar tills de beger sig mot staterna. Det ska bli riktigt häftigt att få höra om sen.
Jag hoppas i alla fall att den veckan kommer vara kanonfin med strålande sol, för då blir det lite varberg och Kinna :)



Idag har M sommarfest med sitt jobb så jag är ensam hela dagen och kvällen. På sätt och vis känns det lite skönt, ska slå på ett par bra filmer ikväll och köpa mig lite jordnötsringar och cola. Innan dess blir det aerobics som jag skrev igår.
Om det inte hade varit så fint väder idag så hade jag dragit fram symaskinen, men det kanske jag kan göra ikväll istället. Köpte lite spets igår som jag ska pryda ett par korta tights med tänkte jag. Sen har jag lite grejer som måste lagas och fixas som har legat och väntat länge. Sen är jag sugen på att antingen sy mig ett linne eller en klänning.

Sen så är det ju förstås den där sommarkursen också . . . ;)


Nu ska jag dricka upp mitt te och sen se om det går att sätta sig på balkongen en stund.
Jag hoppas att mitt H&M paket och min plattång kommer idag, jag är otålig! ;)


/A


A friend like you




Jag tog mig iväg för att träna step igår fast jag egentligen inte orkade, och jag ångrar det inte, men jag fick sota för det efteråt, var helt slut!
Idag blir det träningsfritt och istället en liten träff med söta Björkis ♥ 

Imorgon har jag bokat in mig på Aerobics och jag tror att jag på torsdag tar ett spinningpass, då har jag i alla fall fått ihop tre träningar denna vecka. Nästa vecka blir tyvärr tom på träning, Elin är här och sen åker vi ju hem till Degerfors. Men jag får se till att istället ta promenader, jag tror inte Elin är helt omöjlig på det heller.
Vi kunde vara ute och gå med deras hundar halva dagarna när vi var mindre. På den tiden hade vi ju inte mobiler och hennes mor undrade alltid vart tusan vi tagit vägen med deras hundar, tids nog blev hon van med att det kunde ta tid innan vi kom innanför dörren igen ;) Vilka härliga minnen ändå.


Gick upp lite tidigare än vanligt idag, kände för att ha en lång och härlig morgon med tidningen och tekoppen och det har jag också haft. Nu ska jag fixa iordning mig så är jag redo att möta dagen sen.
Behöver förbi apoteket och hämta ut lite förnödenheter inför hemresan såsom allergimedicin med mera.
Ska nog ta tag i första föreläsningen i min sommarkurs också, den var bara på sjutton minuter så det känns inte så blodigt faktiskt ;)


Nepp, nu kickar vi igång denna SOLIGA och härliga dag tycker jag :)


/A


I´d rather be with you




Förra midsommar ;)



Då var helgen redan förbi, fast för mig så spelar inte dagarna någon större roll, jag märker att det är helg eftersom M inte jobbar då. Vore det inte för mitt dagliga piller så skulle jag inte ens ha koll på vilken veckodag det är ; )

Denna veckan ser jag fram emot, det blir en date med Björkis, kanske en med Camilla och på fredag så kommer Elin och Jimmy hit och på lördag blir det Liseberg :) Elin stannar till nästa tisdag och då tar hon och jag tåget mot Laxå för att bli upphämtade där för att åka vidare till Degerfors. Det ska bli härligt att komma hem ett par dagar, bilen går neråt Borås igen nästa söndag.

Mellan allt det ska jag klämma in lite plugg också, ska sätta igång med min sommarkurs tänkte jag så att jag kan få den ur världen sen. Tentaveckan är vecka 29, men redan nu har jag alla frågor till de två hemtentamen som skall göras, vilket innebär att jag kan börja med dem när jag vill, men lämna in kan jag inte göra förrän vecka 29. Ska försöka att bli klar med kursen innan M får semester så helst vecka 27 :)
På tre veckor borde det inte vara några problem.


Borde också ringa HP för att se om de vet vad som kan vara fel på min lilla dator :(
Den vill inte riktigt fungera för mig och jag är inte så sugen på att behöva lämna in den.


Ikväll blir det step och jag hoppas att det blir kul, är riktigt pepp fast jag egentligen kanske borde vila.
Vaknade mitt i natten till söndags och mådde fruktansvärt dåligt och svettades som en gris. Igår var jag piggare men jag orkade inte så mycket mer än att ligga i soffan/sängen och läsa, samtidigt som jag tittade på när M skrubbade badrum och tvättade fönster :) Känner mig sliten av det än och jag har ont i magen, men i värsta fall får jag väl ta det väldigt lugnt eller gå därifrån, värre än så kan det ju inte bli.


Nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund innan jag tar tag i dagens göromål.


/A


Kvar i nåt jag lämnat



Inte nog med att M jobbar över många, många timmar om dagarna, nu är det dessutom fotbolls VM som gäller om kvällarna. Behöver jag ens säga att tristessen är total och att jag snart bryter ihop av den?
Det finns dock något positivt med detta och det är att jag planerar mina träningspass varje dag, aldrig tidigare har jag varit så otroligt motiverad till att gå och träna, fatta, få lämna lägenheten för en stund och träna lite, det är guld värt dessa dagar. Tyvärr börjar Friskis med sitt sommarschema till veckan vilket innebär färre pass och dessutom så finns det inga pass fre-sön. Vilket innebär att om jag vill klämma in fyra pass i veckan så blir det träning varje dag de har öppet, mån-tors, med andra ord ingen vila emellan, men vem tusan behöver vila egentligen? ;)


Idag har jag köpt något jag svor på att aldrig någonsin låta min kropp bekläda sig i, men tanken av det praktiska med det hela tog tyvärr över och jag ser nästan fram emot att få ikläda mig detta framöver. Haha.





Mina goa brorsbarn när de var på besök förrförra helgen :)




Har faktiskt slagit till och beställt en rejäl (och dyr!) plattång, jag som redan har spikrakt hår liksom.
Men, jag hoppas att den fungerar bra att locka håret med, eller jag vet att den gör det, och dessutom så kände jag att det var något vettigt att lägga skattepengarna på. Mitt hår ska bli långt och det kommer det aldrig kunna bli om jag inte vårdar det och använder så bra verktyg som möjligt. Så det känns faktiskt välinvesterat, nu väntar jag bara på att den ska dimpa ner i brevlådan. Väntar också på två klockor som jag är väldigt nyfiken på : )


Nu ska jag hämta boken jag har fastnat i - den förlorade symbolen - fylla upp mitt drinkglas och krypa ned bredvid M i soffan för att läsa. Lite sällskap till fotbollen kan han ju få i alla fall, men titta, det vill jag däremot inte.


/A


Visst känns det som att kärleken väntar.



För att bryta av den stillsamma tiden här hemma så tog jag mig en tur ner på stan.
Egentligen hade jag ett plagg som behövdes lämnas tillbaka senast imorgon så jag passade på idag medans regnet inte öste ner. Tog ipoden i öronen med lite bra musik och knallade runt i min egna lilla värld.
Tänk vad frisk luft och bra musik kan göra för humöret, jag älskar att vara ute och jag blir mer och mer säker på för var dag som går att jag vill hemhem. Jag trivs hur bra som helst här i Borås men jag saknar verkligen stillsamnheten och lugnet hemma i värmland, och för att inte tala om närheten till skogarna!

Jag är inne i en period då hemlängtan verkligen är riktigt stor, ju mer jag tänker på det desto lättare har jag till tårar. Jag vet inte riktigt varför men ibland saknar jag mina vänner där hemma och speciellt närheten till familjen så otroligt mycket!
Jag drar mig ändå för att åka hem, det är nog det värsta. För varje gång jag varit hemma och hälsat på så är det desto jobbigare att åka tillbaka. Senast jag lämnade Degerfors då inte M var med mig så grät jag i bilen den första timmen, jag hade en stor klump i magen och ville verkligen inte åka därifrån.
Jag har aldrig trott att jag varit så fäst vid familjen att jag behövde ha dem nära, men det är jag verkligen. Jag vill inte bo 25 mil bort längre än nödvändigt. Jag vill kunna träffa mina brorsbarn och busa med dom närhelst jag vill och inte vara begränsad av tid.


Min älskade och saknade familj




Nog om det.

En jättefin klänning fick följa med hem idag. Anledningen till att jag fastnade för den var för att den påminde mig starkt om mormor. Hon bar alltid kjol eller klänning, oavsett om det var -35 grader ute eller +35 grader och det var alltid olika mönster eller färger på dem. Jag minns särskilt en svart klänning hon bar med vita små blommor på. Jag känner på mig att denna kommer bli en riktigt sommarfavorit.


Nu ska jag fixa iordning lite mat och halv sex är det step på schemat.
Tränade bräda igår och det var så otroligt skönt och verkligen något min rastlösa själ behövde.
Imorgon har jag planerat långpromenad om det inte spöregnar, för tyvärr har jag dåligt med regnkläder annars älskar jag att promenera i regn också.


I'll have my way with you




Senaste veckorna har jag avverkat bowling med tjejerna, grillkväll i Kinna med tjejerna, en redovisning av vårt examensarbete, en picknick med några klasskamrater, en avslutningsmiddag på textilhögskolan med fina vänner, fix av kompletteringar på uppsatsen och nu är det sommarlov på riktigt.

Framöver väntar ett år till med studier här i Borås men denna gången vid vanliga högskolan och därmed har vi nu sagt hejdå till Textilhögskolan (förhoppningsvis läser jag ett par kurser där i höst ändå), och jag är idag glad över det beslutet. Hade jag tagit min examen nu hade jag nog haft skaplig panik vid det här laget över vart i världen jag ska ta vägen. Dessutom är jag inte redo att säga hejdå till mina fina vänner och att veta att vi har ytterligare ett år tillsammans känns bra.







Jag känner mig rätt ensam om dagarna här hemma. M jobbar över otroligt mycket nu, hans dagar slutar runt åtta, halv nio på kvällen. Så jag har laddat upp med alla tänkbara disneyklassiker som jag ska drömma mig i väg i någon dag. Det om någonting är nostalgi och lycka för mig. Jag gissar att jag fortfarande kan de flesta repliker utantill ; )


Ikväll blir det också träning, det ska bli riktigt skönt!


Det var väl vad jag hade att säga för denna gången.

/A

Visst finns det dagar



Sommarlovet är inlett och regnet verkar vara här för att stanna.
De senaste dagarnas ensamhet har fått mig att tänka, att gå tillbaka lite i huvudet och ta vid där stressen tidigare satte in och stötte bort tankarna.
Ibland saknar jag mormor och morfar så otroligt mycket, och alla känslor är ibland så himla svårt att hålla reda på i huvudet. M sa häromdagen att han önskade att han hade träffat mormor, jag önskar det lika innerligt.
Det är otroligt svårt att gå vidare i livet och känna att man har ett stort hål inom sig, och samtidigt veta att ingen kan fylla det hålet.
Det är nio år sedan i år som mormor lämnade oss och ett och ett halvt år utan morfar. Med tiden lär jag mig att leva med saknaden och den där värken i hjärtat blir lättare att hantera, men så kommer det tidpunkter då allt kommer till ytan igen. Jag kommer nog aldrig komma ifrån de stunderna och samtidigt vet jag inte om jag vill det.
De två människorna betyder mycket i mitt liv och det vore konstigt om det inte fortfarande påverkade mig lika hårt att de inte får följa mig på min resa genom livet. De är värda alla mina tårar, varenda en av dem. . .

Jag får gå rakryggad och stolt över att istället bära mig mig deras egenskaper, mormors envishet och sykunskaper och morfars otroliga tecknartalang, det är inte så lite att vara stolt över minsann. Den här sommaren ska jag också försöka att hedra morfars musikaliska sida genom att visa att jag också delar det intresset.




Ni saknas hos mig, men på något vis så vet jag att ni ändå alltid är med mig i vad jag än gör.



Bästa bakissysslan, slappa i solen på bal...

(e)sp_a0114 (MMS)

Bästa bakissysslan, slappa i solen på balkongen med lite go musik i öronen. Jag mår som jag förtjänar efter en rolig examensfest med mina otroligt härliga vänner. Det känns lite tomt idag att veta att jag inte ser Mikaela förrän till hösten och att Sandra beger sig till staterna en månad i sommar. Men jag tror ändå att vi alla kommer få en toppensommar och kommer att ha massa härligt häng att ta igen i höst när skolan drar igång igen. Härnäst väntar en förhoppningsvis solig sommar i Borås men också hemma i kära värmland, och jag kan knappast vara mer förväntansfull :)


Såhär muppig får jag vara eftersom jag pr...

(e)sp_a0112 (MMS)

Såhär muppig får jag vara eftersom jag precis tagit examen från textilhögskolan :-)