Inget går min väg.



När vi kom till Örebro i måndags så var det väl självklart att afrofrisören där jag skulle köpa hår var stängd! endast den dagen, nån var väl sjuk eller nåt. Lite störande, så jag fick lunka därifrån igen utan hår.
Men Örebro turen förede med sig lite julklappshandlande också.
Hittade allt till Marcus och det känns gôr bra!


I helgen blir det mer shopping fast i Göteborg!


Igår fyllde vi fyra år.
Marcus kom hem med fyra rosor och en prinsesstårta ! =)
Mumsfillibabba.
Av mig fick han en musmatta med oss på :P
musmatta



Blev dock inte sådär jätte mycket firande just igår, jag jobbade 16-22.15.
Men vi hann med lunchbuffé på Thai restaurant.
Jag hann också knalla till banken för att säga upp mitt gamla sparkonto, så jag inkasserade 1064kr till mitt vanliga konto. Pengar säger man inte nej till : )
Så nu behöver inte alla pengar gå till julklappar i Göteborg. utan lite till mig också.


Jag fick inte IKEA jobbet. Är lite suris på det just nu faktiskt.
Tycker de har en orättvis rekryteringsmetod, fast samtidigt förstår jag att det säkert är hundra tals som söker och att de inte kan träffa alla! Men att få ett mail där det står "tyvärr kom du inte vidare i urvalsprocessen" det är rätt irriterande.

Sooo... våra "planer" på att flytta till Karlstad till våren/sommaren blir nog inte av, vi får nog iaf lägga dom på is ett tag.

Jag hoppas på svar på min överklagan till akassan snart också så jag vet om jag får några pengar därifrån eller inte.
Har börjat leta program och grejer att läsa istället. Kanske kan läsa på halvfart/distans. Eftersom jag ändå bara har cirkus 35% på maxi.


Min älskade kissemiss har kommit hem igen!
"vad var det jag sa"
Alla har försökt få mig att inse att han inte kommer tillbaka och att han troligtvis är död.
Jag sa att när det gått en månad, då ger jag upp hoppet, då kommer jag också tro på det.
Men han kom allt, efter tre veckor och sex dagar. : ) (en månad minus en dag alltså)
Så idag ska jag knalla till djuraffären och köpa lite gottigott till honom för det är han värd.
Han har ju varit ute i skogen så länge så att han är så liiten och smal stackarn.
och så har halsbandet skavt sönder honom under ena "armen" så det varar och äcklar sig.
Så han ska få en riktigt royaltreatment av mig när jag åker till mamsen senare.


Nu är det bäst jag tar itu med disken också, så att nåt vettigt blir gjort!

/A


hååår



Imorn ska jag fixa låååångt hår! (i sure hope soo, i alla fall) ;)

Idag skickade jag iväg Cv:t till IKEA, får se när svar kommer.



inte så snabb



Nej jag är verkligen inte så snabb, knåpade aldrig ihop nåt cv och grejs igår, så jag gick upp i tid idag så att jag kunde skjutsa Marcus till stationen och nu ska jag försöka knåpa ihop det tänkte jag.
Sen vankas det badminton, äntligen! Med persson också, det ska bli väldans trevligt faktiskt! Sen så ska vi se om vi kan ta en liten solning på det också, man börjar känna sig som en blekfis nu.


Ledig idag äntligen, senast jag var ledig var förra onsdagen! Och sen så är jag ledig på söndag idag.
Känns verkligen som att jag bor på det där jobbet alltså. Jag är där varje dag, ändå så gör det ingen större skillnad på lönen sen. Suck för skit-korta-pass!


Nu ska jag duscha, sen blir det cv! och så skriva överklagan till akassan! (tack Marcus för hjälpen, du är så bra)


/A


a typical swedish name.



Jaha... idag ska jag försöka knåpa ihop ett cv och personligt brev och skicka till IKEA i Karlstad som öppnar till sommaren. Förut ville jag verkligen ha det jobbet, just nu vet jag inte. Jag är trött på att jobba på en massa olika ställen och aldrig känna mig riktigt hemma. Jag börjar känna mig hemma nu på maxi efter snart ett år, men jag jobbar och tjänar alldeles för lite för att jag ska klara mig och slippa oroa mig så mycket. Men det blir mycket pendlande för mig och Marcus om båda ska jobba/gå i skola i Karlstad. Så då kanske vi får flytta dit. Det kanske skulle göra oss gott, vad vet jag. Men jag kommer alldeles för långt från familjen då känner jag. Nu åker jag ju hem minst en gång i veckan. det kan jag inte då.
Aja, jag har inte sett om jag ens får jobbet än så, det blir morgondagens bekymmer antar jag.



sömnlös



Inatt grubblade jag mycket. Somnade inte förrän efter halv tre nångång.
Marcus han slocknade väl vid en halv ett ungefär.
Satte på Robin Hood (den tecknade) och gjorde tappra försök till att somna, men ångesten ramlade över mig och det fanns inget som kunde skydda mig ifrån den.
Det känns som att jag slänger bort mitt liv. Jag är inte sådär glad och lycklig som jag önskar att jag var.
Jag är inte nöjd med att bara jobbar kvällar på Maxi och aldrig träffar Marcus.
Helst av allt skulle jag vilja plugga, få vara med om det lyckliga studentlivet ett tag.
Men det skulle innebära att jag skulle flytta härifrån, lämna Marcus.
Jag vet att jag inte skulle klara av att flytta härifrån och samtidigt försöka hålla lågan vid liv.
Utan flyttar jag så är det ett hej då. Och jag är inte beredd på att offra allt det. eller?
Jag älskar Marcus. Det är knaggligt mellan oss ibland, men det är klart att det blir så när man bor ihop och har varit ihop snart fyra år. Vardagen äter upp romantiken alldeles för mycket.
Jag vet att jag inte kan ha det bättre med nån annan, för emellan allting så ser jag vem det var jag blev så ruskigt förälskad i den där dagen i Degernäs.
Ett förhållande som vårt måste man vårda och ta hand om, annars rinner det lätt ut i sanden när vardagen tar över.

Jag funderar mycket på varför jag stannar hos Marcus. Och jag har kommit fram till att jag gör det för att jag vill se honom och mig i framtiden, framför allt för att jag k a n se oss i framtiden. Om vi bara tar oss ur allting och om jag nånsin blir nöjd med livet och hittar mitt kall så vet jag att vi kommer vara sådär äckligt lyckliga ihop.
Vi ska ju bygga hus tillsammans, och åka jorden runt och rusta upp gamla ruckel och sälja. Sen när vi blir pensionärer flyttar vi utomlands. Hela framtiden är ju faktiskt planerad.
Jag tror inte jag kommit ur min tonårsdepression än ärligt talat, jag tror inte att jag riktigt har hittat mig själv än. Jag längtar så tills den dagen då denna riktigt tunga börda faller av mina axlar. För nu känns jag tung, livet är tung att bära. Jag måste bli starkare.


Jag funderade också på andra saker inatt, på vad jag vill studera. Funderar på att ta en distanskurs så länge. Det vore nog kanske bra för mig. Sen så ska jag söka jobb på IKEA som öppnar i Karlstad. Jag funderade mycket på det inatt, jag tror att det skulle vara en jätte bra början. Där får jag en liten fot in i det jag är intresserad av och det jag tror att jag vill syssla med sen. Inredning och sådant.


Usch. Jag skulle vilja ha min kära vän Magnus hos mig. Varför kunde han inte ha flyttat hit till Kristinehamn istället för Gotland? Jag hade behövt de där promenaderna och filmerna som vi så många gånger ställde in när han bodde i Degerfors.
Jag skulle verkligen behöva ha en riktigt vän här hos mig.


jag måste ta ett snack med Marcus snart. En dag som vi båda inte har något annat för oss. För det kan ta ett tag att reda ut mina frågetecken. Jag måste veta om den framtid jag vill ha är den samma som han vill ha. Är den inte det så kan jag lika gärna flytta och börja om att leva mitt liv...
För nu lever jag inte.


/A




näe ingen rubrik.



Det känns nog bättre idag. Sov till elva. ouuups, trodde bara klockan var åtta eller nio så jag tänkte somna om då men insåg att det var bäst att kliva upp och äta frukost. Börjar jobba halv tre sen.
Sen efter jobbet när jag slutar sju, blir det kvällsmat hos Marcus Farmor och Farfar. Ska bli gott. De har varit i Portugal en månad (om inte mer till och med) så det ska bli mysigt att träffa dom faktiskt.


Jag tog mig iväg till dansen och hem igår. Det var mysigt att få gosa lite med katten, och så var ju Damiel och dom där också. Emma ville bara sitta hos meeej ;)


Nu ska jag sätta in en annons, se om nån sett min älskade Alfonz. Alla har tappat hoppet om att han kommer hem igen. Men jag vill åtminstone veta om han lever eller inte.
Naaw, saknar honom min lilla tjockiskatt!



You're perfect



Dagen känns inte mycket bättre idag.
Har inte gjort nåt vettigt sen jag vaknade. Nu är klockan två och jag kanske i alla fall borde ta mig en dusch.
Har dans idag, har verkligen ingen lust alls att åka dit. Ville egentligen bara vara hemma.
Men om jag åker får jag träffa mamma och pappa och älsklingskissen en stund, det skulle jag tycka vore lite mys också.
Men just nu funderar jag på att banga den här dan och lägga mig och sova en stund.


som Marcus brukar säga... "Jag har tappat allt".
Det känns precis så just nu.


Jag borde inte få finnas i någons liv alls...



Down.



Jag vet inte om det beror på att jag är trött eller vad det kan bero på, men jag känner mig verkligen nere.
Just nu skulle jag nog bara vilja gråta.
Saker du sagt till mig gör ont. Jag tar alltid på mig skulden för det, och detta får mig bara att vilja gå ifrån dig, lämna dig ensam. Då kanske allt blir bra. Då kanske du tycker allt blir/är blir roligt igen.
Jag blir så ledsen när du säger sådär.
Varför skulle vi träffas?
Varför skulle du släppa mig inpå livet?
Varför ska jag känna såhär?
Det är ju inte mitt fel.... :/




Ångest



Jag har fortfarande kvar min söndagsångest. Lördagen blev verkligen inte som jag tänkt. Vi skulle på statt och se Lisa Miskovsky. Marcus kilade till Stena och gänget istället för att följa med mig och Jenny till nån fest i Karlskoga. (Lina som var orsaken till att vi gick ut var tyvärr inte med). Det slutade med att jag blev alldeles för full minsann. 140:- betalade vi i inträde och därinne kommer jag inte ihåg mycket. Marcus kom och sen så knallade vi runt en sväng och jag höll på att däcka hur många gånger som helst. Så i min dumhet hade jag för mig att den en gång i tiden gick en buss 00.15. då var klockan nog bara 23.30 och vi knallade ut till buss stationen. Väl där insåg vi att bussen hade gått 23.30. Försökte få tag på taxi och vi stannade till på Viking och käkade innan. 229:- på taxin hem. Marcus betalade men jag har fört över de pengarna till honom. Vill verkligen inte att han ska betala för mitt stora misstag.
Så vi la oss tidigt och stackars Marcus missade Lisa som han så gärna ville se.
Jag har kollat om hon spelar nån annan stans i närheten så jag kunde beställa biljetter åt honom, men tyvärr så gör hon inte det. Tror jag ska köpa skivan i alla fall, som ett litet plåster på såren.
Men han är i alla fall världens bästa som tog hand om mig.
För övrigt så mådde jag aldrig dåligt eller så, jag var bara otroligt trött och kunde knappt stå på benen. Som Marcus sa så var jag som en trasdocka. : /
Kan fortfarande komma på saker som hände och sas under kvällen. och personer som jag träffat på. Det värsta måste i alla fall vara att jag träffade en från jobbet! haha.


Nu har Marcus lyckats byta bort sitt arbetspass den andra december. Nu är det upp till mig att försöka byta bort mitt. För då ska vi boka hotell i Göteborg och bara ha den underbaraste tiden med varann ett tag. Det behöver vi. Vi firar våran fyra års dag lite senare där nere, den är egentligen 28e Nov. Det blir inte samma sak att fira den här hemma.
Jag längtar, jag har velat åka till Göteborg hela året! 


Jag har fått avslag från a-kassan. Jag får alltså inga pengar från dom! Jag är inte så glad på det, inte Marcus heller. Så vi har en månad på oss att överklaga och det tänker vi göra. suck.



Ibland hatar jag verkligen mitt liv, för det är allt annat än enkelt, och det har det alltid varit!


Nu ska jag knalla ut och hämta posten och sno åt mig grannens tidning tror jag.

/A




Vardag ?



usch jag mår illa. Varenda dag när man läser någon tidning så står det om nån eller flera tjejer som blivit våldtagna. Ärligt talat, jag mår verkligen illa! Ska det behöva vara så i Sverige idag? Ska en tjej inte kunna gå ut utan att vara livrädd? Nu händer det också att tjejer gör så emot killar men det är betydligt mindre vanligt. Vad får en kille att tro att det är OK att göra en sån sak? Vad får honom att tro att... nej jag blir så förbannad ärligt talat! Så otroligt förbannad! Tänker inte ens fundera vidare på det för då är hela min dag förstörd.

Så nu ska jag ställa mig i duschen och göra mig iordning lite och vänta på att min underbara grabb ska komma hem till mig. Sen blir det promenad och lite matlagning. Dans ikväll, vet inte om jag vill egentligen. Men ska i alla fall hem till Degerfors och hälsa på mamma lite, hon hade nåt till mig sa hon, men inte vad : ) Jättenyfiken!

Saknar min kissekatt, han har vart borta över en vecka och det är minsann inte likt honom! : (
Jag hoppas bara inte att han är överkörd eller att något lodjur tagit honom.


/A


Du är min hjälte.



Då är man tillbaka i vadagen igen då, efter en härlig men rätt innehålls lös helg, plus en mysig måndag.
Marcus var för en gångs skull hemma igår, det var härligt att ha honom för mig själv hela dagen =)
Vi tog en promenad och sedan så fetade vi oss bara i soffan.


På förmiddagen var jag i Degefors hos frisören. Håret blev verkligen inte som jag ville. Tog en evighet att färga det och resultatet blev långt ifrån som jag tänkt mig. Men det gick inte att få mitt hår så ljust som jag ville. Då hade jag nog tappat håret. Så jag får väl vara nöjd. Marcus sa att det var snyggt i alla fall så jag får väl lita på det. Annorlunda är det i alla fall och inte alls sådär tråkigt brun/svart. Klippte inte speciellt mycket, för nu jävlar ska det bli långt nångång!


Det var tänkt att jag skulle leka med Lina idag men jag har inte hört nåt av henne så jag tror faktiskt att jag ska städa och diska lite och försöka tvätta klart, sen ska jag nog unna mig en promenad.


Ska försöka komma i form nu inför sommaren. Om jag tar lite i taget behöver jag inte träna ihjäl mig i vår som jag annars brukar. Och så behöver jag verkligen börja äta ordentligt! Jag riktigt känner hur mina ådror är helt igen kalkade av allt onyttigt jag stoppar i mig varenda dag!
Jag skulle nog behöva vara med i "du är vad du äter" så att Anna kan radda upp allt jag ätit på en vecka på ett bord så att jag får se med egna ögon vad jag stoppar i mig egentligen. Jag är rätt bra på att småäta gottit om dagarna : /

Usch, så idag ska jag försöka läsa lite i min viktväktar kokbok för att se om det finns nåt gott att laga : )
Då blir nog Marcus glad också om han kommer hem och får sig lite annorlunda mat istället för våran otroligt fantasilösa matsedel som vi annars har.


För övrigt så svävar jag just nu på moln. Än så länge har jag inte blivit nedtryckt. men det värsta är att jag reserverar mig och bara väntar på att det ska hända. För det gör det alltid så småningom...


Du är min hjälte!


/A



Allahelgonsdag



Idag skulle jag ha vart och tänt ljus på mormors grav egentligen det är ju alla helgons dag, men jag orkade inte pallra mig till Degerfors efter jobbet. Jag mådde inte speciellt bra och ögonen sved så folk trodde att jag var ledsen och grät.
Så istället tog jag mig en dusch och la mig för att sova i soffan. Jag vaknade väl till vid halv sju ungefär.
Vilken rolig lördag va? : )
Nu väntar jag på att min älskadre ska sluta jobba för då ska jag upp och handla och hämta honom. Sen blir det tacopaj och mys. Ska föreslå en hyrfim tror jag.


Usch vad livet går upp och ner hela tiden. Jag hatar det.
Just nu känns allt förträffligt, men jag vet ju att det kan svänga om på bara nån minut också.
Gaah.


Nej nu ska jag borsta tänderna, har ätit rå torkad lök så nu stinker jag :D

/A





Det står en mur mellan mig och den jag har kär



Dagen började inte på bästa tänk bara sätt direkt.
Vi "bråkade" och jag vägrade kliva ur sängen förrän han gick hemifrån.
Jag ville helst inte ens se honom i ögonen. Han lovar alldeles för mycket som han aldrig håller, han säger så mycket som jag inte vet om han verkligen menar.
Han ska ut ikväll efter sin tenta. Jag har inga problem med det egentligen, men jag vill inte sova själv. Samtidigt som jag inte vill att han kommer hem som han gjorde för två veckor sen när han sa en massa saker till mig som han inte nämt något om nu i efterhand. jag vet fortfarande inte om han verkligen menade det. Jag känner mig så sårad. Sådant säger man inte på ett sånt tillfälle. Jag har alltid drömt om den stunden och inte någonsin har jag tänkt den på det sättet.
Jag får väl se om han kommer hem eller inte.
Jag känner mig så liten. Som världens sämsta flickvän, när det egentligen är han som ska känna sig så.


Snart ska jag färga mitt hår svart. Det är väl ungefär vad min enda lediga dag denna vecka kommer innehålla. Ingen har tid för mig idag. Tråkigt. Vädret är underbart, jag kanske ska ta mig en promenad så kanske jag kan rensa tankarna lite.


Men jag ska i alla fall börja med att göra mig lite frukost nu.

/A

För övrigt har jag varit kristinehamnare ett år nu. (f.o.m 1a november) Det är inte dåligt.
Kom och tänka på Calle imorse, såg att det var den andra idag. För sju år sedan blev han och jag tillsammans. S J U år sen. Herregud vad tiden går fort... Snart fyller jag och Marcus fyra år också. Fast jag knappt kan tro det.



Första snön


jockeberg

September, och jag fattar ett svårt beslut
min nedräkning börjar nu
där allt en gång tog slut

Oktober, och jag håller din hand för hårt
har du nåra goda råd
innan klockan byter år

Och du får bli mitt spöke om du vill
snälla, vänd inte ryggen till igen
snälla, möt min blick en allra sista gång
innan du lämnar min kropp
som blivit för trång

November, vi avslutar sagan snart
har du nåra lögner kvar
att pudra dina svar




Ibland kan jag inte mer än skratta åt organisationen på Maxi alltså. Jag kom dit igår klockan tre i tron om att jag skulle jobba till 22.15. Men väl där så kollar jag schemat och ser att det står 19.15. Sen insåg jag att jag visst skulle på möte på jobbet. Ingen har sagt ett ljud om det till mig. haha. Men jag kom i alla fall hem strax efter nio. Det snöade när vi kom ut från mötet och Maggan skjutsade mig en bit på vägen så att jag skulle slippa gå hem i snöyran, det var iskallt!
Men visst var det hurtigt att gå till jobbet istället för att cykla/ta bilen som jag brukar? : )


Nu så är färgning och klippning beställd också, så på måndag blir jag lite ny. Det ska bli skönt. Jag hoppas bara att resultatet blir som jag vill och hoppas!


Vi som tänkt åka till Portugal till veckan. Det verkar inte som att det blir så längre. suck. Resorna är alldeles för dyra. gaah, jag som så gärna vill komma till värmen ett tag!


Ikväll får jag veta om Marcus ska ut imorn eller inte, jag hoppas i n t e att han ska det. Jag har knappt sett honom den senaste månaden så jag skulle vilja ha honom hemma en kväll för mig själv utan att han har tenta ångest och liknande. Och så vill jag verkligen i n t e sova ensam! Jag har lovat att hämta honom, men att åka mitt i natten i snökaos är inget jag vill egentligen.
Det räcker med att jag åkte ifrån Karlstad förra veckan och verkligen såg livet passera. Jag har nog aldrig varit så nära att krascha med bilen som då, och jag var verkligen chockad! Vill aldrig mer köra bil i ösregn.


/A